Σάλος έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο. Πρωταγωνιστές είναι ο υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, διοικητής της 98 ΑΔΤΕ και ένας ψάλτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ιερό ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην Μεραρχία Μυτιλήνης, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Αγιασμού, όταν ο ψάλτης στο γνωστό τροπάριο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…»   είπε «νίκας τοις βασιλεύσι» όπως ακριβώς λένε τα ιερά κείμενα, ο διοικητής της ΑΔΤΕ παρενέβη ζητώντας να ψέλνει λέγοντας «νίκας τοις ευσεβευσι».

Εκείνος όμως και την επόμενη φορά που έψαλε το τροπάριο  «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…», πάλι το είπε  «νίκας τοις βασιλεύσι»  με αποτέλεσμα την περαιτέρω εκνευρισμό του κυρίου διοικητή.

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, πως  η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει αποφασίσει για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και συγχύσεις σχετικώς με το τροπάριο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…», κατ΄ οικονομία την διαρρύθμιση της φράσεως «νίκας τοις βασιλεύσι» σε «νίκας τοις ευσεβευσι» μόνο στους εκτός των Ιερών Ναών δημοσίας εκδηλώσεις, προς αποφυγήν τυχόν λανθασμένων παρεξηγήσεων.

Οίκοθεν νοείται ότι εντός του Ναού θα ψάλλεται «νίκας τοις βασιλεύσι» και κατά την κρίσιν σας σε ιδιωτικούς αγιασμούς.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.