Τα όσα είπε στον επιβατήριο λόγο του, άρχισε να υλοποιεί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Από τον αρχιερατικό θρόνο της Παναγιοσκέπαστης μονής Δαμάστας χοροστάτησε στον πρώτο του Εσπερινό ως μητροπολίτης Φθιώτιδος στην επαρχία του.

Μαζί με τις μοναχές και τους προσκυνητές, έψαλαν φωνές αισίες τους εσπερινούς ύμνους αναπέμποντας την λογική λατρεία Στον τα πάντα ενεργούντα Θεό.

Και έχοντας τα μοναστήρια του λαμπηδόνες στο αρχιεατικό του διάδημα, ξεκίνησε μέσα από αυτά την προσευχή για την τοπική εκκλησία.

Και εκεί που το δι’ ευχών σφάλιζε του δειλινού το σκοτάδι φως χαράς γέμισε το πρόσωπο του, στο καλωσόρισμα της Ηγουμένης Ιωάννας.

Από τον χρωστήρα αδελφής της Μονής μια προσωπογραφία του επισκόπου του παραδόθηκε για να στολίσει το νέο του γραφείο.

Μια έκπληξη που γέμισε χαρά τον επίσκοπο, που αγαπά τον μοναχισμό. Απλός καλόγερος για χρόνια στους Αγίους Αναργύρους της Καστοριάς ο ίδιος.

Έκλεισε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών λίγες ώρες πριν την ενθρόνιση σε αγρυπνία στο μοναστήρι του Παντοκράτορα στο Πεντελικό όρος και άνοιξε την πόρτα της Μητρόπολης Φθιώτιδος λίγες ώρες μετά την ενθρόνιση του στο μοναστήρι της Παναγίας στο Καλλίδρομο όρος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.