Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 16ης Ιουνίου, ο Μέγας Εσπερινός, εις τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Προ του τέλους του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, ομιλήσας περί του Αγίου Πνεύματος. Ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση τον Μητροπολίτη κ. Δανιήλ και ευχήθηκε στους πιστούς όπως ανέλθουν στο δικό τους Υπερώον της Πεντηκοστής και να γευτούν την χαρά του Παναγίου Πνεύματος στην ζωή τους.

Τους ύμνους της εορτής, έψαλαν μελωδικά ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνος Ζούμπος και ο λαμπαδάριος κ. Μιχάλης Χαλεπλίδης

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και την λιτάνευση της Εικόνας. Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν στον προαύλιο χώρο του Ναού παραδοσιακοί χοροί με την συμμετοχή χορευτικών ομάδων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.