Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις του ενοριακό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα.

Πλήθος ενοριτών και ευσεβών προσκυνητών προσήλθε το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου και συμμετείχε στην ακολουθία του μεθέορτου του εσπερινού και εν συνεχεία στην λιτανεία.

Στην ακολουθία του εσπερινού και εν συνεχεία στην λιτανεία συμμετείχε πλειάδα κληρικών μεταξύ των οποίων ο πρωτοσύγκελος και ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος και Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου.

Στην πλατεία Τσιρακοπούλου ετελέσθη δέηση και ακολούθως η λιτανευτική πομπή επέστρεψε στο ναό και έγινε η Απόλυση.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος, μετέφερε στους πιστούς τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ευχόμενος «φως πολύ, άπλετο, άκτιστο φως, να διαχυθεί μέσα στην ζωή τους και να την αναμορφώσει να την μεταμορφώσει να την κάνει αγία».

Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Λιόλιος ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, ευχόμενος τα δέοντα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.