Σε χριστουγεννιάτικο ζεστό κλίμα έκλεισε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας,η οποία φέτος γιόρτασε της 10ετή επίσημη λειτουργία της με μια σειρά συναυλιών και δράσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2019, κορυφώθηκαν το 3ήμερο 16-18 Μαϊου και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με την χριστουγεννιάτικη συναυλία: «Χριστός γεννιέται! – ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο του Ελληνισμού με Κάλαντα”, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Ο κύκλος έκλεισε με τη συμμετοχή των οικείων μουσικών συνόλων της Μητροπόλεως, με την Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής  της Σχολής “Χορίαμβος”, την Παιδική Χορωδία της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και από Μονωδούς διδάσκοντες της Σχολής.

Η τελική συναυλία αφιερώθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον οποίον ο διευθυντής της Σχολής Κωνσταντίνος Σιάχος, εκπροσωπώντας καθηγητές και μαθητές, αφιέρωσε αναμνηστική πλακέτα, για την προσφορά και στήριξη του Μητροπολίτου στο διδακτικό και καλλιτεχνικό έργο της Σχολής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.