Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Περισσού στη Ν. Ιωνία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.  Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Αγίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Τα τροπάρια της εορτής απέδωσε με ενάργεια η χορωδία του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως υπό τη διεύθυνση του χοράρχου αυτής  Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της ΜτΧΕ κ. Δημοσθένη Παϊκοπούλου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Αναστασίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.