• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο Αρχιμ. Αστέριος Χατζηνικολάου ομιλητής στον B’ Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λαμία

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
10 Μαρτίου 2020
byPoimin.gr Team
Ο Αρχιμ. Αστέριος Χατζηνικολάου ομιλητής στον B’ Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λαμία
Share on FacebookShare on Twitter

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σε κλίμα κατάνυξης και ιεροπρέπειας και με την παρουσία πολλών Κληρικών της πόλεως Λαμίας και ευσεβών πιστών, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας 8 Μαρτίου, ο Β’ κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,  εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πνευματικός Προϊστάμενος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο Σωτήρ», Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αστέριος Χατζηνικολάου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος με λόγια καρδιάς καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Ιστορική Πρωτεύουσα της Ρούμελης, ευχαριστώντας τον δια πολλών, για την τιμητική αποδοχή της προσκλήσεως.

«Πολυσέβαστοι και πολυαγαπητοί μου Πατέρες, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, η Αγάπη του Θεού μας αξιώνει απόψε να βρεθούμε εδώ στον Ιερό Καθεδρικό μας Ναό,  τον Μητροπολιτικό μας Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  προκειμένου να τελέσουμε τον δεύτερο Κατανυκτικό Εσπερινό,  προκειμένου να ωφεληθούμε πνευματικά,  να επικοινωνήσουμε προσευχητικά και κυρίως να γευτούμε την ευεργεσία του Λόγου του Θεού από τον κήρυκα του Ευαγγελίου,  που η Αγάπη του Θεού οικονόμησε απόψε να είναι κοντά μας.

Σε μία μέρα μάλιστα σήμερα,  που η Αγία μας Εκκλησία και την ημέρα αυτή και όλη την εβδομάδα την έχει αφιερώσει στην εξωτερική Ιεραποστολή, γι’ αυτό έκρινα πολύ σκόπιμο και καίριο,  ο σημερινός μας  ομιλητής να είναι ένα πρόσωπο ταυτισμένο με την Ιεραποστολή και μάλιστα κυρίως με τη λεγόμενη,  εσωτερική Ιεραποστολή,  καθώς τυγχάνει να  είναι ο Πνευματικός Προϊστάμενος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο Σωτήρ»,  ο αγαπητός μας,  ο πολυσέβαστός μας  π. Αστέριος Χατζηνικολάου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Άγιο Θεό που επέτρεψε το πρόγραμμα του,  να μπορέσει να συμπεριλάβει την όμορφη πόλη μας,  την έδρα της Μητροπόλεως μας και να βρεθεί απόψε κοντά μας ο π. Αστέριος με τον οποίον είχα την τιμή να συνεργαστώ και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θέλω μάλιστα να σας ευχαριστήσω που εδώ στη Μητρόπολή μας ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης,  ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, μέλος της Αδελφότητός σας,   αποτελεί καύχημα για μας,  αποτελεί έναν ταπεινό εργάτη του Ευαγγελίου,  ο οποίος παρηγορεί,  παρακαλεί και είναι πάντοτε λειτουργικό πνεύμα εις διακονίαν  αποστελλόμενο, για τις ανάγκες της τοπικής μας Εκκλησίας.      Με αυτά τα πτωχά λόγια,   σας παρακαλώ πολύ να μας κηρύξετε λόγον αγαθόν εκ της αγαθής  καρδίας σας,  εκ των αγαθών λογισμών σας και εκ της αγαθής πνευματικής σας εμπειρίας. Ως ευ παρέστητε εις την Ιερά Μητρόπολή μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο π. Αστέριος απηύθυνε εμπνευσμένη Θεολογική διδαχή προς τους εκατοντάδες παρευρισκομένους πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό, αλλά και στους αναρίθμητους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4Fm), ο οποίος και μετέδιδε ζωντανά τον Κατανυκτικό Εσπερινό και με το αγιοπνευματικό χάρισμα της ευγλωττίας και της πατερικής σοφίας, που τον διακρίνει, ωμίλησε για με θέμα: «Η Αγία Ορθοδοξία».

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, Σεβασμιώτατε να ευχαριστήσω θερμότατα για την πρόσκληση, να απευθύνω τον λόγο στους αδερφούς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως σας στον αποψινό Kατανυκτικό εσπερινό, να εκφράσω επίσης  την χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας και τη συγκίνησή μου, διότι μετά από την αρμονική και τόσο καρποφόρα συνεργασία μας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών,  Σας βλέπω πρώτη φορά μέσα στον ποίμνιό Σας και παρακαλώ να δεχτείτε την ταπεινή προσευχή μας προς τον Άγιο Θεό,  να Σας δίνει δυνάμεις και   σοφία και υπομονή και χάρη πλούσια,  ώστε να διαποιμαίνετε   επί πολλά έτη αυτόν τον ευλογημένο λαό της Επαρχίας Σας και να οδηγείτε την ποίμνη του Χριστού εις νομάς σωτηρίους,  ώστε πολλές ψυχές να ωφελούνται και να δοξάζεται το Άγιο Όνομα του Κυρίου μας.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος,  η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην εξωτερική Ιεραποστολή,  γενικά στην Ιεραποστολή της Εκκλησίας μας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και αυτό λόγω του  ότι η σημερινή Κυριακή είναι η πρώτη Κυριακή των Νηστειών,  αφιερωμένη στον θρίαμβο της Ορθοδοξίας.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου το θέμα της αποψινής ομιλίας θα είναι σχετικό,  σχετικό με την δύναμη,  την αξία και  την μοναδικότητα της Αγίας Ορθοδοξίας μας.

Η  μέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας,  όπως λέει ένα τροπάριο των αίνων που ακούστηκε στον Όρθρο το πρωί,  είναι ημέρα χαρμόσυνος και ευφροσύνης ανάπλεως,   είναι ημέρα θριάμβου και  πανηγύρεως,  είναι ημέρα χαράς και ευφροσύνης, είναι ημέρα πνευματικής εξάρσεως και ιεράς  συγκινήσεως για όλους τους πιστούς Ορθόδοξους χριστιανούς,  διότι είναι μέρα κατά την οποία γιορτάζουμε την αναστήλωση των Ιερών εικόνων, την τελική καταδίκη της εικονομαχίας και γενικότερα τον θρίαμβο της Αληθείας της Ορθοδοξίας δια μέσου των αιώνων.

Αστράφτει και λάμπει η Εκκλησία του Χριστού,  λέει ο Ιερός υμνογράφος, όλοι πανηγυρίζουν σήμερα,  διότι γιορτάζουμε τη νίκη της πίστεως,  την επικράτηση της Ορθοδόξου αληθείας».

Στη συνέχεια ο π. Αστέριος παρουσίασε λεπτομερώς τρία χαρακτηριστικά της Αγίας Ορθοδόξου Πίστεώς μας: Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στύλος και εδραίωμα της Αληθείας, διατηρεί ακέραιη και ανόθευτη την αλήθεια που μας παρεδόθη από τον Χριστό,  Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μία και μοναδική Εκκλησία, Είναι το Σώμα του Χριστού και η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας, είναι η Κιβωτός της σωτηρίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η Ορθοδοξία μας κατέχει ακέραιη την Αλήθεια,  διατηρεί ανόθευτη και καθαρή την διδασκαλία του Χριστού, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, όπως μας  την δίδαξαν με τους νεοφώτιστους λόγους τους οι Θεοφόροι Πατέρες,  όπως τη διετύπωσαν οι Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι, αλήθεια καθαρή, χωρίς σκιά,  χωρίς σπίλους ψεύδους, χωρίς προσμίξεις πλάνης και δεισιδαιμονίας,  χωρίς επηρεασμούς από ολέθριες κακοδοξίες και δυσσεβείς αιρέσεις.   Όλα αυτά ο διάβολος τα υποκινεί,  που είναι ο πατέρας του ψεύδους και ο  όποιος πολεμάει διαρκώς την πίστη την Ορθόδοξη  και την Αλήθεια του Χριστού.

Η Ορθοδοξία μας διατηρεί απαραχάρακτη την «άπαξ παραδοθείσα τοις Αγίοις πίστιν»,  όπως λέει η Αγία Γραφή,  την πίστη που μία φορά για πάντα παραδόθηκε στους χριστιανούς».

Κλείνοντας ο π. Αστέριος ετόνισε:

«Η ημέρα της Εορτής της Ορθοδοξίας που κλείνει απόψε,  είναι ημέρα χαράς και θριάμβου,  γιατί γιορτάζουμε οι Ορθόδοξοι,  όσοι θέλουμε συνειδητά να πιστεύουμε και να ακολουθούμε τον Λόγο του Κυρίου μας,  γιορτάζουμε το θρίαμβο της Αλήθειας,  καταλαβαίνουμε την ακαταμάχητη δύναμη που έχει η Αλήθεια,  γιορτάζουμε την μοναδικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο πράγμα είναι ότι μέσα σε αυτήν την Εκκλησία βρίσκουμε την δυνατότητα της σωτηρίας μας, της  αιωνίου σωτηρίας στη Βασιλεία του Θεού και για αυτό μαζί με τον Ιωσήφ τον Βρυέννιο αναφωνούμε: «Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία·» δεν θα σε αρνηθούμε ποτέ αγαπημένη μας Ορθοδοξία, διότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε την Αλήθεια,  διότι είναι απαραίτητο να ζούμε με την Χάρη σου,  διότι ποθούμε τη ζωή, «Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία… ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα·», Ορθόδοξοι γεννηθήκαμε, Ορθόδοξα ζούμε, Ορθόδοξοι θα πεθάνουμε, και αν το καλέσουν οι περιστάσεις, και «μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα», μύριες φορές να  πεθάνουμε για σένα,  γιατί η ζωή μας δεν αξίζει τόσο όσο η πίστη μας,  γιατί χωρίς την πίστη μας δεν υπάρχει ελπίδα,  δεν υπάρχει Αλήθεια,  δεν υπάρχει παρηγοριά, δεν υπάρχει προοπτική στη ζωή μας, δεν υπάρχει σωτηρία.

Σεβασμιώτατε ευχηθείτε Σας παρακαλούμε  με τις Θεοπειθείς Αρχιερατικές ευχές Σας προς τον Άγιον Θεόν,  να εκτιμήσουμε αυτό το ανεκτιμήτου αξίας δώρο της Ορθοδόξου πίστεως μας,  να την κρατήσουμε μέχρι τέλος της ζωής μας,  και να φύγουμε από αυτόν τον κόσμο με την πίστη αυτή την Ορθόδοξη προς τον Άγιο Θεό , ώστε να αξιωθούμε να βρεθούμε και στη Βασιλεία Του για να δοξάζουμε εκεί το πάντιμον  και μεγαλοπρεπές όνομά Του μόνου Σωτήρος και Λυτρωτού μας, του Κυρίου Ιησού Χριστού μετά του Πατρός και του Αγίου Πνεύματος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, άπαντες οι Ιερείς και οι πιστοί έσπευσαν για να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και του π. Αστερίου, καθώς επίσης να τον συγχαρούν για την θεσπέσια ομιλία του και να τον ευχαριστήσουν για την πολύ ωφέλιμη Πνευματική διδαχή, ευχόμενοι, όπως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, του χαρίζει δύναμη, υγεία αδιάπτωτη και πλουσία ευλογία στο Θεάρεστο και πολυεύθυνο Ιεραποστολικό έργο του.

Την Επόμενη Κυριακή Β Νηστειών στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης, Αδελφός της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου όρους, Άθω.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος μιλά στην Ορθόδοξη Αλήθεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος μιλά στην Ορθόδοξη Αλήθεια

19 Μαΐου 2026

Με κεντρικό θέμα τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα θαύματα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, κυκλοφορεί η νέα έκδοση της εφημερίδας...

Read more
Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων προς Τιμήν των Οσίων Κτητόρων
Μουσικός Θησαυρός

Η συγκλονιστική απόδοση του «Ο Άγγελος εβόα» στα Μετέωρα | Ιερά Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ

19 Μαΐου 2026

«Ο Άγγελος εβόα» μέσα στη νυχτερινή κατανυκτική ατμόσφαιρα της Ιεράς Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων . https://www.youtube.com/watch?v=VTNgb5r7NUo   Οι...

Read more
Αγρυπνία επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα εις το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας
Πνευματικές Διδαχές

Απόδοση της Εορτής του Πάσχα – Η Ανάσταση συνεχίζεται!

19 Μαΐου 2026

Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ίδια γράμματα της νύχτας...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή

18 Μαΐου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κουλεντίων Μονεμβασίας,...

Read more
Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»

18 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, στίς 8 τό βράδυ πραγματοποιήθηκε στήν Παπαχαραλάμπειο αἴθουσα τῆς Ναυπάκτου ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ἡ...

Read more
Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

18 Μαΐου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής 17 Μαΐου 2026, η εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Ο Πρέσβης της Ισπανίας  στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

18 Μαΐου 2026

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποίησε, το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ε.έ., ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα,...

Read more
205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων

18 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου Αρκαδίας, με αφορμή την 205η...

Read more
Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα

18 Μαΐου 2026

Την Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου

18 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  πραγματοποιήθηκε,χθες,17/5, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του...

Read more
Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Πανηγυρίστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης, εορτή που είχε καθιερωθεί...

Read more
Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα

18 Μαΐου 2026

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην όμορφη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων  επί...

Read more
Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του
Εκκλησία της Ελλάδος

Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του

18 Μαΐου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ε.έ. δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 και στις 07:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού...

Read more
Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

17 Μαΐου 2026

Με επίκεντρο την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που εορτάζει την συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἀτενίζοντες… εἰς τὸν Οὐρανὸν»
Αναλήψεως

«Ἀτενίζοντες… εἰς τὸν Οὐρανὸν»

29 Μαΐου 2025

Σὲ ὥρα ποὺ δὲν περίμεναν. Μὲ τρόπο ποὺ δὲν εἶχαν φαν­τασθεῖ… Σὲ τόπο ποὺ δὲν ὑποπτεύονταν, ἀξιώθηκαν οἱ Μαθητὲς τοῦ...

“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Η Θεία Ανάληψη

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἀνάληψη: Μιά κάπως ἄγνωστη δεσποτική γιορτή

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

O Αναληφθείς Χριστός, το σωτήριο χελιδόνι που μας οδηγεί στην Αιώνια Άνοιξη

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἀπὸ τὴν Ἀνάσταση στὴν Ἀνάληψη

12 Ιουνίου 2024
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Γιατί η Εκκλησία εορτάζει την Ανάληψη του Ιησού Χριστού;

12 Ιουνίου 2024
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η Ένδοξος Ανάληψις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

12 Ιουνίου 2024
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

«Ανελήφθης εν δόξη, ο τά σύμπαντα πληρών»

6 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

«Ἀνέβη ὁ Θεός ἐν ἀλαλαγμῷ, Κύ­ριος ἐν φωνῇ σάλπιγγος»

28 Μαρτίου 2020
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ο Αναλαμβανόμενος εις τους ουρανούς

5 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ο Μητροπολίτης Μάνης περί της εορτής της Αναλήψεως

5 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

«Καί ἔσεσθέ μοι μάρτυρες … ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς».

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

16 Μαΐου 2018
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Κατήχησις εις την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

16 Μαΐου 2018
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Η σημασία της εορτής της Αναλήψεως του Χριστού

16 Μαΐου 2018
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Πέμπτη τῆς Ἀναλήψεως

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἡ Ἀνάληψη (Πρ. 1. 1-12, Λκ. 24.36-53)

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Πέμπτη της Αναλήψεως Στους ουρανούς

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Λόγος εις την Ανάληψιν του Χριστού – Γρηγορίου του Παλαμά

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ – Σχόλιο στην εορτή της Αναλήψεως

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η Ανάληψις του Κυρίου

24 Μαΐου 2017
Next Post
Mνημόσυνο  μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρώην Πειραιῶς κυροῦ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Mνημόσυνο μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρώην Πειραιῶς κυροῦ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Η Ιερά Σύνοδος προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κόρινθο

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κόρινθο

«Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας»

Αναστολή λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. λόγω κορονοϊού

ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ 2020 – π.Άγγελος Αγγελακόπουλος

ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ 2020 - π.Άγγελος Αγγελακόπουλος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist