• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

3 Ιουλίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η  Ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ρώμη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με επίκεντρο εορτασμού την Γλύφα, τον Δομοκό και την γραφική Ακρόπολη στο Κάστρο της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του στον Εσπερινό και στην Ιερά Λιτανεία στην Γλύφα ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε τις προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων η ζωή των οποίων ήταν μία ζωή αγάπης και διακονίας.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Όποιος αγαπά, δεν αγαπά με προϋποθέσεις, αγαπά γιατί αυτό τον γεμίζει, αγαπά χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, αγαπά απλά γιατί αγαπά, γιατί μονάχα έτσι έχει ήσυχη την συνείδησή του, αλλά γιατί η αγάπη είναι το συναίσθημα που εκφράζει τις πιο ευγενείς προσωπικότητες, τις πιο λεπτές προσωπικότητες. Αυτή την αγάπη ακολούθησαν σε όλη την πορεία τους. Γι΄αυτή τους την αγάπη βρέθηκαν φθονούμενοι, κατηγορούμενοι, συκοφαντούμενοι, διωκόμενοι, βαζανιζόμενοι και θανατούμενοι. Αυτή είναι μία σκληρή αλλά μία διαχρονική πραγματικότητα.

Ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν μας κατανοεί στον χρόνο τον οποίο ζούμε. Πολλές φορές χρειάζεται να χάσουμε κάποιον και να τον στερηθούμε για να καταλάβουμε την αξία του.

Μας καλούν οι Άγιοι Ανάργυροι να αγαπούμε πέρα από όλα αυτά. Όταν αγαπάς, και θα παρεξηγηθείς και θα σχολιασθείς και θα συκοφαντηθείς, αλλά αξίζει να ζει κανείς αγαπώντας. Είναι η μόνη πρόταση ζωής η οποία ξεπερνά και νικά τον θάνατο και τα φθοροποιά γεγονότα αυτού του μάταιου κόσμο. Θέλει δύναμη ψυχής και διάθεση να κολυμπάει κανείς κόντρα στο ρεύμα και στα κύματα.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μας προσκαλούν όλους σήμερα σε αγάπη. Αιώνες τώρα αγαπούν και συνεχίζουν να αγαπούν. Η ζωή της αγάπης είναι αυτή που μένει και αυτή που αξίζει»

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε και το νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Κοτλίδα, ενώ ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας π. Δημήτριο Καρτέρη, ο οποίος θα διακονεί πλέον στην πόλη της Λαμίας.

Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Γλύφας με θέα το λιμάνι και τον κόλπο του Μαλιακού, ενώ ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών είχε την ευκαιρία μιας όμορφης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους κατοίκους της Γλύφας, τους παραθεριστές και επισκέπτες, χαιρετίζοντας και ευλογώντας την ετήσια πανηγυρική μουσικοχορευτική εκδήλωσηπου διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας «Παναγία Βάβρενη» και ο Αθλητικός Όμιλος Γλύφας.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Λεύκας Δομοκού τέλεσε ο κ. Συμεών την Θεία Λειτουργία, στην Ενορία η οποία στερείται Εφημερίου,  αποδεχόμενος την ευγενική και συνάμα συγκινητική πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας και του Συλλόγου Νέων του χωριού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους Αγίους Αναργύρους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είστε τυχεροί που έχετε εδώ τους πανεπιστήμονες, ιατρούς, εδώ στην καρδιά του Δήμου Δομοκού έχετε το ιατρείο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι Άγιοι δεν υπάρχουν ανάμεσά μας σαν ταχυδακτυλουργοί, αλλά στέκονται ανάμεσά μας για να δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε και εμείς, τον δρόμο της πίστεως προς τον Θεό. Η ιατρική τους επιστήμη δεν τους έκαναν να νιώσουν μέσα τους ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και πίστης.

Ένας άνθρωπος ο οποίος απορρίπτει τον Θεό, απορρίπτει και τον άνθρωπο. Αυτός που νομίζει ότι κατέχει τα πάντα και νομίζει ότι έχει λυμένα τα προβλήματά του, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Η γνώση, όταν έχουμε ταπείνωση, μας φέρνει πιο κοντά στην πίστη. Όσο πιο πολλά γνωρίζεις, τότε καταλαβαίνεις πόσα μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού.

Οι γιατροί, οι οποίοι έχουν σοφία και σύνεση, γνωρίζουν το πεπερασμένο των δικών τους γνώσεων. Αυτοί οι γιατροί με πόση ταπείνωση αναζητούν την βοήθεια του Θεού μετά από τις δικές τους προσπάθειες. Είναι σοφία μεγάλη να ξέρεις που τελειώνουν τα δικά σου όρια και που ξεκινούν τα όρια του Θεού. Είναι σοφία και μεγαλείο να ξέρεις ότι δεν είσαι παντοδύναμος και είναι αρχοντιά να γνωρίζεις ότι έχεις ανάγκη όχι μόνο τον Θεό, αλλά και τον άνθρωπο και οι Άγιοι Ανάργυροι έδιναν μεγάλη σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Χωρίς την ανθρώπινη συνεργεία δεν ενεργοποιείται η Χάρις».

Επίσης, σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Αρρώστιες δεν είναι μόνο οι σωματικές. Χειρότερη αρρώστια είναι η διχόνοια. Να ζεις μέσα στον παράδεισο και στην ουσία να ζεις μία κόλαση. Αυτή λοιπόν την αρρώστια δεν μπορούν να την γιατρέψουν οι Άγιοι Ανάργυροι χωρίς την δική μας διάθεση αλλαγής και χωρίς την συμμετοχή μας.

Αυτό είναι το νόημα της εορτής. Η ευκαιρία για να αλλάξουμε την ζωή μας. Τώρα είναι η ευκαιρία. Να ζητήσουμε από τους Αγίους Αναργύρους να ανοίξουν τα μάτια μας και την καρδιά μας, τους ορίζοντές μας, να ανοίξουμε δηλαδή την αγκαλιά μας για να γεμίσει υγεία ψυχική και σωματική. Αυτός που είναι καλά μέσα του είναι δυνατός και υγιής. Να γεμίσουμε χαρά και αγάπη την καρδιά μας, για να γεμίσουμε υγεία. Η χαρά και η αγάπη ζωογονεί και ανασταίνει τον άνθρωπο».

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην Λεύκα ο Πρόεδρος του χωριού και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε μία πολύ ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους παρευρισκομένους γευόμενος την αγάπη τους και την αρχοντική φιλοξενία τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο της Λαμίας, ενώ ευλόγησε και τους άρτους τους οποίους προσέφεραν οι διοικήσεις των υγειονομικών συλλόγων της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος  στο κήρυγμά του ανέφερε ότι «εκφράζουμε ευγνωμοσύνη μαζί με τον Άγιο Κοσμά και Δαμιανό και σε όλους τους Αγίους Αναργύρους που αποτέλεσαν κρίκους στην αλυσίδα των Αγίων Αναργύρων  και μέσα από την ιατρική τους επιστήμη αναγνωρίστηκαν και ως Άγιοι από το πλήρωμα και την συνείδηση της Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους διακόνησαν την ιατρική επιστήμη και την υγειονομική κοινότητα στο διάβα των αιώνων. Γι΄αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών προσφέροντας την ιατρική τους επιστήμη και γνώση.

Συνάμα όμως εκφράζουμε προσευχητικά την ευγνωμοσύνη μας και σε όλους εσάς τους σύγχρονους υγειονομικούς, απ΄ όποιο μετερίζι και να υπηρετείτε. Με οποιαδήποτε έκφραση κανείς διακονεί την ιατρική και υγειονομική κοινότητα. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο. Η σημερινή μας προσευχή είναι μία ευκαιρία για όλους μας να καταθέσουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας σε όλους εσάς τους διακόνους της υγείας και με ευχές να συνεχίσετε να διακονείτε τον άνθρωπο, ο καθένας από την δική του πλευρά, με ένα κοινό μέτρο, το μέτρο της αγάπης και το μέτρο της αγάπης δεν έχει μέτρο».

Χθες αργά το βράδυ ολοκλήρωσε ο κ. Συμεών την εορτή επισκεπτόμενος ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Στον Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν Βυζαντινοί Χοροί ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, τον Καθηγητή κ. Χρήστο Τσιρίγκα και τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αργυρό, και μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Ντούζγος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γλύφας και Λεύκας Δομοκού, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, η Λιμενάρχης Γλύφας κ. Φωτεινή Γιάγκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών Υποσμηναγός Νικόλαος Καφαραντζής, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

                                                          Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Η Ρούμελη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο και τον Αθανάσιο Διάκο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ρούμελη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο και τον Αθανάσιο Διάκο

23 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αλλά και την μνήμη...

Read more
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων,...

Read more
Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στους Σοφάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στους Σοφάδες

23 Απριλίου 2026

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 23 Απριλίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία...

Read more
«Τα βλέμματα στρέφονται στην Ορθοδοξία – θα φανεί η ζωή μας αντάξια;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τα βλέμματα στρέφονται στην Ορθοδοξία – θα φανεί η ζωή μας αντάξια;»

23 Απριλίου 2026

Μεγαλοπρεπώς εόρτασε η Τοπική μας Εκκλησία την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζουν πλήθος...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι της πίστεώς μας εβίωσαν το μυστήριο του Χριστού και την δύναμη της Αναστάσεώς Του»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι της πίστεώς μας εβίωσαν το μυστήριο του Χριστού και την δύναμη της Αναστάσεώς Του»

23 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23 Απριλίου 2026

Με μεγαλοπρέπεια και πληθωρική συμμετοχή του λαού του Θεού, η κατά Χαλκίδα Εκκλησία εόρτασε τον λαοφιλή άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο κατά...

Read more
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα

23 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Καρέα τελέστηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...

Read more
Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

23 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το Ελαιοχώρι Αρκαδίας, τον Πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στο φερώνυμο...

Read more
Η εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Πανόραμα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Πανόραμα

23 Απριλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου το...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανηγυρίστρας Σκάλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανηγυρίστρας Σκάλας

23 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ιστορικό φερώνυμο Ιερό Ναό στην Πανηγυρίστρα Σκάλας. Την...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Τροπαιοφόρος, όποιος νίκησε τον θάνατο”
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Τροπαιοφόρος, όποιος νίκησε τον θάνατο”

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2026, το πρωί, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη της Άρτας, ελειτούργησε...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

23 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...

Read more
Χειροθεσία Αναγνώστη κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασωπού
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Αναγνώστη κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασωπού

23 Απριλίου 2026

Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 η Εκκλησία μας. Ένας από τους πολλούς...

Read more
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

23 Απριλίου 2026

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου το απόγευμα της...

Read more
Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο

23 Απριλίου 2026

Στον τραυματισμένο, από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου χοροστάτησε κατά τον εσπερινό της Εορτής...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» – Ο Πέτρος  Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» - Ο Πέτρος Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου 2021

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ - Αύριο είναι Κυριακή Γ΄ Ματθαίου

«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;; »

«Ζητείτε δε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού... και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν»

Αγιασμός στη 2η κατασκηνωτική περίοδο στον Άγιο Λαυρέντιο

Η Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist