• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η ΠΑΠΙΚΗ (ΚΑΛΠΙΚΗ) ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!

13 Ιανουαρίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Η ΠΑΠΙΚΗ (ΚΑΛΠΙΚΗ) ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ! (Αναφορά σε σχετικές δηλώσεις του «Πάπα» Φραγκίσκου)

        Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για την όψιμη «ανακάλυψη» της Συνοδικότητας από τον Παπισμό και την κακοποιημένη εφαρμογή της στην παπική «εκκλησία». Είναι αποδεδειγμένο πως η νεωστί εμφανισθείσα «Συνοδικότητα»,  μαζί με άλλες παρόμοιες μεθοδεύσεις, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο του αμετανόητου αιρετικού πολιτικοοικονομικού αυτού οργανισμού, με προσωπείο θρησκευτικό, να δείξει ότι δήθεν έχει αλλάξει, έχει εκσυγχρονιστεί. Φυσικά δεν πρόκειται για ουσιαστική αλλαγή, αλλά για καιροσκοπική τακτική εξυπηρετώντας μια νέα στρατηγική του, για να προσεγγίσει την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία μας, με απώτερο στόχο την υποταγή της στην αδηφάγα παπική εξουσία.

       Ένα από τα πάμπολλα «αγκάθια» στις σχέσεις του με την Μία, Αδιαίρετη και αληθινή Εκκλησία του Χριστού, πέρα από τις δεκάδες δογματικές του πλάνες, είναι και το δαιμονικό «πρωτείο» και «αλάθητο» του «Πάπα», το οποίο καταργεί κάθε ίχνος συνοδικότητας. Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, με τίτλο: «ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ!», «Ο Παπισμός, από την φύση του, δεν μπορεί να λειτουργήσει συνοδικά, καθότι υπάρχει “συνοδική” δέσμευση, ότι ο “Πάπας”, ως “αλάθητος” και “υπέρτατος διδάσκαλος της εκκλησίας” δεν έχει ανάγκη από συνοδικές διαδικασίες, διότι έτσι καταλύεται, καταργείται στην πράξη το παπικό αλάθητο!  Το παπικό “αλάθητο” ακυρώνει κάθε άλλη άποψη, έστω και αν αυτή είναι συλλογική- συνοδική! Δια του “πρωτείου” και του “αλαθήτου” ο “Πάπας” καθίσταται “ισόθεος”»![1] Και «Το “Πρωτείο του επισκόπου Ρώμης”, αποτελεί μέχρι σήμερα το βασικότερο δόγμα πίστεως στον Παπισμό, το οποίο μαζί με το “αλάθητο”, καταλύει κάθε ίχνος Συνοδικότητος, διότι τοποθετεί τον “Πάπα” υπεράνω όλων των Συνόδων, ακόμα και των Οικουμενικών, υποβιβάζοντας τις Συνόδους σε απλά συμβουλευτικά όργανά του. Χωρίς υπερβολή ο “Πάπας” έχει αναχθεί σε είδος θεότητας, έχοντας πάρει την θέση του Χριστού στην Εκκλησία! Είναι πολύ χαρακτηριστική η δήλωση του Ντον Μπόσκο, που τιμάται από τον Παπισμό ως άγιος, ο οποίος είπε: “Ο Χριστός ύψωσε τον πάπα υπεράνω των προφητών, του Προδρόμου Ιωάννου, των Αγγέλων. Ο Ιησούς ανέβασε τον πάπα στο ύψος του Θεού…”»[2]!

     Και πράγματι, μελετώντας τα παπικά κείμενα για την παπική «Συνοδικότητα» διαπιστώνουμε αβίαστα πως αυτή ουδεμία σχέση έχει με το γνήσιο Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας, το οποίο διέσωσε και εφαρμόζει επακριβώς η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η αληθινή Μία, Αγία. Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού. Ένα τέτοιο κείμενο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην  εφημερίδα των εν Ελλάδι παπικών «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» (351) 11-11-2024, με τίτλο: «Πάπας: Το έγγραφο της Συνόδου είναι ένα δώρο στο λαό του Θεού». Πρόκειται για δηλώσεις του «Πάπα» Φραγκίσκου, με την ευκαιρία κατάθεσης εγγράφου, με τα «πορίσματα» πρόσφατης παπικής «Συνόδου».

      Μελετώντας προσεκτικά ο οιοσδήποτε ειδήμων τόσο το ειρημένο κείμενο, όσο και τις διαδικασίες της «Συνόδου», είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι η παπική «Συνοδικότητα», δεν έχει σχέση με την Συνοδικότητα της Εκκλησίας και φυσικά, να διαπιστώσει την νόθα «Συνοδικότητα», η οποία, όχι μόνον δεν είναι «δώρο Θεού», όπως διατείνεται ο κ. Φραγκίσκος, αλλά μάλλον δαιμονικός πειρασμός, ως μια ακόμη από τις αμέτρητες δολιότητες του Παπισμού!

     Το δημοσίευμα αρχίζει με το «χρονικό» της πρόσφατης σύγκλησης της παπικής «Συνόδου»: «Στην τελική του ομιλία στη Συνέλευση της Συνόδου, ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει το τελικό έγγραφο της Συνόδου ως «τριπλό δώρο». Απευθυνόμενος στη Συνοδική Συνέλευση το βράδυ του Σαββάτου, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε πως το Τελικό Έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της 2ης Συνόδου της Συνόδου για τη Συνοδικότητα που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου μετά από μια διαδικασία ακρόασης και διαλόγου, είναι ο καρπός τριών και πλέον ετών ακρόασης του Λαού του Θεού. Αποκαλύπτει, σημείωσε, μια κοινή πορεία προς τα εμπρός προς μια «συνοδική Εκκλησία» που ενσωματώνει το Ευαγγέλιο όχι απλώς με λόγια αλλά με κάθε πράξη και αλληλεπίδραση. Η ΙΣΤ΄ Τακτική Συνέλευση της Συνόδου ολοκληρώθηκε επίσημα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου»[3].

    Επ’ αυτού έχουμε να παρατηρήσουμε ότι από τα λεγόμενα του «αλάθητου» κ. Φραγκίσκου, ότι η «εκκλησία» του «ανακάλυψε» τελευταία την υποτιθέμενη Συνοδικότητα, την οποία είχαν απεμπολήσει οι προκάτοχοί του «αλάθητοι Πάπες» εδώ και χίλια χρόνια, μεταβάλλοντας την Δυτική Εκκλησία σε ένα φεουδαρχικό, δουλοκτητικό και απάνθρωπο καθεστώς, προκαλώντας ανείπωτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και (πάνω απ’ όλα) δυσφημίζοντας την χριστιανική πίστη και ταυτίζοντας την Εκκλησία του Χριστού με την απανθρωπιά και την βία. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Οι προκάτοχοί του Φραγκίσκου «Πάπες», αυτοί που κατάργησαν την Συνοδικότητα, ήταν αλάθητοι ή ετούτος; Πόσο «θεόπνευστη» υπήρξε η Α΄ Βατικανή «Σύνοδος» (1870), η οποία θεσμοθέτησε το παπικό αλάθητο, το οποίο αυτοαναιρείται; Αν ναι, δεν βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο υπαγόρευσε (υποτίθεται) το «δόγμα» περί του «αλαθήτου», παρουσιαζόμενο να φάσκει και να αντιφάσκει, ακολουθώντας τις αποφάσεις των «Παπών»; Από τα λεγόμενα του κ. Φραγκίσκου, προκύπτει ότι η «εκκλησία» του έσφαλε, αφού για τόσους αιώνες «λειτούργησε» χωρίς τη Συνοδικότητα και τώρα την «ξαναβρήκε» έγινε «Συνοδική Εκκλησία», κατ’ αυτόν. Αλλά η αληθινή Εκκλησία του Χριστού μπορεί να κάνει λάθος; Ασφαλώς όχι, διότι το ενδημούν σε Αυτή Πανάγιο Πνεύμα, την «οδηγεί εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωάν.16,13), δεν σφάλει η Εκκλησία, οι άνθρωποι σφάλουν, δεν την αφήνει να λαθέψει. Άρα, η παπική «εκκλησία», η οποία κάνει λάθη, δεν μπορεί, δεν είναι, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού! Και κάτι ακόμα: Εφόσον ο νυν «αλάθητος» κ. Φραγκίσκος διαπίστωσε ότι η «εκκλησία» του έκαμε λάθος να απεμπολήσει την Συνοδικότητα, και τώρα που την «βρήκε» και «πορεύεται προς τα εμπρός προς μια “συνοδική Εκκλησία”», δεν θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη; Η απάντηση είναι απλή. Η παπική «εκκλησία», σύμφωνα με την «εκκλησιολογία» της ταυτίζεται με τον εκάστοτε «Πάπα» και ως εκ τούτου αν καταλόγιζε πλάνη σε αυτή, θα αναιρούσε τον ίδιο τον παπικό θεσμό και θα κατέρριπτε το παπικό «αλάθητο»!

     Ακολούθως,  «Ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε το Έγγραφο ως ένα δώρο με πολλαπλές διαστάσεις, που χρησιμεύει τόσο ως καθοδήγηση για την Εκκλησία όσο και ως ένα σύμβολο ενότητας και κοινής αποστολής. Πρώτον, τόνισε την εμπιστοσύνη του στους επισκόπους, υπογραμμίζοντας την αξία της παρουσίας κάθε επισκόπου στη διαμόρφωση του συνοδικού ταξιδιού. “Για μένα, ως Επίσκοπος Ρώμης, συγκαλώντας την Εκκλησία του Θεού σε Σύνοδο, είχα επίγνωση ότι σας χρειαζόμουν όλους: Επισκόπους και μάρτυρες του συνοδικού ταξιδιού. Σας ευχαριστώ!” είπε»[4] «Αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ως ακροατή, υπενθύμισε στον εαυτό του -και σε κάθε επίσκοπο- ότι “ο επίσκοπος της Ρώμης… πρέπει επίσης να εξασκηθεί στην ακρόαση, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον Λόγο που κάθε μέρα του λέει: “Στήριξε τους αδελφούς και τις αδελφές σου… Βόσκε τα πρόβατά μου”. Αυτή η πράξη της ακρόασης, είπε, είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια της αρμονίας μέσα στην Εκκλησία, μιας αρμονίας που οραματίστηκε ο Άγιος Βασίλειος και η Β΄ Βατικανή Σύνοδος»[5]!

       Ο κ. Φραγκίσκος «αξιολογεί» το έγγραφο της παπικής «συνόδου» ως «δώρο», προφανώς του Θεού, «που χρησιμεύει τόσο ως καθοδήγηση για την Εκκλησία όσο και ως ένα σύμβολο ενότητας και κοινής αποστολής». Αλλά τίθεται το ερώτημα: πως είναι δυνατόν να αποτελούν οι αποφάσεις των τοιούτων συνελεύσεων χρησιμότητα «καθοδήγησης για την Εκκλησία», αφού αυτή η αναγκαιότητα υπερκαλύπτεται από το παπικό «αλάθητο»; Επίσης πως γίνεται αυτό το «συνοδικό» έγγραφο να χρησιμεύει και ως «σύμβολο ενότητας» της παπικής «εκκλησίας», όταν  την ενότητά της υπερκαλύπτει το παπικό «πρωτείο», αφού, σύμφωνα με την  παπική «εκκλησιολογία», την ενότητα της εκκλησίας εκφράζει το πρόσωπο του «Πάπα», είναι μέλος της εκκλησίας κάποιος μόνον  όταν είναι ενωμένος με τον «Πάπα»;

       Επίσης με την φράση του «Για μένα, ως Επίσκοπος Ρώμης, συγκαλώντας την Εκκλησία του Θεού σε Σύνοδο, είχα επίγνωση ότι σας χρειαζόμουν όλους: Επισκόπους και μάρτυρες του συνοδικού ταξιδιού…», ταυτίζει τον εαυτό με την εκκλησία. Δεν είπε «σας χρειάζεται η εκκλησία», αλλά εγώ «σας χρειάζομαι»! Που σημαίνει ότι «εγώ είμαι η εκκλησία»! Ιδού λοιπόν η πλήρης αποδοχή του δαιμονικού «πρωτείου», το οποίο δεν διανοείται να αποβάλλει! Ιδού γιατί η παπική «Συνοδικότητα» είναι κάλπικη!

     Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει πως «Ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να ενσαρκώσει την αρμονία που περιγράφει η Β΄ Βατικανή Σύνοδος, η οποία μιλάει για την Εκκλησία “σαν μυστήριο”». Αλλά την αρμονία στην Εκκλησία την εδραιώνει το γνήσιο Συνοδικό Σύστημα, το οποίο είναι θεμελιωμένο στην δισχιλιόχρονη αποστολική και πατερική παράδοση και είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των Επισκόπων, χωρίς εξουσιαστικά πρωτεία. Αντίθετα, το απολυταρχικό και ανελεύθερο σύστημα διοίκησης του Παπισμού και η νόθα «Συνοδικότητα», που εκθειάζει ο κ. Φραγκίσκος, όχι μόνον αρμονία δεν χαρίζουν στην «εκκλησία» του, αλλά μάλλον δυσαρμονία, δυσλειτουργία και σύγχυση. Αληθινή αρμονία θα είχε επέλθει στην «εκκλησία» του όταν ο ίδιος κατέβαινε από τα δυσθεώρητα ύψη της δαιμονική αλαζονείας του και γινόταν ίσος μεταξύ ίσων, κάνοντας χρήση των προνομίων του, αυτών που του χορήγησε η Εκκλησία του Χριστού και όχι αυτά που του θεσμοθέτησε η δική του «εκκλησία». Αλλά τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει με τα υπάρχοντα δεδομένα!

     Και συνεχίζει με τις εξής παράδοξες εξηγήσεις, οι οποίες φανερώνουν την τρομερή σύγχυση του κ. Φραγκίσκου σχετικά με την γνήσια Συνοδικότητα της Εκκλησίας και την προσκόλλησή του στη δική του την νόθα: « “Η χάρη του Θεού ψιθυρίζει λόγια αγάπης στην καρδιά κάθε ανθρώπου”. Εναπόκειται στην Εκκλησία να “ενισχύσει τη φωνή αυτού του ψιθύρου, χωρίς να τον εμποδίζει- ανοίγοντας πόρτες αντί να υψώνει τοίχους”. “Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως “διανομείς της χάρης” που οικειοποιούνται τον θησαυρό δένοντας τα χέρια του φιλεύσπλαχνου Θεού μας”, προειδοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος, καλώντας σε διαφάνεια και ταπεινότητα»[6]! Οι ως άνω ανούσιες κενολογίες του ουδεμία σχέση έχουν με το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας, με το αρχέγονο Συνοδικό Σύστημα της Πενταρχίας της πρώτης χιλιετίας, το οποίο συνεχίζει απαραχάρακτα η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία μας. Η παπική «Συνοδικότητα» είναι απλά ένα συμβουλευτικό όργανο του «Πάπα» και το χειρότερο: ένας δόλιος ελιγμός για να δείξει ο Παπισμός ότι «άλλαξε», να διασκεδάσει τις πιέσεις που δέχεται από τους συμμετέχοντες στους θεολογικούς διαλόγους ορθοδόξους, για την επιστροφή του Παπισμού στην Συνοδικότητα!

   Αυτή την «Συνοδικότητα» την όρισε ο κ. Φραγκίσκος ως «συνοδικές συναντήσεις διαβούλευσης», στις οποίες συμμετέχει «ένα εύρος ανθρώπων από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα, εθνικότητες, ηλικιακές ομάδες»[7]. Πρόκειται για μαζώξεις ετερόκλητων ανθρώπων, αποκλειστικά για συζήτηση και μόνο. Σε σχετικό εγχειρίδιο αναφέρεται: «ότι ο σκοπός της συνόδου, και επομένως αυτής της διαβούλευσης, δεν είναι να παράγει έγγραφα, αλλά “να φυτέψει όνειρα, να αναδείξει προφητείες και οράματα, να επιτρέψει στην ελπίδα να ανθίσει, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, να δέσει πληγές, να συνυφάνει σχέσεις, να ξυπνήσει μια αυγή ελπίδας, να μάθει ο ένας από τον άλλον και να δημιουργήσει μια φωτεινή επινοητικότητα που θα φωτίσει τα μυαλά, θα ζεστάνει τις καρδιές, θα δώσει δύναμη στα χέρια μας»[8]. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»! προσπαθεί με αοριστολογίες, γενικολογίες και σοφιστείες να θεμελιώσει την Συνοδικότητα! Αλλά είναι αυτό το θεοπαράδοτο και πατροπαράδοτο δισχιλιόχρονο Συνοδικό Σύστημα της Εκκλησίας; Ασφαλώς όχι!

     Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Το Άγιο Πνεύμα, υπενθύμισε (σ.σ. ο «Πάπας») στη συνέλευση, είναι η ενωτική δύναμη της Εκκλησίας σε όλους τους πολιτισμούς, τις προκλήσεις και τις ελπίδες, και ευχαριστώντας τη συνέλευση για τη συμμετοχή τους, ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε όλους τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο να μεταφέρουν τα χαρίσματα του Πνεύματος στον κόσμο ως μια Εκκλησία που ακούει, προσεύχεται και ενεργεί με ταπεινότητα. «Το Άγιο Πνεύμα μας καλεί και μας υποστηρίζει σε αυτή τη μάθηση, την οποία πρέπει να κατανοήσουμε ως διαδικασία μεταστροφής», είπε, προσθέτοντας ότι το συνοδικό ταξίδι «δεν είναι ένα τελικό σημείο αλλά μια συνεχής διαδικασία μεταστροφής». Κλείνοντας, ο Άγιος Πατέρας ανέφερε και πάλι τα λόγια της Delbrêl: «Υπάρχουν τόποι στους οποίους αναπνέει το Πνεύμα, αλλά υπάρχει μόνο ένα Πνεύμα που αναπνέει σε όλους τους τόπους»»[9]! Ψεύδεται και πάλι ο κ. Φραγκίσκος, χαρακτηρίζοντας ως  «ενωτική δύναμη της Εκκλησίας» το Άγιο Πνεύμα,  όταν είναι δόγμα ότι την ενότητά της την εκφράζει μόνον ο εκάστοτε «Πάπας». Όταν η θέση του Αγίου Πνεύματος στον Παπισμό, με την αιρετική κακοδοξία του Φιλιόκβε, είναι υποβιβασμένη, σε σχέση με τα δύο άλλα θεία Πρόσωπα και με τις τρομακτικές συνέπειες, που απορρέουν από αυτή την πλάνη.

     Παραδοξολογία και άκρως θεολογικά προβληματική είναι και η φράση του: οι «συμμετέχοντες στη Σύνοδο να μεταφέρουν τα χαρίσματα του Πνεύματος στον κόσμο». Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος διαχέονται από το ίδιο το Άγιο Πνεύμα, στο εκκλησιαστικό πλήρωμα, δια της ορθής και σώζουσας πίστης και της μυστηριακής ζωής και όχι μέσω κάποιων κληρικολαϊκών «παρεών», συμβουλευτικού χαρακτήρα, τις οποίες ο κ. Φραγκίσκος «βαπτίζει» ως «Συνόδους»!  Τέλος η αναφορά του σε «μια Εκκλησία που ακούει, προσεύχεται και ενεργεί με ταπεινότητα», ασφαλώς αυτή δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, η παπική «εκκλησία», η οποία έχει αποδειχτεί, τους τελευταίους δέκα αιώνες, ως απόλυτη κληρικοκρατία, ότι δεν ακούει, προσεύχεται ερήμην των πιστών και ενεργεί μόνον αλαζονικά και με εωσφορική έπαρση!

     Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας με την επισήμανση, ότι ο Παπισμός δεν έχει αλλάξει, παραμένοντας πεισματικά η συνέχεια ενός μεσαιωνικού απολιθώματος, του βαρβαρικού φραγκισμού. Επαναλαμβάνουμε και πάλι πως η «ανακάλυψη της Συνοδικότητας» είναι ένα ακόμη δόλιο τέχνασμα, για την εξαπάτηση όσων αφελών θέλουν να βλέπουν έναν «νέο», «εκσυγχρονισμένο» Παπισμό, έτοιμο να δεχτεί την πολυπόθητη «ένωση των εκκλησιών» με κριτήρια ορθόδοξα. Αυτού του είδους η «Συνοδικότητα» δεν είναι απλά ένα κακέκτυπο Συνοδικότητας, αλλά ευθεία προσβολή του γνησίου Συνοδικού Συστήματος της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Και τούτο διότι οι εωσφορικές εξουσίες του «πρωτείου» και του «αλάθητου», που ενσαρκώνει ο «Πάπας», και ο απολυταρχικός τρόπος διοίκησης της παπικής «εκκλησίας» αντίκεινται ριζικά στον θεοπαράδοτο δημοκρατικά τρόπο πολιτείας της Εκκλησίας του Χριστού. Και το χειρότερο, ο κ. Φραγκίσκος θέλει να ορίσει αυτή την νόθα «Συνοδικότητα» ως Συνοδικότητα της τρίτης χιλιετίας, τονίζοντας ο ίδιος, ότι «Είναι ακριβώς αυτή η πορεία της συνοδικότητας που ο Θεός αναμένει από την Εκκλησία της τρίτης χιλιετίας»[10]!

     Αν θέλει πραγματικά ο Παπισμός να επιστρέψει στο γνήσιο Συνοδικό Πολίτευμα, να εγκαταλείψει το φραγκικό φεουδαρχικό και ανελεύθερο πνεύμα. Να πάψει να ενσαρκώνει ο «Πάπας» τον φράγκικο απολυταρχισμό, την δουλοκτημοσύνη και την εξουσιολαγνεία. Να απορρίψει τα δαιμονικά «αξιώματα» και «ιδιώματα» του «πρωτείου»  και του «αλαθήτου», να κατέρθει από τα παγερά ύψη της εωσφορικής αλαζονείας του και να θεωρήσει τον εαυτό του ως ίσο προς ίσους. Να αφήσει την Εκκλησία να του προσδώσει τους οποιουδήποτε τίτλους τιμής που δικαιούται, αποβάλλοντας όλους εκείνους που του συσσώρευσε η κακόδοξη και σκοτεινή παράδοση της «εκκλησίας» του. Κι ακόμα να ταπεινώσει τον εαυτό του, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει και να παραδεχτεί τις δεκάδες πλάνες του, να μετανοήσει ειλικρινά και να επιστρέψει εκεί που ξεστράτισε, στην προ της αποσχίσεώς του από την Μία και Αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις όσες «Συνοδικότητες» και αν επινοήσει, όσα πονηρά τεχνάσματα και αν εφεύρει, δεν πρόκειται, ούτε το Θεό να ξεγελάσει, ούτε και την Αγία Του Εκκλησία να παγιδέψει! Συνοδικότητα σημαίνει ένα και μόνον ένα, ισότης της ψήφου!

Πρόσφατα Άρθρα

Ἡ Νέα Σμύρνη ἑορτάζει τή μνήμη τῆς πολιούχου της Ἁγίας Φωτεινῆς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Νέα Σμύρνη ἑορτάζει τή μνήμη τῆς πολιούχου της Ἁγίας Φωτεινῆς

10 Μαΐου 2026

Μέσα στήν ἀναστάσιμη καί εὐφρόσυνη περίοδο τοῦ Πάσχα, μέ ἐκκλησιαστική λαμπρότητα, ἑορτάστηκε κι ἐφέτος ἡ μνήμη τῆς ἁγίας καί ἐνδόξου...

Read more
Η Λιτανεία  του  Αγίου  Χριστοφόρου  στο  Αγρίνιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

9 Μαΐου 2026

Με την ακολουθία του μεθέορτου πολυαρχιερατικού Εσπερινού και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Χριστοφόρου  στην Σερραϊκή Εκκλησία
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Χριστοφόρου στην Σερραϊκή Εκκλησία

9 Μαΐου 2026

Στην πανηγυρική θ. Λειτουργία, που τελέσθηκε στο εορτάζον ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. ενδόξου μάρτυρος Χριστοφόρου, εντός του πρώην Στρατοπέδου «Εμμ....

Read more
Ο εορτασμός του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη

9 Μαΐου 2026

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς πνευματικής συγκινήσεως κορυφώθηκαν το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί...

Read more
Εννεάμηνο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Διονυσίου Δ’.
Εκκλησία της Ελλάδος

Εννεάμηνο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Διονυσίου Δ’.

9 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

Read more
Αναχώρησε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»  από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αναχώρησε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

9 Μαΐου 2026

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Μαΐου 2026 η αναχώρηση της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος της Υπεραγίας...

Read more
Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα στον Υμηττό
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα στον Υμηττό

9 Μαΐου 2026

Το εσπέρας του Σαββάτου 9 Μαΐου τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της...

Read more
Εορτασμός Αγίου Χριστοφόρου με Αγιασμό οχημάτων στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίου Χριστοφόρου με Αγιασμό οχημάτων στην Άρτα

9 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, το πρωΐ, στο προσφάτως ανακαινισθέν Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το ευρισκόμενο εντός του...

Read more
Τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Χρήστου Τσιάπρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Χρήστου Τσιάπρα

9 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου λειτούργησε σήμερα, 9/5, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τον Θείο Λόγο...

Read more
Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

9 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά, η πόλη του Αγρινίου τιμά και φέτος τη μνήμη του προστάτου και...

Read more
Μνήμη τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου
Πνευματικές Διδαχές

Μνήμη τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου

9 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου ῾Ο ῞Αγιος Μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος καταγόταν ἀπό ἡμιβάρβαρη φυλή καί ὀνομαζόταν Ρεμπρόβος, πού σημαίνει ἀδόκιμος, ἀποδοκιμασμένος, κολασμένος....

Read more
Μνήμη τοῦ ἁγίου ὁσιομάρτυρος Νικολάου τοῦ Νέου, τοῦ ἐν Βουνένοις
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Μνήμη τοῦ ἁγίου ὁσιομάρτυρος Νικολάου τοῦ Νέου, τοῦ ἐν Βουνένοις

9 Μαΐου 2026

Πολλές φορές μέσα στην διακονία μας και μέσα στο χώρο της ψυχής μας ,παλεύει η ολιγοπιστία μας με την πίστη...

Read more
Εόρτια εκδήλωση  για τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου των Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Εόρτια εκδήλωση για τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου των Σερρών

9 Μαΐου 2026

Στιγμές ευφρόσυνες, μουσικής πανδαισίας και πνευματικής ανατάσεως, προερχόμενες από την ελπίδα και την χαρά του κόσμου, τα παιδιά, μέσα στην...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη

9 Μαΐου 2026

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά της Εκκλησίας και υπό τους παιάνες του «Χριστός Ανέστη», η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Παρασκευή...

Read more
Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

9 Μαΐου 2026

Με την ακολουθία του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου, Αγίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον
Κηρύγματα

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος επί του Αποστόλου

1 Ιουνίου 2024

α. Τό γεγονός ὅτι γιά πρώτη φορά στήν ἱστορία οἱ μαθητές τοῦ Χριστοῦ ὀνομάστηκαν Χριστιανοί - στήν ᾽Αντιόχεια ὅπου οἱ...

Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Εθαύμασαν ότι μετά γυναικός ελάλει

1 Ιουνίου 2024
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Ο γάμος όπως τον εννοεί ο Κύριος μας

1 Ιουνίου 2024
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος επί του Ευαγγελίου

1 Ιουνίου 2024
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ο Χριστός ήλθε μόνο για τους Ιουδαίους;

1 Ιουνίου 2024
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

«Οἴδαμεν, ὅτι οὗτος ἐστίν ἀληθῶς ὁ σωτήρ τοῦ κόσμου, ὁ Χριστός»

13 Μαΐου 2023
“Βαβαί, πόση της γυναικός η φιλοσοφία!”

Το μήνυμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος

13 Μαΐου 2023
Συναξάρι 17ης Μαῒου: Κυριακή Ε΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τῆς Σαμαρείτιδος

Η Σωτήρια συνάντηση στο φρέαρ

30 Μαΐου 2021
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Η καλή αλλοίωση της συναντήσεως με τον Κύριο

30 Μαΐου 2019
“Βαβαί, πόση της γυναικός η φιλοσοφία!”

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

25 Μαΐου 2019
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Οἱ ψυχὲς διψοῦν, κ᾽ ἐμεῖς ἀδρανοῦμε;

24 Μαΐου 2019
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Πῶς δικαιολογοῦνται οἱ πέντε ἄνδρες τῆς Σαμαρείτιδας καί ὁ ἕκτος πού δέν ἦταν ἄνδρας της;»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Ἐγώ εἰμι ὁ λαλῶν σοι»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ο σωτήριος διάλογος για το ζωντανό νερό

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Ομιλία εις την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Φλογεροί χριστιανοί

12 Μαΐου 2017
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Τό πνεῦμα τῆς ἀληθείας

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

«Προσκυνήσουσι τῷ Πατρὶ ἐν πνεύµατι καὶ ἀληθείᾳ»

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

῾Οὐκέτι διά τήν σήν λαλιάν πιστεύομεν…

16 Νοεμβρίου 2023
Τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

12 Μαΐου 2017
Next Post

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Β΄ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

23η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Κυριακή μετά τα Φώτα στην Κέρκυρα

Κυριακή μετά τα Φώτα στην Κέρκυρα

Κυριακή μετά τα Φώτα και ευλογία βασιλόπιτας Ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Άρτης

Κυριακή μετά τα Φώτα και ευλογία βασιλόπιτας Ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Άρτης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist