• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ι.Μ. Λαγκαδά

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
8 Ιουλίου 2020
byPoimin.gr Team
Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ι.Μ. Λαγκαδά
Share on FacebookShare on Twitter

 Φωτογραφικό Υλικό 

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, κατά το διήμερο της 6ης και της 7ης του τρέχοντος μηνός Ιουλίου ε.έ.

Επίκεντρο των πανηγυρικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος ενοριακός Ιερός Ναός της περιοχής του Κολχικού, όπου το εσπέρας της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ´ Αρτοκλασίας και εν συνεχεία έλαβε χώρα η Ιερά Λιτάνευσις, της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Κυριακής, συνοδεία πολλών πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν την σήμερα τιμώμενη εφόρου και προστάτη της περιοχής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά απευθυνόμενος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ομίλησε περί της μορφής της Αγίας Κυριακής και της τιμής των Αγίων, τονίζοντας τη αξία του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο κατά τον Απόστολο των Εθνών Παύλο αποτελεί τον Ναό του Αγίου Πνεύματος και γι΄ αυτό τον λόγο, οφείλουμε να το φροντίζουμε όπως φροντίζουμε κάθε Ιερό Ναό ως Οίκο του Θεού, πνευματικά ώστε να μην εκδιώκουμε από αυτό την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 7 Ιουλίου ε.έ., εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ των ευλαβών προσκυνητών παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως του Κολχικού, καθώς επίσης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, π. Αναστάσιος Παρούτογλου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Κάθε φορά που εορτάζουμε τη μνήμη ενός αγίου της πίστεως, είτε αποστόλου είτε μάρτυρος είτε προφήτου είτε ιεράρχου είτε οσίου, είναι δυνατόν να μας γεννηθεί το ερώτημα. Γιατί τάχα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τους αγίους; Γιατί σήμερα εορτάζουμε την αγία ένδοξη μεγαλομάρτυρα Κυριακή; Τήν υπεύθυνη και ορθόδοξη απάντηση μας δίνει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Η Εκκλησία, λέγει ο οικουμενικός διδάσκαλος, τιμά και εορτάζει τις μνήμες των αγίων, όχι για να πάρουν δόξα οι άγιοι, αλλά μάλλον για να δοξαστούν εκείνοι που τους τιμούν. Τί μπορεί περισσότερο να προστεθεί προς δόξα των αγίων, όταν ο βίος και το μαρτύριό τους είναι όλο μία δόξα; Όμως εκείνοι που τιμούν και ευφημούν τους αγίους, όχι μόνο αυτοί δοξάζονται, αλλά και προτρέπονται να ακολουθούν και να μιμηθούν την αρετή των αγίων».

»Η μνήμη των κατορθωμάτων των αγίων κεντρίζει τους πιστούς για να κατορθώσουν την αρετή, λέγει ο άγιος Γρηγόριος. Στον ίδιο λόγο του προς τους Μακκαβαίους, ο άγιος Γρηγόριος νιώθει σε μια στιγμή, να πλημμυρίζει την ψυχή του ιερή κατάνυξη και το πνεύμα του χαίρεται, όταν θυμάται τους αθλητές της πίστεως. Είναι μαζί τους και γίνεται κι αυτός «μάρτυς τῇ προαιρέσῃ»· διηγείται τα κατορθώματά τους και υπερηφανεύεται κι αυτός και δοξάζεται με τους αγίους του Θεού».

»Η αγιοσύνη και το μαρτύριο είναι η ουσία της Εκκλησίας, είναι η ίδια η Εκκλησία· και είναι τόση ηενίχυση της πίστεώς μας και η παιδαγωγική αξία του παραδείγματος, που μας παρέχει η μαρτυρία και το μαρτύριο των αγίων, ώστε ο ιερός διδάσκαλος και πατέρας της Εκκλησίας εύχεται και ποθεί να έχει αγίους μάρτυρες και παραδείγματα αθλήσεως για κάθε καιρό και περίσταση και για κάθε γένος και ηλικία».

»Ιδού, λοιπόν, γιατί η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τους αγίους της. Ιδού γιατί σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής».

»Ας ξεχωρίσουμε δυο πολύ χαρακτηριστικά σημεία της αθλήσεώς της. Είναι ακριβώς εκείνα που μας δίνουν να εννοήσουμε, αλλά και να ζήσουμε κι εμείς το φρόνημα και την πίστη, με τα οποία οι άγιοι Μάρτυρες πορεύονταν προς το θάνατο. Αλλά δεν πρέπει να λέμε ότι πορεύονταν, αλλ’ ότι και τώρα και πάντα πορεύονται, αφού είναι αλήθεια πως η Εκκλησία είναι Εκκλησία μαρτύρων. Δεν υπήρξαν δηλαδή άγιοι, που μια φορ΄σ στον αρχαίο καιρό έδωσαν «διά θανάτου» την καλή ομολογία, μα κάθε μέρα μέχρι της συντελείας των αιώνων το δένδρο της πίστεως θα ποτίζεται με το αίμα των αγίων, που θυσιάζονται «διά τήν μαρτυρίαν Ἰησοῦ Χριστοῦ».

»Το ένα λοιπόν σημείο στην άθληση και το μαρτύριο της αγίας Κυριακής είναι το άκαμπτο θάρρος μιας νεαρής γυναίκας μπροστά στον ειδωλολάτρη ηγεμόνα, που την ανέκρινε και την απειλούσε. «Είμαι χριστιανή», έλεγε με σεμνή καύνηση α αγία, κι ήταν αυτή η φωνή και η ομολογία, που καθώς ακουόταν αρωμάτιζε τον αέρα, αλλά και τον αρωματίζει πάντα μέσα στις τόσες ρυπαρές φωνές και τις βλασφημίες, που κάθε μέρα τον μολύνουν. Ο Μέγας Βασίλειος στον περίφημο εκείνο λόγο του στους άγιους Σαράντα Μάρτυρες, επάνω σ’ αυτή την ομολογία «είμαι χριστιανός», αναφωνεί: «Ω μακάριαι γλώσσαι, ὅσαι τήν ἱεράν ἐκείνην ἀφῆκαν φωνήν, ἥν ἀήρ μεν δεξάμενος ἡγιάσθη, ἄγγελοι δε ἀκούσαντες ἐπεκρότησαν, διάβολος δε μετά δαιμόνων ἐτραυματίσθη, Κύριος δε ἐν οὐρανοῖς ἀπεγράψατο». Υπάρχει τίτλος πιό τιμητικός και ομολογία πιό ένδοξη από το: «εἶμαι χριστιανός»;

»Ένα άλλο σημείο από το μαρτύριο της αγίας Κυριακής, είναι η δήλωση και η ομολογία της μπροστά στον αγριεμένο ηγεμόνα. «Μην προσπαθείς να με δελεάσεις, του είπε, μη με απειλείς. Δεν θα με κερδίσεις ούτε με τις υποσχέσεις ούτε με τον φόβο. Είμαι μια νέα γυναίκα, μα είναι ο Θεός μαζί μου κι αισθάνομαι τον εαυτό μου αήττητο». Εδώ φαίνεται η πίστη και το φρόνημα των αγίων Μαρτύρων. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν πηγαίνουν προς το θάνατο με τη δική τους δύναμη. Ποιος άνθρωπος δεν φοβήθηκε τον θάνατο; Ποια γυναίκα δεν τρόμαξε μπροστά στο μαχαίρι του δημίου; Μα οι άγιοι του Θεού δεν είναι εκείνοι πού μάθαμε να τους χαρακτηρίζουμε και να τους λέμε ήρωες. Οι άγιοι δίνουν τη μαρτυρία Ιησού Χριστού».

»Οι άγιοι είναι μάρτυρες. Η εποχή μας είναι μαρτυρική. Κάθε πιστός κάθε ημέρα είναι υποχρεωμένος να δίνει «τήν μαρτυρίαν Ἰησοῦ Χριστοῦ». Το «χριστιανός» δεν είναι ένα όνομα κι ένας τίτλος κληρονομικός, χωρίς βάρος και χωρίς ευθύνη. Είναι τρόπος σκέψεως και κανόνας ζωής».

»Ο Απόστολος γράφει, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι «διδόναι λόγον περί τῆς ἐν ἡμῖν ἐλπίδος». Αυτό το «διδόναι λόγον» δεν είναι μαρτυρία ανώδυνη. Σε ορισμένες περιστάσεις καταντά διωγμός «ἕνεκεν δικαιοσύνης», μαρτύριο και θάνατος «ἕνεκεν ἐμοῦ καί τοῦ εὐαγγελίου», καθώς το είπε ο Χριστός».

»Ο πιστός ζει με την έννοια του μαρτυρίου ριζωμένη μέσα του και δέεται μαζί με την Εκκλησία για τα τέλη της ζωής του, να είναι «ἀνώδυνα καί ἀνεπαίσχυντα». Κι αυτό περισσότερο στον καιρό μας, όπου η Εκκλησία διέρχεται περίοδο οργανωμένου διωγμού. Σήμερα, πολύ περισσότερο ίσως από χθες, «ο πιστός είναι αθλητής της πίστεως, πίστεως που πρέπει να είναι κάθε στιγμή έτοιμος να την ομολογήσει, να την βεβαιώσει, που μπορεί κάθε στιγμή να του δώσει την ευκαιρία να σταυρωθεί γι’ αυτήν, να γίνει άξιος μιμητής του Χριστού».

»Πάμε ν’ αντισταθούμε στον ανατρεπτικό άνεμο και στο διωγμό της Εκκλησίας με φθηνά μέσα και με όπλα παιδαριώδη· με τις ανθρώπινες ικανότητές μας και χωρίς την πανοπλία της Θείας Χάριτος. Το σοβαρό κα το αποτελεσματικό είναι να ριζώσουμε μέσα μας την έννοια του διωγμού και του μαρτυρίου. Τότε θ’ αντικρύσουμε την πραγματικότητα, τότε θα καταλάβουμε την αδυναμία μας και θα νοιώσουμε την ανάγκη της Θείας Χάριτος».

»Δεν είναι η ανθρώπινη αντοχή που βγάζει νικητή τον Μάρτυρα -κάθε πιστό, που φθάνει να επισφραγίσει με τον θάνατό του «τήν μαρτυρίαν Ἰησοῦ Χριστοῦ». Η αγία Κυριακή κι όλοι οι Άγιοι δεν κάμφθηκαν, γιατί κάθε φορά «Θεοῦ χάρις ἦν ἡ συμπαρούσα, καί ἀλείφουσα τόν ἀθλητήν». Είναι η ορθή κι ακλόνητη βάση, επάνω στην οποία πρέπει να σταθούμε, για να εξηγήσουμε το χριστιανικό μαρτύριο. Η βάση της πίστεως και της Θείας Χάριτος. Με τη Θεία Χάρη «καταστέφονται μάρτυρες» κι αυτήν κάθε πιστός θέλει για ενίσχυση και βοήθεια».

«Τιμή Μάρτυρος, μίμησις Μάρτυρος», λέει ο ιερός Χρυσόστομος. Κι εμείς πρέπει να αναλογιστούμε τις αρετές της αγίας Κυριακής και, όσο μπορεί ο καθένας μας, να αγωνιστούμε να τις μιμηθούμε.

»Η μεγαλομάρτυς Κυριακή μας καλεί, ιδιαίτερα σήμερα, στη μνήμη της, να μιμηθούμε τον βίο, τα έργα της. Να αγαπήσουμε ολόψυχα τον Θεό και τους αδελφούς μας, να γίνουμε κήρυκες της Πίστεως μας σ’ αυτούς, να ζήσουμε με σωφροσύνη και εγκράτεια. Έτσι, θα λάβουμε πλούσια τη Χάρη του Θεού και τη βοήθεια των αγίων μας, και θα αξιωθούμε να απολαύσουμε την αιώνια ζωή».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τα Έτη Πολλά, συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, π. Αθάνασιο Κόκκοτα, για την κατά πάντα άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ παρουσίασε και τον νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Κολχικού, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Γιάννη, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής, Ιεροκήρυκα και Γραμματέα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, εις τον οποίο και απεύθυνε λόγους περί των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων που αναλαμβάνει πάντοτε επ’ αγαθώ της ευρύθμου λειτουργίας των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κολχικού.

Πρόσφατα Άρθρα

Αγίας Μαρίνας

Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυς: Η πανέφημη νύμφη του Χριστού {17 Ιουλίου}

17 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητού Οι γυναίκες Μάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν υστέρησαν σε ηρωικό φρόνιμα από τους άνδρες....

Read more
Η Αγία Μαρίνα, διαχρονικό πρότυπο αγάπης προς τον Χριστό και νίκης στον πνευματικό αγώνα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αγία Μαρίνα, διαχρονικό πρότυπο αγάπης προς τον Χριστό και νίκης στον πνευματικό αγώνα

17 Ιουλίου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού επί...

Read more
Φοιτητές της Φιλοσοφικής Αθηνών στον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών
Εκκλησία της Ελλάδος

Φοιτητές της Φιλοσοφικής Αθηνών στον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

17 Ιουλίου 2026

Μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ευρίσκονται στην Χίο...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι μας προτρέπουν να αγαπήσουμε δυνατά τον Χριστόν»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι μας προτρέπουν να αγαπήσουμε δυνατά τον Χριστόν»

17 Ιουλίου 2026

Την πανσεβάσμιο ιερά μνήμη της Αγ. ενδόξου, μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού και σημειοφόρου, εορτάζει με λαμπρότητα και η Σερραϊκή Εκκλησία....

Read more
Ψηφιακό άλμα για το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» – Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία e-συμβουλευτικής
Εκκλησία της Ελλάδος

Ψηφιακό άλμα για το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» – Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία e-συμβουλευτικής

16 Ιουλίου 2026

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down "Μαρία Κόκκορη" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη της δράσης...

Read more
Αποθέωση Δένδια στην Αυστραλία – Η Ομογένεια τίμησε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αποθέωση Δένδια στην Αυστραλία – Η Ομογένεια τίμησε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας

16 Ιουλίου 2026

«Ο Ελληνισμός ζει και μεγαλουργεί και εδώ στη μακρινή Αυστραλία και όσο υπάρχει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή μας και το Οικουμενικό...

Read more
Μάνης Χρυσόστομος: «Καί ἡ Μονή τῆς Χώρας τζαμί! Ἡ Εὐρώπη ἔχει πρόβλημα»
Αιρέσεις

Τό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ στό ἑλληνικό ἀρχαιολατρικό κίνημα

16 Ιουλίου 2026

Ὁ ἑλληνικός Νεοπαγανισμός «προσκόπτει» στόν Χριστό Ὅπως εἶναι γνωστό, ἀπό τή δεκαετία τοῦ 1970 καί στό πλαίσιο τοῦ εὑρύτερου κινήματος...

Read more
Μεγαλειώδης λιτανεία στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Γιορτάζοντας στην αγία Μαρίνα δεν ξεχάσαμε … την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα

16 Ιουλίου 2026

Τὴν ἀποστολὴ τροφίμων στην σεισμόπληκτη Βενεζουέλα, έθεσε ὡς εναρκτήρια ἐκδήλωση για την εορτή της, η ομώνυμος της αγίας Μαρίνης, εκκλησιαστικὴ...

Read more
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.
Αγίας Μαρίνας

H Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα

16 Ιουλίου 2026

«Η αγία Μαρίνα καταγόταν από κάποια κώμη της Πισιδίας, στα μέρη της Αντιόχειας. ΄Ηταν μονογενής θυγατέρα του Αιδεσίου, ενός ιερέα...

Read more
Αγίας Μαρίνας

Η Εκκλησία τιμά τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα την 17ην Ιουλίου

16 Ιουλίου 2026

Κατήγετο από την Αντιόχεια της Πισιδίας, από γονείς επιφανείς. Ο πατέρας της Αιδέσιος ήταν επίσημος ιερέας των ειδώλων, γνωστός σε...

Read more
«Η πιο σπουδαία θέση μέσα στην Εκκλησία είναι αυτή του πιστού μέλους»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πιο σπουδαία θέση μέσα στην Εκκλησία είναι αυτή του πιστού μέλους»

16 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος οδ. Βόλου πόλεως Λαρίσης, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Παρόρι Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Παρόρι Φλώρινας

16 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στο Παρόρι Φλώρινας,...

Read more
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

16 Ιουλίου 2026

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Δημοτικού των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας...

Read more
Μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων

16 Ιουλίου 2026

Ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως τελέσθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 στον πανηγυρίζοντα Ιερό...

Read more
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ασκού στο Θρυλόριο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ασκού στο Θρυλόριο

17 Ιουλίου 2026

Τό ἀπόγευμα τῆς Τρίτης 14ης Ἰουλίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος ὑποδέχθηκε στόν Ἱερό Ναό Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Θρυλορίου, τήν ἱερή θαυματουργή...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αγίας Μαρίνας

Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυς: Η πανέφημη νύμφη του Χριστού {17 Ιουλίου}

17 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητού Οι γυναίκες Μάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν υστέρησαν σε ηρωικό φρόνιμα από τους άνδρες....

Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

H Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα

16 Ιουλίου 2026

Η Εκκλησία τιμά τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα την 17ην Ιουλίου

16 Ιουλίου 2026
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

16 Ιουλίου 2024
Λιτάνευση με αίτημα προσευχής να δώσει ο Θεός Παπάδες

Μεγαλομάρτυς του Χριστού Μαρίνα, πρέσβευε υπέρ των αναξίων δούλων Σου

16 Ιουλίου 2024
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

16 Νοεμβρίου 2023
Ἀρχιμ. Ἀρσένιος Κατερέλος: “Η Αγία Μαρίνα”.

π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας: “Μεγαλομάρτυς Μαρίνα”.

16 Ιουλίου 2016
Next Post
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Παπα – Γιάννη της Αμφίκλειας

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Παπα – Γιάννη της Αμφίκλειας

Με λαμπρότητα οι Μυκόνιοι τίμησαν την εορτή της Αγίας Κυριακής

Με λαμπρότητα οι Μυκόνιοι τίμησαν την εορτή της Αγίας Κυριακής

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ρίζης ευκλεούς Κυριακή κλάδος ωραιότατος…

Ρίζης ευκλεούς Κυριακή κλάδος ωραιότατος…

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ερέτρια

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ερέτρια

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist