Ξένην ἤνυσας, ζωὴν ἐν κόσμῳ, ξένην ἔσχηκας, προσηγορίαν, ὑπεμφαίνουσαν τὴ κλήσει τὸν τρόπον σου, σὺ γὰρ νυμφίον λιποῦσα τὸν πρόσκαιρον, τῷ ἀθανάτῳ ὁσίως νενύμφευσαι. Ξένη ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Πλήθος ευσεβών προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, στο τιμώμενο επ’ ονόματι της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους φιλέορτους χριστιανούς.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανοικοδόμηση της εν λόγω Εκκλησίας, 1920 – 2020, ο Σεβ. τόνισε πως ο ναός είναι ο υλικός τόπος όπου μπορεί και κατοικεί ο άκτιστος και αχώρητος Θεός χάριν των ανθρώπων.

Εν συνεχεία έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό του Ναού και της παρακείμενης Φοιτητικής Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, έργο και προσφορά προς τους νέους, του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α’ (Στέκα).

Ακολούθως αναφέρθηκε στον θαυμαστό  βίο της εορταζομένης Αγίας Ξένης και συνεχάρη εγκαρδίως τον Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο για το επιτελούμενο έργο στην Εστία και τον π. Γεώργιο Γανωτή ο οποίος διακονεί το ναό  με πολύ αγάπη, σύνεση και φρόνιμα εκκλησιαστικό.

Παρέστησαν μεταξύ των πολυπληθών πιστών η κ. Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ο επί τιμή Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων,  Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ιατροί εκ Μυκόνου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος  επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης