Πλήθος ευσεβών και φιλεόρτων Χριστιανών, προσήλθε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη και συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της Αγίας μητρός αυτού Ανθίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Θεοχάρη, γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν υπέροχα ο Πρωτοψάλτης κ. Ναούμ Ναούμ και ο Λαμπαδάριος κ. Μανώλης Πετράκης συνοδεία Ισοκρατών.

Το απόγευμα και ώρα 5:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιεράς Εικόνος δια των οδών: Βαλτινών – Παπαρηγοπούλου – Μομφεράτου – Βαρβάκη. Ακολούθως και ώρα 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.