• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά

in Εκκλησία της Ελλάδος
21 Μαΐου 2024
byPoimin.gr Team
Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά
Share on FacebookShare on Twitter

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου 2024 η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ καλωσορίζοντας τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνό, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο στον «πάνσεπτο, περικαλλή, περίπυστο, εμβληματικό και ιστορικό Ναό» των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, σημείωσε πως οι Άγιοι Ισαπόστολοι και Θεόστεπτοι Βασιλείς «κατέπαυσαν τους τρεις αιώνες των αιματηρών διωγμών κατά της αμωμήτου πίστεως», «επύργωσαν μία χιλιόχρονη χριστιανική αυτοκρατορία που διεμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, που διεκράτησε της ορθοδόξου αληθείας με τας Αγίας Εννέα Οικουμενικάς Συνόδους, που διετύπωσε το αειφόρο Δόγμα της αμωμήτου πίστεως, που αντιμετώπισε τις πολυειδείς επιθέσεις του σκότους και της διαφθοράς».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην «αδιαλώβητον, αδιάφθορον και ευωδιάζουσα χείρα του μεγάλου και ενδόξου και θειοτάτου Μάρτυρος της Εκκλησίας Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού» από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Μητροπολιτικό μας Ναό έως τις 31 Μαΐου, επεσήμανε πως «καθώς υψώνεται εν μέσω ημών η πανσεβάσμιος αυτή χείρα, αντιλαμβανόμεθα τη μεγίστην ευεργεσία την οποία μας επιδαψίλευσαν οι Μεγάλοι Αυτοκράτορες και Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη, διότι διεσφάλισαν το μήνυμα της Αναστάσεως». «Αυτό ακριβώς το μήνυμα της Αναστάσεως εξαγγέλλει ο Ιερός Χαράλαμπος από τον 3ο αιώνα στον 20ο και στον 21ο αιώνα με τα πολυειδή θαύματά του», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θαύμα της διασώσεως της πόλεως των Φιλιατρών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για την θυσιαστική του αγάπη. «Είστε φέρελπις Ιεράρχης, ο οποίος πραγματικά εξαγγέλλει με τη ζωή του, το βίωμά του, το λόγο του το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας παράλληλα θερμά και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο για την παρουσία και την αγάπη του.

Στην συνέχεια, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό να προσφέρει σε όλους λόγο οικοδομής και παρακλήσεως.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, αρχικά ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μου δίδετε και πάλι την ευκαιρία να επανέλθω εις τα ίδια. Σε έναν χώρο που τον γνώρισα, τον αγάπησα και συνδέθηκα μαζί του πνευματικά χάρη στην φιλόστοργο πρόσκληση του προκατόχου σας και πνευματικού μας πατρός, μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κυρού Καλλινίκου, αλλά και του γέροντός μου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου». Συνέχισε λέγοντας: «Αυτών το έργο παραλάβατε και καθημερινά επαυξάνετε και εμπλουτίζετε χάρη στα πολλά και μοναδικά και ανεπανάληπτα χαρίσματα με τα οποία σας έχει προικίσει ο Άγιος Θεός. Χαρίσματα τα οποία τα καταθέτετε εκ νεότητός σας στην Αγία μας Εκκλησία, υπηρετώντας με ζήλο, με αυταπάρνηση, με θυσιαστικό πνεύμα κάθε εκκλησιαστική έπαλξη στην οποία σας αναβίβασε ο Άγιος Θεός, όπως και εδώ, στην ιστορική και περισπούδαστη Μητρόπολη Πειραιώς και Φαλήρου, που καθημερινά αφήνετε το αποτύπωμα της αγωνίας, της ποιμαντικής και της ανιστάκτου μέριμνάς σας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, αναφερόμενος στον Αυτοκράτορα Άγιο Κωνσταντίνο σημείωσε πως «σε ελάχιστες προσωπικότητες η ιστορία επεφύλαξε τον τίτλο ‘’Μέγας’’. Πρόκειται», όπως ανέφερε, «για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι άλλαξαν σε διάφορους τομείς την ροή της ιστορίας και απετέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά, κατά γενική ομολογία, τον όρο ‘’Μέγας’’ δικαιούται και ο Κωνσταντίνος, ο πρώτος Χριστιανός Αυτοκράτορας», συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως «ο τίτλος αυτός δικαίως του απονεμήθηκε για την καθοριστική του συμβολή για πλείστους όσους λόγους».

Κάνοντας συνοπτική ιστορική αναδρομή και εξηγώντας ορισμένους από τους λόγους αυτούς, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο Άγιος Κωνσταντίνος «παράλληλα με τις στρατιωτικές του επιτυχίες, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Μεγάλου εξαιτίας της συμβολής του στην ίδρυση ενός νέου πολιτισμού στηριγμένου στην πίστη και την λατρεία του Ιησού Χριστού, καθώς και στις αρχές και τα ιδανικά μιας νέας πίστης. Της πίστης του Χριστιανισμού».

«Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος είναι ο μεγάλος οραματιστής ενός νέου κόσμου που έρχεται να αντικαταστήσει την γερασμένη και διεφθαρμένη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και να δώσει ξανά στην ανθρωπότητα νέο όραμα μιας δικαιότερης και φωτεινότερης ζωής στηριγμένης στην υπέρτατη αξία του ανθρώπου, του πολίτη μιας επουράνιας Βασιλείας, η οποία εγκαθιδρύθηκε με την Ανάσταση του Χριστού και την Πεντηκοστή», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «πέρα από την στρατιωτική και πολιτική ευφυΐα που τον διέκρινε, ο Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας αλλά και Άγιος», «είναι εκείνος που παρά την εμπλοκή του στις κοσμικές μέριμνες και μάλιστα από τη θέση του ηγέτη μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, εμφανίζεται έτοιμος και πρόθυμος να υποδεχθεί την επίσκεψη του Θεού και να καταστεί αποδέκτης των θαυμασίων Του».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το ‘’Εν τούτω νίκα’’ επεσήμανε: «Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος απαρνείται στην πράξη την λατρεία των ειδώλων. Δεν πραγματοποιεί τις πατροπαράδοτες θυσίες προς τους αρχαίους θεούς, όπως συνήθιζαν οι πολέμαρχοι μέχρι τότε» «και τοποθετεί ως προστάτη, εμπνευστή και οδηγό των οραματισμών του το Πρόσωπο του μέγιστου και ανεπανάληπτου προσώπου της παγκόσμιας ιστορίας: του Κυρίου μας Ιησού Χριστού». «Η μεταστροφή του, η οποία τόσο έντονα θυμίζει τη μεταστροφή του Αποστόλου Παύλου στην Δαμασκό, γίνεται κινητήρια δύναμη υψίστου ιεραποστολικού έργου, καθώς ολόκληρο το στράτευμα καλείται να χαράξει στις ασπίδες το μονόγραμμα του Χριστού και να αναγνωρίσει έτσι τον Θεάνθρωπο Ιησού ως τον νέο ηγέτη του κόσμου».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο Διάταγμα των Μεδιολάνων το 313, εποχή κατά την οποία «ο αρχαίος κόσμος υποδέχεται πανηγυρικά τον Χριστιανισμό, καθώς ο Μεγάλος Κωνσταντίνος θεσπίζει την ανεξιθρησκεία». «Ο Σταυρός σφραγίζει πλέον την αυτοκρατορία των ειδώλων, κλείνοντας τον κύκλο της και ανοίγοντας τον κύκλο μιας χριστιανικής αυτοκρατορίας με υψηλούς οραματισμούς και τα ευγενέστερα πανανθρώπινα ιδανικά».

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θα μπορούσε να υπάρξει πως ο Μέγας Κωνσταντίνος ανέλαβε το ρόλο του προστάτη της αληθινής πίστεως από την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει την Πρώτη (Α΄) Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325, όταν η Ορθόδοξη πίστη απειλήθηκε από την αίρεση του αρειανισμού», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Μιλώντας στην συνέχεια για την μητέρα του, την Αγία Ελένη, σημείωσε πως «συνέβαλε με τη βαθιά της ευλάβεια, την ολόψυχη πίστη και το έργο της, όχι μόνο στην πνευματική ενίσχυση του έργου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, αλλά και στην ανάδειξη της ορθόδοξης λατρείας μέσω της ανέγερσης υπέροχων Βασιλικών, Ιερών Ναών οι οποίοι σώζονται μέχρι και σήμερα, ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους». Σημειώνοντας, επίσης, πως η Αγία Ελένη «χάρισε στην Εκκλησία, μέσω της επιμονής και της πίστεώς της, τον πολύτιμο και Ζωοποιό Σταυρό, τον οποίον αναζήτησε και τελικώς βρήκε στα Ιεροσόλυμα», επεσήμανε: «Η μητέρα του, η Αγία Ελένη, υπήρξε για αυτόν πρόσωπο ενίσχυσης, έμπνευσης, υποστήριξης, όχι μόνο μέσω των έργων της, αλλά και μέσω της θερμής προσευχής της προς τον μεγάλο Εσταυρωμένο, του οποίου ο Σταυρός εμφανίζεται πάντοτε ανάμεσά τους στις άγιες εικόνες της ορθόδοξης αγιογραφίας μας. Το ‘’Εν τούτο νίκα’’ του οράματος του μεγάλου Κωνσταντίνου δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός μιας και μόνον ιστορικής περιόδου. Για την Εκκλησία μας, αλλά και για τον καθένα από εμάς, αποτελεί μια διαχρονική υπόσχεση, μια αιώνια διαβεβαίωση πως ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου τούτου οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες των λαών και με τρόπο κυνικό καταδυναστεύουν με μύριους τρόπους τις ζωντανές εικόνες του Θεού, τους ανθρώπους της κάθε εποχής, η αληθινή δύναμη και η μοναδική ελπίδα αλλαγής του κόσμου είναι ο Σταυρός του Κυρίου μας».

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τόνισε πως «κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αδιέξοδο που τόσο συχνά εμφανίζεται στη ζωή του καθενός από εμάς, ένα ‘’Εν τούτο νίκα’’ εμφανίζεται στον ουρανό της ζωής μας. Μια επουράνια διαβεβαίωση που διαλύει την απόγνωση και ανανεώνει διαρκώς την ελπίδα προς τη δύναμη, το έλεος και την αγάπη του Θεού. Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη αποτελούν τους οδηγούς προς την ακράδαντη ελπίδα που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο Σταυρός που βρίσκεται ανάμεσά τους είναι η διαρκής πρόταση που καταθέτουν οι μεγάλοι αυτοί Άγιοι σε κάθε εποχή, διαβεβαιώνοντας ολόκληρη την οικουμένη πως τα σύγχρονα είδωλα αργά ή γρήγορα θα δώσουν τη θέση τους στην πίστη προς τον Ένα, τον Θεάνθρωπο Ιησού, τον μόνον εγγυητή της αγάπης, της ειρήνης και της λύτρωσης από τα δεσμά της φθοράς και του θανάτου».

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πειραιά.

Πρόσφατα Άρθρα

Χειροτονία Διακόνου στη Συκέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στη Συκέα

10 Αυγούστου 2026

Το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική...

Read more
Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Γόλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Γόλας

10 Αυγούστου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2026, στην ιστορική Ιερά Μονή Γόλας στον Ταΰγετο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του...

Read more
«Αἰτήσις εὐεργεσιῶν καί δωρεῶν» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος
Πνευματικές Διδαχές

«Αἰτήσις εὐεργεσιῶν καί δωρεῶν» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

10 Αυγούστου 2026

Εἰς τάς μέχρι τοῦδε ὁμιλίας εἴδομεν τά αἰτήματα τῆς μικρᾶς παρακλήσεως τά ἀναφερόμενα εἰς ἀποσόβησιν τῶν ἀπειλούντων ἡμᾶς κακῶν (πειρασμῶν...

Read more
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στην Επέτειο 200 ετών από την Μάχη του Πραστού
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στην Επέτειο 200 ετών από την Μάχη του Πραστού

10 Αυγούστου 2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Μάχη του Πραστού Κυνουρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος...

Read more
Πανηγύρισε το Μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε το Μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο

10 Αυγούστου 2026

Στην Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου,...

Read more
Άγιος Μάρτυς Λαυρέντιος ο Αρχιδιάκονος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Μάρτυς Λαυρέντιος ο Αρχιδιάκονος

10 Αυγούστου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού   Η ορθόδοξη χριστιανική Δύση έχει να μας επιδείξει μέγα, ανάλογο αριθμό μαρτύρων, με...

Read more
«Με την Παναγία, κάθε δάκρυ γίνεται προσευχή»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Με την Παναγία, κάθε δάκρυ γίνεται προσευχή»

10 Αυγούστου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου 2026, εψάλη ο Παρακλητικός Κανών προς την Παναγία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου,...

Read more
Ανάμνηση υπερφυούς θαύματος των Αρχαγγέλων στην Αμβρακιά Θέρμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ανάμνηση υπερφυούς θαύματος των Αρχαγγέλων στην Αμβρακιά Θέρμου

10 Αυγούστου 2026

Την Αμβρακιά Θέρμου, ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά του Δήμου Θέρμου επισκέφθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026...

Read more
«Σήμερα, το παρά φύσιν και αμαρτωλό ονομάστηκε φυσική ζωή»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Σήμερα, το παρά φύσιν και αμαρτωλό ονομάστηκε φυσική ζωή»

10 Αυγούστου 2026

Την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2026, Ι΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Τύχωνα Σκιαδά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Τύχωνα Σκιαδά

10 Αυγούστου 2026

Την ορεινή κοινότητα Παλαιοκαρυά που βρίσκεται βόρεια της λίμνης Τριχωνίδας και ανήκει στον Δήμο Αγρινίου επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Read more
Ετήσιο Μνημόσυνο του Αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου  κυρού Διονυσίου Δ΄.
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετήσιο Μνημόσυνο του Αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Διονυσίου Δ΄.

10 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου 2026, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό...

Read more
«Eἰς ἀσθενείας και θλίψεις» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος
Πνευματικές Διδαχές

«Eἰς ἀσθενείας και θλίψεις» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

10 Αυγούστου 2026

Ἀπό τάς θερμότερας δεήσεις καί ἱκεσίας τῆς μικρᾶς παρακλήσεως εἶναι αἱ ἀναφερόμεναι εἰς ἀσθενείας καί θλίψεις. Εἶναι πολλῶν και διφόρων...

Read more
Στη Ραψάνη ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος – «Να ζούμε κατά το θέλημα του Θεού»
Εκκλησία της Ελλάδος

Στη Ραψάνη ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος – «Να ζούμε κατά το θέλημα του Θεού»

9 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραψάνης μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον...

Read more
«Ἄξιος!» στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου – Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο π. Νικόλαος Γιαννακάκης
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

«Ἄξιος!» στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου – Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο π. Νικόλαος Γιαννακάκης

9 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως εορτάστηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2026 η μνήμη του...

Read more
Ετήσιο μνημόσυνο για τον αείμνηστο  Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετήσιο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο

9 Αυγούστου 2026

Την Κυριακή 9 Αυγούστου (μετά της Μεταμορφώσεως) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ
Κηρύγματα

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ

6 Αυγούστου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Ὁ Κύ­ρι­ος ἐκλέγει τούς προ­κρί­τους τῶν Μα­θη­τῶν Του Πέ­τρο,...

Η Μεταμόρφωση είναι η γιορτή της αλήθειας, της αποκάλυψης της δόξας του Χριστού

6 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η ΘΕΙΑ ΔΟΞΑ: ΈΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ

5 Αυγούστου 2026

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (6 Αυγούστου)

5 Αυγούστου 2026
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

«Εθεασάμεθα την Δόξαν Αυτού, Δόξαν Πλήρης Χάριτος και Αληθείας» (Ιωάν.1,14)

5 Αυγούστου 2026

Γιατί η Μεταμόρφωση του Χριστού έγινε στο όρος Θαβώρ; Οι δύο ήλιοι.

5 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

5 Αυγούστου 2025

Η νεφέλη της Μεταμόρφωσης

6 Αυγούστου 2024
Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

7 Αυγούστου 2023

6 Αυγούστου, Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

5 Αυγούστου 2022
Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

6 Αυγούστου 2021
Θεώμεθα το μέγα θέαμα

Η νεφέλη της Δόξας του Θεού

6 Αυγούστου 2021
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

Δεύτε αναβώμεν εις το όρος του Κυρίου και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως Αυτού

6 Αυγούστου 2020

«Πώς θα φτάσουμε κι εμείς στην θέα του Ακτίστου Φωτός»

5 Αυγούστου 2020
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

“Μεταμορφούσθε”

9 Αυγούστου 2019
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

“Δεύτε και αναβώμεν εις το όρος”

5 Αυγούστου 2019

Ὁ Μητροπολίτης Μάνης διά τήν ἑορτήν τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου

5 Αυγούστου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ι´ Ματθαίου: Σχέση της Μεταμορφώσεως και της Ευαγγελικής Περικοπής

5 Αυγούστου 2018

Η Μεταμόρφωση του Χριστού

5 Αυγούστου 2017

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

5 Αυγούστου 2017
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

4 Αυγούστου 2017

Ὁμιλία σὺν Θεῷ στὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμόρφωσης τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

4 Αυγούστου 2016

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Θεολογία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

4 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

4 Αυγούστου 2016

Της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016
Next Post
Εορτή λήξης κατηχητικών νεανικών συνάξεων  των Ενοριών της Αιγιαλείας

Εορτή λήξης κατηχητικών νεανικών συνάξεων των Ενοριών της Αιγιαλείας

Με μεγάλη επιτυχία η “1η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας” που είχε ως θέμα τον «Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας»

Με μεγάλη επιτυχία η "1η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας" που είχε ως θέμα τον «Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας»

Δυστυχώς η Ευρώπη αποχριστιανίζεται – Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο

Δυστυχώς η Ευρώπη αποχριστιανίζεται - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο

Σερρών Θεολόγος: «Μέγας Κωνσταντίνος: Λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος, με φόβο Θεού και φιλάνθρωπο πνεύμα»

Σερρών Θεολόγος: «Μέγας Κωνσταντίνος: Λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος, με φόβο Θεού και φιλάνθρωπο πνεύμα»

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist