• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

in Εκκλησία της Ελλάδος
13 Νοεμβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Η εορτή του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε και εφέτος η Μνήμη του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς χθες Δευτέρα 11 και σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, αναφερόμενος στην ετήσια πανήγυρη του Ναού «που είναι παγκοσμίως στην Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία ένας και μοναδικός», όπως χαρακτηριστικά είπε, σημείωσε πως «καλούμεθα κάθε φορά να κάνουμε μια ιερά κατάδυση στην ιστορία και ταυτόχρονα μια ανάδυση από τον παρόντα κόσμο στην έσχατη πραγματικότητα της Θείας Βασιλείας».

Μιλώντας για τον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη και τονίζοντας πως «έζησε μια ισάγγελη πολιτεία» και πως «από μικράς ηλικίας ένιωσε μέσα του την καρδιά του να χτυπά με παλμούς θεϊκής αγάπης», αναφέρθηκε στην Μονή Μαλεβής, όπου ο Όσιος «γλυκάθηκε από το μέλι της ησυχίας και της πνευματικής αναγωγής» και φυσικά στο Αγιώνυμο Όρος Άθω όπου «επί αρκετά χρόνια βίωσε τον έρωτα της Θείας πραγματικότητος».

«Το Πνεύμα το Άγιο είχε σκηνώσει στον άνδρα αυτόν που ήταν ο εραστής της Θείας αληθείας», «εραστής των άνω θείων ονομάτων και πραγμάτων», είπε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «Ανεδείχθη πραγματικός και μετάρσιος άνθρωπος της ουρανίου πολιτείας. Θεοφόρος και Θεοειδής ανήρ επιθυμιών των του Πνεύματος». «Σε πενήντα μόλις χρόνια πλήρωσε χρόνια μακρά», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «έγινε ένα πρόσωπο που συνεγείρει, που συγκλονίζει, που αφυπνίζει που χαριτώνει, που αγιάζει, που φωτίζει τον ανθρώπινο βίο και την ανθρώπινη περιπέτεια».

Ο Όσιος Νείλος «καλεί όλους εμάς στην πνευματική αυτή εστίαση, στην εόρτιο μνήμη του να καταλάβουμε όλοι εμάς»  ότι «το δαιμονικό περίπαιγμα για την δήθεν αυτοπραγμάτωσή μας, αυτοεξέλιξή μας και αυτοθέωσή μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αθλία επανάληψις του μύθου που ηκούσθη στον κήπο της Εδέμ», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του επισημαίνοντας: «Σε ένα κόσμο που καθημερινά σήπεται από την ψευδαίσθηση της δήθεν δυνάμεως, σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να περάσει πάνω από τη στρατόσφαιρα της γήινης ατμόσφαιρας, σε έναν κόσμο χοϊκής μικρότητος ο Όσιος Νείλος έρχεται να ανοίξει τα πνευματικά μας μάτια, να πλημμυρίσει την καρδιά μας με το αίσθημα της πνευματικής ομορφιάς, να μας κηρύξει ότι πέρα από αυτά που βλέπουμε, που αγγίζουμε, που γευόμεθα υπάρχουν τα άφθαρτα και αιώνια, υπάρχει η αιτία όλης της υπάρξεως, όλης της ζωής ο Πανάγιος και Πανακήρατος Δημιουργός των απάντων».

«Σήμερα καθώς κοιτάμε την αποκαραδοκία του κόσμου μας, τα μίση, τους φθόνους, τους πολέμους, τις μάχες, τους φόβους, τις πνευματικές ακαταστασίες, το συμπνιγμό στην δαιμονική και σατανική τέχνη, έρχεται αυτός ο άνθρωπος να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για εμάς και ταυτόχρονα να δείξει με το γλυκό, το ασκητικό χέρι τους ουρανούς που είναι ανοιχτοί για τον κάθε ένα και την κάθε μια από μας, αρκεί να το θελήσουμε», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «Έρχεται επί τέσσερις τώρα αιώνες για να μας κηρύξει την πνευματική επανάσταση απέναντι στο ψέμα και στη δαιμονική τέχνη του θανάτου και της φθοράς. Σήμερα, λοιπόν, ο κόσμος μας χειμάζεται από μια σατανική επίθεση δήθεν αφύπνισης που το μόνο το οποίο προσφέρει είναι το ίδιο μύθευμα του δαίμονα. Ότι μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας, να αυτοπραγματωθούμε, να αυτοσωθούμε. Ότι είμεθα ανθρωποθεοί, ότι δεν έχουμε φθαρτή υπόσταση, αλλά είμαστε ή μπορούμε να γίνουμε αθάνατοι χωρίς τον μόνον αληθινόν Δημιουργόν της ζωής. Ο Όσιος Νείλος παρίσταται για να γίνει ο πνευματικός μας οδηγός, ο πνευματικός μας μέντωρ και ποδηγέτης στην αλήθεια, γιατί παρόλα τα ψεύδη και τις αυταπάτες μας ο θάνατος συνεχίζει να καταπίνει άθλια τις υπάρξεις μας. Και μένουμε αμετανόητοι όπως βλέπετε. Αμετανόητοι και ανάλγητοι και δεν κατανοούμε ότι ο κόσμος αυτός και εμείς μαζί παρερχόμεθα και ότι τα πάντα είναι τόσο ρευστά και επίπλαστα και χρειάζεται σύνεση, διάκριση, σοφία, χάρη».

«Μας δίδεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Νικόλαος Τερζάκης, που γεννήθηκε στα 1601 και εκοιμήθη στα 1651 είναι ένας από μας. Ένας ομοιοπαθής άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που μπορούσε και αυτός να συμπνιγεί στη χοϊκότητα και το ψέμα. Μπορούσε και αυτός να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο αντί πινακίου γήινης φακής. Που μπορούσε και αυτός να εκδοθεί στα πάθη των ανθρώπων, αλλά κοιτάξτε πως έγινε άφθαρτος νικητής!», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως «ο Άγιος Νείλος «υψώνει τα ασκητικά του χέρια και μας ευλογεί και μας φωτίζει και μας εμπνέει και μας οδηγεί». «Ζητήστε από τον Κύριο να μπει στην καρδιά σας». «Αντισταθείτε στο θάνατο και στον διάβολο», είπε καταλήγοντας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αρχικά τόνισε πως η ζωή του ανθρώπου είναι ένα πνευματικό στάδιο».

Αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου και στον στίχο «μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καί ταπεινός τῇ καρδίᾳ», σημείωσε πως «αυτά είναι τα στοιχεία, η ιδιότητα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, πιο απλά, του Παναγίου Θεού: Πράος και ταπεινός». «Για αυτό και καλεί τους πάντες να προσέλθουν σε Αυτόν για να πάρουν τα δώρα Του που είναι η ειρήνη, η χαρά, η αγάπη, η μακροθυμία, η Χρηστότητα που είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει: η ανάπαυσις και η πληρότητα».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: «Υπάρχουν τρεις καταστάσεις ενώπιών μας. Η μία είναι η κατά φύσιν πορεία του ανθρώπου», δηλαδή «ο σεβασμός προς τη μορφολογία, την οντολογία, τη φυσιολογία του ανθρωπίνου προσώπου. Ο σεβασμός στις ιδέες, στις αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα που συνάπτονται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση. Στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ανθρώπινη μεγαλοσύνη. Υπάρχει όμως και μια άλλη κατάσταση που αποτελεί παρέκβαση της κατά φύσεως ζωής. Παρά φύσιν, ανήθικη και άτιμη πραγματικότητα, την οποία ποδηγετεί ως μέντορας ο διάβολος και οι άγγελοί του. Στην παρά φύσιν κατάσταση τα πάντα διαστρέφονται. Οι δυνάμεις της ψυχής γίνονται πάθη. Πάθη πνευματοκτόνα και σωματοκτόνα. Παράδειγμα το πάθος των ναρκωτικών. Το πάθος της ασέλγειας. Οδηγούν αναπόδραστα στο θάνατο και την ασθένεια και τη φθορά. Η παρά φύσιν κατάσταση δαιμονοποιεί τον άνθρωπο. Τον καθιστά έρμαιο σκοτεινών δαιμόνων». «Και υπάρχει και μία άλλη κατάσταση. Υπερβατική, φωτοφόρος, δυναμική, αιώνια. Η υπέρ φύσιν κατάσταση. Εκεί ο άνθρωπος, εργαζόμενος αγαθά το κατά φύσιν, φθάνει στο υπέρ φύσιν. Δηλαδή, εξομοιώνεται προς τον Θεό. Φαίνεται πολύ εξωφρενικό αυτό και μόνον ως λόγος: να μοιάσει ο άνθρωπος με τον Θεό. Και όμως αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Ο σκοπός της υπάρξεως. Να γίνει όμοιος με τον Κύριο». «Το υπέρ φύσιν δεν είναι δυσχερές, δεν είναι δύσκολο, δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Είναι μία πραγματικότητα που μπορούμε, αν θέλουμε, να την κερδίσουμε. Το απέδειξαν οι Άγιοι. Όλοι οι Άγιοι αυτό απέδειξαν: ότι εργαζόμενοι τα κατά φύσιν πράγματα, έφτασαν στο υπέρ φύσιν και έγιναν ουράνιοι άνθρωποι και επίγειοι άγγελοι».

«Ένα τέτοιο πρόσωπο, γιορτάζουμε σήμερα. Τον Όσιο Νείλο, τον Νικόλαο Τερζάκη, όπως ελέγετο κατά κόσμον» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε «έγινε ο Όσιος Νείλος, που από το σάρκινο περίβλημά του, που αυθαρτοποιήθηκε και αγιάστηκε, έρευσε ποτάμι το μύρο. Μυρόβλυσε ο ταπεινός, ο εραστής του Θεού, ο υπέρ φύσιν, πλέον, Νείλος ο ασκητής».

«Γύρω μας βλέπουμε «να υπάρχει το υπέρ φύσιν, το κατά φύσιν και το παρά φύσιν και να επιλέγει κανείς μόνος του τον τόπο του, γιατί ο Κύριός μας δεν επιβάλλεται, δεν είναι δυνάστης, δεν είναι εξουσιαστής, δεν είναι κυρίαρχος, δεν ζητάει υποταγή, αλλά ζητάει καρδιά», είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «Ο Όσιος Νείλος επέτυχε το υπέρ φύσιν, εργαζόμενος το κατά φύσιν και αποφεύγοντας το παρά φύσιν. Γύρω μας όμως βλέπουμε να εξυμνείται το παρά φύσιν, να δοξάζεται, να θεσμοθετείται στα κοινοβούλια του κόσμου, να γίνεται κίνημα η περίφημη woke ατζέντα, η κουλτούρα της δήθεν αφύπνισης, που είναι σκοταδισμός στην νιοστή δύναμη. Και φασισμός βέβαια, γιατί», όπως εξήγησε, «όλοι αυτοί αρέσκονται να στηλιτεύουν με τα λόγια τους το φασισμό, αλλά να τον εφαρμόζουν  με τις πράξεις και συμπεριφορές τους. Επιδιώκοντας μία σχεδόν μικροτάτη μειοψηφία να επιβάλλει τη δική της άποψη στην πλειοψηφία. Και θέλουν να μας πείσουν ότι το αφύσικο μπορεί να γίνει φυσικό. Η ζωή απαντάει ότι δεν μπορεί το αφύσικο να γίνει φυσικό. Θα είναι πάντοτε αφύσικο. Θα είναι πάντοτε γλοιώδες και χυδαίο. Την παρά φύσιν, λοιπόν, πραγματικότητα εξαγγέλλει η καθημερινότητα του κόσμου μας».

«Δεν είναι δύσκολο, αδελφοί μου, να αγωνιστούμε αρκεί να το θελήσουμε και θα δείτε θαύματα και ευλογίες και δυνάμεις να ενεργούν μέσα μας», επεσήμανε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος το παράδειγμα και ο βίος του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου «να μας εμπνεύσει και στη δική μας προσωπική περιπέτεια».

Πρόσφατα Άρθρα

Εκκλησία της Ελλάδος

Η ατζέντα της Ιεραρχίας: Μοναξιά, διαδίκτυο, εκλογή Επισκόπων και η χειροτονία Κοτσίφη

5 Οκτωβρίου 2026

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος...

Read more
«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»

5 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης λειτούργησε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια
Χωρίς κατηγορία

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

5 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, επισκέφθηκε την Ενορία αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων,...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία αγίου Παντελεήμονος Γουβών, όπου,...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, Β΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος

4 Οκτωβρίου 2026

Στην όμορφη και ιστορική Δυτική Φθιώτιδα περιόδευσε και σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»

4 Οκτωβρίου 2026

Στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος....

Read more
Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας  στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

4 Οκτωβρίου 2026

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Σύναξη της Ιεράς...

Read more
3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος

4 Οκτωβρίου 2026

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσώνος, το...

Read more
Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος

4 Οκτωβρίου 2026

Ἑβδομαδιαία προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη πραγματοποίησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εὐσέβιος στὴν Ἁγιορειτικὴ Πολιτεία, ἀπὸ 28 Σεπτεμβρίου ἕως 4 Ὀκτωβρίου. Κατὰ...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης

4 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή Β΄ Λουκά, 4 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική...

Read more
Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου

4 Οκτωβρίου 2026

Τήν Κυριακή, 4 Ὀκτωβρίου 2026, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἱεροθέου, Α΄ Ἐπισκόπου Ἀθηνῶν, ἑόρτασε τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου...

Read more
Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα

4 Οκτωβρίου 2026

Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου, στην πόλη της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε την...

Read more
«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας

4 Οκτωβρίου 2026

Πρωτογέννημα της Αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Σερραϊκής Εκκλησίας «ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ»...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Τα Εγκώμια και η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Γιατί δεν βρέχει ενώ παρακαλούμε τον Θεό;

Εόρτια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου

Εόρτια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου

Υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Καλαμάτα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Καλαμάτα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist