Η κορύφωση του Θείου Δράματος   γέμισε απόψε Μεγάλη Πέμπτη τις εκκλησιές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων   για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου.

Στον  Ιερό Ναό   Αγίας Σοφίας  στην Ανατολή      χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ.Μάξιμου   το πολυπληθές εκκλησίασμα με αισθήματα  βαθιάς συγκίνησης  και κατάνυξης συμμετείχε ευλαβικά στα τελετουργικά δρώμενα  της  κατανυκτικής Ακολουθίας  .

Τα  φώτα  του ναού έσβησαν  ,ως είθισται   ,πριν ξεκινήσει η τελετή  της Σταύρωσης ,ανάμεσα στο 5ο και 6ο Ευαγγέλιο όπου ψάλθηκε το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,ο εν ύδασι την γην κρεμάσας «, με τον  Εσταυρωμένο  να λιτανεύεται   από τους ιερείς   …

Με το πέρας της    Ακουλουθίας των Παθών ,η αποψινή νύχτα θα βρει τις γυναίκες  και τα κορίτσια   να ξενυχτούν στην εκκλησία , για να «φυλάξουν και να μοιρολογήσουν» τον Χριστό  αλλά και για  να   στολίσουν   με περισσή φροντίδα τον Επιτάφιό Του ,για την αυριανή ημέρα ,την πιο θλιμμένη  μέρα της χριστιανοσύνης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.