• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Εορτή της Συνάξεως Πάντων των Φθιωτών Αγίων

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
1 Ιουνίου 2022
byPoimin.gr Team
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Εορτή της Συνάξεως Πάντων των Φθιωτών Αγίων
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίστηκαν σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, για δεύτερη ημέρα, οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Εορτή της Συνάξεως Πάντων των Φθιωτών Αγίων στην Ιερά Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτκό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου από χθες το απόγευμα έχουν τεθεί προς προσκύνηση και ευλογία τα Ιερά Λείψανα του πολυαρίθμου χορού των Φθιωτών Αγίων.

          Σήμερα νωρίς το πρωί στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας και Συνοδικός Γραμματέας, Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής μαζί με πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως και έψαλλαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού του Ωδείου κ. Αναργύρου Βλάχου, Πρωτοψάλτου του Ναού του Πολιούχου Λαμίας Ευαγγελιστού Λουκά.

          Ο π. Άνθιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία των Ιερών Λειψάνων στην ζωή των χριστιανών και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Η Αγία μας Εκκλησία δίνει μεγάλη αξία στο ανθρώπινο σώμα, ως ναό του Αγίου Πνεύματος και η θεολογία της Εκκλησίας μας αποτυπώνεται με την τιμή και την προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας».

          Στις 11:00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με ιερείς και διακόνους τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου υπέρ ιάσεως πάντων των νοσούντων αδελφών μας.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε:

          «Η παρουσία των Αγίων στην ζωή μας γίνεται αγωγός της ιαματικής Χάριτος, την οποία προσφέρει ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Όλοι οι Άγιοι είναι ιατροί, ανάργυροι και θαυματουργοί. Ο πάντιμος χορός των Φθιωτών Αγίων είναι λοιπόν ένας χορός ιαματικών και θαυματουργών αγίων της Εκκλησίας μας, ανάμεσα στους οποίους περίοπτη θέση κατέχει ο πολιούχος μας, ο Άγιος Ευαγγελιστής Λουκάς ο ιατρός. Συνάμα όμως οι Άγιοι μας είναι φορείς των ακτίστων δωρεών Θεού και γίνονται για μας πρεσβευτές και μεσίτες για να λάβουμε το θείο έλεος, την συγχώρηση, την άφεση αμαρτιών αλλά και την δύναμη για τον αγώνα της μετανοίας και της ζωής».

 Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από ραδιοφώνου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας 89,4 FM και από το διαδίκτυο.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνοδευόμενος από ιερείς της Μητροπόλεως, κομίζοντας Ιερά Λείψανα των Φθιωτών Αγίων, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εψάλη ειδική παράκληση υπέρ πάντων των νοσούντων και των διακονούντων αυτούς και διένειμε σε ειδικά φιαλίδια άγιον έλαιον εκ του Ιερού Αρχιερατικού Ευχελαίου, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση, υγεία, δύναμη και ευλογία σε όλους.

          Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Κολοκυθάς υπογραμμίζοντας την μεγάλη αξία της σημερινής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών τόνισε ότι «αποτέλεσε ενίσχυση και ευλογία για όλο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

          Στις 18:00 μ.μ. οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, οι εφημέριοι και συνεργάτες του Ναού, μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, μικρά παιδιά από τις κατηχητικές συντροφιές του Ναού και πλήθος πιστών υποδέχτηκαν τους εκλεκτούς Αγίους Αρχιερείς, προσκεκλημένους του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο για την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού, η οποία μετεδόθη από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος με πολύ θερμά λόγια και απέριττο σεβασμό καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς.

          Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά  γνωρίσματα των Αγίων μας, απαριθμώντας τα Μυστήρια της αγιότητος, τα οποία είναι το Μυστήριο της πίστεως, το Μυστήριο του Σταυρού και το Μυστήριο της Πεντηκοστής».

          Χαρακτηριστικά ο Άγιος Ύδρας σημείωσε:

          «Εν πρώτοις αδελφοί μου θέλω να σας παρακαλέσω να προσευχηθείτε, να προσευχηθούμε όλοι μας  με πίστη για να επικρατήσει η λογική, η σωφροσύνη και η ειρήνη στον κόσμο.

        Ζούμε στην πιο κατανυκτική περίοδο της Εκκλησίας μας, την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η οποία είναι το έαρ της ψυχής μας. Η Εκκλησία μας και η πίστη μας είναι μια διαρκής άνοιξη, διότι προορισμός μας είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο Σταυρωθείς και Αναστάς Χριστός μας και όσες κρίσεις και δοκιμασίες και αν περνάμε στην ζωή μας, δεν πρέπει να μας κρατήσουν μακριά από την εν Χριστώ ζωή.

        Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Αγίων μας είναι ότι δεχόταν στην ζωή τους το θέλημα του Θεού απροϋπόθετα. «Γενηθήτω το θέλημά Σου», έλεγαν στον Χριστό και δεχόταν το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, χωρίς δισταγμό.

       Πηγή της αγιότητος είναι ο Χριστός και οι Άγιοι μας ζούσαν στην καρδιά τους το Μυστήριο της Αγιότητος. Το Μυστήριο της Πίστεως, το Μυστήριο του Σταυρού και το Μυστήριο της Πεντηκοστής, το Μυστήριο του Αγίου Πνεύματος.

       Η καρδιά μας είναι ο τόπος που αγωνιζόμαστε και όταν μπει ο Χριστός στην καρδιά μας τότε τα πάντα είναι δυνατά».

       Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο κ. Εφραίμ υπογράμμισε:

      «Οι Άγιοι είναι οι φίλοι μας, είναι τα αδέλφια μας που μας φροντίζουν και μας αγκαλιάζουν στοργικά. Είναι ζωντανοί ανάμεσά μας, μας βλέπουν, μας ακούν και ζουν τον πόνο μας. Μας αγκαλιάζουν όλους με πνεύμα θυσίας, όπως ο Χριστός μας αγκάλιασε όλο τον κόσμο πάνω στο Σταυρό.

       Χαρακτηριστικό γνώρισμα των Αγίων είναι ότι σε όλη τους την ζωή αγωνίστηκαν με πνεύμα θυσίας και αγάπης για τον συνάνθρωπο και όχι με πνεύμα αδιαφορίας και σε αυτόν τον δρόμο μας καλούν να βαδίσουμε όλοι μας».

       Κατακλείοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ύδρας ευχήθηκε σε όλους ο Πολυάριθμος χορός των Αγίων της Φθιώτιδος να σκεπάζουν όλο τον κόσμο και να ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των προσευχών του ποιμνίου της Φθιώτιδος.

          Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Άγιος Ύδρας σημείωσε:

        «Σεβασμιώτατε και λίαν προσφιλέστατε Άγιε Αδελφέ κ. Συμεών, δεχθείτε ταπεινά και  από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμά μου συγχαρητήρια για το σπουδαίο ποιμαντικό έργο που επιτελείτε στην Μητρόπολή σας. Τα έργα σας όλα είναι καλά, διότι είναι βγαλμένα από το κάλλος της ψυχής σας και όταν η ψυχή έχει ομορφιά, έχει κάλλος,  ότι και να φτιάξουμε είναι πολύ ωραίο. Χρόνια πολλά σε όλους»!

          Αργά το βράδυ, στην πόλη της Λαμίας έφθασε εκ Ρεθύμνου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσκεκλημένος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και να κηρύξει τον Θείο Λόγο.

          Αύριο το πρωί, Κυριακή Β’ Νηστειών, 20 Μαρτίου 2022, θα κορυφωθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στις 07:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και ακολούθως Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τηλεοράσεως, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», από ραδιοφώνου, μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ. Φθιώτιδος (89,4 Fm), από άλλους τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και από διαδικτύου μέσω της ιστοσελίδος www.imfth.gr.

          Οι εορταστικές Ακολουθίες προς τιμήν των Φθιωτών Αγίων θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής, όπου στις  18:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Προσκεκλημένος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών θα είναι ο  Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», ο οποίος θα ομιλήσει επίκαιρα με θέμα: «Θεολογικά και Ανθρωπολογικά μηνύματα του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Ψηφιακό άλμα για το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» – Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία e-συμβουλευτικής
Εκκλησία της Ελλάδος

Ψηφιακό άλμα για το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» – Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία e-συμβουλευτικής

16 Ιουλίου 2026

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down "Μαρία Κόκκορη" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη της δράσης...

Read more
Αποθέωση Δένδια στην Αυστραλία – Η Ομογένεια τίμησε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αποθέωση Δένδια στην Αυστραλία – Η Ομογένεια τίμησε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας

16 Ιουλίου 2026

«Ο Ελληνισμός ζει και μεγαλουργεί και εδώ στη μακρινή Αυστραλία και όσο υπάρχει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή μας και το Οικουμενικό...

Read more
Μάνης Χρυσόστομος: «Καί ἡ Μονή τῆς Χώρας τζαμί! Ἡ Εὐρώπη ἔχει πρόβλημα»
Αιρέσεις

Τό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ στό ἑλληνικό ἀρχαιολατρικό κίνημα

16 Ιουλίου 2026

Ὁ ἑλληνικός Νεοπαγανισμός «προσκόπτει» στόν Χριστό Ὅπως εἶναι γνωστό, ἀπό τή δεκαετία τοῦ 1970 καί στό πλαίσιο τοῦ εὑρύτερου κινήματος...

Read more
Μεγαλειώδης λιτανεία στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Γιορτάζοντας στην αγία Μαρίνα δεν ξεχάσαμε … την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα

16 Ιουλίου 2026

Τὴν ἀποστολὴ τροφίμων στην σεισμόπληκτη Βενεζουέλα, έθεσε ὡς εναρκτήρια ἐκδήλωση για την εορτή της, η ομώνυμος της αγίας Μαρίνης, εκκλησιαστικὴ...

Read more
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.
Αγίας Μαρίνας

H Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα

16 Ιουλίου 2026

«Η αγία Μαρίνα καταγόταν από κάποια κώμη της Πισιδίας, στα μέρη της Αντιόχειας. ΄Ηταν μονογενής θυγατέρα του Αιδεσίου, ενός ιερέα...

Read more
Αγίας Μαρίνας

Η Εκκλησία τιμά τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα την 17ην Ιουλίου

16 Ιουλίου 2026

Κατήγετο από την Αντιόχεια της Πισιδίας, από γονείς επιφανείς. Ο πατέρας της Αιδέσιος ήταν επίσημος ιερέας των ειδώλων, γνωστός σε...

Read more
«Η πιο σπουδαία θέση μέσα στην Εκκλησία είναι αυτή του πιστού μέλους»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πιο σπουδαία θέση μέσα στην Εκκλησία είναι αυτή του πιστού μέλους»

16 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος οδ. Βόλου πόλεως Λαρίσης, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Παρόρι Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Παρόρι Φλώρινας

16 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στο Παρόρι Φλώρινας,...

Read more
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

16 Ιουλίου 2026

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Δημοτικού των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας...

Read more
Μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων

16 Ιουλίου 2026

Ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως τελέσθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 στον πανηγυρίζοντα Ιερό...

Read more
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ασκού στο Θρυλόριο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ασκού στο Θρυλόριο

15 Ιουλίου 2026

Τό ἀπόγευμα τῆς Τρίτης 14ης Ἰουλίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος ὑποδέχθηκε στόν Ἱερό Ναό Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Θρυλορίου, τήν ἱερή θαυματουργή...

Read more
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»
Ελλάδα Κόσμος

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

15 Ιουλίου 2026

Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία Δικαίου και Διεπιστημονικές Νομικές Σπουδές»...

Read more
Νέα Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέα Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

15 Ιουλίου 2026

Από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώνεται με πολλή χαρά ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στην...

Read more
Στον Μητροπολίτη Κερκύρας ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης και η νέα Διευθύντρια Στρατολογικού Γραφείου
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Κερκύρας ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης και η νέα Διευθύντρια Στρατολογικού Γραφείου

15 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουλίου...

Read more
Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Περικλή Μαγκαφά
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Περικλή Μαγκαφά

16 Ιουλίου 2026

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, η...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.
Αγίας Μαρίνας

H Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα

16 Ιουλίου 2026

«Η αγία Μαρίνα καταγόταν από κάποια κώμη της Πισιδίας, στα μέρη της Αντιόχειας. ΄Ηταν μονογενής θυγατέρα του Αιδεσίου, ενός ιερέα...

Η Εκκλησία τιμά τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα την 17ην Ιουλίου

16 Ιουλίου 2026

Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυς: Η πανέφημη νύμφη του Χριστού {17 Ιουλίου}

16 Ιουλίου 2025
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

16 Ιουλίου 2024
Λιτάνευση με αίτημα προσευχής να δώσει ο Θεός Παπάδες

Μεγαλομάρτυς του Χριστού Μαρίνα, πρέσβευε υπέρ των αναξίων δούλων Σου

16 Ιουλίου 2024
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

16 Νοεμβρίου 2023
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας: “Μεγαλομάρτυς Μαρίνα”.

16 Ιουλίου 2016
Next Post
Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Β' Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Κυριακή Β’ Νηστειών στην Μητρόπολη Άρτης

Κυριακή Β’ Νηστειών στην Μητρόπολη Άρτης

Αυστραλίας Μακάριος: «Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως αποτελεί ένα μεγάλο σημείο της αγάπης του Θεού»

Αυστραλίας Μακάριος: «Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως αποτελεί ένα μεγάλο σημείο της αγάπης του Θεού»

15 έτη ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

15 έτη ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Νά καλλιεργήσουμε στήν ψυ­χή μας τήν πίστη στόν Χριστό, μι­μούμενοι τό παράδειγμα τῆς ζωῆς τοῦ  ἁγίου Γρηγο­ρίου τοῦ Παλαμᾶ

Νά καλλιεργήσουμε στήν ψυ­χή μας τήν πίστη στόν Χριστό, μι­μούμενοι τό παράδειγμα τῆς ζωῆς τοῦ ἁγίου Γρηγο­ρίου τοῦ Παλαμᾶ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist