Με αισθήματα ενθουσιασμού, χαράς και περισσής αγάπης, ο ευλογημένος λαός της Μαλεσίνας καλωσόρισε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών στην όμορφη και ιστορική τους πόλη.

Ο Ποιμενάρχης μας έφθασε στον  Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου στα προπύλαια τον υπεδέχθησαν με καμπανοκρουσίες,  χειροκροτήματα και αναφωνώντας δυνατά το ΑΞΙΟΣ,  ο Ιερός κλήρος, ,η νεολαία της Μαλεσίνας και οι πιστοί.

Ο  Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκήρυξε τον Θείο λόγο, πλαισιούμενος από  τους Ιερείς της Ενορίας Αιδεσιμολογιωτάτους  Πρωτοπρεσβυτέρους  π. Αθανάσιο Λατσούδη και π. Ευάγγελο Μπάνο, τη συμμετοχή του Ιερομονάχου π.  Ιακώβου  Κούτσικου,  Εφημερίου  της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας και του Ιεροδιακόνου π. Νικολάου Πολυζώη. Μεταξύ δε των εκατοντάδων πιστών, παρέστησαν οι Αρχές του τόπου και η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας,  Γερόντισσα Θεολογία και η Οσιωτάτη μοναχή Χριστοφόρα.

 Το Ιερό αναλόγιο εκόσμησε Βυζαντινός χορός νέων, μαθητών του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας στη Μαλεσίνα,   υπό την άρτια καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής, Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε την Θεολογική πατρική του διδαχή προς τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων, αναλύοντας την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή, της Θεραπείας της συγκύπτουσας γυναικός, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πολλές φορές αδελφοί μου αγαπητοί,  διαβάζουμε ή μας διδάσκουν οι Ιερείς μας ότι,  ο Ιησούς είναι ο Ιδρυτής μιας νέας Θρησκείας. Ο Ιησούς σαρκώθηκε όχι για να ιδρύσει μια νέα Θρησκεία αλλά να τις καταργήσει, διότι οι Θρησκείες περιορίζουν τον άνθρωπο. Ήρθε για να ελευθερώσει  τους ανθρώπους από  τις διατάξεις του Μωσαϊκού νόμου.

Στην σημερινή  Ευαγγελική περικοπή  προβάλλεται η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας η οποία για 18 χρόνια ταλαιπωρούνταν να κοιτά τη γη. Παρά ταύτα,  ενώ είχε αποκλειστεί  από την κοινωνία, η αγάπη της για ένα θαύμα την οδήγησε στον Ιησού, τον αληθινό Θεό και επισκέφθηκε την συναγωγή αναζητώντας Τον, θέλοντας να Τον δει και να Τον ακούσει. Η γυναίκα αυτή αγαπά και τολμά. Δεν την ενδιαφέρει αν την περιφρονούν. Ο Ιησούς από την πλευρά του  πηγαίνει στη Συναγωγή και  τολμά να την θεραπεύσει μέρα Σάββατο γνωρίζοντας ότι,  θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μελών της Συναγωγής. Δεν έκανε διπλωματικό ελιγμό να την θεραπεύσει κάπου αλλού. Επιτίθενται εναντίον του και κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει το Μωσαϊκό νόμο. Ο Κύριος όμως δεν κάμπτεται λέει ότι,  ο νόμος έχει γίνει για τον άνθρωπο και όχι για να ισχύει εις βάρος των ανθρώπων. Τολμούν να εναντιώνονται στον Ποιητή του νόμου και να του λένε ότι τον παραβιάζει. Η Εκκλησία όμως έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για να Βασιλεύει ο θεσμός της Εκκλησίας. Ο Θεός μας δείχνει ότι,  μπορείς να καταργείς το νόμο για να δίνεις τόπο στην αγάπη. Αυτή η πραγματική ανακαίνιση κάνει τον άνθρωπο να ζήσει αληθινά Χριστούγεννα και ζω αληθινά Χριστούγεννα  σημαίνει ότι, αφήνω τον Χριστό να γεννηθεί στην καρδιά μου.

 Εύχομαι και αυτά τα Χριστούγεννα να τα ζήσουμε αληθινά και πάντα η ζωή μας να είναι Χριστούγεννα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε με εγκάρδια λόγια αγάπης,   ο Προϊστάμενος του Ναού π. Αθανάσιος Λατσούδης, ο οποίος ετόνισε:  «Σεβασμιώτατε Σας ευχαριστώ για τον ερχομό σας στην πόλη μας. Αντί να γράψω λόγους,  αποφάσισα να Σας μιλήσω καρδιακά. Η Μαλεσίνα είναι η γενέτειρά μου. Οι προκάτοχοί μας, ο πατήρ Ευάγγελος και η Ιερά Αδελφότητα της Μονής μας   με περιβάλλουν με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αυτή η δυναμική σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  γίνεται ένα ποσό  για να το αναδιανείμετε ως προς την διάθεσή σας. Από το πλεόνασμα της αγάπης  μας,  σας προσφέρουμε αυτό το Αρχιερατικό Εγκόλπιο, διάφορα τοπικά προϊόντα και η Ιερά Αδελφότητα σας προσφέρει  μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, δώρα συνοδευόμενα από τις ειλικρινείς ευχές μας να είστε πάντα υγιής, δυνατός και κραταιός και η Ποιμαντορία Σας να καταστεί Θεάρεστος, Πολύκαρπος και Ευλογημένη. ΑΞΙΟΣ!»

Στη συνέχεια τα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου της Ενορίας  προσέφεραν μια ανθοδέσμη καλωσορίζοντας τον Ποιμενάρχη μας στην πόλη τους, αλλά και τώρα πλέον στην πόλη του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε η Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος  της Αντικαρκινικής Εταιρίας  κ. Ελένη Αδαμοπούλου,  η οποία τον καλωσόρισε και του προσέφερε μια εικόνα του Χριστού και ένα βιβλίο της πλούσια  Ιστορίας της Μαλεσίνας.

«Από την πρώτη στιγμή Σεβασμιώτατε μας διδάξατε την αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο αυτό που κάνει και η αντικαρκινική εταιρία και θα σας θέλαμε αρωγούς στο έργο μας. Σας καταθέτουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αδαμοπούλου.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η παρουσία σας και την προηγούμενη Κυριακή στην Αταλάντη και σήμερα εδώ στην Μαλεσίνα, δείχνουν το ενδιαφέρον σας για την περιοχή και είμαστε βέβαιοι ότι,  στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε. Σας ευχόμαστε να κάνετε πλούσιο έργο στην περιοχή μας και να έχετε καλή Ποιμαντορία και να έχουμε καλή συνεργασία, η οόία και είναι δεδομένη.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια  ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης,  ο οποίος ανέφερε:

«Σεβαμσιώτατε, βρίσκεστε στην τέταρτη μεγάλη πόλη της Φθιώτιδος. Είναι η πρώτη σε γεννήσεις. Στη Λοκρίδα υπάρχει εύφορο χωράφι που διψά να σκύψετε πάνω του και να φέρεται καρπούς. Σας καλωσορίζουμε και πάλι και να μας επισκέπτεστε συνέχεια.

Τέλος  ο Βουλευτής Φθιώτιδος  κ. Ιωάννης Σαρακιώτης προσεφώνησε με την σειρά του τον Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας: «Ήρθατε σε μια πόλη με ευσεβείς πιστούς και πολλούς νέους, οι οποίοι  είναι κοντά στην Εκκλησία. Γρήγορα η περιοχή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Λάρκο και σας θέλουμε αρωγούς στο πρόβλημα αυτό.

Ακολούθως αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με εμφανή τη συγκίνηση ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την πλημμύρα της αγάπης εκλεκτοί πατέρες , για αυτή την προσφορά αρετής. Ευχαριστώ και την αγία Ηγουμένη και όλες τις αρχές οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πάνω απ’ όλα τον λαό της Μαλεσίνας από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Δεν υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στην Εκκλησία. Αγαπάμε όλες τις ηλικίες  αλλά θέτουμε τους νέους σε πρωτοπορία. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε. Ο Χριστός μας καλεί να είμαστε χαρούμενοι να έχουμε μήνυμα αισιοδοξίας και θα ζήσουμε έτσι στην αινωνιότητα με αγάπη. Σήμερα από τη Μαλεσίνα θα στείλουμε αυτό το μήνυμα.  Η Μαλεσίνα έχει ένα πλεονέκτημα επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, η φωνή μας από εδώ ακούγεται πιο δυνατά στην Πρωτεύουσα, στο Κέντρο των αποφάσεων. Να είστε όλοι ευλογημένοι».

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το Αντίδωρο, όπου  εδέχθη από τον κάθε πιστό ξεχωριστά τις ευχές του και έδωσε σε όλους πλουσιοπαρόχως την πατρική του Ευλογία.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα στο Γραφείο του Ναού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πασπαλάς

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Η κηδεία του πατρός Boris Bobrinskoy, μιας εξέχουσας προσωπικότητας ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δυτική Ευρώπη

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ. Εχθές, 11 Αυγούστου 2020, στο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στο Bussy-en-Othe (Γαλλία), έλαβε χώρα η κηδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνουπατρός Boris Bobrinskoy. Ήταν μία ημέρα αξιοσημείωτη για την Ορθοδοξία στην Δυτική Ευρώπη. Ημέρα ενότητας και αλληλεγγύης, που η Εκκλησία...

Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής

«Την εν πρεσβείαις ακοίμητον Θεοτόκον, και προστασίαις αμετάθετον ελπίδα, τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησεν· ως γαρ ζωής Μητέρα προς την ζωήν μετέστησεν, ο μήτραν...

Για ψευδή δημοσιεύματα κάνει λόγο η Μητρόπολη Εδέσσης

Επειδή στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας εμφανίστηκαν παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία ψευδώς αποδίδονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, διευκρινίζουμε τα εξής: Τις...

Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: «Να μιμηθούμε την ταπεινότητα της Παναγίας μας για να κοινωνήσουμε αξίως το Σώμα και το Αίμα...

«Τίμιος ὡς ἀληθῶς ὁ θάνατος τῶν ὁσίων Κυρίου τοῦ Θεοῦ τῶν δυνάμεων∙ ὑπέρτιμος τῆς τοῦ Θεοῦ μητρός ἡ μετάστασις. Νῦν οὐρανοί εὐφραινέσθωσαν∙ νῦν ἀγαλλιάσθω...

Αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Τήν Τρίτην, 29ην Ἰουλίου/ 11ην Αὐγούστου 2020, συνῆλθεν ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς κανονικήν Συνεδρίαν καί ἐν τηλεδιασκέψει τῶν ἐν Ἰορδανίᾳ Συνοδικῶν...

H Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα στον Πεντάλοφο

Την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα που έψαλαν μελωδικά οι κυρίες...

Η Παράκληση της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Λαρίσης

Στην ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθως, της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον...

Την Μεγάλη Παράκληση τέλεσε ο Μητρ. Σύρου στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη απόψε της Ακολουθίας του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή του...

Ἀγρυπνοῦμε δεόμενοι στὴν Παναγία γιὰ τὴν σκέπη τοῦ κόσμου

 «Ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος καί ὁ κόσμος» Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,  -Α- Ἰδού, ὅτι ἡ Παναγία μᾶς συγκεντρώνει εἰς τήν ἑορτήν τῆς Κοιμήσεώς Της. Ἐκοιμήθη ἡ Θεοτόκος καί ἔφυγε...

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου Χοζεβίτου του νέου στα Ιεροσόλυμα

Τήν Δευτέραν, 28ην Ἰουλίου/ 10ην Αὐγούστου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Ἰωάννου τοῦ νέου Χοζεβίτου εἰς τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Χοζεβᾶ, κειμένην...

Φθιώτιδος: «Δεν χρειάζεται να επενδύουμε, ούτε να χτίζουμε καριέρες πάνω στον κορωνοϊό»

«Το πρόβλημα δεν είναι αν τα μέτρα θα είναι αυστηρά ή δεν θα είναι αυστηρά, το θέμα είναι αν τα μέτρα θα τηρούνται. Δεν...

Η εορτή της Αναμνήσεως του Θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος στην Ι.Μ. Καρυστίας

Την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, μετέβη στην Ενορία των Θαρρουνίων Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, και συγκεκριμένα...

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Οι νέοι μας είναι η ελπίδα μας για το μέλλον

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους, στο πιο ενεργό και πιο δημιουργικό κύτταρο κάθε κοινωνίας, στο πιο όμορφο και πιο ευωδιαστό άνθος...

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ιερά Μονή Οσίου Νικολάου του Σικελιώτου

Την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Προϊστάμενο...

Θεομητορικό Ὁδοιπορικό

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Ἀπό τά ὀνόματα καί μόνο πού ἔδωσε ὁ λαός μας στήν Παναγία, καί πού μέ αυτά...