Με τις πρέπουσες τιμές έγινε δεκτή η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος από τον βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο, το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ειρήνης, στην Χάγη, όπου και η κατοικία του βασιλέως, ενώ τον Παναγιώτατο συνόδευαν ο οικείος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και εκ των μελών της συνοδείας του οι Μητροπολίτες Προικονήσσου κ. Ιωσήφ και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Πατριαρχικός Διάκονος της Σειράς Καλλίνικος.

Αρχικά ο Παναγιώτατος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον βασιλέα, όπου έθιξαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ στην συνέχεια οι συνοδοί του αντάλλαξαν χαιρετισμό και ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επέδωσε λεύκωμα με την ιστορία και φωτογραφικό υλικό των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκδόσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης