Με ευχή και ευλογία  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ετέλεσε την  Παρασκευή  την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο ,  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλά ονόματα της Παναγίας μας, τα οποία της έχει προσδώσει η ευλάβεια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών  και στάθηκε ειδικά στα ονόματα  Πορταΐτισσα, Γοργοεπήκοος, Ελεούσα, Γλυκοφιλούσα και Τρυπητή όπου είναι και η πολιούχος του Αιγίου .

Τέλος ο Θεοφιλέστατος παρεκάλεσε τους πιστούς να διαβάζουν στα σπίτια τους κάθε μέρα την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκον και η Παναγία μας από τον ουρανό ανταποδίδει χάρες, χαρές και ευλογίες.

Από πλευράς του Ιερού Ναού ο Προϊστάμενος Πρωτοπρεβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον Μητροπολιτικό Ναό και του ευχήθηκε εγκαρδίως έτη πολλά και ευλογημένα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.