• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία μας διδάσκει την πραγματική ελευθερία»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
11 Σεπτεμβρίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία μας διδάσκει την πραγματική ελευθερία»
Share on FacebookShare on Twitter

Με επίκεντρο τις Ιερές Μονές της Παναγίας Αντινίτσης και της Παναγίας Δαμάστας, εορτάστηκε το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μ. Φθιώτιδος.

          Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε και ωμίλησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου έγινε δεκτός από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου και την περί αυτόν αδελφότητα.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε:.

          «Το Γενέσιον της Θεοτόκου έρχεται και μηνύει χαρά σε όλη την οικουμένη. Ζούμε σε μία οικουμένη, που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ένα μήνυμα χαράς. Η καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα αυτά τα  τελευταία χρόνια της βαθιάς οικονομικής και πνευματικής κρίσης, αλλά και τώρα της υγειονομικής κρίσης, και των νέων κρίσεων που αυτή θα γεννήσει, μας βομβαρδίζει με πληροφορίες και ειδήσεις που μόνο μηνύματα χαράς δεν φέρνουν στην ζωή μας. Μηνύματα χαράς και ελπίδας και αισιοδοξίας δεν έρχονται από πουθενά, αντίθετα έρχονται μηνύματα που σφίγγουν την καρδιά μας.  Μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα έρχεται η Παναγία μας για να δώσει μήνυμα χαράς μέσα στην καρδιά και στην ψυχή μας.

Από την Παναγία θα αντλήσουμε την χαρά και την ελπίδα που μας λείπει. Προστρέχοντας στη Χάρη Της, εκζητώντας την πρεσβεία της και την ικεσία της και κυρίως μένοντας ενωμένοι γύρω από αυτή, διότι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν μονάχα με ενότητα, με αγάπη, με αλληλεγγύη, με αλληλοκατανόηση και με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ανεξαιρέτως.

Όσοι σπέρνουν τον διχασμό, θέλοντας να μεταφέρουν τα προβλήματα τα  πραγματικά μέσα στις σχέσεις των πολιτών, των προσώπων και των οικογενειών, διαπράττουν έγκλημα, το οποίο και θα πληρώσουν».

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου και στον Ιερομόναχο, αδελφό της Μονής, π. Μωυσή Χυμευτό, ο οποίος και εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των χωριών πλησίον της Μονής, Δίβρη και Καλαμάκι.

          Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Μονή Παναγίας Δαμάστας.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω δορυφόρου τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά.

          Έψαλλε δε Βυζαντινός χορός απαρτιζόμενος από καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού του Ωδείου Δρ. Ανδρέου Ιωακείμ.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας την χαρακτήρισε  ως το κατεξοχήν πρόσωπο της αληθινής ελευθερίας.

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Ζώντας σε έναν κόσμο, ο οποίος αναζητά την ταυτότητά του, όπου οι άνθρωποι που έχουν αναζητήσεις μέσα τους, ψάχνουν να βρουν, παλεύουν καθημερινά με τον εαυτό τους, όπου ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι διέρχονται μία κρίση βαθιά, υπαρξιακή, μία κρίση ταυτότητας, καθώς για τα μεγάλα και ουσιώδη της ζωής τους υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν ξέρουν τι ξημερώνει στο καθετί της καθημερινότητας.

Αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, ο πλανήτης ολόκληρος, δυσκολεύεται να κατανοήσει γεγονότα και καταστάσεις, να πορευθεί μέσα σε αυτά. Μέσα σε αυτή του την αναζήτηση ο άνθρωπος βιώνει αντιφάσεις, βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα, ψάχνει να βρει το νόημα. Και συγχρόνως βλέπει κανείς μπροστά του, διάφορες εικόνες, οι οποίες τον οδηγούν πίσω αντί να τον πηγαίνουν μπροστά. Άνθρωποι να χάνονται αναίτια, παιδιά να σκοτώνονται, παραλογισμός παντού. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα που λιώνει η καρδιά μας, έρχεται η Εορτή της Παναγίας μας για να γεννήσει το χαμένο νόημα μέσα στη ζωή μας. Το χαμένο νόημα που ψάχνουμε.   Έρχεται η Παναγία μας για να γεννηθεί στο πρόσωπό Της, ο αληθινός άνθρωπος. Και ποιος είναι ο αληθινός άνθρωπος; Είναι ο άνθρωπος που δεν ζει για τον εαυτό του, που δεν ζει έχοντας κέντρο της ζωής του τον εαυτό του, αληθινός άνθρωπος είναι αυτός που ζει για να αγαπά, που ζει για να προσφέρεται, για να δίνεται, που ζει για να ταπεινώνεται, που ζει για να σιωπά, προκειμένου να ομιλεί ο άλλος. Η Παναγία από βρέφος, ζούσε για να ζήσει ο Θεός μέσα στη ζωή των ανθρώπων, για να σαρκωθεί ο ίδιος ο Θεός μέσα στα σπλάχνα Της. Ζούσε με την λαχτάρα και την προσδοκία να γίνει το σκεύος της εκλογής και της αγάπης. Να δοθεί απόλυτα ολοκληρωτικά στο Θεό, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς στοχεύσεις.

Η Παναγία έρχεται στον κόσμο του σήμερα, που ψάχνεται, που ταλαιπωρείται, έρχεται να φέρει την ειρήνη στην καρδιά μας, την τρυφερότητα στις σχέσεις μας, έρχεται να ενώσει τα διεστώτα σε ένα κόσμο που διχάζεται για πράγματα που καλά καλά δεν κατέχει. Η Παναγία μας ένωσε την ανθρωπότητα όλη στην αγκαλιά της. Έφερε την αληθινή και την απόλυτη ενότητα στη ζωή μας.

Έχουμε την ελευθερία και να αγαπήσουμε και να μισήσουμε, δική μας είναι η επιλογή. Ο Θεός μας αγαπά τόσο πολύ που δεν θέλει να μας καταδικάσει σε μία βίαιη αγιότητα. Θέλει οι άνθρωποι να είμαστε χειραφετημένοι. Ο Θεός μας δεν είναι χωροφύλακας και εισαγγελέας. Είναι Πατέρας αγάπης και ελευθερίας.

Η Παναγία μας στράφηκε ολοκληρωτικά σε αυτή την επιλογή. Δόθηκε ολοκληρωτικά στην αγάπη και θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως Μητέρα της ελευθερίας.

Η Παναγία μας διδάσκει την πραγματική ελευθερία. Σήμερα που εορτάζουμε το Γενέσιον Της, ουσιαστικά εορτάζουμε την δυνατότητα της δικής μας γέννησης. Ο Ιερός Υμνωδός στον όρθρο σήμερα την αποκάλεσε «Ρίζα». Είναι η Παναγία η ρίζα μας, το σόι μας. Είμαστε παιδιά της Παναγίας.

Έρχονται πολύ δύσκολες εποχές. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επικοινωνία, από αγάπη. Διψούν οι άνθρωποι για ένα χαμόγελο και αν εμείς είμαστε παιδιά της Παναγίας, οφείλουμε αυτό να τους δώσουμε.

Δεν είναι εύκολος ο δρόμος της ζωής και ασφαλώς ένας άνθρωπος δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί την φτώχεια, την εγκατάλειψη, την δυσκολία. Δεν είναι εύκολο ακόμα και σήμερα να υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για τον επιούσιο και τα πόδια τους να κρέμονται απ΄έξω. Οφείλουμε να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να σφίξουμε τις παλάμες μας, να γίνουν γροθιές, όχι για να ασκήσουν δύναμη και εξουσία, αλλά για να δώσουν δύναμη και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Τότε πραγματικά θα ζήσουμε ως παιδιά της Παναγίας και τότε πραγματικά θα ζήσουμε την αληθινή ελευθερία. Η αληθινή ελευθερία δεν βρίσκεται στην διεκδίκηση των δήθεν δικαιωμάτων των δικών μας. Η ελευθερία βρίσκεται στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων και ιδίως των αδυνάτων»

          Προ της απολύσεως ο κ. Συμεών σημείωσε χαρακτηριστικά:

          «Να ευγνωμονούμε τον Θεό, που στις μέρες μας, μας δίνει τέτοια Μοναστήρια, τέτοιες Αδελφότητες και τέτοιες Γερόντισσες, όπως η Γερόντισσα Ιωάννα, που αποτελεί στήριγμα για όλους μας, στήριγμα για τον Επίσκοπο, στήριγμα για τον Ιερό Κλήρο, στήριγμα για τους Άρχοντες, στήριγμα για το λαό. Στήριγμα λόγω και έργω.

Πρώτα απ’ όλα με το παράδειγμα της βιοτής, της ζωής, της πορείας. Με την αγάπη, την προσευχή, αλλά κυρίως με τις σιωπηλές ευεργεσίες, οι οποίες είναι πάμπολλες.

Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Γερόντισσα Ιωάννα την Ιατρό, την εξέχουσα  θεράπουσα της ιατρικής επιστήμης. Θέλω να την ευχαριστήσω, διότι σε αυτή την υγειονομική κρίση με τα τόσα ερωτηματικά και τις δυσκολίες, ακολούθησε την οδό την αρίστη, την οδό της πίστεως και της επιστήμης, την οδό που τα συνδυάζει και τα ενώνει όλα με σκοπό την προστασία και την ωφέλεια του ανθρώπου.

Αυτοί που κάνουν τους «έξυπνους», που νομίζουν ότι τα ξεπερνούν όλα ας έλθουν να συμβουλευτούν μία επιστήμονα γιατρό και μία αγία μοναχή. Ας είμαστε πιο ταπεινοί και ο καθένας να προσφέρει από το δικό του μετερίζι».

          Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, Αντιδήμαρχοι και μέλη τοων Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής Α.Τ. Λαμίας Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο Φρούραρχος Λαμίας- Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Διοικητής του Στρατιωτικού Φυλακίου της Αντινίτσης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δημήτριος Δρακάκης, οι τ. Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κ. Ελένη Μακρή, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μελίτης Φλώρινας τελέστηκαν...

Read more
«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»

21 Ιουλίου 2026

Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επι τη εορτή του Προφήτου...

Read more
Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη

21 Ιουλίου 2026

 Με ιδιαίτερα λαμπρότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τους δύο ιστορικούς ενοριακούς...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της...

Read more
31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

21 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα, 20 Ἰουλίου 2026, ἑορτή τοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ τοῦ Θεσβίτου, πανηγύρισε τό ὁμώνυμο Παρεκκλήσιο πού βρίσκεται στήν κορυφή τοῦ...

Read more
«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...

Read more
Ο ψάλτης ως λειτουργός
Ελλάδα Κόσμος

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

21 Ιουλίου 2026

Με την εκλογή του Σπύρου Παυλάκη στην προεδρία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και τη συγκρότηση...

Read more
Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας εόρτασε χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της...

Read more
Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος επέστρεψε ως Αρχιερεύς στον Ναό όπου ανδρώθηκε εκκλησιαστικά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος επέστρεψε ως Αρχιερεύς στον Ναό όπου ανδρώθηκε εκκλησιαστικά

21 Ιουλίου 2026

Με την κανονική άδεια και σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων...

Read more
Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι
Εκκλησία της Ελλάδος

Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι

21 Ιουλίου 2026

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή του κέντρου της...

Read more
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κίτρους σε Κατασκηνώσεις της Πιερίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κίτρους σε Κατασκηνώσεις της Πιερίας

21 Ιουλίου 2026

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε Χριστιανικές Κατασκηνώσεις που λειτουργούν στην Πιερία. Συγκεκριμένα,...

Read more
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού στο Ριζοβούνι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού στο Ριζοβούνι

21 Ιουλίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, ανήμερα της εορτής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του...

Read more
Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

20 Ιουλίου 2026

Την τοπική κοινότητα Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός,...

Read more
«Η ησυχία είναι ο δρόμος της συνάντησης με τον Θεό»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ησυχία είναι ο δρόμος της συνάντησης με τον Θεό»

20 Ιουλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αλυκών χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (19/7), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στο Λιτόχωρο Πιερίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στο Λιτόχωρο Πιερίας

20 Ιουλίου 2026

Με κάθε εκκλησιαστική επισημότητα  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ο Μητρ. Παροναξίας στον πανηγυρίζοντα Ναό Γεν. Θεοτόκου (Θεοσκεπάστου)

Ο Μητρ. Παροναξίας στον πανηγυρίζοντα Ναό Γεν. Θεοτόκου (Θεοσκεπάστου)

Ο εορτασμός της Παναγίας «Κορφιάτισσας» στην ιερά νήσο Μήλο

Ο εορτασμός της Παναγίας «Κορφιάτισσας» στην ιερά νήσο Μήλο

Η πρώτη επίσημη πανήγυρις του Οσίου, Δανιήλ του Κατουνακιώτου  στο προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Η πρώτη επίσημη πανήγυρις του Οσίου, Δανιήλ του Κατουνακιώτου στο προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Ανακοινωθέν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Διορίστηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι των συνοδικών επιτροπών

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας «Γιάτρισσας»  στο Λουτράκι

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας «Γιάτρισσας» στο Λουτράκι

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist