Δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να μπει στο νοσοκομείο και ήδη τα τηλέφωνα άναψαν για τη διαδοχή του.

Αυτό το φαινόμενο αν και φαίνεται φυσικό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει στον εκκλησιαστικό χώρο. Όταν μιλάμε στο Θεό λέγοντας του «γενηθήτω το θέλημά σου» και «δος ημίν σήμερον», δεν μπορεί να επιχαίρομαι με το «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Ο άνθρωπος μπορεί να ταλαιπωρείται χρόνια από ασθένεια, αλλά με νηφαλιότητα, ηρεμία και πραγματικά αγάπη προς τον λαό του, ποιμαίνει μία από τις μεγαλύτερες Μητροπόλεις.

Μέχρι να γίνουν πράξη οι θέσεις που είχε ο Πρόεδρος για τις διαδικασίες εκλογής, θα παρατηρούμε τα κοράκια, όπως έλεγε και ο Μακαριστός Αθηνών Σεραφείμ, να περιτριγυρίζουν το ιδιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο σεβάσμιος ιεράρχης, αλλά και κάθε άλλη κλίνη ασθενείας ιεράρχου.

Θέλουν οι υποψήφιοι να οργανώσουν κάθε τι που θα τους φέρει πιο κοντά στο ποθούμενο. Εντοπίζουν τον στόχο και εργάζονται συστηματικά. Όμως ο Θεός απέδειξε και στις προτελευταίες εκλογές, ότι τις ανθρώπινες διεργασίες μπορεί να τις κάνει αέρα.

Μεγάλα ονόματα από τον κατάλογο των εκλογίμων, από αυτούς που θεωρούν ότι η Εκκλησία τους χρωστάει, έχουν ξεκινήσει τον γλοιώδη αγώνα για το περιπόθητο χρίσμα. Όμως στα σχέδια των ανθρώπων ο Θεός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι γελά.

Και ενώ ξέρουμε ποιος είναι υποψήφιος για που, χρόνια και χρόνια περιμένει και θα περιμένει. Σίγουρα δεν θα πρέπει να παραθεωρούμε ότι το θέλημα του Θεού, μπορεί να μην ταυτίζεται με εκείνο του υποψηφίου και του μέντορα του.

Λοιπόν, Άγιοι υποψήφιοι και λοιποί εκλογομάγειρες κάντε ένα σταυρό, να έχει ο ασθενής δύναμη και γιατί όχι να βιώσει και το θαύμα και τότε πραγματικά μπορεί να αξίζει κάποιος από εσάς να γίνει επίσκοπος. Έως τότε ξαναδιαβάστε εκείνη τη συνέντευξη και συνεχίστε την «αποστολή» σας.

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.