Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών πιστών απο την επαρχία της Θήβας εορτάσθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 η σεπτή μνήμη του Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασωπίας Θηβών όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοπρ Κωνσταντίνος Γκέλης εφημέριος Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεότοκου Ασωπίας συμετείχαν οι : Οικονόμος Ηλίας Τυλιγάδας εφημέριος Τανάγρας Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος και ο Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσέλης εφημέριος Ασωπίας.
Στη ομιλία του ο π.Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στον μέγιστο των Προφητών πυρφόρο Ηλία κάνοντας λόγο τόσο για τον ξεχωριστό και ασκητικό τρόπο ζωής του όσο και για την εμφάνισή του κατά την Μεταμόρφωση του Κυρίου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Προφήτη Ηλία πλαισιούμενη απο τους ιερείς τους ιεροψάλτες των συμμετεχόντων πιστών μεταξύ εκ των οποίων του Δημάρχου Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασιλείου Περγάλια και των δημοτικών συμβούλων.

Εις το αναλόγιο έψαλαν ο Μουσικολογιώτατος Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Λουκάς Μπουραντάς με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών όπου απέδωσαν του ύμνους του πανηγυρικού εσπερινού.

Την κυριώνυμο ημέρα το πρωί στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία το οποίο και δεσπόζει στην κορυφή του βουνού επάνω απο την Ασωπία θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία απο τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Κατσέλη ο οποίος με το εκκλησιαστικό συμβούλιο ανέλαβε την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.