Από ικανών χρόνων, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων τελούνται βραδινές.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και από ώρα 17:00, έγιναν ο εσπερινός και ο όρθρος της 24ης, οι Μεγάλες  Ώρες και εσπερινή Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, χοροστάτησε στις Ώρες και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Δαμασκηνό Φυλακτό. Στις Ώρες έλαβε μέρος και ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, ο οποίος και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος στο κήρυγμα του μίλησε για το υπόδειγμα ταπείνωσης, τον γεννηθέντα Θεό, και ευχήθηκε να όλοι να είμαστε απλοί, ταπεινοί, καταδεκτικοί με αγάπη για τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπο μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.