Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φόντο τα ελατοάλση και τα τρχεχούμενα με το μυρίπνοο έαρ της φύσεως του θεού τελέστηκε την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή ήτη του Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019 η Εορτή της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος στον Ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος – Αμπουδιώτισσας στην ορεινή Σέτα του Δήμου Ερέτριας όπου και τελέσθηκε αφ’ εσπέρας ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής με την συμμετοχή των πιστών.
Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία και προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με συλλειτουργούς τον Σακελλάριο Κωνσταντίνο Κιούση Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας και τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη Τοποτηρητή της ενορίας Σέτας και Εφημέριο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας καθώς και την συμμετοχή πολλών πιστών που συνέρευσαν απο πολλά μέρη της Εύβοιας ώστε να τιμήσουν την λαμπρή δεσποτική ταύτην εορτή μεταξύ εκ των οποίων του νεοκλεγέντος Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωαννού Δημητρόπουλου του Πολιτευτού της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευβοίας και Ιατρού κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου του νεοεκλεγή Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου Ανθυπαστυνόμου ε.ε κ. Κωνσταντίνου Ζαχαριά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Γεωργίου Κοκκάλα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος αλλά και στην σημασία της εορτής της τρισυποστάτου θεότητος.

Εις τα αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης με το Ιεροψάλτη Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Σταμάτιο Κοκκάλα.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.