• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η διατροφική παράνοια που μας σερβίρεται ως «βιώσιμη επανάσταση»

25 Απριλίου 2023
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 24η Απριλίου 2023.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ

(Η διατροφική παράνοια που μας σερβίρεται ως «βιώσιμη επανάσταση»)

   Το κακό που κυριαρχεί στις τραγικές ημέρες μας, καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ο υποβολέας διάβολος πασχίζει να καταστρέψει τον κάθε άνθρωπο, με κάθε μέσον και σε κάθε τομέα της ζωής του, τόσο την ψυχή του, θεριεύοντας τα πάθη, όσο και το σώμα του με την ηδονοθηρία και την ακολασία. Όπως διδάσκει η Εκκλησία μας, η αμαρτία είναι μια αφύσικη, μια παρά φύσιν, κατάσταση στον άνθρωπο και ως εκ τούτου έχει ολέθριες επιπτώσεις, τόσο στον ίδιο, όσο και στον κοινωνικό περίγυρό του. Όπως μας βεβαιώνει η καθημερινή πραγματικότητα, ο άνθρωπος που ζει μακριά από τον Θεό, φθείρεται και καταστρέφεται ασύγκριτα περισσότερο σε σχέση με όσους τιθασεύουν τα πάθη τους και ζουν με εγκράτεια, μετανοούντες και αναθέτοντας τη ζωή τους στον χορηγό της όντως ζωής και παντός αγαθού.

   Αυτό που γιγαντώνει το κακό και την αμαρτία ακόμη περισσότερο και την καθιστά εσχατολογικού χαρακτήρα, είναι η αντιστροφή των όρων καλού και κακού. Σήμερα δυστυχώς που κυριαρχεί η ιδεολογία της Νέας Εποχής, το κακό λογίζεται ως καλό και το καλό ως κακό! Ο σημερινός άνθρωπος διαπράττει το κακό και την αμαρτία ως «απελευθέρωση» από τα «δεσμά» του παρελθόντος, που επέβαλαν οι προαιώνιοι ηθικοί κανόνες, η χριστιανική ηθική, αλλά και ο έμφυτος ηθικός νόμος της συνειδήσεώς του. Το ακόμη τραγικότερο και λίαν ανησυχητικό είναι η θεσμοθέτηση της αμαρτίας από διεθνείς οργανισμούςκαι εθνικά κοινοβούλια, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για την διάπραξη της αμαρτίας με την προστασία των νόμων. Κάθε αντίσταση, ή και απλή διαμαρτυρία κατά του θεσμοποιημένου κακού θεωρείται «αντικοινωνική πρακτική» και συχνά τιμωρείται από τους νόμους! Κλασικό παράδειγμα ο «αντιρατσιστικός νόμος» στην πατρίδα μας, ο οποίος σε πάμπολλες περιπτώσεις προβλέπει σοβαρές τιμωρίες σε όσους επικαλούνται το νόμο του Ευαγγελίου.

   Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητος τους τελευταίους μήνες, το οποίο προμηνύει σοβαρότατους κινδύνους για την σωματική υγεία μας. Πρόκειται για την προβολή ενός πρωτόγνωρου στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, είδους διατροφής, που αφορά την βρώση εργαστηριακών «πλαστικών κρεάτων», σκωλήκων και εντόμων!

   Η διατροφή του ανθρώπου είναι ένα υπέρτατο δώρο του Θεού προς αυτόν, όπως αποδεικνύεται από πάμπολλες αναφορές στην Αγία Γραφή. Στο βιβλίο της Γενέσεως αναφέρεται ότι «εξανέτειλεν ο Θεός έτι εκ της γης παν ξύλον ωραίον εις όρασιν και καλόν εις βρώσιν … και ενετείλατο Κυριος ο Θεός τω Αδὰμ λέγων· από παντός ξύλου του εν τω παραδείσω βρώσει φαγή…» (Γεν.2,9-16). Ο απόστολος Παύλος μας βεβαιώνει ότι «παν κτίσμα Θεού καλόν και ουδέν απόβλητον μετά ευχαριστίας λαμβανόμενον», (Α΄ Τιμ. 4,4). Το ανθρώπινο σώμα είναι θεόπλαστο και ως εκ τούτου άξιο φροντίδος, φτάνει αυτή να υπόκειται σε φραγμούς, που ο Δημιουργός έθεσε. Όμως οι πρωτόπλαστοι υπερέβησαν αυτούς τους φραγμούς, με την παρότρυνση του Σατανά, τρώγοντας εκ του «καρπού του ξύλου, ό εστίν εν μέσω του παραδείσου» (Γεν.3,3), τον οποίο είχε απαγορεύσει ο Θεός, με συνέπεια τον θάνατο, (Γεν.3,3). Η ανυπακοή τους στο θέλημα του Θεού και η ηδονοθηρική ικανοποίηση υπήρξαν και οι απαρχές της πτώσεώς των και της απομακρύνσεώς των από το Θεό.

   Στη συνέχεια ο άνθρωπος, αποκομμένος από την κοινωνία με το Θεό, σκοτίσθηκε πνευματικά, βιώνοντας την απουσία Του ως φρίκη και καταστροφή. Μεταξύ των άλλων φρικαλεοτήτωνβίωνε και διατροφική διαστροφή, η οποία έφτανε συχνά μέχρι κανιβαλισμού. Σε μιά παρόμια διαστροφή φαίνεται ότι τείνει να επιστρέψει ο σύγχρονος αποστατημένος άνθρωπος, ο οποίος καθοδηγούμενος από σκοτεινά κέντρα της Νέας εποχής, εξωθείται σε ακραίες διατροφικές συνήθειες, με προφάσεις δήθεν το «καλό της ανθρωπότητας», την «επιτακτική αναγκαιότητα» για την αποφυγή της «κλιματικήςαλλαγής» και του «φάσματος της πείνας», από τον υπερπληθυσμό της γης.

   Οι ειδήσεις γύρω από αυτό το σοβαρό θέμα είναι συγκλονιστικές και συνάμα πολύ ανησυχητικές. Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα διαβάζουμε: «Η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία προϊόντων κρέατος πουλερικών, που αναπτύσσονται εξολοκλήρου στο εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά κοτόπουλα προκύπτει μια μάζα κρέατος, ως αποτέλεσμα εργαστηριακής καλλιέργειας. Η εταιρεία ‘Upside Foods’ με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο κρέας κυτταροκαλλιέργειας.  Και αρκεί μια μόνο επίσκεψη στο site για να διαπιστώσει κανείς πως στην λίστα των επενδυτών φιγουράρει το όνομα του νεοταξίτη ‘γκουρού’ Bill Gates. Ο Bill Gates μέσω του ιδρύματος του ‘Bill and Melinda Gates’ χρηματοδοτεί αδρά την εταιρία υποκατάστατων κρέατος, Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ, και ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πως οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν εξολοκλήρου στο συνθετικό κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου….»

   Σε άλλο δημοσίευμα αποκαλύφτηκε πως εκτός από τα «συνθετικά κρέατα» πλασάρουν και την βρώση εντόμων και σκουληκιών. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέκρινε τη διάθεση τροφίμων με συστατικό μερικώς απολιπασμένη σκόνη οικιακού γρύλλου (Acheta domesticus), ως ‘νέα τροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής κρίσης’. Δηλαδή, να μην τρώμε κρέας γιατί βλάπτει το περιβάλλον και να τρώμε βρωμερά έντομα για να παίρνουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε. Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε και η κυκλοφορία τροφίμων με συστατικά κίτρινο αλευροσκουλήκι και μεταναστευτική ακρίδα. Στην αρμόδια Αρχή Ασφάλειας τροφίμων που παρέχει τις εγκρίσεις εκκρεμούν ακόμη 8 αιτήσεις για συμπερίληψη εντόμων ως διατροφικών προϊόντων». Μάλιστα δημοσιεύτηκε πως ήδη άρχισε η διανομή τροφών με βάση τα έντομα και τα σκουλήκια σε παιδιά! «… πριν μερικούς μήνες, εκπρόσωποι της εταιρείας ‘Prairie Cricket Farms’ έβαλαν μικρά παιδάκια να τρώνε …γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής»!

   Ο αγωνιστής δημοσιογράφος κ. Ελευθέριος Ανδρώνης, ο οποίος ειρήσθω, μας εκπλήσσει θετικά συχνά με τα εύστοχα δημοσιεύματά του, τον οποίο συγχαίρουμε, δημοσίευσε και σχολίασε τηνδιαφαινόμενη και προωθούμενη παγκόσμια διατροφική διαστροφή, ως εξής: «Η εξουσιαστική ‘ελίτ’ προωθεί την τροφή του ‘μετα – ανθρώπου’ – Η φυσιολογικές τροφές αντικαθίστανται από εργαστηριακές πατέντες. Όσο οι μάζες των λαών κρατούν την προσοχή τους στραμμένη σε θέματα βιοπορισμού, ή υπνωτίζονται από ανούσια θεάματα, κάποιοι προχωρούν με γοργά βήματα το σχέδιο επαναπροσδιορισμού των διατροφικών μας συνηθειών. Η εργαλειοποίηση της υγείας είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της δυναστικής ‘ελίτ’, άλλα εξίσου αποτελεσματικό όπλο (αν όχι και πιο ισχυρό ακόμα) είναι ο έλεγχος της τροφής, δηλαδή των αγαθών που συνδέονται άμεσα με την επιβίωση κάθε ανθρώπου….».

   Και συνεχίζει: «Όσο επιμηκύνεται η γεωπολιτική αστάθεια σε διεθνές επίπεδο, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς καταστρέφονται οικονομικά – μέρα με τη μέρα – από την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, λιπασμάτων και ζωοτροφών. Αυτό αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τις πολυεθνικές τροφίμων ώστε να επωφεληθούν από την οικονομική εξόντωση των τελευταίων ανεξάρτητων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στον πρωτογενή τομέα. Και όσο μας εγκαταλείπουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, τόσο κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στην αγορά οι εταιρείες που παράγουν εργαστηριακά υποκατάστατα, ή απομιμήσεις κρέατος που επιχειρούν να ωθήσουν τον κόσμο σε ένα παντελώς αφύσικο και βιομηχανοποιημένο διατροφικό μονοπάτι».

   Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση του προβλήματος: «Η ‘Νέα Εποχή’ απαιτεί και νέα καταναλωτικά ήθη. Σε μια ακόμα βαθύτερη ματιά στο ζήτημα, ο σταδιακός περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος είναι μια επιδίωξη της εξουσιαστικής ‘ελίτ’ που ταυτίζεται απόλυτα με το ανιμιστικό πνεύμα της Νέας Εποχής και της Πανθρησκείας, που σκοπεύει να καθυποτάξει όλες τις θρησκείες. Ο Ανιμισμός είναι μια πανάρχαια δοξασία που θεωρεί πως ό, τι μας περιβάλλει διαθέτει πνεύμα και είναι άξιο να θεοποιηθεί. Πρόκειται για μια παγανιστική θεώρηση, που ορίζει πως τα ζώα, τα φυτά, τα ουράνια σώματα, όλα είναι πλάσματα που χρήζουν λατρείας και ‘θεοί’ που εμψυχώνουν τον φυσικό κόσμο και αποτελούν μέρη της ζωτικής ενέργειας της Γαίας, του πλανήτη Γη δηλαδή που λατρεύεται ως υπερ – θεότητα. ….Επιπλέον, η αποκήρυξη της κατανάλωσης κρέατος στοχεύει και σε κάτι ακόμα. Το να εγκαταλείψουν σταδιακά οι λαοί τα διατροφικά τους ήθη, που οπωσδήποτε είναι στενά συνδεδεμένα με την κουλτούρα, την παράδοση και την ιστορία τους. Η αποσύνδεση των λαών από τα παραδοσιακά διαιτολόγια τους είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που επιδιώκει να ομογενοποιηθούν οι λαοί και να ενσωματωθούν ευκολότερα στην παγκόσμια δικτατορία που θα καταλύσει όλα τα σύνορα».

   Νομίζουμε, ότι τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που παραθέσαμε εξαντλούν το διαφαινόμενο παγκόσμιο σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία στον σύγχρονο εφιαλτικό κόσμο. Τα πάντα κινούνται βάσει σχεδίου για την διαμόρφωση της εσχατολογικής κοινωνίας, η οποία θα έχει ζωώδη χαρακτήρα. Η «Νέα Εποχή», εμφορούμενη από τα ειδωλολατρικά θρησκεύματα της Ανατολής,(Ινδουισμό, Βουδισμό, κλπ), τα οποία θεωρούν τον άνθρωπο απλά ως «εξάρτημα» του «κοσμικού όλου»και ορίζουν την αξία του όχι μεγαλύτερη από αυτή του φυτικού και ζωικού βασιλείου, τον υποβιβάζει στην κατηγορία των ζώων και αναγάγει τα ζώα στην αξία του ανθρώπου. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος της «Νέας Εποχής» πρέπει να συμπεριφέρεται, να ζει και να τρέφεται ως ζώο.

   Η δική μας ανησυχία είναι ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πλήρους ποδηγετήσεως της ανθρωπότητας και ο νέος διατροφικός εφιάλτης είναι μια φρικιαστική πτυχή του!  Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες οφείλουμε να μείνουμε εδραίοι στην μόνη σώζουσα Ορθόδοξη Πίστη μας και στον ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής, τον μόνο επωφελή για τον άνθρωπο και την κοινωνία μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδήλωση Φιλοπτώχων Ι.Μ. Φθιώτιδος 2026
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Φιλοπτώχων Ι.Μ. Φθιώτιδος 2026

16 Φεβρουαρίου 2026

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εόρτια συνάντηση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εμπνευσμένη από...

Read more
Μοναχική κουρά και εις Διάκονον χειροτονία  στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναχική κουρά και εις Διάκονον χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

16 Φεβρουαρίου 2026

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026 κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ!

16 Φεβρουαρίου 2026

Το Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ επανακαθορίζει τα όρια και σε προσκαλεί στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που συνδέει την παράδοση με...

Read more
Η Εταιρεία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρεβέζης ανακηρύσσει το 2026, Έτος Τιμής και Μνήμης του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ
Ελλάδα Κόσμος

Η Εταιρεία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρεβέζης ανακηρύσσει το 2026, Έτος Τιμής και Μνήμης του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ

16 Φεβρουαρίου 2026

Η Εταιρεία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρεβέζης τιμά τη συμπλήρωση διακοσίων (200) ετών από τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνομάρτυρα...

Read more
Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στο Βουκουρέστι
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στο Βουκουρέστι

16 Φεβρουαρίου 2026

Από την Πέμπτη 12 μέχρι το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στο...

Read more
Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ολυμπιάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ολυμπιάδος

16 Φεβρουαρίου 2026

Το εσπέρας της Κυριακής της Απόκρεω, 15ης Φεβρουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, μετέβη...

Read more
Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) στη Σχολή Γονέων Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) στη Σχολή Γονέων Βόλου

16 Φεβρουαρίου 2026

  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η 5η Συνάντηση της Σχολής Γονέων...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Καρδιογράφημα της Ελληνικής Ιστορίας ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή. Ένα μοναδικό επίτευγμα»

16 Φεβρουαρίου 2026

Την κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καποδίστριας», η οποία πραγματεύεται την πορεία και τη ζωή του πρώτου και μοναδικού Κυβερνήτη...

Read more
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Η αδελφοποίηση πόλεων δημιουργεί γέφυρες πολιτισμού και ιστορικής μνήμης»
Εκκλησία της Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Η αδελφοποίηση πόλεων δημιουργεί γέφυρες πολιτισμού και ιστορικής μνήμης»

16 Φεβρουαρίου 2026

Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου 2026 το Συμπόσιο των Αδελφοποιημένων...

Read more
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

16 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου τέλεσε τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος, την...

Read more
Ἡ Καστοριά τίμησε τὸν θρυλικὸ Μητροπολίτη της Γερμανὸ Καραβαγγέλη παρουσία τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Ἀμύνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Καστοριά τίμησε τὸν θρυλικὸ Μητροπολίτη της Γερμανὸ Καραβαγγέλη παρουσία τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Ἀμύνης

16 Φεβρουαρίου 2026

Τὴν Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2026, ὁλοκληρώθηκαν οἱ πενθήμερες ἐκδηλώσεις «Δ΄ Καραβαγγέλεια 2026» ποὺ διοργάνωσε ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας, σὲ συνδιοργάνωση...

Read more
Η ιερατική διακονία στον σύγχρονο κόσμο στο επίκεντρο της Ιερατικής Συνάξεως της Ι.Μ. Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ιερατική διακονία στον σύγχρονο κόσμο στο επίκεντρο της Ιερατικής Συνάξεως της Ι.Μ. Δημητριάδος

16 Φεβρουαρίου 2026

Η Ε΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Εκκλησιαστικό έτος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,...

Read more
Θερμές Ευχαριστίες
Εκκλησία της Ελλάδος

Θερμές Ευχαριστίες

16 Φεβρουαρίου 2026

Αναγνώσαμε με θυμηδία το αναμενόμενο άλλωστε, δημοσίευμα του Πέτρου Τατσόπουλου με τίτλο «Η επέλαση της ηλιθιοκρατίας» και σπεύδουμε να ευχαριστήσουμε...

Read more
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

16 Φεβρουαρίου 2026

Το Ψυχοσάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου...

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Η αγάπη δεν είναι αγαπολογία, αλλά θυσία»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Η αγάπη δεν είναι αγαπολογία, αλλά θυσία»

15 Φεβρουαρίου 2026

Το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, μετέβη κατόπιν προσκλήσεως...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»
Κηρύγματα

Ένας Κλέφτης και Δραπέτης Δούλος Έγινε Δεσπότης

15 Φεβρουαρίου 2026

1. Ἡ σημερινή Κυριακή, ἀδελφοί χριστιανοί, λέγεται «Κυριακή τῶν Ἀπόκρεω». Λέγεται ἔτσι ἐπειδή τήν Κυριακή αὐτή ἀποκόπτουμε τό κρέας ἀπό...

«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Πως κρίνονται οι άνθρωποι στη Βασιλεία του Θεού

14 Φεβρουαρίου 2026
«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»

«Δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου»

22 Φεβρουαρίου 2025
«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»

Tο Ευαγγέλιο της Κρίσεως

9 Μαρτίου 2024
«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»

Ο σκανδαλισμός των αδυνάτων

9 Μαρτίου 2024
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

«Μη γίνεσθε αιτία σκανδάλου»

9 Μαρτίου 2024
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Η μέλλουσα Κρίση

9 Μαρτίου 2024
Το μυστήριο του αδελφού

Το μυστήριο του αδελφού

6 Μαρτίου 2021
«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»

«Τι θα απαντήσουμε στον Δίκαιο Κριτή;»

22 Φεβρουαρίου 2020
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Το ύψιστο κριτήριο της Μεγάλης Κρίσεως

22 Φεβρουαρίου 2020
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Η διακονία των αδελφών

3 Απριλίου 2020
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Το σκάνδαλο και «η εξορία του Θεού»

2 Μαρτίου 2019
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Ἡ παραβολή τῆς μελλούσης Κρίσεως

2 Μαρτίου 2019
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή της Απόκρεω

2 Μαρτίου 2019
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

9 Φεβρουαρίου 2018
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή «Της ΑΠΟ-ΚΡΕΩ»

9 Φεβρουαρίου 2018
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή της Απόκρεω

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

«Ας ξαναγαπήσουμε την…ΑΓΑΠΗ»

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Αγάπη ΝΑΙ αλλά ποιά ΑΓΑΠΗ;

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Η ώρα της κρίσεως

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Να μοιρασθούμε ό,τι έχουμε μ’αυτούς που δεν έχουν

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Ο Χριστός επανέρχεται…

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Το Θανασιμότερο αμάρτημα…

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Η ζωή του Μέλλοντος…

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή της Απόκρεω

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή της Μελλούσης Κρίσεως

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Αγαπη και Κρίση

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Το μυστήριο του συνανθρώπου

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Και αφοριεί αυτούς απ’ αλλήλων

18 Φεβρουαρίου 2017
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας ζωοδότα…».

Κυριακή της Απόκρεω

18 Φεβρουαρίου 2017
Next Post
Ἡ «Διακαινήσιμος» ἑβδομάδα – Γιατί ονομάζεται έτσι;

Τό Ἀπολυτίκιο καί ἡ Εἰκόνα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ

Λαμπρή η εορτή του Αγίου Γεωργίου, στο Β’ Κοιμητήριο Πύργου

Λαμπρή η εορτή του Αγίου Γεωργίου, στο Β' Κοιμητήριο Πύργου

Πανηγύρισε η Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας

Πανηγύρισε η Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας

Ο εορτασμός της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής

Ο εορτασμός της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist