• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ὁ κληρικός δέν ἀνήκει εἰς τόν ἑαυτόν του, ἀλλά εἰς τόν Χριστόν καί τόν ἀδελφόν.”

in Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
8 Φεβρουαρίου 2025
byPoimin.gr Team
Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ὁ κληρικός δέν ἀνήκει εἰς τόν ἑαυτόν του, ἀλλά εἰς τόν Χριστόν καί τόν ἀδελφόν.”
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε, την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2025, τη μνήμη του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ανιδρυτού της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η ιστορική Θεολογική Σχολή.

Για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο της Σχολής, το 1971, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Φώτιο Πουλόπουλο, Θεολόγο και Αρχιτέκτονα, ο οποίος θα υπηρετεί στην Πατριαρχική Αυλή.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβ. Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Κρήνης κ. Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, και Σελευκείας κ. Θεόδωρος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός και Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, κληρικοί και μοναχοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Γενική Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ευγεν. κ. Μάιρα Μυρογιάννη, και πιστοί από τα Πριγκηπόννησα, την Πόλη και το εξωτερικό.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία που πραγματοποίησε, αμέσως μετά, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, αναφέρθηκε στον Ιερό Φώτιο, που τον 9ο αιώνα ίδρυσε τη Μονή, αλλά και στον μετέπειτα διάδοχό του αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Γερμανό, που δημιούργησε το 1844, στον ίδιο χώρο, τη Θεολογική Σχολή. “Η Τροφός Σχολή απετέλει το θεολογικόν «επιτελικόν διεργαστήριον» της Μεγάλης Εκκλησίας”, τόνισε ο Παναγιώτατος και σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι η Σχολή έδινε στους ιεροσπουδαστές της τα απαραίτητα εφόδια για τη διακονία της Εκκλησίας και μεταλαμπάδευε σε αυτούς το πνεύμα και το ήθος του Φαναρίου.

“Μόνιμον σημείον αναφοράς διά τους διδάσκοντας και διδασκομένους εις την Σχολήν ήτο ο Ιερός Φώτιος, ο γενναιότατος πρόμαχος του Οικουμενικού Θρόνου, ο ανυποχώρητος υπερασπιστής της Ορθοδοξίας και της κανονικής παραδόσεως, ο ισαπόστολος και μεγαλόπνοος ιεραπόστολος, ο Πρωτοασηκρήτης της Αυτοκρατορικής Αυλής και ικανώτατος διπλωμάτης, ο πολυίστωρ μύστης της αρχαίας ελληνικής πνευματικής παρακαταθήκης και των ελληνικών γραμμάτων, ο υψιπέτης θεολόγος και μέγας εκκλησιαστικός ανήρ, ο γνήσιος φορεύς και εκφραστής της συνοδικής ταυτότητος της Εκκλησίας και εργάτης των θείων ενταλμάτων, «ο της ορθοδοξούσης Οικουμένης αείζωος Πατριάρχης». Κορωνίς των πολλών αγώνων του και αναγνώρισις της προσφοράς και της καλής μαρτυρίας του είναι η Μεγάλη εν Κωνσταντινουπόλει Σύνοδος του 879/80, πρότυπον συνοδικής εργασίας και εκκλησιολογικής πληρότητος, η οποία ανεγνώρισεν ως κανονικήν την πρώτην εκλογήν αυτού εις Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως και έχει εγχαραχθή εις την συνείδησιν της Εκκλησίας ως «Η’ Οικουμενική».

Η μαρτυρία του Πατριάρχου Φωτίου περί συνοδικότητος διεκδικεί ιδιαιτέραν επικαιρότητα λόγω της επετείου συμπληρώσεως 1700 ετών από της συγκλήσεως της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου. Ο Ιερός Φώτιος τονίζει ότι «ο ιερός σύλλογος» των 318 θείων Αρχιερέων «εκράτυνε το αποστολικόν και θείον κήρυγμα», διακηρύξας «ομοούσιον, ομοφυή και συναίδιον τον Υιόν και Λόγον του Θεού τω γεγεννηκότι Πατρί, και της αυτής εξουσίας και κυριότητος» (Φωτίου, Επιστολαί, Η’, Τι εστιν έργον άρχοντος, PG 102, 633). Περί δε του έργου των επτά Οικουμενικών Συνόδων σημειώνει ο φωτώνυμος Πατριάρχης τα εξής: «Αύτη της πίστεως ημών των Χριστιανών η καθαρά και αμώμητος ομολογία˙ αύτη της αχράντου και ειλικρινούς λατρείας ημών, και των περί αυτήν σεπτών μυστηρίων, η θεόσοφος μυσταγωγία˙ κατά ταύτην, μέχρι βίου δυσμών, και φρονούντες και πιστεύοντες και πολιτευόμενοι, προς την ανατολήν του νοητού ηλίου επειγόμεθα, της εκείθεν ανεσπέρου αυγής και λαμπρότητος τρανότερόν τε και τελειότερον απολαύσοντες… Τούτο γαρ των αποστόλων το κήρυγμα, τούτο των οικουμενικών συνόδων το φρόνημα» (ο.π., 656).”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη συνέχεια, απηύθυνε πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών προς τον νέο διάκονο:

“Αυτού του Αγίου και μεγάλου Πατριάρχου φέρεις το τίμιον όνομα, αγαπητέ διάκονε Φώτιε. Η θεμελιωθείσα υπ’ αυτού Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ο ομώνυμος Ιερός Ναός και η Χαλκίτις Θεολογική Σχολή, η οποία προσβλέπει με χρηστάς ελπίδας εις την επαναλειτουργίαν της, θα παραμείνουν εις την μνήμην και την καρδίαν σου ως ο ιερός τόπος, όπου έλαβες την χάριν του πρώτου βαθμού της ιερωσύνης, καταστάς διάκονος του Κυρίου και του λαού Αυτού, κληρικός της κατ’ εξοχήν διακονικής Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Ο Οικουμενικός Θρόνος, εν τη διαδρομή της ιστορίας, «ουδέν άλλο υπήρξεν ή διακονίας Καθέδρα», όπως έλεγεν ο πνευματικός ημών πατήρ, μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Μελίτων, εις κήρυγμά του κατά την χειροτονίαν διακόνου, υπενθυμίσας εις τον χειροτονούμενον και τα εξής έξοχα: «Αν και κατά πόσον θα σε τιμήσωσιν οι άνθρωποι, τούτο είναι άγνωστον και αβέβαιον. Εν μόνον είναι βέβαιον, ότι εάν πιστώς διακονήσης τω Χριστώ, και διακονήσης εν τη ταυτοπροσωπήσει Του προς τον ελάχιστον άνθρωπον, τον αδελφόν Του, τότε θα σε τιμήση ο Πατήρ: “Εάν τις εμοί διακονή, τιμήσει αυτόν ο Πατήρ” (Ιωάν. ιβ’, 26). Αύτη είναι η βεβαία και οριστική της διακονίας σου δικαίωσις». (Χαλκηδόνια, σ. 51 και 52.)

Όλα τα μέλη του ιερού κλήρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον Πατριάρχην μέχρι τον νεοχειροτονηθέντα διάκονον, έχομεν κοινήν θεώρησιν της ταυτότητος και της ιεράς αποστολής μας, είμεθα φορείς του αυτού πνεύματος. Γνωρίζομεν το ύψος και την ευθύνην του λειτουργήματος του καλού εργάτου του αμπελώνος του Χριστού, που είναι συνδεδεμένα ουσιαστικώς με θυσιαστικόν ήθος, με ετοιμότητα διά απροϋπόθετον προσφοράν, με αφιέρωσιν ψυχή τε και σώματι εις το κοινόν χρέος.

Ο κληρικός δεν ανήκει εις τον εαυτόν του, αλλά εις τον Χριστόν και τον αδελφόν. Ο αδελφός μας είναι πάντοτε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όχι μία απρόσωπος και αφηρημένη μονάς της ανθρωπότητας. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας εκάλεσε να γινώμεθα «πλησίον» προς κάθε άνθρωπον ο οποίος έχει ανάγκην της συμπαραστάσεώς μας και κατωνόμασεν ως κριτήριον της σωτηρίας ή απωλείας μας το πως της συμπεριφοράς μας προς τον «πεινώντα, διψώντα, ξένον, γυμνόν, ασθενή ή εν φυλακή» αδελφόν, με τον οποίον ταυτίζεται ο ίδιος. Αυτή η απόλυτος προτεραιότης της αγάπης κατέστησε τον Χριστιανισμόν την μεγαλυτέραν αξιολογικήν επανάστασιν εις την ιστορίαν της ανθρωπότητος, η οποία προκαλεί θαυμασμόν ακόμη και εις τους αγνωστικιστάς και τους αρνητάς της πίστεως.

Σκεπτόμεθα την στιγμήν αυτήν, ότι η διακονία της Εκκλησίας είναι μία οικοδομή ενός κτηρίου, η οποία απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντας και μοχθούντας πλήρη αφιέρωσιν εις τον κοινόν στόχον και προσεκτικόν συντονισμόν. Η έκβασις του όλου εγχειρήματος εξαρτάται από την κοινήν προσπάθειαν, αλλά και από την ποιότητα της συμβολής εκάστου. Πάντοτε, βεβαίως, ο καλών είναι ο Κύριος, ο αεί ενεργών εν ημίν «και το θέλειν και το ενεργείν υπέρ της ευδοκίας» (Φιλιπ. β’, 13). Το «εφ’ ημίν» είναι η αποδοχή της θείας δωρεάς και η προσπάθεια να διαφυλάξωμεν και να πολλαπλασιάσωμεν το χάρισμα, τρέχοντες «δι’ υπομονής τον προκείμενον ημίν αγώνα», αεί «αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν» (Εβρ. ιβ’, 2).”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πατριάρχης επεσήμανε τα εξής:

“H καλή θεολογική κατάρτισις, η οποία πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζεται δι’ ενδελεχούς μελέτης, ομού μετά της πλήρους αφιερώσεως εις τον Χριστόν και την διακονίαν του λαού Του, αποτελούν διά τον κληρικόν την πνευματικήν πανοπλίαν εις τον καλόν αγώνα εκπληρώσεως της αγίας αποστολής του. Η Εκκλησία έχει ανάγκην κληρικών ευσεβών και ευφυών, πιστών εις την άνωθεν κλήσιν και εις την παράδοσιν της Εκκλησίας, με ορθόδοξον φρόνημα και με σύγχρονον πνεύμα, με οξύ αισθητήριον διά το καθήκον και με ενσυναίσθησιν προς τον άνθρωπον, «υπέρ ου Χριστός απέθανεν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος εξέφρασε την Πατριαρχική ευαρέσκειά του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, καθώς και προς τον Ηγούμενο αυτής και την περί αυτόν Μοναστική Αδελφότητα και τους λαϊκούς συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν.

Προηγουμένως, τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Μονής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Μονής, και ο νέος Πατριαρχικός διάκονος Ιερολ. κ. Φώτιος Πουλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε την ομιλία της χειροτονίας του.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ηρακλείας Φώτιο

Κατερχόμενος από τη Χάλκη, το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2025, ο Παναγιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου Χαλκηδόνος και τέλεσε Τρισάγιο προ του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Ηρακλείας Φωτίου, του από Ίμβρου και Τενέδου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, δεηθείς και για τον συγγενή του από την Ίμβρο, Αρχιμ. Φώτιο Γεωργιάδη, ιερατεύσαντα επί σειράν ετών και κοιμηθέντα στη Ρουμανία.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Οι φωτογραφίες από το Τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Ηρακλείας προέρχονται από την Ι.Μ.Χαλκηδόνος

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

7 Νοεμβρίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου ε.έ., ο πανηγυρικός εσπερινός της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στους...

Read more
Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου

7 Νοεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας του Σαββάτου ο πανηγυρικός Εσπερινός στο ιστορικό προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών...

Read more
«Η μετάνοια του ανθρώπου γίνεται ουράνιο πανηγύρι Αγγέλων»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η μετάνοια του ανθρώπου γίνεται ουράνιο πανηγύρι Αγγέλων»

7 Νοεμβρίου 2026

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2026 ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα παλαιά Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λουτροτόπου Άρτης, χοροστατούντος...

Read more
Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΑΝΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΑΝΑ

7 Νοεμβρίου 2026

Την  Σύναξη των Αρχιστρατήγων  Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων πανηγύρισε σεμνομεγαλόπρεπα  η παραδοσιακή Ενορία των Σανών...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί

7 Νοεμβρίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2026, στο Ελευθεραί Παγγαίου,...

Read more
Μητροπολίτης Άρτης: «Η εμπιστοσύνη στο Θεό γίνεται αποστολή αγάπης»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: «Η εμπιστοσύνη στο Θεό γίνεται αποστολή αγάπης»

7 Νοεμβρίου 2026

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ (Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως τώρα πορείας της)
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ (Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως τώρα πορείας της)

7 Νοεμβρίου 2026

«Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ – Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως...

Read more
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στο 3ο και 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στο 3ο και 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

7 Νοεμβρίου 2026

Στο πλαίσιο της διαρκούς ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τη μαθητική νεολαία και της επικοινωνίας της με τη...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

7 Νοεμβρίου 2026

Κατά το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στο Βελιγράδι. Κατά την παραμονή...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διασώσουμε τη συλλογική μνήμη του τόπου μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διασώσουμε τη συλλογική μνήμη του τόπου μας»

7 Νοεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, στο...

Read more
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ Νέας Ιωνίας

7 Νοεμβρίου 2026

Το «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026 ο Γενικός...

Read more
Στο Κρόκιο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αντωνίου Βασταρδή
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο Κρόκιο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αντωνίου Βασταρδή

7 Νοεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κροκίου Αλμυρού ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός...

Read more
Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία

6 Νοεμβρίου 2026

Υπό του Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Η 2α Νοεμβρίου 2026 θα παραμείνει...

Read more
Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον  Μητροπολίτη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον Μητροπολίτη Πειραιώς

6 Νοεμβρίου 2026

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πέλοψ Λάσκος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ....

Read more
«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»

6 Νοεμβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, με την ευλογία και την ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου, συνεχίζει τις συναντήσεις...

Read more

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025

Στην Αγία Γραφή συχνά γίνεται  λόγος για τους αγγέλους. Κατά τον Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως, το όνομα Μιχαήλ ερμηνεύεται ως «Δύναμις Θεού»...

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο Αγγελικός πνευματικός κόσμος του Θεού

7 Νοεμβρίου 2025
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Τι είναι οι Άγγελοι;

7 Νοεμβρίου 2024
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και όλων των Επουρανίων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2024
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2022
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: «Ουκ απέθανεν αλλά καθεύδει»

7 Νοεμβρίου 2021
Ο Φύλακας άγγελος των πιστών

Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσή “Οι Άγιοι Άγγελοι στη ζωή του Χριστιανού”

7 Νοεμβρίου 2019
Περί των Αγίων Αγγέλων

Οι Άγγελοι κατά την Αγία Γραφή

7 Νοεμβρίου 2019
Ένα παράδοξο θαύμα

Η πίστη στο όνομα του Κυρίου κάνει θαύματα

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Η μυστική προσέγγιση του Ιησού Χριστού

27 Οκτωβρίου 2018
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Πίστευε μόνο εις Εμένα και μη φοβάσαι. Θα σωθείς.

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Πίστη και Τόλμη.Οι θεμελιώδεις αρχές στη σχέση μας με τον Κύριο

25 Οκτωβρίου 2018
Περί των Αγίων Αγγέλων

Περί των Αγίων Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2016
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Περί των Αγίων Αγγέλων

Η σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων

8 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Κυριακή των Βαΐων στο μοναστήρι του Τρικόρφου

Ποιο ήταν το παιδί που κράτησε στην αγκαλιά του ο Χριστός;

«Η ευθύνη της ανθρωπότητας για την θεραπεία της κοινωνίας από την ανθρώπινη δουλεία – Η εκκλησιαστική πρόταση.  Από την σκλαβιά της αμαρτίας στην λύτρωση της Αναστάσεως»

«Η ευθύνη της ανθρωπότητας για την θεραπεία της κοινωνίας από την ανθρώπινη δουλεία – Η εκκλησιαστική πρόταση. Από την σκλαβιά της αμαρτίας στην λύτρωση της Αναστάσεως»

Η Ιερά Σύνοδος εορτάστηκε μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος τη μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Η Ιερά Σύνοδος εορτάστηκε μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος τη μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ορκωμοσία οπλιτών του 9ου Σ.Π.

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ορκωμοσία οπλιτών του 9ου Σ.Π.

Φθιώτιδος Συμεών: «Ιεραρχία: εγγύηση ενότητας και Αληθείας»

Φθιώτιδος Συμεών: «Ιεραρχία: εγγύηση ενότητας και Αληθείας»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist