• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Μήνυμα εξ ουρανού με διπλούς αποδέκτες

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
22 Αυγούστου 2018
byPoimin.gr Team
Αγωγή κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων – Ποιος του ζητάει 251.000 ευρώ και προσωποκράτηση ενός έτους;
Share on FacebookShare on Twitter

«Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης βρίσκονται στο νησί της Κέρκυρας, προκειμένου να ακολουθήσουν σήμερα τη μεγαλειώδη λιτανεία  του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, τηρώντας το ἐθιμο, που γιορτάζεται διαρκώς εδώ και 300 χρόνια.

Σύμφωνα με την θρησκευτική Παράδοση,  ο Άγιος Σπυρίδων έσωσε το νησί από τους Οθωμανούς, όταν αυτοί το καλοκαίρι του 1716, αποβιβάστηκαν στην «αρχόντισσα του Ιονίου» και, αφού κυρίευσαν τα οχυρά  του Μαντουκίου και της Γαρίτσας, ως και τα Φρούρια Αβράμη και Σωτήρος, συνέχισαν τις καταστροφικές επιθέσεις τους για έναν ολόκληρο μήνα». Αυτά γράφει σήμερα 11/08/2018 η Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (σελ. 16-17), τα οποία και  σας μεταφέρουμε επί λέξει και τα οποία  μας έδωσαν το έναυσμα για να χαράξουμε τις παρακάτω γραμμές!

Καθώς, λοιπόν, η Θεία Χάρις μας έδωσε την έμπνευση και την ώθηση, ελάτε τώρα να προσθέσουμε μερικά ακόμη στοιχεία από το Συναξάρι της Εκκλησίας μας και έπειτα να κάνουμε  μερικά επίκαιρα σχόλια.

«….Τα γυναικόπαιδα, μαζεμένα στον ιερό ναό του Αγίου μαζί με τους γέρους κι όσους δεν μπορούσαν να πάρουν όπλα προσεύχονται στα γόνατα και με στεναγμούς λαλητούς εκζητούν του προστάτη Αγίου τη μεσιτεία. Σαν πέρασαν οι πενήντα μέρες οι εχθροί αποφάσισαν να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους και να κτυπήσουν με πιο πολλή μανία την πόλη.  Κερκόπορτα ζητούν κι εδώ οι εχθροί, για να τελειώσουν μια ώρα γρηγορότερα το έργο τους. Απ’ την Κερκόπορτα δεν μπήκαν κι οι προγονοί τους και κατέκτησαν τη Βασιλεύουσα; Γι’ αυτό και προβάλλουν δελεαστικές υποσχέσεις, για να πετύχουν κάποια προδοσία.

Το επόμενο πρωινό ένας Αγαρηνός με τηλεβόα κάνει προτάσεις στους μαχητές να παραδοθούν, αν θέλουν να σωθούν. Την ίδια ώρα όμως αραδιάζει κι ένα σωρό απειλές στην περίπτωση, που οι υπερασπιστές δεν θα δεχόντουσαν τη γενναιόδωρη πρόταση του.

Περνούν οι ώρες. Η αγωνία κι ο φόβος συνέχει τις ψυχές. Οι Αγαρηνοί ετοιμάζονται για το τελειωτικό κτύπημα, όπως λένε. Μα κι οι υπερασπιστές εμψυχωμένοι από τις προσευχές τόσο των ίδιων, όσο και των ιδικών τους, μένουν αλύγιστοι κι ακλόνητοι στις θέσεις τους. Η πρώτη επίθεση αποκρούεται με πολλά τα θύματα κι από τις δύο μεριές. Η πόλη της Κέρκυρας περνά τρομερά δύσκολες στιγμές. Η θλίψη, όμως, των στιγμών εκείνων «υπομονήν κατεργάζεται, η δε υπομονή  δοκιμήν, η δε δοκιμή ελπίδα, η δε ελπίς ου καταισχύνει» (Ρωμ. ε’, 3-5). Η ελπίδα στον Θεό ουδέποτε στ’ αλήθεια ντροπιάζει ή διαψεύδει αυτόν που την έχει! Κι ο πιστός λαός ελπίζει και προσεύχεται. Προσεύχεται και πιστεύει, πώς ο ακοίμητος φρουρός και προστάτης Άγιός του, δεν θα τον εγκαταλείψει.

Στον ιερό ναό οι προσευχές του άμαχου πληθυσμού συνεχίζονται θερμές κι αδιάκοπες.

Ξημέρωσε η 10η Αυγούστου. Κάτι ασυνήθιστο για την εποχή παρατηρείται την ημέρα αυτή από το πρωί. Ο ουρανός είναι σκεπασμένος με μαύρα πυκνά σύννεφα. Από στιγμή σε στιγμή ετοιμάζεται να ξεσπάσει τρομερή καταιγίδα. Και να! Πολύ πριν από το μεσημέρι μια βροχή, καταρρακτώδης, βροχή κατα-κλυσμιαία αρχίζει να πέφτει στη γη. Μοναδική η περίπτωση! Νύχτωσε κι ακόμη έβρεχε. Σαν αποτέλεσμα της κακοκαιρίας αυτής καμιά επιθετική προσπάθεια δεν αναλήφθηκε εκείνη την ημέρα. Η νύχτα περνά ήσυχα. Περί τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου συνέβη κάτι το εκπληκτικό, το αναπάντεχο. Μια Ελληνική περίπολος, που έκαμνε αναγνωριστικές επιχειρήσεις, για να εξακριβώσει από που οι εχθροί θα επιτίθεντο, βρήκε τα χαρακώματα των Τούρκων γεμάτα νερό από τη βροχή και πολλούς Τούρκους στρατιώτες πνιγμένους μέσα σ’ αυτά. Νεκρική σιγή βασίλευε παντού. Στο μεταξύ ξημέρωσε για καλά. Οι χρυσές ακτίνες του ήλιου πέφτουν στη γη και χαιρετούν την άγρυπνη πόλη. Οι τηλεβόες σιγούν. Οι εχθροί δεν φαίνονται. Μήπως κοιμούνται; Τι να συμβαίνει άραγε;

Μα δεν το είπαμε; Η ελπίδα στον Θεό «ου καταισχύνει». Δεν ντρο-πιάζει ποτέ εκείνον που την έχει. Και να! Όλη τη νύχτα ο θαυματουργός εκείνος υπερασπιστής της νήσου, ο άγιος Σπυρίδωνας της Κέρκυρας με ουράνια στρατιά συνοδεία κτύπησε άγρια τους Αγαρηνούς! Τους διέλυσε και τους διασκόρπισε. Αυτά ομολογούσαν οι ίδιοι οι Αγαρηνοί το πρωί που έφευγαν «ουδενός διώκοντος». Σωρεία τα πτώματα στην παραλία. Τα απομεινάρια της Τούρκικης στρατιάς μαζεμένα στα λίγα πλοία που απέμειναν, φεύγουνε ντροπιασμένα για την Κωνσταντινούπολη. Αληθινά! «Τον ελπίζοντα επί Κύριον έλεος κυκλώσει». Και «αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών». (Α’ Ίωάν. ε’, 4). Δηλαδή αυτή είναι η δύναμη, που νίκησε τον κόσμο, η πίστη μας.

Η Κέρκυρα πανηγυρίζειΙ Ο πιστός λαός, μαζεμένος στην εκκλησία του Αγίου, δοξολογεί τον Θεό και ψάλλει με δυνατή φωνή: «Δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ… δόξα τω ενεργούντι δια Σου… Ναι! δόξα στον Παντοδύναμο Χριστό, που σε δόξασε. Δόξα και σε Σένα Άγιε, που με τη χάρη Του ενεργείς τα τόσα θαύματα Σου». Ο Άγιος Σπυρίδων αναγνωρίζεται ως Ελευθερωτής της νήσου! Δόξα τω Θεώ! «Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε!».  Αυτά αντλήσαμε από το Διαδίκτυο! Δεν είναι δικά μας λόγια!

Επειδή όμως στην εποχή μας ανθεί μία επιδημία, αυτή που εμείς ονομάσαμε «ΟΙ ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»  ειδικά γι’ αυτούς, δηλ. κάποιους Δεσποτάδες, Παπάδες και Διάκους, θα προσθέσουμε και ένα ακόμη φοβερό σημείο: «πολλοί Οθωμανοί στρατιώτες, όπου τράπηκαν σε φυγή, έλεγαν, ότι είδαν τον Άγιο Σπυρίδωνα με τη μορφή καλόγερου να βγαίνει από το Ναό και να τους εκδιώκει με αναμμένο πυρσό»! {ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένθ. ανωτ.) Βλέπετε, ο Άγιος Σπυρίδων δεν ήταν ένας ακόμη ψευδο-«Αγαπούλης»! Αγαπούσε ζωηρά το Θεό, γι’ αυτό και υπερασπιζόταν όχι μόνον τα δικαιώματα του ίδιου του Θεού, αλλά και  τη ζωή των  πιστών τέκνων του Θεού!

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί, το συμπέρασμα είναι ότι ο Θεός καμμιά φορά  είναι και ……τιμωρός!!!

Έκτοτε, λοιπόν, με Ψήφισμα της τότε Ενετικής Διοικήσεως της Κέρκυρας, η 11η Αυγούστου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτής του Αγίου και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματός Του.

*************

Επειδή αναφερθήκαμε στους «Αγαπούληδες» Αδελφούς μας Αρχιερείς, Ιερείς και Διακόνους, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο ο καθένας, διά στόματος ενός ταλαίπωρου Διακόνου  της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, μας είπαν εκείνο το περίφημο «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, ΑΜΒΡΟ-ΣΙΕ!!!», εμείς στο Σημείωμα αυτό θα επιμείνουμε λίγο ακόμη, για να μεταφέρουμε εδώ ένα εισέτι «δυναμικό» θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο συνετελέσθη δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου του έτους 1718 και πάλι στην Κέρκυρα!

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση ο Άγιος Σπυρίδων έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι τώρα πια στους Ρωμαιοκαθολικούς-Βενετούς κατακτητές της Κερκύρας, οι οποίοι επεχείρησαν να εγκαταστήσουν μια Αγία Τράπεζα (Αλτάριο, το αποκαλούν) για τις δικές  τους λατρευτικές ανάγκες στο ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μάλιστα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Πολιούχο Άγιο για το προαναφερθέν  θαύμα σωτηρίας  της νήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους κατακτητές.

  1. « Ο αρχιναύαρχος του Ενετικού στόλου και διοικητής της νήσου Κερκύρας, Ανδρέας Πιζάνης, θέλοντας κατά ένα τρόπο πιο φανερό και πιο θεαματικό να εκδηλώσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο για τη σωτηρία της Κερκύρας, αποφάσισε να στήσει στον ναό ένα θυσιαστήριο ακόμη. Ένα θυσιαστήριο, για να γίνεται επάνω σ’ αυτό το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά το Λατινικό δόγμα. Το θυσιαστήριο, αλτάριο κατά τους Λατίνους, θα κτιζόταν δίπλα στην Αγία Τράπεζα των Ορθοδόξων κι εκεί θα γινόταν από Λατίνο ιερέα η θεία Λειτουργία. Στη σκέψη του αυτή πολύ ενισχύθηκε ο Ενετός διοικητής και από ένα θεολόγο Λατίνο σύμβουλο του, κάποιο Φραγκίσκο Φραγγιπάνη. Ο τελευταίος θεώρησε την ευκαιρία μοναδική για να τοποθετήσει στο ναό του Αγίου αλτάριο, δηλαδή αγία Τράπεζα φράγκικη, ώστε να τελείται μέσα στον ορθόδοξο ναό του αγίου η θεία Λειτουργία με άζυμα, κατά το δικό τους, δηλ. το Λατινικό,  το δόγμα.
  2. Μετά τη γνωμοδότηση, που πήρε από τον σύμβουλό του ο διοικητής Ανδρέας Πιζάνης, κάλεσε τους (Ορθοδόξους) ιερείς του Ναού και τους ανακοίνωσε τον σκοπό του και κατά κάποιο τρόπο ζήτησε από αυτούς και τη συγκατάθεσή τους. Εκείνοι, όπως ήτο φυσικό, αρνήθηκαν και υπέδειξαν, πως αυτό θα ήταν μια καινοτομία ασύγγνωστη και επιζήμια και γι’ αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Στην άρνηση των ιερέων να συγκατατεθούν στην τοποθέτηση του αλταρίου, ο διοικητής τους απείλησε κι αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση του σχεδίου του χωρίς την άδειά τους.
  3.  Οι ιερείς στην επιμονή του κατέφυγαν με δάκρυα στον Άγιό τους και ζήτησαν με θερμή προσευχή, τη βοήθεια και την προστασία Του. Ο διοικητής με το δικαίωμα, που του έδινε η εξουσία, προσπάθησε ανεμπόδιστα να προχωρήσει  στην εκτέλεση της παράνομης επιθυμίας του. Αλλά και ο Άγιος, για να προλάβει μια τέτοια απαράδεκτη πράξη, παρουσιάστηκε δύο κατά συνέχεια νύκτες στον ύπνο του με το ένδυμα ορθόδοξου μοναχού και του συνέστησε να παραιτηθεί από την απόφασή του, διαφορετικά θα το μετάνοιωνε πολύ πικρά.
  4. Τρομαγμένος ο διοικητής κάλεσε τον σύμβουλό του και του φανέρωσε και τις δύο φορές την απειλή του Αγίου. Ο θεολόγος σύμβουλος γέλασε και τις δύο φορές κι υπέδειξε πώς δεν έπρεπε αυτός, ένας μορφωμένος άρχοντας, να βασισθεί στα όνειρα, που είναι έργο, όπως του είπε, του διαβόλου και που σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν ένα καλό και θεάρεστο έργο.
  5. Τα λόγια του συμβούλου διασκέδασαν τον φόβο του διοικητού, ο οποίος μάλιστα την επομένη ημέρα 11 Νοεμβρίου 1718, ακολουθούμενος από τη συνοδεία του, πρωί-πρωί ξεκίνησε για την εκκλησία του Αγίου για να προσκυνήσει τάχατες το λείψανο και να ανάψει το καντήλι του. Ουσιαστικά όμως πήγε εκεί για να καταμετρήσει το μέρος που θα κτιζόταν το αλτάριο και να καθορίσει και τις διαστάσεις του, μήκος, πλάτος και ύψος.
  6. Εκεί στον ναό για μια ακόμη φορά αγωνίστηκαν οι ιερείς με κάθε τρόπο, να τον αποτρέψουν από του να εκτελέσει το σχέδιο του. Άδικα, όμως. Ο άρχοντας, όχι μόνο δεν μεταπείσθηκε, αλλά και με σκληρό και βάναυσο τρόπο τους απείλησε πώς, αν του ξαναμιλούσαν γι’ αυτό το θέμα, θα τους έστελλε φυλακή στη Βενετία.
  7. Έφυγε ο διοικητής με τη συνοδεία του, με την απόφαση την επομένη το πρωί, δηλαδή στις 12 του Νοέμβρη, οι άνθρωποι του να ερχόντουσαν και να αρχίσουν το έργο. Οι ιερείς κι ένας αριθμός πιστών έμειναν εκεί, συνεχίζοντας με δάκρυα τις παρακλήσεις τους μπροστά την ανοικτή λάρνακα, που περιείχε το σεπτό λείψανο.

Πέρασε η μέρα. Νύχτωσε. Κοντά στα μεσάνυχτα, όπως μας διηγείται ο υπέροχος χρονικογράφος Αθανάσιος ο Πάριος, στο βιβλίο του «ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΡΙΣΙΣ», βροντές και κεραυνοί συνταράζουν την πόλη. Ο σκοπός, που βρισκόταν στην είσοδο του φρουρίου κοντά στην πυριτιδαποθήκη βλέπει κάποιο μοναχό να προχωρεί μ’ ένα δαυλό αναμμένο στο χέρι και να μπαίνει στο Φρούριο. Πρόφτασε και του φώναξε: «Ποιός είσαι; Πού πάς»; Μια φωνή του απήντησε. «Είμαι ο Σπυρίδων». Την ίδια ώρα τρείς φλόγες βγήκαν από το καμπαναριό της εκκλησίας ενώ ένα χέρι άρπαξε τον σκοπό και τον πέταξε στην άλλη μεριά του κάστρου. Ο σκοπός έπεσε όρθιος χωρίς να πάθει τίποτα. Ταυτόχρονα μια δυνατή, εκκωφαντική έκρηξη ακούστηκε. Και το φρούριο τινάχτηκε στον αέρα με όλα τα γύρω σπίτια. Η καταστροφή υπήρξε τρομερή. Χίλια περίπου πρόσωπα σκοτώθηκαν. Ο διοικητής Ανδρέας Πιζάνης βρέθηκε νεκρός με τον τράχηλο ανάμεσα σε δύο δοκάρια. Και ο θεολόγος σύμβουλος του, νεκρός έξω από το τείχος του κάστρου μέσα σε ένα χαντάκι, στο οποίο έτρεχαν τα ακάθαρτα νερά των αποχωρητηρίων της πόλεως. Το ασημένιο πολύφωτο κανδήλι, που έκανε δώρο ο άρχοντας στην εκκλησία του αγίου, κατέπεσε με αποτέλεσμα να καταστραφεί η βάση του. Το κανδήλι κρεμάστηκε πάλι στο ίδιο μέρος, όπου βρέθηκε πεσμένο. Έτσι με αλάλητη φωνή μαρτυρεί ως σήμερα τη συμφορά, που έγινε. Και στη Βενετία, εκεί μακρυά στη Βενετία, την ίδια στιγμή έπεσε κεραυνός στο μέγαρο του Ανδρέα Πιζάνη, τρύπησε τον τοίχο κι έκαψε το πορτραίτο του άρχοντα. Την εικόνα του. Μόνο την εικόνα του.

Η τιμωρία παραδειγματική. Και το δίδαγμα από το περιστατικό μοναδικό. Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να συγχέεται με τον παπισμό. Η Ορθοδοξία είναι φως, αλήθεια, ζωή! Ο παπισμός σκοτάδι, αίρεση, πλάνη!» (

************

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1ον Πρός τους «Αγαπούληδες» του Θεοῦ.

Με ακούτε «Αγαπούληδες» του Θεού,

Αδελφοί Αρχιερείς;

Χίλια περίπου πρόσωπα σκοτώθηκαν! Ο Θεός βεβαίως ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ, αλλά όταν εμείς είμαστε έξω την αγκαλιά Του, πως θα νοιώσουμε την αγάπη Του; Δεν είναι τιμωρός! Δεν είναι εκδικητής! Αλλά καμμιά φορά, τιμωρεί φανερά και αμέσως, οσάκις ο άνθρωπος προκαλεί τήν Αγαθότητά Του! Ρίχνει από τον Ουρανό και πυρ, και ύδωρ και αστραπές και βροντές και κεραυνούς! Με τον τρόπο αυτό αφανίζει τη σαπίλα της αμαρτίας, για να μη μολύνει τον κόσμο!

Στην Κινέτα, στο Μάτι, στη Ραφήνα, στο Νέο Βουτσά σώθηκαν θαυματουργικά και ιεροί Ναοί, και Εικόνες και Εικονοστάσια ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ;

Η ασέβεια προς τον Θεό στις ημέρες μας υπερεπλεόνασε! Και αφού κανείς από εμάς, τους δούλους Του και αποστόλους Του, τους ταγμένους στη δούλευσή Του, αφού κανείς  μας δεν εξεγείρεται πλέον, για να υπερασπισθεί τα Δικαιώματα του Θεού, ο Θεός επέτρεψε τις γνωστές δοκιμασίες, για να μας συνετίσει! Να δύο μόνον, πολύ πρόσφατα, όχι παραδείγματα, αλλά γεγονότα φρικτής ασέβειας:

  1. Στην παρέλαση των Ομοφυλοφίλων, τους οποίους προωθεί ολοταχώς Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ πραγμάτων και εθίμων, ή καλύτερα Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, πολύ πρόσφατα στην Αθήνα κάποιος ασεβής, ως γνωστόν, τόλμησε να τοποθετήσει μπροστά στα γεννητικά του όργανα τη εικόνα του Αγίου Νικολάου και έτσι να παρελάσει στους δρόμους της Αθήνας, δηλ. στην Πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας! ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως τότε ΟΥΔΕΙΣ διαμαρτυρήθηκε, ούτε εκκλησιαστικός, ούτε πολιτικός παράγων! Όλοι ήπιαν το «αμίλητο νερό»!!!!
  2. Τρείς μόλις ημέρες προ της μεγάλης πυρκαϊάς, ένα καλλιτεχνικό συγκρότημα, με το όνομα Iron Maiden, εκεί κάπου στη Μαλακάσα,  παρουσίασε το  καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, το οποίον παρακολούθησαν 40.000 θεατές!  Εκεί, λοιπόν,  ένας αθεόφοβος συγκεκριμένος καλλιτέχνης, την ώρα που τραγουδούσε το δικό του τραγούδι, πέταξε στο δάπεδο ένα μεγάλο, με φώτα δε, Σταυρό, τον οποίο μέχρι τότε κρατούσε στα χέρια του! Το πλήθος, αντί να διαμαρτυρηθεί,  ζητωκραύγαζε και ……χειροκροτούσε! Η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας τήρησε «σιγήν ιχθύος». Τα δικαιώματα του Θεού έμειναν ανυπεράσπιστα! Οπότε ο Θεός ανέλαβε να υπερασπισθεί και τα Δίκαιά Του και τα Δικαιώματά Του! Οι «Αγαπούληδες» του Θεού, δυστυχώς, δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για το Θεό!

2ον Πρός τους Εργάτες του Οικουμενισμού:

Παναγιώτατε Οἰκουμενικέ Πατριάρχα,

Κύριε κ. Βαρθολομαίε,

Μακαριώτατοι Ἀγιοι Προκαθήμενοι

των κατά τόπους λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιῶν,

Αδελφοί Ἀρχιερεῖς

της Ελλάδος και συμπάσης της Ορθοδοξίας,

Με ακούτε;

Μη προσπαθείτε με τα τεχνάσματα των Συνόδων Σας, όπως στο Κολυμπάρι  της Κρήτης και όπου αλλού, να εντάξετε στη ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  τους αποκομμένους απ’ Αυτήν, και γι αυτό σχισματικούς Χριστιανούς, δηλ. τους Ρωμαιοκαθολικούς, τους Προτεστάντες, τους Αγγλικανούς κλπ.  Η μοναδική οδός επιστροφής των στην αγκαλιά της Μητρός Εκκλησίας, της Μιάς και Μόνης Αληθινής Εκκλησίας του Χριστού μας, είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η αποκήρυξη των κενοδόξων και πεπλανημμένων δοξασιών τους! ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΩΝ ΠΕΠΛΑΝΗΜ-ΜΕΝΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΤΟΥ! Τίποτε περισσότερο, αλλά κα τίποτε λιγότερο!

Ο Άγιος Σπυρίδων το απόδειξε με το θαύμα Του στην Κέρκυρα! Καιρός να διδαχθούμε από το μήνυμά Του!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πρόσφατα Άρθρα

205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων

18 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου Αρκαδίας, με αφορμή την 205η...

Read more
Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα

18 Μαΐου 2026

Την Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου

18 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  πραγματοποιήθηκε,χθες,17/5, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του...

Read more
Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Πανηγυρίστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης, εορτή που είχε καθιερωθεί...

Read more
Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα

18 Μαΐου 2026

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην όμορφη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων  επί...

Read more
Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του
Εκκλησία της Ελλάδος

Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του

18 Μαΐου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ε.έ. δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 και στις 07:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού...

Read more
Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

17 Μαΐου 2026

Με επίκεντρο την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που εορτάζει την συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων,...

Read more
Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας

17 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας διοργάνωσε με επιτυχία τον...

Read more
Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μάρκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μάρκου

17 Μαΐου 2026

Την Κυριακή του Τυφλού, 17 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε...

Read more
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ

17 Μαΐου 2026

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2026, πραγματοποιήθηκε η ενδέκατη προσκυνηματική διαδρομή, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με επικεφαλής των 2.500...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Σεισμός φωτοχυσίας και ελευθερίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Σεισμός φωτοχυσίας και ελευθερίας»

17 Μαΐου 2026

Στον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ομώνυμη πόλη της Λοκρίδος ιερούργησε σήμερα προεορτίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος...

Read more
«Αχ, Μεσολόγγι, αχ, αίματα όπου χύσαμεν άδικα» Θεατρική Παράσταση για την Έξοδο του Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

«Αχ, Μεσολόγγι, αχ, αίματα όπου χύσαμεν άδικα» Θεατρική Παράσταση για την Έξοδο του Μεσολογγίου

17 Μαΐου 2026

Τη θεατρική παράσταση: «Αχ, Μεσολόγγι, αχ, αίματα όπου χύσαμεν άδικα» παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία του νέου Πατριάρχη Γεωργίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία του νέου Πατριάρχη Γεωργίας

17 Μαΐου 2026

Στην Τιφλίδα μετέβη κατά το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος, ως εκπρόσωπος της...

Read more
Ολονύκτια Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων προς τιμήν των Οσίων Κτητόρων και ευχές στον Γέροντα Βενέδικτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολονύκτια Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων προς τιμήν των Οσίων Κτητόρων και ευχές στον Γέροντα Βενέδικτο

17 Μαΐου 2026

Υπό το κατανυκτικό φως των κεριών τελέστηκε και φέτος η Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων, επί τη μνήμη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Συναξάρι 24ης Μαῒου – Κυριακή ΣΤ΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τοῦ Τυφλοῦ
Κηρύγματα

«Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός»

24 Μαΐου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή του τυφλού 24/5/2020 «Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Αρχιμανδρίτου...

“Ω κακίας υπερβολή”

Θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε στο Φως του Χριστού;

24 Μαΐου 2025
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Θέλεις λοιπόν να δεις τον Θεό; Έρχου και ίδε

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού – Προσοχή στα μάτια μας!

8 Ιουνίου 2024
“Ω κακίας υπερβολή”

Ὁ τυφλὸς βλέπει

28 Μαΐου 2022
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Μὴ καὶ ἡμεῖς τυφλοί ἐσμεν;»

2 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

«Ραββί, τὶς ἥμαρτεν, οὗτος ἤ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῆ;»

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Κυριακής του Τυφλού: Ιδιοτελείς γονείς

3 Απριλίου 2020
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού (Απόστολος)

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Το μήνυμα της Κυριακής του Τυφλού

1 Ιουνίου 2019
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Ὠμμάτωσας Κύριε, Τυφλὸν ἐκ μήτρας γεγεννημένον»

1 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

Σὺ τῶν ἐν σκότει, τὸ φῶς τὸ ὑπέρλαμπρον

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Του Τυφλού ΣΤ΄Κυριακή του Πάσχα

12 Μαΐου 2018

Κυριακή τοῦ Τυφλοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω κακίας υπερβολή”

Ομιλία στον εκ γενετής τυφλό

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ (Ἅγ. Ἰωάννης Χρυσόστομος)

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Ο Χριστός το φως του κόσμου»

12 Μαΐου 2018

Κυριακή του Τυφλού (Ιωαν. Θ΄ 1-38)

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Εμέ δει εργάζεσθαι τά έργα του πέμψαντός με, έως ημέρα εστίν, έρχεται νύξ, ότε ουδείς δύναται εργάζεσθαι».

12 Μαΐου 2018
Next Post
Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου του Νοταρά στην Ι.Μ. Κορίνθου

Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου του Νοταρά στην Ι.Μ. Κορίνθου

«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ολίγα περί Παραδείσου

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνος στα Αντικύθηρα

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνος στα Αντικύθηρα

Η πανήγυρις του Προσκυνήματος της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης στην Ι.Μ. Μηθύμνης

Η πανήγυρις του Προσκυνήματος της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης στην Ι.Μ. Μηθύμνης

Η εορτή της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας

Η εορτή της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist