• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ» ΕΞΑΜΒΛΩΜΑΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ: «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

in Εκκλησία της Ελλάδος
8 Απριλίου 2024
byPoimin.gr Team
Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 8η Απριλίου 2024

    Η κοινωνία μας περνά βαθύτατη, πολύπλευρη κρίση, πνευματική, κοινωνική, εκκλησιαστική, εθνική. Το πιο ανησυχητικό είναι όχι τόσο τα όντως έντονα φαινόμενα ηθικής σήψης από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όσο κυρίως η ένοχη ανοχή του κακού από όλη σχεδόν την κοινωνία μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Έχουμε βυθιστεί στο ατομικιστικό μας «καβούκι» και πάψαμε να ενδιαφερόμαστε για τα τραγικά και καταστροφικά δρώμενα στην κοινωνία, την Εκκλησία, το έθνος και γενικότερα στην ανθρωπότητα σήμερα. Και όχι μόνο αυτό. Δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να χρηματοδοτούνται από την φορολογία μας αντικοινωνικές, αντεθνικές και βλάσφημες για την χριστιανική μας πίστη δημόσιες εκδηλώσεις. Να αναφέρουμε κατ’ αρχήν, ότι από τις εισφορές μας στο ασφαλιστικό και στο εθνικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες κατ’ έτος εκτρώσεις, διά των οποίων φονεύονται με τον πλέον ειδεχθή και τραγικό τρόπο τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες της Ελλάδος!

    Χρηματοδοτούμε επίσης χωρίς να αντιδρούμε και «καλλιτεχνικές δημιουργίες», οι οποίες δεν είναι απλά απαράδεκτες, αλλά και βλάσφημες, διότι στρέφονται ευθέως κατά της πίστεως στο Θεό της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, κατά του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, της φιλοπατρίας, της παραδοσιακής οικογένειας, της μητρότητας, της τεκνογονίας και γενικά των προαιώνιων αξιών του ελληνορθοδόξου πολιτισμού μας.

    Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από τα πραχθέντα στο φετινό «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου.  Όπως σημείωσε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λιάκος: «Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι θεσμός που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του, (μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού). Ο άγρια χαρατσωμένος Έλληνας, λοιπόν, έχει την ατυχία να χρηματοδοτεί με το υστέρημά του τους μηχανισμούς που φιλοδοξούν να καταστρέψουν την πατρίδα του»[1].

    Το φετινό «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» απένειμε τη διάκριση της «Ειδικής Μνείας» στο «Avant-Drag!» με το ακόλουθο σκεπτικό: «Για την ανατρεπτική, εικονοκλαστική του προσέγγιση, η οποία προσκαλεί το κοινό να φανταστεί από την αρχή την ελληνική κοινωνία»[2]. Μάλιστα στην πρεμιέρα φωτογραφήθηκαν «τραβεστί, ομοφυλόφιλοι και συντελεστές», κρατώντας «πανό που γράφει το σύνθημα “Destroy Greece”, δηλαδή “Καταστρέψτε την Ελλάδα”. Το βαστούν χαρούμενοι/ες/α και υπερηφάνως»[3]! Ναι καλά διαβάσατε, καλοπληρωμένοι από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, «συντελεστές» του «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και βραβευμένοι από αυτό, απαιτούσαν την καταστροφή της Ελλάδος! Να θυμίσουμε εδώ και το εξής πασίγνωστο και εμετικό σύνθημα των ομοφυλοφιλικών παρελάσεων: «Στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς, να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»! Παρά ταύτα ουδείς εισαγγελικός λειτουργός διανοήθηκε να παρέμβει σ’ αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα!

    Και δεν είναι μόνο αυτό το «παρατράγουδο» στο φετινό «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης». Εγκρίθηκε από την διοίκηση η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», το οποίο είχε ως θέμα τα «δικαιώματα των γυναικών», με την στήριξη των εκτρώσεων. Μάλιστα κυκλοφόρησε και μια άκρως βλάσφημη αφίσα. Σύμφωνα με εύστοχο σχόλιο του διακεκριμένου και αγωνιστή δημοσιογράφου, κ. Ε. Ανδρώνη: «Ήταν εκείνο το βλάσφημο έκτρωμα που παρουσίαζε μια ημίγυμνη έγκυο γυναίκα πάνω στον σταυρό (σ.σ. παραπέμποντας σε εικόνα της Παναγίας). Πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν την αφίσα, λέγοντας ότι η κακόγουστη αναπαράσταση ήταν καθαρά… συμβολικού/καλλιτεχνικού χαρακτήρα, και ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να χλευάσει τον Χριστό. Όμως “ξέχασαν” να δώσουν μια πειστική απάντηση για την επιγραφή “ΙΝΒΙ” (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων), πάνω από το κεφάλι της σταυρωμένης γυναίκας. Οι δικαιολογίες τους είναι πιο κακοφτιαγμένες και από τις αφίσες τους, και ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά τις χριστιανοφοβικές τους αναφορές»[4]. Γι’ αυτή την ακατανόμαστη, χυδαία, ακαλαίσθητη και υβριστική «Παναγία Εσταυρωμένη», πλήρωσε ο φορολογούμενος ορθόδοξος λαός, με κυβερνητική απόφαση, το ποσό των  934.232.00€[5]! Και παρά ταύτα για μια ακόμη φορά ουδείς εισαγγελικός λειτουργός διανοήθηκε να παρέμβει σε αυτό το νέο ρατσιστικό και ταυτόχρονα αντιχριστιανικό παραλήρημα, με το οποίο προσβάλλονται βάναυσα άγια και ιερά πρόσωπα τα πίστεώς μας και προ πάντων η σταυρική θυσία του λυτρωτού μας.

    Παρά κάτω συνεχίζει ο κ. Ε. Ανδρώνης: «Όπως και στα “Αδέσποτα Κορμιά”, έτσι και ο δημιουργός του “Avant – Drag” ακολουθεί όλες τις – αφόρητα προβλέψιμες – ηλιθιότητες για να προκαλέσει και να υπερκεράσει το αδιέξοδο της αταλαντοσύνης του. Ένας από τους τραβεστί πιθηκίζει κάτι που παραπέμπει στον Χριστό και φορά ακάνθινο στεφάνι. Άλλος παρενδυτικός μιμείται την Παναγία. Άλλος έχει σταυρό στο μέτωπο και φωτογραφίζεται σε στάση… προσευχής. Άλλος ντύνεται κλόουν “τσολιάς”, με ανάλογη στολή. Άλλος φέρει… στηθόδεσμο με ελληνικές σημαίες. Δεν χρειάζεται να προσθέσω άλλα. Καταλάβατε το επίπεδο. Αυτοί που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν “τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας”, επιδεικνύουν έναν χυδαίο κοινωνικό ρατσισμό κατά των Ελλήνων χριστιανών, βλασφημώντας κάθε ιερό σύμβολό τους. Και μεταχειρίζονται τα ίδια μπαγιάτικα κλισέ, σαν να ξεπήδησαν από τη δεκαετία του ’80 […] Σε αυτό το εικαστικό σκουπιδοθέαμα, 10 παρενδυτικοί άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως “performers”, “αποδομούν το φύλο, τον εθνικισμό, το ανήκειν, την ταυτότητα, ενώ αντιμετωπίζουν την αστυνομική βαρβαρότητα, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας”, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ»[6].

      Ο κ. Π. Λιάκος συμπλήρωσε: «Ας διαβάσουμε την άποψη του Φιλ. Ιερόπουλου, του δημιουργού του “Avant-Drag!” για την Ελλάδα, όπως την εξέφρασε στο διαδικτυακό περιοδικό Αθηνόραμα: “Η Ελλάδα είναι μια παραδοσιακά, εθιμοτυπικά, θεσμικά φασιστική χώρα. Αν δεν ανήκεις στο μεγάλο ποσοστό, καλή τύχη. Η βαρβαρότητα της Ελλάδας ξεκινάει από την οικογένεια, συνεχίζει στα σχολεία και διατρέχει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι Έλληνες διακατέχονται από κόμπλεξ ανωτερότητας, (λόγω υποτιθέμενης σχέσης με την αρχαία Ελλάδα), που τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται κακοποιητικά όποτε γουστάρουν. Είναι σημαντικό αυτό, επιτέλους, να το πει η Χ – Y Αριστερά ανοιχτά στον εαυτό της: η Ελλάδα είναι μια φασιστική χώρα και γι’ αυτό ευθύνονται όλοι οι κάτοικοί της. Ας μην μπερδευόμαστε από τα περί γκέι γάμου κ.λπ. δεν τα στηρίζει αυτά η ελληνική κοινωνία ούτε για αστείο. Όλο αυτό το επικοινωνιακό παραμύθι είναι απλά μια επίφαση της τωρινής κυβέρνησης να μοιάζει προοδευτική για να μπορέσει να επιβάλει την υπόλοιπη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της”»[7].

       Ο κ. Ε. Ανδρώνης προσέθεσε: «“DESTROY GREECE” (καταστρέψτε την Ελλάδα). Οι άνθρωποι το λένε καθαρά και ξάστερα. Στόχος τους είναι να ισοπεδώσουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία. Τους πολιτισμικούς εκπρόσωπους της κατεδάφισης της Ελλάδας φιλοξένησε η Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για το κατάπτυστο νομοσχέδιο της “ισότητας στον γάμο”. Η κυβέρνηση λήστεψε τη μητρότητα και τη πατρότητα από το θησαυροφυλάκιο της φύσης, και την παρέδωσε σε πολιτισμικούς τρομοκράτες και φορείς ανωμαλίας. Την Ελλάδα την μισούν, αλλά τα παιδιά της τα θέλουν. Την ελληνική οικογένεια την απεχθάνονται, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν κακέκτυπό της»[8]. Σ’ αυτούς παραχώρησε η κυβέρνηση το δικαίωμα να συνάπτουν «γάμο» και να υιοθετούν αθώα παιδιά!

    Πατριωτικό ιστολόγιο έγραψε: «αν σε αυτό το πανό αντί για «Destroy Greece» έγραφε ‘Destroy κάτι άλλο’ την αμέσως επόμενη στιγμή θα είχε επέμβει εισαγγελέας για ρητορική μίσους και προτροπή σε ρατσιστική βία. Τώρα που το σύνθημα είναι ‘Destroy Greece’ δεν ενοχλείται κανένας και οι εισαγγελείς της χώρας σφυρίζουν αδιάφορα…»[9]!

     Το μείζον πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι απλώς το ότι η αμαρτία, και ιδίως η παρά φύσιν αμαρτία, διαφημίζεται και προβάλλεται με κάθε τρόπο ως φυσιολογική κατάσταση. Το εξόχως θλιβερό και ολέθριο είναι ότι η πολιτική εξουσία, με την ανοχή της κοινωνίας, κατάντησε αρωγός σε αυτή την εκτροπή και έρχεται να την νομιμοποιήσει και να την ανυψώσει με νόμους ως έννομο αγαθό!    Στο παρελθόν υπήρχαν οι νόμοι, οι οποίοι εμπόδιζαν την νομιμοποίηση της αμαρτίας και ιδίως της παρά φύσιν αμαρτίας, προστατεύοντας την κοινωνία. Όμως στις τραγικές ημέρες μας σκοτεινοί διεθνείς κύκλοι κατόρθωσαν να  προωθήσουν την αμαρτία και να την καταστήσουν έννομο αγαθό. Πέτυχαν να  οδηγήσουν τα εθνικά κοινοβούλια πολλών εθνών, (δυστυχώς και της πατρίδος μας), στην ψήφιση νόμων που προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και ευθύνονται για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας, εν ονόματι ενός άκρατου «δικαιωματισμού»! Κατάργησαν επίσης και τις νομικές διατάξεις, οι οποίες τιμωρούσαν την βλασφημία των θείων και ιερών προσώπων και γενικά το θρησκεύεσθαι των πολιτών, με αποτέλεσμα ο κάθε χριστιανομάχος «καλλιτέχνης» να προσβάλλει με όποια χυδαιότητα θέλει τα ιερά και το όσια της πίστεως της μεγάλης πλειοψηφίας της πατρίδος μας. Βεβαίως όλοι αυτοί δεν τολμούν να προσβάλλουν το Ισλάμ, διότι «θέλουν το κεφάλι τους στη θέση του»!

    Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην αιματοβαμμένη από τα αγιασμένα αίματα των αγίων και των ηρώων του Γένους μας. Διερωτόμαστε: πως γίνεται να ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση αδιαμαρτύρητα, όπως προαναφέραμε. Πως γίνεται να ανεχόμαστε τον κάθε καλλιτέχνη και τον κάθε αλλοτριωμένο δημιουργό “Avant – Drag”, να βλασφημεί τα όσια και ιερά της πίστης μας και να προτρέπει ευθέως: «καταστρέψτε την Ελλάδα»; Ως πότε θα γινόμαστε συνένοχοί σ’ όλα αυτά τα βλάσφημα, αντικοινωνικά και αντεθνικά «καλλιτεχνικά» εξαμβλώματα; Πότε θα εγερθούμε από την πνευματική μας νωθρότητα και αποχαύνωση, συναισθανόμενοι ότι ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, ζοφερούς, εσχατολογικούς, στους οποίους τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται συνεχώς, με σκοπό να καταστρέψουν και το τελευταίο ίχνος αξιών, για τη δημιουργία της εφιαλτικής κοινωνίας του μιαρού Αντιχρίστου, ο οποίος βρίσκεται προ των θυρών;

[1] https://www.newsbreak.gr/apopseis/578652/katastrepste-tin-ellada/
[2] Όπου ανωτέρω
[3] Όπου ανωτέρω
[4] http://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_182.html#more
[5]https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2024/03/Destroy-Greece-Antethniko-sinthimasto-Diethnes-Festival-Dokimanter-Thessalonikis-parakinei-se-via-kata-olokliris-ths-Ellados-Eisaggeleas-yparxei.html
[6] Όπου ανωτέρω
[7] https://www.newsbreak.gr/apopseis/578652/katastrepste-tin-ellada/
[8] http://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_182.html#more
[9]https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2024/03/Destroy-Greece-Antethniko-sinthimasto-Diethnes-Festival-Dokimanter-Thessalonikis-parakinei-se-via-kata-olokliris-ths-Ellados-Eisaggeleas-yparxei.html

Πρόσφατα Άρθρα

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

16 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος η Επιστημονική...

Read more
Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

16 Μαΐου 2026

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...

Read more
Η εορτή του Αγίου Βαρβάρου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Βαρβάρου στην Κέρκυρα

16 Μαΐου 2026

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026, εορτή του Οσίου Πατρός ημών Βαρβάρου του Πενταπολίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...

Read more
Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου: «Χριστιανὸς ἐγεννήθην καὶ Χριστιανὸς θέλω νὰ ἀποθάνω»
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Νικόλαος ο εκ Μετσόβου

16 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η ηπειρωτική γη, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα και η Βαλκανική, ανάδειξε πολλούς Νεομάρτυρες...

Read more
Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

16 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου ο Μεθέορτος Εσπερινός της Εορτής. Στην Ακολουθία του...

Read more
«Χαίρει Έχουσα Η Θεσσαλία…».
Εκκλησία της Ελλάδος

«Χαίρει Έχουσα Η Θεσσαλία…».

16 Μαΐου 2026

Όλοι οι απανταχού της Οικουμένης Λαρισαίοι σήμερα, έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο Nαό του πολιούχου και προστάτου της Λαρίσης,...

Read more
Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ο Θαυματουργός
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ο Θαυματουργός

16 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Όταν η πατρίδα μας βρισκόταν στη σκληρή δουλεία της τουρκοκρατίας, ο Θεός ευδόκησε να...

Read more
Δύο νέοι ἐκκλησιαστικοί ὑπάλληλοι στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Μάνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Δύο νέοι ἐκκλησιαστικοί ὑπάλληλοι στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Μάνης

15 Μαΐου 2026

Ἔδωσαν χθές 14.5.2026 τήν Διαβεβαίωση (κατ' ἄρθρον 22 Κανονισμοῦ 327/2021 τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος) ἐνώπιον τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ....

Read more
ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

15 Μαΐου 2026

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ένδοξου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, του Ιαματικού στο ομώνυμο Παρεκκλησιο που...

Read more
Προκλητικὴ… θρασύτης!
Ελλάδα Κόσμος

π. Ιωάννης Διώτης: Ανάξιος ο Πατριάρχης

15 Μαΐου 2026

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Κ. Διώτη, Θεολόγου – Δημοσιογράφου – Συγγραφέως – Ἐκδότου, ὅπως ἐτίμησεν αὐτὸν ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν Ἡ...

Read more
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος στην Σ.Σ.Α.Σ.
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος στην Σ.Σ.Α.Σ.

15 Μαΐου 2026

  Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, επισκέφθηκε τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.)....

Read more
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης υποδέχθηκε εγκάρδια τα παιδιά της γενέτειράς του
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης υποδέχθηκε εγκάρδια τα παιδιά της γενέτειράς του

15 Μαΐου 2026

Το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας Μεσσηνίας, γενέτειρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 εκπαιδευτική εκδρομή...

Read more
Από πού ν΄αρχίζουμε την άσκηση
Πνευματικές Διδαχές

“Ἡ ψυχή μετά τόν θάνατο”

15 Μαΐου 2026

(Ἀνάλυση τοῦ λόγου περί θανάτου τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Μαξίμοβιτς) Οι πρώτες δύο ημέρες μετά το θάνατο Για διάστημα δύο ημερών...

Read more
Έξοδος: Ο δρόμος για την Αθανασία
Εκκλησία της Ελλάδος

Έξοδος: Ο δρόμος για την Αθανασία

15 Μαΐου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την επέτειο των 200 ετών...

Read more
Η μνήμη του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε πανηγυρικά στο Αμπελικό
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε πανηγυρικά στο Αμπελικό

15 Μαΐου 2026

 Την ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, τίμησε με εκκλησιαστική λαμπρότητα η ενορία του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Συναξάρι 24ης Μαῒου – Κυριακή ΣΤ΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τοῦ Τυφλοῦ
Κηρύγματα

«Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός»

24 Μαΐου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή του τυφλού 24/5/2020 «Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Αρχιμανδρίτου...

“Ω κακίας υπερβολή”

Θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε στο Φως του Χριστού;

24 Μαΐου 2025
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Θέλεις λοιπόν να δεις τον Θεό; Έρχου και ίδε

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού – Προσοχή στα μάτια μας!

8 Ιουνίου 2024
“Ω κακίας υπερβολή”

Ὁ τυφλὸς βλέπει

28 Μαΐου 2022
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Μὴ καὶ ἡμεῖς τυφλοί ἐσμεν;»

2 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

«Ραββί, τὶς ἥμαρτεν, οὗτος ἤ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῆ;»

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Κυριακής του Τυφλού: Ιδιοτελείς γονείς

3 Απριλίου 2020
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού (Απόστολος)

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Το μήνυμα της Κυριακής του Τυφλού

1 Ιουνίου 2019
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Ὠμμάτωσας Κύριε, Τυφλὸν ἐκ μήτρας γεγεννημένον»

1 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

Σὺ τῶν ἐν σκότει, τὸ φῶς τὸ ὑπέρλαμπρον

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Του Τυφλού ΣΤ΄Κυριακή του Πάσχα

12 Μαΐου 2018

Κυριακή τοῦ Τυφλοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω κακίας υπερβολή”

Ομιλία στον εκ γενετής τυφλό

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ (Ἅγ. Ἰωάννης Χρυσόστομος)

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Ο Χριστός το φως του κόσμου»

12 Μαΐου 2018

Κυριακή του Τυφλού (Ιωαν. Θ΄ 1-38)

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Εμέ δει εργάζεσθαι τά έργα του πέμψαντός με, έως ημέρα εστίν, έρχεται νύξ, ότε ουδείς δύναται εργάζεσθαι».

12 Μαΐου 2018
Next Post
Ὁ Κατανυκτικός Ἑσπερινός τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, στήν Πάτρα

Ὁ Κατανυκτικός Ἑσπερινός τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, στήν Πάτρα

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Αιγίου

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Αιγίου

Η Αισιοδοξία είναι το οξυγόνο τ’ Ουρανού

Είναι απαραίτητο να νηστεύουμε…;

Νηστεία: Ίσον ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;

Έφεδροι Αξιωματικοί Λεμεσού: «Η επίσκεψή μας στις Σέρρες, ευκαιρία θρησκευτικού και πατριωτικού αναβαπτισμού»

Έφεδροι Αξιωματικοί Λεμεσού: «Η επίσκεψή μας στις Σέρρες, ευκαιρία θρησκευτικού και πατριωτικού αναβαπτισμού»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist