Παρ’ όλη τη βροχόπτωση πλήθος Κερκυραίων πιστών, κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο Εισαγγελέας Εφετών Κερκύρας κ. Λ. Πατσαβέλας, ο Εφέτης Κερκύρας κ. Χαρ. Μαυρίδης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας κα Μερόπη Υδραίου και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, στον οποίο τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με την συμπροσευχητική συμμετοχή Κληρικών και Μοναχών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος σήμερα μας ιχνηλατεί προς τον προσωπικό του Παράδεισο, μέσα από το μονοπάτι της υπομονής, της αγάπης, της αμνησικακίας και της αφοσίωσης προς την Εκκλησία.

Κατακλείων το λόγο του ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και κάλεσε τον πιστό λαό της Κέρκυρας να αγαπά και να τιμά τον Ποιμενάρχη του, για τον οποίο ό,τι πολυτιμώτερο έχει είναι το λογικό του ποίμνιο, ο λαός.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης