• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά

in Εκκλησία της Ελλάδος
21 Μαΐου 2024
byPoimin.gr Team
Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά
Share on FacebookShare on Twitter

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου 2024 η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ καλωσορίζοντας τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνό, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο στον «πάνσεπτο, περικαλλή, περίπυστο, εμβληματικό και ιστορικό Ναό» των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, σημείωσε πως οι Άγιοι Ισαπόστολοι και Θεόστεπτοι Βασιλείς «κατέπαυσαν τους τρεις αιώνες των αιματηρών διωγμών κατά της αμωμήτου πίστεως», «επύργωσαν μία χιλιόχρονη χριστιανική αυτοκρατορία που διεμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, που διεκράτησε της ορθοδόξου αληθείας με τας Αγίας Εννέα Οικουμενικάς Συνόδους, που διετύπωσε το αειφόρο Δόγμα της αμωμήτου πίστεως, που αντιμετώπισε τις πολυειδείς επιθέσεις του σκότους και της διαφθοράς».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην «αδιαλώβητον, αδιάφθορον και ευωδιάζουσα χείρα του μεγάλου και ενδόξου και θειοτάτου Μάρτυρος της Εκκλησίας Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού» από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Μητροπολιτικό μας Ναό έως τις 31 Μαΐου, επεσήμανε πως «καθώς υψώνεται εν μέσω ημών η πανσεβάσμιος αυτή χείρα, αντιλαμβανόμεθα τη μεγίστην ευεργεσία την οποία μας επιδαψίλευσαν οι Μεγάλοι Αυτοκράτορες και Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη, διότι διεσφάλισαν το μήνυμα της Αναστάσεως». «Αυτό ακριβώς το μήνυμα της Αναστάσεως εξαγγέλλει ο Ιερός Χαράλαμπος από τον 3ο αιώνα στον 20ο και στον 21ο αιώνα με τα πολυειδή θαύματά του», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θαύμα της διασώσεως της πόλεως των Φιλιατρών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για την θυσιαστική του αγάπη. «Είστε φέρελπις Ιεράρχης, ο οποίος πραγματικά εξαγγέλλει με τη ζωή του, το βίωμά του, το λόγο του το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας παράλληλα θερμά και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο για την παρουσία και την αγάπη του.

Στην συνέχεια, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό να προσφέρει σε όλους λόγο οικοδομής και παρακλήσεως.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, αρχικά ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μου δίδετε και πάλι την ευκαιρία να επανέλθω εις τα ίδια. Σε έναν χώρο που τον γνώρισα, τον αγάπησα και συνδέθηκα μαζί του πνευματικά χάρη στην φιλόστοργο πρόσκληση του προκατόχου σας και πνευματικού μας πατρός, μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κυρού Καλλινίκου, αλλά και του γέροντός μου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου». Συνέχισε λέγοντας: «Αυτών το έργο παραλάβατε και καθημερινά επαυξάνετε και εμπλουτίζετε χάρη στα πολλά και μοναδικά και ανεπανάληπτα χαρίσματα με τα οποία σας έχει προικίσει ο Άγιος Θεός. Χαρίσματα τα οποία τα καταθέτετε εκ νεότητός σας στην Αγία μας Εκκλησία, υπηρετώντας με ζήλο, με αυταπάρνηση, με θυσιαστικό πνεύμα κάθε εκκλησιαστική έπαλξη στην οποία σας αναβίβασε ο Άγιος Θεός, όπως και εδώ, στην ιστορική και περισπούδαστη Μητρόπολη Πειραιώς και Φαλήρου, που καθημερινά αφήνετε το αποτύπωμα της αγωνίας, της ποιμαντικής και της ανιστάκτου μέριμνάς σας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, αναφερόμενος στον Αυτοκράτορα Άγιο Κωνσταντίνο σημείωσε πως «σε ελάχιστες προσωπικότητες η ιστορία επεφύλαξε τον τίτλο ‘’Μέγας’’. Πρόκειται», όπως ανέφερε, «για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι άλλαξαν σε διάφορους τομείς την ροή της ιστορίας και απετέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά, κατά γενική ομολογία, τον όρο ‘’Μέγας’’ δικαιούται και ο Κωνσταντίνος, ο πρώτος Χριστιανός Αυτοκράτορας», συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως «ο τίτλος αυτός δικαίως του απονεμήθηκε για την καθοριστική του συμβολή για πλείστους όσους λόγους».

Κάνοντας συνοπτική ιστορική αναδρομή και εξηγώντας ορισμένους από τους λόγους αυτούς, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο Άγιος Κωνσταντίνος «παράλληλα με τις στρατιωτικές του επιτυχίες, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Μεγάλου εξαιτίας της συμβολής του στην ίδρυση ενός νέου πολιτισμού στηριγμένου στην πίστη και την λατρεία του Ιησού Χριστού, καθώς και στις αρχές και τα ιδανικά μιας νέας πίστης. Της πίστης του Χριστιανισμού».

«Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος είναι ο μεγάλος οραματιστής ενός νέου κόσμου που έρχεται να αντικαταστήσει την γερασμένη και διεφθαρμένη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και να δώσει ξανά στην ανθρωπότητα νέο όραμα μιας δικαιότερης και φωτεινότερης ζωής στηριγμένης στην υπέρτατη αξία του ανθρώπου, του πολίτη μιας επουράνιας Βασιλείας, η οποία εγκαθιδρύθηκε με την Ανάσταση του Χριστού και την Πεντηκοστή», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «πέρα από την στρατιωτική και πολιτική ευφυΐα που τον διέκρινε, ο Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας αλλά και Άγιος», «είναι εκείνος που παρά την εμπλοκή του στις κοσμικές μέριμνες και μάλιστα από τη θέση του ηγέτη μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, εμφανίζεται έτοιμος και πρόθυμος να υποδεχθεί την επίσκεψη του Θεού και να καταστεί αποδέκτης των θαυμασίων Του».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το ‘’Εν τούτω νίκα’’ επεσήμανε: «Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος απαρνείται στην πράξη την λατρεία των ειδώλων. Δεν πραγματοποιεί τις πατροπαράδοτες θυσίες προς τους αρχαίους θεούς, όπως συνήθιζαν οι πολέμαρχοι μέχρι τότε» «και τοποθετεί ως προστάτη, εμπνευστή και οδηγό των οραματισμών του το Πρόσωπο του μέγιστου και ανεπανάληπτου προσώπου της παγκόσμιας ιστορίας: του Κυρίου μας Ιησού Χριστού». «Η μεταστροφή του, η οποία τόσο έντονα θυμίζει τη μεταστροφή του Αποστόλου Παύλου στην Δαμασκό, γίνεται κινητήρια δύναμη υψίστου ιεραποστολικού έργου, καθώς ολόκληρο το στράτευμα καλείται να χαράξει στις ασπίδες το μονόγραμμα του Χριστού και να αναγνωρίσει έτσι τον Θεάνθρωπο Ιησού ως τον νέο ηγέτη του κόσμου».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313, εποχή κατά την οποία «ο αρχαίος κόσμος υποδέχεται πανηγυρικά τον Χριστιανισμό, καθώς ο Μεγάλος Κωνσταντίνος θεσπίζει την ανεξιθρησκεία». «Ο Σταυρός σφραγίζει πλέον την αυτοκρατορία των ειδώλων, κλείνοντας τον κύκλο της και ανοίγοντας τον κύκλο μιας χριστιανικής αυτοκρατορίας με υψηλούς οραματισμούς και τα ευγενέστερα πανανθρώπινα ιδανικά».

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θα μπορούσε να υπάρξει πως ο Μέγας Κωνσταντίνος ανέλαβε το ρόλο του προστάτη της αληθινής πίστεως από την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει την Πρώτη (Α΄) Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325, όταν η Ορθόδοξη πίστη απειλήθηκε από την αίρεση του αρειανισμού», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Μιλώντας στην συνέχεια για την μητέρα του, την Αγία Ελένη, σημείωσε πως «συνέβαλε με τη βαθιά της ευλάβεια, την ολόψυχη πίστη και το έργο της, όχι μόνο στην πνευματική ενίσχυση του έργου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, αλλά και στην ανάδειξη της ορθόδοξης λατρείας μέσω της ανέγερσης υπέροχων Βασιλικών, Ιερών Ναών οι οποίοι σώζονται μέχρι και σήμερα, ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους». Σημειώνοντας, επίσης, πως η Αγία Ελένη «χάρισε στην Εκκλησία, μέσω της επιμονής και της πίστεώς της, τον πολύτιμο και Ζωοποιό Σταυρό, τον οποίον αναζήτησε και τελικώς βρήκε στα Ιεροσόλυμα», επεσήμανε: «Η μητέρα του, η Αγία Ελένη, υπήρξε για αυτόν πρόσωπο ενίσχυσης, έμπνευσης, υποστήριξης, όχι μόνο μέσω των έργων της, αλλά και μέσω της θερμής προσευχής της προς τον μεγάλο Εσταυρωμένο, του οποίου ο Σταυρός εμφανίζεται πάντοτε ανάμεσά τους στις άγιες εικόνες της ορθόδοξης αγιογραφίας μας. Το ‘’Εν τούτο νίκα’’ του οράματος του μεγάλου Κωνσταντίνου δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός μιας και μόνον ιστορικής περιόδου. Για την Εκκλησία μας, αλλά και για τον καθένα από εμάς, αποτελεί μια διαχρονική υπόσχεση, μια αιώνια διαβεβαίωση πως ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου τούτου οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες των λαών και με τρόπο κυνικό καταδυναστεύουν με μύριους τρόπους τις ζωντανές εικόνες του Θεού, τους ανθρώπους της κάθε εποχής, η αληθινή δύναμη και η μοναδική ελπίδα αλλαγής του κόσμου είναι ο Σταυρός του Κυρίου μας».

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τόνισε πως «κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αδιέξοδο που τόσο συχνά εμφανίζεται στη ζωή του καθενός από εμάς, ένα ‘’Εν τούτο νίκα’’ εμφανίζεται στον ουρανό της ζωής μας. Μια επουράνια διαβεβαίωση που διαλύει την απόγνωση και ανανεώνει διαρκώς την ελπίδα προς τη δύναμη, το έλεος και την αγάπη του Θεού. Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη αποτελούν τους οδηγούς προς την ακράδαντη ελπίδα που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο Σταυρός που βρίσκεται ανάμεσά τους είναι η διαρκής πρόταση που καταθέτουν οι μεγάλοι αυτοί Άγιοι σε κάθε εποχή, διαβεβαιώνοντας ολόκληρη την οικουμένη πως τα σύγχρονα είδωλα αργά ή γρήγορα θα δώσουν τη θέση τους στην πίστη προς τον Ένα, τον Θεάνθρωπο Ιησού, τον μόνον εγγυητή της αγάπης, της ειρήνης και της λύτρωσης από τα δεσμά της φθοράς και του θανάτου».

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πειραιά.

Πρόσφατα Άρθρα

”Δύο κενοί τάφοι φανερώνουν το μυστήριο της σωτηρίας”
Εκκλησία της Ελλάδος

”Δύο κενοί τάφοι φανερώνουν το μυστήριο της σωτηρίας”

4 Αυγούστου 2026

Με αναφορά στον ιδιαίτερο πνευματικό χαρακτήρα του μηνός Αυγούστου ξεκίνησε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ....

Read more
Να πάψει να αποτελεί η Εκκλησία την εύκολη λύση για την αλλαγή της ατζέντας  όταν οι πολιτικοί περιέρχονται σε δύσκολη θέση
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Διονυσίου Δ΄

4 Αυγούστου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου αναγγέλλει ότι, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Ποιμενάρχου της,...

Read more
Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστρίου

4 Αυγούστου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2026, στην Ιερά Μονή Καστρίου στον Ταϋγετο, τελέσθηκε η πρώτη Ιερά Παράκληση προς την...

Read more
Παράδοση ἔργων ἀπό τήν Ὑπουργό Πολιτισμοῦ στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας
Χωρίς κατηγορία

Παράδοση ἔργων ἀπό τήν Ὑπουργό Πολιτισμοῦ στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

4 Αυγούστου 2026

Τήν Δευτέρα 3 Αὐγούστου 2026, ἡ Ὑπουργός Πολιτισμοῦ κ. Λίνα Μενδώνη παρέδωσε δύο ἀκόμη ἔργα τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ, διά τῆς...

Read more
«Η Παναγία είναι εκείνη που ενώνει τον ουρανό και τη γη»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Παναγία είναι εκείνη που ενώνει τον ουρανό και τη γη»

4 Αυγούστου 2026

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς...

Read more
Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον π. Δημήτριο Μαρτσούκο στον Αγ. Ιωάννη Απιδέας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον π. Δημήτριο Μαρτσούκο στον Αγ. Ιωάννη Απιδέας

4 Αυγούστου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 1η Αυγούστου 2026, στον Άγιο Ιωάννη Απιδέας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό...

Read more
«Μητροπάρθενος» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος
Πνευματικές Διδαχές

«Μητροπάρθενος» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

4 Αυγούστου 2026

«Εὐχαρίστως βοῶ Σοι· χαῖρε Μητροπάρθενε». Παράδοξος φαίνεται καί ἀνθρωπίνως ἀκατανόητος ἡ ὀνομασία αὕτή, τήν ὁποίαν ἀπευθύνει πρός τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον ἡ...

Read more
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος – Επιχειρούν αεροσκάφη
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης γιά τίς καταστροφικές πυρκαγιές καί τή στήριξη τῶν πληγέντων

4 Αυγούστου 2026

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης μέ βαθειά ὀδύνη καί θλίψη συμμετέχει στόν πόνο, γιά τίς καταστροφικές πυρκαγιές καί...

Read more
Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης αποκτά σύγχρονη ψηφιακή παρουσία
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης αποκτά σύγχρονη ψηφιακή παρουσία

4 Αυγούστου 2026

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης λειτουργεί αδιάλειπτα για μισό αιώνα. Αποτελεί ένα πολύτιμο φορέα διάσωσης και ανάδειξης της Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Υπάρχουν λάθη που τα καταλαβαίνεις μόνο όταν μεγαλώσεις!

4 Αυγούστου 2026

Υπάρχουν λάθη που τα καταλαβαίνεις μόνο όταν μεγαλώσεις. Όταν είμαστε νεότεροι, πολλές φορές πιστεύουμε ότι ξέρουμε καλύτερα. Παίρνουμε αποφάσεις βιαστικά,...

Read more
«Δώρο του Θεού στον άνθρωπο να μπορεί να προσεύχεται»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δώρο του Θεού στον άνθρωπο να μπορεί να προσεύχεται»

4 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βελίκας Αγιάς χοροστάτησε, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Ακολουθία...

Read more
Η πρώτη Παράκληση στην Παναγία Εκατονταπυλιανή Πάρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πρώτη Παράκληση στην Παναγία Εκατονταπυλιανή Πάρου

4 Αυγούστου 2026

Το εσπέρας της Κυριακής 2-8-2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος έπλευσε προς την Πάρο, προκειμένου να μεταβεί στο Ιερό...

Read more
Η Μικρή Παράκληση στην Αιγάνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μικρή Παράκληση στην Αιγάνη

4 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Αιγάνης μετέβη απόψε Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Μυροβλύτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Μυροβλύτιδος

4 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη στην ομώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή, η οποία βρίσκεται...

Read more
Η Μητέρα του Θεού θεραπεύει τις πληγωμένες καρδιές»
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μητέρα του Θεού θεραπεύει τις πληγωμένες καρδιές»

4 Αυγούστου 2026

Με κατάνυξη εψάλη τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, το απόγευμα ο Μικρός Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ενοριακό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Κηρύγματα

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

5 Αυγούστου 2025

του Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ Θ. Η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι μια από τις σημαντικότερες δεσποτικές...

Η νεφέλη της Μεταμόρφωσης

6 Αυγούστου 2024
Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ

5 Αυγούστου 2024

Η Μεταμόρφωση είναι η γιορτή της αλήθειας, της αποκάλυψης της δόξας του Χριστού

5 Αυγούστου 2024

Γιατί η Μεταμόρφωση του Χριστού έγινε στο όρος Θαβώρ; Οι δύο ήλιοι.

5 Αυγούστου 2024
Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

7 Αυγούστου 2023

6 Αυγούστου, Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

5 Αυγούστου 2022
Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

6 Αυγούστου 2021
Θεώμεθα το μέγα θέαμα

Η νεφέλη της Δόξας του Θεού

6 Αυγούστου 2021
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

Δεύτε αναβώμεν εις το όρος του Κυρίου και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως Αυτού

6 Αυγούστου 2020
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

«Εθεασάμεθα την Δόξαν Αυτού, Δόξαν Πλήρης Χάριτος και Αληθείας» (Ιωάν.1,14)

6 Αυγούστου 2020

«Πώς θα φτάσουμε κι εμείς στην θέα του Ακτίστου Φωτός»

5 Αυγούστου 2020
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

“Μεταμορφούσθε”

9 Αυγούστου 2019
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

“Δεύτε και αναβώμεν εις το όρος”

5 Αυγούστου 2019

Ὁ Μητροπολίτης Μάνης διά τήν ἑορτήν τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου

5 Αυγούστου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ι´ Ματθαίου: Σχέση της Μεταμορφώσεως και της Ευαγγελικής Περικοπής

5 Αυγούστου 2018

Η Μεταμόρφωση του Χριστού

5 Αυγούστου 2017

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

5 Αυγούστου 2017
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

4 Αυγούστου 2017

Ὁμιλία σὺν Θεῷ στὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμόρφωσης τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

4 Αυγούστου 2016

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Θεολογία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

4 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

4 Αυγούστου 2016

Της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

4 Αυγούστου 2016

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (6 Αυγούστου)

4 Αυγούστου 2016
Next Post
Εορτή λήξης κατηχητικών νεανικών συνάξεων  των Ενοριών της Αιγιαλείας

Εορτή λήξης κατηχητικών νεανικών συνάξεων των Ενοριών της Αιγιαλείας

Με μεγάλη επιτυχία η “1η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας” που είχε ως θέμα τον «Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας»

Με μεγάλη επιτυχία η "1η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας" που είχε ως θέμα τον «Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας»

Δυστυχώς η Ευρώπη αποχριστιανίζεται – Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο

Δυστυχώς η Ευρώπη αποχριστιανίζεται - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο

Σερρών Θεολόγος: «Μέγας Κωνσταντίνος: Λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος, με φόβο Θεού και φιλάνθρωπο πνεύμα»

Σερρών Θεολόγος: «Μέγας Κωνσταντίνος: Λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος, με φόβο Θεού και φιλάνθρωπο πνεύμα»

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist