Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με θέμα «Ήπειρος – Προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της».

Το συνέδριο το οποίο εκτός από Πανελλήνιο είχε και διορθόδοξο χαρακτήρα, έλαβε χώρα στην Άρτα από 8 έως και 10 Νοεμβρίου και διεξήχθη με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργάνωσαν το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Ιερές Μητροπόλεις Άρτης, Πρεβέζης και Ιωαννίνων συμμετείχαν εκτός από τους κληρικούς-εκπροσώπους επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πολλών Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών, του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού από την Ελλάδα και τα ομόδοξα κράτη καθώς και συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.α.

Κατά την διάρκεια του καταληκτήριου επισήμου γεύματος, έγινε παρουσίαση της Ηπειρωτικής δημοτικής μουσικής και των τοπικών παραδόσεων από χορευτικούς συλλόγους της Ηπείρου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων τίμησε έναν άξιο και σεμνό εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου Ιησού Χριστού, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Κακοχρήστο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου, για την πολύτιμη βοήθειά του στην διεξαγωγή του συνεδρίου.

Τέλος ο φιλοξενών Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, επέδωσε την αναμνηστική «Βεβαίωση Συμμετοχής» στους κ.κ. Συνέδρους και τοπικά ενθύμια στους συντελεστές της πραγματοποιήσεως του Συνεδρίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.