• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
3 Ιουλίου 2022
byPoimin.gr Team
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η  Ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ρώμη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με επίκεντρο εορτασμού την Γλύφα, τον Δομοκό και την γραφική Ακρόπολη στο Κάστρο της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του στον Εσπερινό και στην Ιερά Λιτανεία στην Γλύφα ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε τις προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων η ζωή των οποίων ήταν μία ζωή αγάπης και διακονίας.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Όποιος αγαπά, δεν αγαπά με προϋποθέσεις, αγαπά γιατί αυτό τον γεμίζει, αγαπά χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, αγαπά απλά γιατί αγαπά, γιατί μονάχα έτσι έχει ήσυχη την συνείδησή του, αλλά γιατί η αγάπη είναι το συναίσθημα που εκφράζει τις πιο ευγενείς προσωπικότητες, τις πιο λεπτές προσωπικότητες. Αυτή την αγάπη ακολούθησαν σε όλη την πορεία τους. Γι΄αυτή τους την αγάπη βρέθηκαν φθονούμενοι, κατηγορούμενοι, συκοφαντούμενοι, διωκόμενοι, βαζανιζόμενοι και θανατούμενοι. Αυτή είναι μία σκληρή αλλά μία διαχρονική πραγματικότητα.

Ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν μας κατανοεί στον χρόνο τον οποίο ζούμε. Πολλές φορές χρειάζεται να χάσουμε κάποιον και να τον στερηθούμε για να καταλάβουμε την αξία του.

Μας καλούν οι Άγιοι Ανάργυροι να αγαπούμε πέρα από όλα αυτά. Όταν αγαπάς, και θα παρεξηγηθείς και θα σχολιασθείς και θα συκοφαντηθείς, αλλά αξίζει να ζει κανείς αγαπώντας. Είναι η μόνη πρόταση ζωής η οποία ξεπερνά και νικά τον θάνατο και τα φθοροποιά γεγονότα αυτού του μάταιου κόσμο. Θέλει δύναμη ψυχής και διάθεση να κολυμπάει κανείς κόντρα στο ρεύμα και στα κύματα.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μας προσκαλούν όλους σήμερα σε αγάπη. Αιώνες τώρα αγαπούν και συνεχίζουν να αγαπούν. Η ζωή της αγάπης είναι αυτή που μένει και αυτή που αξίζει»

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε και το νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Κοτλίδα, ενώ ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας π. Δημήτριο Καρτέρη, ο οποίος θα διακονεί πλέον στην πόλη της Λαμίας.

Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Γλύφας με θέα το λιμάνι και τον κόλπο του Μαλιακού, ενώ ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών είχε την ευκαιρία μιας όμορφης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους κατοίκους της Γλύφας, τους παραθεριστές και επισκέπτες, χαιρετίζοντας και ευλογώντας την ετήσια πανηγυρική μουσικοχορευτική εκδήλωσηπου διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας «Παναγία Βάβρενη» και ο Αθλητικός Όμιλος Γλύφας.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Λεύκας Δομοκού τέλεσε ο κ. Συμεών την Θεία Λειτουργία, στην Ενορία η οποία στερείται Εφημερίου,  αποδεχόμενος την ευγενική και συνάμα συγκινητική πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας και του Συλλόγου Νέων του χωριού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους Αγίους Αναργύρους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είστε τυχεροί που έχετε εδώ τους πανεπιστήμονες, ιατρούς, εδώ στην καρδιά του Δήμου Δομοκού έχετε το ιατρείο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι Άγιοι δεν υπάρχουν ανάμεσά μας σαν ταχυδακτυλουργοί, αλλά στέκονται ανάμεσά μας για να δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε και εμείς, τον δρόμο της πίστεως προς τον Θεό. Η ιατρική τους επιστήμη δεν τους έκαναν να νιώσουν μέσα τους ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και πίστης.

Ένας άνθρωπος ο οποίος απορρίπτει τον Θεό, απορρίπτει και τον άνθρωπο. Αυτός που νομίζει ότι κατέχει τα πάντα και νομίζει ότι έχει λυμένα τα προβλήματά του, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Η γνώση, όταν έχουμε ταπείνωση, μας φέρνει πιο κοντά στην πίστη. Όσο πιο πολλά γνωρίζεις, τότε καταλαβαίνεις πόσα μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού.

Οι γιατροί, οι οποίοι έχουν σοφία και σύνεση, γνωρίζουν το πεπερασμένο των δικών τους γνώσεων. Αυτοί οι γιατροί με πόση ταπείνωση αναζητούν την βοήθεια του Θεού μετά από τις δικές τους προσπάθειες. Είναι σοφία μεγάλη να ξέρεις που τελειώνουν τα δικά σου όρια και που ξεκινούν τα όρια του Θεού. Είναι σοφία και μεγαλείο να ξέρεις ότι δεν είσαι παντοδύναμος και είναι αρχοντιά να γνωρίζεις ότι έχεις ανάγκη όχι μόνο τον Θεό, αλλά και τον άνθρωπο και οι Άγιοι Ανάργυροι έδιναν μεγάλη σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Χωρίς την ανθρώπινη συνεργεία δεν ενεργοποιείται η Χάρις».

Επίσης, σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Αρρώστιες δεν είναι μόνο οι σωματικές. Χειρότερη αρρώστια είναι η διχόνοια. Να ζεις μέσα στον παράδεισο και στην ουσία να ζεις μία κόλαση. Αυτή λοιπόν την αρρώστια δεν μπορούν να την γιατρέψουν οι Άγιοι Ανάργυροι χωρίς την δική μας διάθεση αλλαγής και χωρίς την συμμετοχή μας.

Αυτό είναι το νόημα της εορτής. Η ευκαιρία για να αλλάξουμε την ζωή μας. Τώρα είναι η ευκαιρία. Να ζητήσουμε από τους Αγίους Αναργύρους να ανοίξουν τα μάτια μας και την καρδιά μας, τους ορίζοντές μας, να ανοίξουμε δηλαδή την αγκαλιά μας για να γεμίσει υγεία ψυχική και σωματική. Αυτός που είναι καλά μέσα του είναι δυνατός και υγιής. Να γεμίσουμε χαρά και αγάπη την καρδιά μας, για να γεμίσουμε υγεία. Η χαρά και η αγάπη ζωογονεί και ανασταίνει τον άνθρωπο».

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην Λεύκα ο Πρόεδρος του χωριού και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε μία πολύ ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους παρευρισκομένους γευόμενος την αγάπη τους και την αρχοντική φιλοξενία τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο της Λαμίας, ενώ ευλόγησε και τους άρτους τους οποίους προσέφεραν οι διοικήσεις των υγειονομικών συλλόγων της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος  στο κήρυγμά του ανέφερε ότι «εκφράζουμε ευγνωμοσύνη μαζί με τον Άγιο Κοσμά και Δαμιανό και σε όλους τους Αγίους Αναργύρους που αποτέλεσαν κρίκους στην αλυσίδα των Αγίων Αναργύρων  και μέσα από την ιατρική τους επιστήμη αναγνωρίστηκαν και ως Άγιοι από το πλήρωμα και την συνείδηση της Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους διακόνησαν την ιατρική επιστήμη και την υγειονομική κοινότητα στο διάβα των αιώνων. Γι΄αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών προσφέροντας την ιατρική τους επιστήμη και γνώση.

Συνάμα όμως εκφράζουμε προσευχητικά την ευγνωμοσύνη μας και σε όλους εσάς τους σύγχρονους υγειονομικούς, απ΄ όποιο μετερίζι και να υπηρετείτε. Με οποιαδήποτε έκφραση κανείς διακονεί την ιατρική και υγειονομική κοινότητα. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο. Η σημερινή μας προσευχή είναι μία ευκαιρία για όλους μας να καταθέσουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας σε όλους εσάς τους διακόνους της υγείας και με ευχές να συνεχίσετε να διακονείτε τον άνθρωπο, ο καθένας από την δική του πλευρά, με ένα κοινό μέτρο, το μέτρο της αγάπης και το μέτρο της αγάπης δεν έχει μέτρο».

Χθες αργά το βράδυ ολοκλήρωσε ο κ. Συμεών την εορτή επισκεπτόμενος ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Στον Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν Βυζαντινοί Χοροί ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, τον Καθηγητή κ. Χρήστο Τσιρίγκα και τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αργυρό, και μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Ντούζγος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γλύφας και Λεύκας Δομοκού, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, η Λιμενάρχης Γλύφας κ. Φωτεινή Γιάγκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών Υποσμηναγός Νικόλαος Καφαραντζής, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

                                                          Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ας αντισταθούμε μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο
Εκκλησία της Ελλάδος

«ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ »

5 Οκτωβρίου 2026

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...

Read more
Διπλή επέτειος στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Διπλή επέτειος στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας

5 Οκτωβρίου 2026

Η επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και η συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου  από τον Μητροπολίτη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Aγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Aγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

5 Οκτωβρίου 2026

Ο καθιερωμένος αγιασμός, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2026, στο...

Read more
ΙΒ΄ Θεολογικό Συνέδριο στήν Ναύπακτο γιά τόν 11ο αἰώνα
Εκκλησία της Ελλάδος

ΙΒ΄ Θεολογικό Συνέδριο στήν Ναύπακτο γιά τόν 11ο αἰώνα

5 Οκτωβρίου 2026

Τό Σάββατο, 3 Ὀκτωβρίου 2026, στήν Αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, στήν Ναύπακτο, πραγματοποιήθηκε μέ ἐπιτυχία τό...

Read more
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη Συντήρηση των Τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη Συντήρηση των Τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Κορινθίας

5 Οκτωβρίου 2026

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Συντήρηση τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Δήμου Κορινθίων Π.Ε....

Read more
Αγιασμός στο «Σπίτι της Αγάπης» για την έναρξη της νέας περιόδου των Συσσιτίων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στο «Σπίτι της Αγάπης» για την έναρξη της νέας περιόδου των Συσσιτίων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

5 Οκτωβρίου 2026

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π....

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ατζέντα της Ιεραρχίας: Μοναξιά, διαδίκτυο, εκλογή Επισκόπων και η χειροτονία Κοτσίφη

5 Οκτωβρίου 2026

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος...

Read more
«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»

5 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης λειτούργησε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια
Χωρίς κατηγορία

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

5 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, επισκέφθηκε την Ενορία αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων,...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία αγίου Παντελεήμονος Γουβών, όπου,...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, Β΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος

4 Οκτωβρίου 2026

Στην όμορφη και ιστορική Δυτική Φθιώτιδα περιόδευσε και σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»

4 Οκτωβρίου 2026

Στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» – Ο Πέτρος  Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

«Σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό» - Ο Πέτρος Γαϊτάνος σε συναυλία που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου 2021

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ - Αύριο είναι Κυριακή Γ΄ Ματθαίου

Αγιασμός στη 2η κατασκηνωτική περίοδο στον Άγιο Λαυρέντιο

Η Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Παύλου

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist