Η γλυκοφθόγγος γλώσσα του ανθρώπου που ήξερε την Μεγάλη Εβδομάδα, να ανεβαίνει με τις μουσικές κλίμακες βαθμίδα βαθμίδα στα Ιεροσόλυμα και να παρασύρει κοντά του κάθε ακροατή του, δεν ηχεί πια.

Κατέλιπε όμως με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας την δυνατότητα σε όλους μας, να συμπορευτούμε νοητά εις την Άνω Ιερουσαλήμ και να δεχθούμε τις ευλογίες του ανεπανάληπτου πατέρα, του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

11 χρόνια μετά την κοίμηση του ας αφήσουμε την ορφανή σκέψη μας να τον συναντήσει ακούγοντας τον να μας ψάλλει τον Νυμφίο.
«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης