• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

26 Φεβρουαρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Ο ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Αναφορά σε πρόσφατη παγανιστική «τελετουργία» στο Νταβός)

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε επισημάνει, πως ο σύγχρονος αποστατημένος από το Θεό άνθρωπος έφτασε από τον ορθολογισμό του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στον παραλογισμό του νεοπαγανισμού. Προφανώς κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα είχαμε τέτοιο πισωγύρισμα στην κατάντια του πρωτόγονου ειδωλολατρικού παρελθόντος. Ο λεγόμενος ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, με τον αθεϊστικό και ορθολογιστικό του χαρακτήρα, πασχίζει εδώ και τρεις αιώνες να αποκολλήσει τον άνθρωπο από τον θρησκευτικό «σκοταδισμό», στον οποίο δήθεν οδηγήθηκε η ανθρωπότητα εξ’ αιτίας του «παραλογισμού» της χριστιανικής πίστης. Το ίδιο όμως αυτό «κίνημα» σέρνει τον άνθρωπο σε πραγματικά σκοταδιστικά θρησκευτικά σχήματα του απώτερου παρελθόντος, στις πλέον χυδαίες και παράλογες μορφές ειδωλολατρίας!

Ο αγιασμένος και ομολογητής άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς πολύ εύστοχα εισχωρεί στην ουσία της ειδωλολατρίας των ημερών μας και μας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό της. Γράφει: «Στην ειδωλολατρία ανήκουν όλα: από τον πιο χονδροειδή φετιχισμό μέχρι το πιο λεπτό συμβολισμό. Η ειδωλολατρία είναι όχι μόνο προσκύνημα σε ψεύτικους Θεούς, αλλά και στις πέτρες, στα δέντρα, στα ζώα, στους πλανήτες, στα αγάλματα, αλλά και στους ανθρώπους και στους ήρωες και στους ιδιοφυείς και στις εφευρέσεις και στις ιδέες και στα πάθη και στην κουλτούρα και στον πολιτισμό και στην επιστήμη και στη φιλοσοφία και στην τέχνη, ή σε ο,τιδήποτε άλλο που θέλει να αντικαταστήσει με τον εαυτό του τον αληθινό Θεό και Κύριο Ιησού Χριστό»[1].

Ο σύγχρονος Δυτικός άνθρωπος βιώνει μια αληθινή τραγωδία, καθώς οι προαιώνιες αξίες του Eυαγγελίου και του Eλληνοχριστιανικού Πολιτισμού έχουν τεθεί στο περιθώριο και τη θέση τους πήραν τα σύγχρονα είδωλα της εποχής μας. Η ανθρώπινη ζωή έχει γίνει «φθηνή υπόθεση». Οι αναίτιες δολοφονίες και μάλιστα οι μαζικές είναι σε ασύλληπτη έξαρση. Η κοινωνική αδικία έχει φτάσει σε πρωτοφανή όρια. Οι πόλεμοι, και μάλιστα οι πλέον καταστροφικοί, είναι σε πρώτο πλάνο. Η καταστροφή του περιβάλλοντος εφιαλτική! Η συνέχιση της ζωής στον πλανήτη αβέβαιη!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου αποδεικνύεται ξεκάθαρη η αναβίωση της ειδωλολατρίας στην Γηραιά Ήπειρο. Σε επίσημες τελετές, υπό το πρόσχημα «φολκλορικών εκδηλώσεων», λαμβάνουν χώρα απίστευτες παγανιστικές και μαγικές τελετουργίες! Κλασικό παράδειγμα μια καθαρά παγανιστική, σατανιστική τελετή, που έγινε στα εγκαίνια του ανοίγματος του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού τούνελ στην Ευρώπη κάτω από τις Άλπεις στην Ελβετία, παρουσία της Μέρκελ, του Ολάντ και του Ρέντσι  το 2016.[2]

Μια παρόμοια παγανιστική τελετουργία «τελέστηκε» και τον περασμένο μήνα στην ελβετική πόλη Νταβός κατά την ετήσια σύνοδο των «ισχυρών» του κόσμου, (μηδέ του έλληνα πρωθυπουργού εξαιρουμένου), που διοργάνωσε το περιβόητο και λίαν αμφιλεγόμενο «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», (WWF). Εκεί όπου παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για τους λαούς της Γης, χωρίς αυτούς και που οι ανακοινώσεις τους, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι για την ανθρωπότητα. Σε συνεδρίαση της ομάδας «διάσωσης του περιβάλλοντος», σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό, καθόλου βεβαίως τυχαίο, αλλά καλά προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία: «Μια Σαμάνος του Αμαζονίου πραγματοποίησε ένα παγανιστικό τελετουργικό σε ένα πάνελ αφού τα μέλη ολοκλήρωσαν τη συζήτηση για το ‘Κλίμα και τη Φύση’ στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) 2024 στο Νταβός. Αφού μίλησε εκ μέρους όλων των ιθαγενών και των δασών, ζήτησε την “θεραπεία της γης” και την “βοήθεια” των ηγετών, και ξεκίνησε το τελετουργικό της. Έκλεισε τα μάτια, άρχισε να τρίβει τα χέρια και να λέει κάτι ακαταλαβίστικα, και στη συνέχεια, πέρασε πάνω από τα κεφάλια των πεφωτισμένων ηγετών και έκανε κάτι που έμοιαζε με φύσημα, ή φτύσιμο…»[3]!

Παραθέτουμε αποσπάσματα από εύστοχο σχόλιο του κ. Νεκταρίου Δαπέργολα, διδάκτορα της Ιστορίας, σχετικά με το απίστευτο αυτό περιστατικό, με τίτλο: «Μία δυσώδης διαβολοπανήγυρη…». Γράφει: «Ήταν μία δυσώδης τουτέστιν διαβολοπανήγυρη, στην οποία δίνουν τα διαπιστευτήριά τους κάθε χρόνο διάφοροι σπιθαμιαίοι ηγέτες και ηγετίσκοι και κάθε λογής ακόμη …καρνάβαλοι, που υποτίθεται ότι κατέχουν υψηλές θέσεις εξουσίας στον πλανήτη, αλλά στην πραγματικότητα παίρνουν τις εντολές τους μέσω του διαβόητου …ονόματι Κλάους Σβαμπ, (που κι αυτός μαριονέτα αλλονών βεβαίως είναι), – καθώς και μέσω ετέρων ακόμη μεσαζόντων – και μαζεύονται κάθε τόσο σε διάφορα “συνέδρια” ανά τον πλανήτη, όπως αυτό του Νταβός, για να “τα πουν” και να χαριεντιστούν. […] Ποιός ξέρει όμως, θα προσθέσουμε, και με τι άλλες ακόμη σκοτεινές δραστηριότητες και τελετές. Αφού αρχίσανε να βγάζουν ξετσίπωτα και τους μάγους στο μεϊντάνι, φανταστείτε τώρα εσείς τι φρικτά και ανομολόγητα τους βάζει το μεγάλο Αφεντικό τους να κάνουν στα σκοτεινά και στα απόκρυφα υπόγεια, όπου μαζεύονται όλα αυτά τα γιουσουφάκια της Νέας Τάξης και της Νέας Εποχής. Απίστευτος δαιμονικός βούρκος, καθώς προχωράμε όλο και βαθύτερα στον πιο ζοφερό και φρικτό Μεσαίωνα που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη Ιστορία…»![4]

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος στο ορεινό και πανάκριβο αυτό Ελβετικό θέρετρο, «παρήλλασαν» εκατοντάδες πόρνες πολυτελείας, για να «διασκεδάσουν» τους υψηλούς συνέδρους. Έτσι «η ζήτηση για σεξουαλική εργασία εκτοξεύεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών και μεγιστάνων των επιχειρήσεων που έρχονται από όλο τον κόσμο για να συναντηθούν». Με άλλα λόγια, η νεοειδωλολατρία με την ακολασία «πάνε πακέτο» σ’ αυτή την διαβόητη συνάντηση, η οποία μας δίνει μια εικόνα, αφ’ ενός μεν για το ποιόν των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τις «τύχες» του κόσμου και αφ’ ετέρου για το ασύλληπτο μέγεθος της πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης του δυτικού κόσμου, ο οποίος πλέον έχει εγκολπωθεί ανεπιστρεπτί τον δαιμονικό αποκρυφισμό με τα κάθε λογίς παρακλάδια του, που συνθέτουν όλα μαζί τη νέα «θρησκεία» του αποστατημένου δυτικού ανθρώπου.

Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα του ραγδαίου αποχριστιανισμού της Δύσεως και της «ανακηρύξεως» του ανθρώπου ως «θεού» από την σάπια ευρωπαϊκή διανόηση. Ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς είχε επισημάνει με ακρίβεια την τραγική αυτή αποστασία της Γηραιάς Ηπείρου, η οποία απεμπόλησε τις αιώνιες και σωτήριες αρχές και αξίες του Ευαγγελίου και υιοθέτησε τα ολέθρια και δαιμονικά διδάγματα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Γράφει: «Ο άνθρωπος έγινε σήμερον το μέτρον των πάντων, μέτρον όλων των ορατών και αοράτων όντων και πραγμάτων. Μετρών με τον εαυτόν του τα πάντα ο ευρωπαϊκός άνθρωπος απορρίπτει παν ό,τι είναι ευρύτερον από τον άνθρωπον, μεγαλύτερον από τον άνθρωπον, απειρότερον από τον άνθρωπον. Το στενόν του μέτρον στενεύει τον Θεάνθρωπον εις άνθρωπον»[5].

Ωστόσο, όπως προσθέτει παρακάτω ο άγιος, αυτή η «αυτοθεοποίηση» του ανθρώπου στην ουσία τον δαιμονοποιεί. Γράφει: «Όμως ο ουμανιστικός ανθρωποκεντρισμός είναι στην ουσία Διαβολοκεντρισμός, διότι επιδιώκει ό,τι και ο Διάβολος: να αποθεανθρωπήσει και να αθεώσει τον άνθρωπο. Ο ουμανιστής άνθρωπος καθίσταται όμοιος προς τον Διάβολο: και οι δύο θέλουν να ανήκουν μόνο στον εαυτό τους, να είναι μόνο στον εαυτό τους και για τον εαυτό τους. Μαφέρονται έτσι στο βασίλειο του ‘δευτέρου θανάτου’, όπου δεν υπάρχει ούτε Θεός, ούτε κάτι θεϊκό. Σε τελευταία ανάλυση όλοι οι ουμανισμοί εξοντώνουν τον αμαρτωλό μαζί με την αμαρτία του, διότι δεν θέλουν τον Θεάνθρωπο, ο οποίος είναι η μόνη σωτηρία του ανθρώπου από την αμαρτία, τον θάνατο και τον Διάβολο. Όποιος δεν είναι υπέρ του Θεανθρώπου είναι και κατά του ανθρώπου και δολοφόνος του ανθρώπου. Ταυτόχρονα είναι και αυτόχειρας, διότι παραδίδει την ψυχή του στην πλήρη εξουσία της αμαρτίας, του θανάτου και του Διαβόλου επιφέροντας στον εαυτό του την αιώνια κόλαση»[6]!

Κατόπιν αυτών ο άγιος κάνει και τη δραματική πρόβλεψη: «Το οικοδόμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οικοδομημένο χωρίς τον Χριστό, κατ’ ανάγκην θα καταρρεύσει και μάλιστα πολύ σύντομα, […] Ο Ευρωπαίος άνθρωπος έφθασε στον μοιραίο ίλιγγο. Οδήγησε τον υπεράνθρωπο στην κορυφή του πύργου της Βαβέλ του, θέλοντας να αποπερατώσει με αυτόν το οικοδόμημά του. Αλλά ο υπεράνθρωπος τρελάθηκε ακριβώς επάνω στην κορυφή και γκρεμίστηκε από τον πύργο. Και πίσω του ο ίδιος ο πύργος γκρεμίζεται και θρυμματίζεται με τους πολέμους και τις επαναστάσεις. Ο homo europaeicus έπρεπε κατ’ ανάγκην να τρελαθεί στο τέλος του πολιτισμού του. Ο Θεοκτόνος ήταν αδύνατο να μη γίνει αυτοκτόνος. […] Γι’ αυτό, Ευρώπη ίσον αναγέννηση της ειδωλολατρίας. Ψευδόχριστοι και ψευδοθεοί έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη και από εκεί εξάγονται σε όλες τις αγορές της Οικουμένης, έχοντας ως κύριο έργο τους να φονεύσουν τον Θεό και την ψυχή στον άνθρωπο και έτσι να στερήσουν από τον κόσμο τη μοναδική ελπίδα και αυτή την ίδια τη δυνατότητα της αληθινής κοινωνίας. Νύχτα, βαριά νύχτα έχει καλύψει την Ευρώπη. Γκρεμίζονται τα είδωλα της Ευρώπης και δεν είναι πολύ μακριά η μέρα, κατά την οποία δεν θα μείνει ούτε πέτρα επάνω στην πέτρα από την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ευρώπης, με τους οποίους αυτή ανήγειρε πόλεις και κατέστρεφε ψυχές, θεοποιούσε τα κτίσματα και απέρριπτε τον Κτίστη. […] Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έκανε τους δούλους του νεκροταφείο. Και αυτός ο ίδιος έγινε νεκροταφείο. ‘Θέλω να πάω στην Ευρώπη’, δηλώνει ο Ντοστογιέφσκι, ‘και γνωρίζω ότι πηγαίνω σε νεκροταφείο’…»[7]! Και καταλήγει: «Γράφοντας αυτά, προσπαθούμε να εισδύσουμε στον πυρήνα της ευρωπαϊκής υψηλοφροσύνης, στα δαιμονικά υπόγειά της, απ’ όπου πηγάζουν οι ακάθαρτες πηγές της, τα νερά των οποίων δηλητηριάζουν την οικουμένη. Αυτό καθόλου δεν είναι καταδίκη της Ευρώπης. Είναι μόνο μία εκ βαθέων κραυγή και εν προσευχή πρόσκληση στη μοναδική οδό της σωτηρίας μέσω της μετάνοιας»[8]!

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον αποστατημένο δυτικό κόσμο, και της πολύπλευρης κατάπτωσής του.

Εις ό,τι αφορά εμάς, τους Ορθοδόξους Έλληνες, δυστυχώς ακολουθούμε κατά πόδας την δυτική χρεοκοπία, αφού μας έπεισαν οι κυβερνώντες μας ότι «ανήκουμε στη Δύση» και ότι για το «συμφέρον» μας και την «επιβίωσή» μας «πρέπει να γίνουμε ευρωπαίοι». Το ακόμα χειρότερο και πιο ανησυχητικό είναι ότι, μαζί με τους πολιτικούς μας οδηγεί στην δυτική χοάνη της καταστροφής και πλειάδα εκκλησιαστικών ηγετών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς την λεγόμενη «ένωση των Εκκλησιών», την ένωση δηλαδή της Ορθοδοξίας με τις δαιμονικές αιρέσεις της δυτικής πανσπερμίας, ο οποίες ειρήσθω, έχουν πρωταρχική ευθύνη για την σημερινή κατάπτωση της Δύσης.

Τελειώνουμε τονίζοντας και πάλι, πως η μόνη σωτηρία μας είναι ο μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός και αποκλειστικό καταφύγιο η Αγία Του Εκκλησία, η Ορθόδοξη, η μόνη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Δοκιμασμένη διέξοδος, η οριστική απομάκρυνσή μας από την παναίρεση του Οικουμενισμού, τους θιασώτες της απροϋποθέτου και αμεταμελήτου «ενώσεως των Εκκλησιών», οι οποίοι έχουν καταντήσει λύκοι με προβιά προβάτου. Στην αντίθετη περίπτωση, ο πνευματικός αφανισμός μας θα είναι νομοτέλεια, ο δε «ευρωπαϊκός δρόμος» μας θα είναι μια πορεία προς το «νεκροταφείο», όπως χαρακτήρισε την Ευρώπη ο μεγάλος και διορατικός Ντοστογιέφσκι!

Πρόσφατα Άρθρα

Αρχιερατική θεια Λειτουργία και Δοξολογία στην Ι Μεραρχία Πεζικού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική θεια Λειτουργία και Δοξολογία στην Ι Μεραρχία Πεζικού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του...

Read more
Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»
Εκκλησία της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»

23 Απριλίου 2026

Το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου 2026, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ...

Read more
“ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Έλευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί» – Οδηγίες για την διεξαγωγή του ιερού προσκυνήματος

23 Απριλίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ιερώτατο κειμήλιο του Αγίου Όρους, την εφέστιο, Ιερά και Θαυματουργό...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα

23 Απριλίου 2026

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 22 Απριλίου 2026, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη...

Read more
Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

23 Απριλίου 2026

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. ...

Read more
Εορτασμός Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Κομπότι Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Κομπότι Άρτης

23 Απριλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο ιστορικό...

Read more
Η Αναρράχη της Εορδαίας τίμησε τον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αναρράχη της Εορδαίας τίμησε τον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο

23 Απριλίου 2026

Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου...

Read more
Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

23 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε, το εσπέρας της Τετάρτης 22 Απριλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια

23 Απριλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα τελέστηκε με λαμπρότητα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας ο Εσπερινός της εορτής...

Read more
Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών

22 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή 24/4, στις 6.00 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και θα τελέσει την Μεγαλοσχημία ρασοφόρου...

Read more
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Read more
Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν

22 Απριλίου 2026

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, ἀκολουθοῦσα τήν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας «γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν», ἀρχίζει  τήν  νέα  ποιμαντική  διακονία:...

Read more
Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

22 Απριλίου 2026

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε (21/4) η 7η Αγιολογική Σύναξη, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου των Αγιολογικών Διαλέξεων, που διοργανώνει ο Μητροπολιτικός...

Read more
ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

22 Απριλίου 2026

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης και αμετάθετη πίστη στην Ανάσταση, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη...

Read more
ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες

22 Απριλίου 2026

Από το ιστορικό χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Εθνοϊερομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο στο πλαίσιο της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Δαμαριώνα της Νάξου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Δαμαριώνα της Νάξου

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου και ο Δήμαρχος Περιστερίου στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου και ο Δήμαρχος Περιστερίου στο Φανάρι

Πολυαρχιερατική Θεία Λειρουργία για τα ονοματήρια του Μητρ. Σταγών και Μετεώρων

Πολυαρχιερατική Θεία Λειρουργία για τα ονοματήρια του Μητρ. Σταγών και Μετεώρων

Ονομαστήρια γέροντος Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Ονομαστήρια γέροντος Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Ναυπάκτου Ἱεροθέου: Ὁ ἅγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας

Ἡ φιλανθρωπία τοῦ ἁγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Ἐδέσσης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist