• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

3 Ιουλίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η  Ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ρώμη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με επίκεντρο εορτασμού την Γλύφα, τον Δομοκό και την γραφική Ακρόπολη στο Κάστρο της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του στον Εσπερινό και στην Ιερά Λιτανεία στην Γλύφα ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε τις προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων η ζωή των οποίων ήταν μία ζωή αγάπης και διακονίας.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Όποιος αγαπά, δεν αγαπά με προϋποθέσεις, αγαπά γιατί αυτό τον γεμίζει, αγαπά χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, αγαπά απλά γιατί αγαπά, γιατί μονάχα έτσι έχει ήσυχη την συνείδησή του, αλλά γιατί η αγάπη είναι το συναίσθημα που εκφράζει τις πιο ευγενείς προσωπικότητες, τις πιο λεπτές προσωπικότητες. Αυτή την αγάπη ακολούθησαν σε όλη την πορεία τους. Γι΄αυτή τους την αγάπη βρέθηκαν φθονούμενοι, κατηγορούμενοι, συκοφαντούμενοι, διωκόμενοι, βαζανιζόμενοι και θανατούμενοι. Αυτή είναι μία σκληρή αλλά μία διαχρονική πραγματικότητα.

Ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν μας κατανοεί στον χρόνο τον οποίο ζούμε. Πολλές φορές χρειάζεται να χάσουμε κάποιον και να τον στερηθούμε για να καταλάβουμε την αξία του.

Μας καλούν οι Άγιοι Ανάργυροι να αγαπούμε πέρα από όλα αυτά. Όταν αγαπάς, και θα παρεξηγηθείς και θα σχολιασθείς και θα συκοφαντηθείς, αλλά αξίζει να ζει κανείς αγαπώντας. Είναι η μόνη πρόταση ζωής η οποία ξεπερνά και νικά τον θάνατο και τα φθοροποιά γεγονότα αυτού του μάταιου κόσμο. Θέλει δύναμη ψυχής και διάθεση να κολυμπάει κανείς κόντρα στο ρεύμα και στα κύματα.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μας προσκαλούν όλους σήμερα σε αγάπη. Αιώνες τώρα αγαπούν και συνεχίζουν να αγαπούν. Η ζωή της αγάπης είναι αυτή που μένει και αυτή που αξίζει»

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε και το νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Κοτλίδα, ενώ ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας π. Δημήτριο Καρτέρη, ο οποίος θα διακονεί πλέον στην πόλη της Λαμίας.

Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Γλύφας με θέα το λιμάνι και τον κόλπο του Μαλιακού, ενώ ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών είχε την ευκαιρία μιας όμορφης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους κατοίκους της Γλύφας, τους παραθεριστές και επισκέπτες, χαιρετίζοντας και ευλογώντας την ετήσια πανηγυρική μουσικοχορευτική εκδήλωσηπου διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας «Παναγία Βάβρενη» και ο Αθλητικός Όμιλος Γλύφας.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Λεύκας Δομοκού τέλεσε ο κ. Συμεών την Θεία Λειτουργία, στην Ενορία η οποία στερείται Εφημερίου,  αποδεχόμενος την ευγενική και συνάμα συγκινητική πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας και του Συλλόγου Νέων του χωριού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους Αγίους Αναργύρους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είστε τυχεροί που έχετε εδώ τους πανεπιστήμονες, ιατρούς, εδώ στην καρδιά του Δήμου Δομοκού έχετε το ιατρείο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι Άγιοι δεν υπάρχουν ανάμεσά μας σαν ταχυδακτυλουργοί, αλλά στέκονται ανάμεσά μας για να δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε και εμείς, τον δρόμο της πίστεως προς τον Θεό. Η ιατρική τους επιστήμη δεν τους έκαναν να νιώσουν μέσα τους ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και πίστης.

Ένας άνθρωπος ο οποίος απορρίπτει τον Θεό, απορρίπτει και τον άνθρωπο. Αυτός που νομίζει ότι κατέχει τα πάντα και νομίζει ότι έχει λυμένα τα προβλήματά του, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Η γνώση, όταν έχουμε ταπείνωση, μας φέρνει πιο κοντά στην πίστη. Όσο πιο πολλά γνωρίζεις, τότε καταλαβαίνεις πόσα μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού.

Οι γιατροί, οι οποίοι έχουν σοφία και σύνεση, γνωρίζουν το πεπερασμένο των δικών τους γνώσεων. Αυτοί οι γιατροί με πόση ταπείνωση αναζητούν την βοήθεια του Θεού μετά από τις δικές τους προσπάθειες. Είναι σοφία μεγάλη να ξέρεις που τελειώνουν τα δικά σου όρια και που ξεκινούν τα όρια του Θεού. Είναι σοφία και μεγαλείο να ξέρεις ότι δεν είσαι παντοδύναμος και είναι αρχοντιά να γνωρίζεις ότι έχεις ανάγκη όχι μόνο τον Θεό, αλλά και τον άνθρωπο και οι Άγιοι Ανάργυροι έδιναν μεγάλη σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Χωρίς την ανθρώπινη συνεργεία δεν ενεργοποιείται η Χάρις».

Επίσης, σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Αρρώστιες δεν είναι μόνο οι σωματικές. Χειρότερη αρρώστια είναι η διχόνοια. Να ζεις μέσα στον παράδεισο και στην ουσία να ζεις μία κόλαση. Αυτή λοιπόν την αρρώστια δεν μπορούν να την γιατρέψουν οι Άγιοι Ανάργυροι χωρίς την δική μας διάθεση αλλαγής και χωρίς την συμμετοχή μας.

Αυτό είναι το νόημα της εορτής. Η ευκαιρία για να αλλάξουμε την ζωή μας. Τώρα είναι η ευκαιρία. Να ζητήσουμε από τους Αγίους Αναργύρους να ανοίξουν τα μάτια μας και την καρδιά μας, τους ορίζοντές μας, να ανοίξουμε δηλαδή την αγκαλιά μας για να γεμίσει υγεία ψυχική και σωματική. Αυτός που είναι καλά μέσα του είναι δυνατός και υγιής. Να γεμίσουμε χαρά και αγάπη την καρδιά μας, για να γεμίσουμε υγεία. Η χαρά και η αγάπη ζωογονεί και ανασταίνει τον άνθρωπο».

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην Λεύκα ο Πρόεδρος του χωριού και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε μία πολύ ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους παρευρισκομένους γευόμενος την αγάπη τους και την αρχοντική φιλοξενία τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο της Λαμίας, ενώ ευλόγησε και τους άρτους τους οποίους προσέφεραν οι διοικήσεις των υγειονομικών συλλόγων της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος  στο κήρυγμά του ανέφερε ότι «εκφράζουμε ευγνωμοσύνη μαζί με τον Άγιο Κοσμά και Δαμιανό και σε όλους τους Αγίους Αναργύρους που αποτέλεσαν κρίκους στην αλυσίδα των Αγίων Αναργύρων  και μέσα από την ιατρική τους επιστήμη αναγνωρίστηκαν και ως Άγιοι από το πλήρωμα και την συνείδηση της Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους διακόνησαν την ιατρική επιστήμη και την υγειονομική κοινότητα στο διάβα των αιώνων. Γι΄αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών προσφέροντας την ιατρική τους επιστήμη και γνώση.

Συνάμα όμως εκφράζουμε προσευχητικά την ευγνωμοσύνη μας και σε όλους εσάς τους σύγχρονους υγειονομικούς, απ΄ όποιο μετερίζι και να υπηρετείτε. Με οποιαδήποτε έκφραση κανείς διακονεί την ιατρική και υγειονομική κοινότητα. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο. Η σημερινή μας προσευχή είναι μία ευκαιρία για όλους μας να καταθέσουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας σε όλους εσάς τους διακόνους της υγείας και με ευχές να συνεχίσετε να διακονείτε τον άνθρωπο, ο καθένας από την δική του πλευρά, με ένα κοινό μέτρο, το μέτρο της αγάπης και το μέτρο της αγάπης δεν έχει μέτρο».

Χθες αργά το βράδυ ολοκλήρωσε ο κ. Συμεών την εορτή επισκεπτόμενος ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Στον Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν Βυζαντινοί Χοροί ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, τον Καθηγητή κ. Χρήστο Τσιρίγκα και τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αργυρό, και μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Ντούζγος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γλύφας και Λεύκας Δομοκού, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, η Λιμενάρχης Γλύφας κ. Φωτεινή Γιάγκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών Υποσμηναγός Νικόλαος Καφαραντζής, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

                                                          Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Μετά τον Θεόν, η αγάπη του λαού μας στηρίζει και πολλαπλασιάζει τα έργα της Εκκλησίας»
Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης

8 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ο απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ανήκει στα ιερά εκείνα πρόσωπα που αποτελούσαν το στενό...

Read more
«Ακτινογραφία» της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Μηνύματα από τι Ιερό νησί

8 Μαΐου 2026

Τοῦ Σεβ/του Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Mr. Th. Χωρίς καμμιά ἀμφιβολία ἡ Πάτμος εἶναι τόπος ἱερός. Εἶναι δεύτερη μετά τά Ἱεροσόλυμα....

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

8 Μαΐου 2026

Tήν Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, ὃ Σεβασμιώτατος ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῆς Ἁγίας Σοφίας τῆς Κλεισούρας ἱερούργησε στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η Εκκλησία μας ενωμένη διατηρεί, πάντοτε, αλώβητο τον σύνδεσμο της αγάπης του Χριστού»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η Εκκλησία μας ενωμένη διατηρεί, πάντοτε, αλώβητο τον σύνδεσμο της αγάπης του Χριστού»

8 Μαΐου 2026

Ιεροπρεπώς και σε πνευματικώς αναστάσιμο κλίμα, τελείται και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, ο λειτουργικός εορτασμός της πανιέρου μνήμης...

Read more
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 4:00 το απόγευμα: Ενθρονίζουμε την Παναγία μας – Η βοήθειά σας έγινε πραγματικότητα.
Εκκλησία της Ελλάδος

Αν έχεις άγχος, άκου αυτό για 1 λεπτό…

8 Μαΐου 2026

Πώς να ηρεμήσεις όταν έχεις άγχος; Μερικές φορές η ψυχή χρειάζεται να θυμηθεί ότι δεν είναι μόνη. Όταν νιώθεις φόβο,...

Read more
Έβδομη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έβδομη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

8 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά...

Read more
Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός Ευαγγελιστού Ιωάννου Θεολόγου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός Ευαγγελιστού Ιωάννου Θεολόγου

8 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα ετελέσθη το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου 2026, ο Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου...

Read more
Επίσκεψη Μαθητών του 3ου Λυκείου Κορίνθου στον Σεβ. Μητροπολίτη Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη Μαθητών του 3ου Λυκείου Κορίνθου στον Σεβ. Μητροπολίτη Παύλο

7 Μαΐου 2026

Μαθήτριες και μαθητές του 3ου Λυκείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου 2026...

Read more
Αυτοψία στην Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου για την αποτίμηση της κατάστασης του ιστορικού μνημείου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αυτοψία στην Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου για την αποτίμηση της κατάστασης του ιστορικού μνημείου

7 Μαΐου 2026

Την Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,...

Read more
Η Λοκρίδα τίμησε τον προστάτη της  Όσιο Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λοκρίδα τίμησε τον προστάτη της Όσιο Σεραφείμ

7 Μαΐου 2026

Στην ιστορική και αγιοτόκο Λοκρίδα εορτάσθηκε Πανηγυρικά το διήμερο 5 και 6 η Δεσποτική Εορτή της Μεσοπεντηκοστής και η ετήσιος...

Read more
Στις  21  & 22  Μαΐου πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς Υμηττού
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Υμηττού

7 Μαΐου 2026

Read more
Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η 6η Ημερίδα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η 6η Ημερίδα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

7 Μαΐου 2026

Με τη συμμετοχή τριακοσίων πενήντα μαθητών/μαθητριών της Β΄ Λυκείου από όλα σχεδόν τα Λύκεια της Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4...

Read more
Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάσες μιας άηχης σιωπής» με κεντρικό ομιλητή τον Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό
Ελλάδα Κόσμος

Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάσες μιας άηχης σιωπής» με κεντρικό ομιλητή τον Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό

7 Μαΐου 2026

«Ανάσες μιας άηχης σιωπής» Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει πως η σιωπή δεν είναι απουσία, αλλά παρουσία πιο πλήρης από...

Read more
Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος

6 Μαΐου 2026

 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο νέος Διοικητής του Κέντρου...

Read more
Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

6 Μαΐου 2026

Ημέρες πνευματικής χαράς και θεομητορικής ευλογίας απολαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Απριλίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Σερρών Θεολόγος: «Μετά τον Θεόν, η αγάπη του λαού μας στηρίζει και πολλαπλασιάζει τα έργα της Εκκλησίας»
Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης

8 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ο απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ανήκει στα ιερά εκείνα πρόσωπα που αποτελούσαν το στενό...

«Ακτινογραφία» της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Μηνύματα από τι Ιερό νησί

8 Μαΐου 2026
Ὅ ἅγιος Ἰωάννης ὁ θεολόγος καί εὐαγγε­λι­στής

Ὅ ἅγιος Ἰωάννης ὁ θεολόγος καί εὐαγγε­λι­στής

7 Μαΐου 2023
Ὁ  «μαθητής τῆς ἀγάπης»

Ὁ «μαθητής τῆς ἀγάπης»

7 Μαΐου 2023
Next Post
«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» – Ο Πέτρος  Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» - Ο Πέτρος Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου 2021

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ - Αύριο είναι Κυριακή Γ΄ Ματθαίου

«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;; »

«Ζητείτε δε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού... και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν»

Αγιασμός στη 2η κατασκηνωτική περίοδο στον Άγιο Λαυρέντιο

Η Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist