• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Έρχονται σήμερα οι δασικοί χάρτες, για να εξαφανίσουν την ελάχιστη εναπομείνασα μοναστηριακή γη»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
30 Ιουλίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Έρχονται σήμερα οι δασικοί χάρτες, για να εξαφανίσουν την ελάχιστη εναπομείνασα μοναστηριακή γη»
Share on FacebookShare on Twitter

Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το διήμερο 26 & 27 Ιουλίου για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος.

          Αρχικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, σε ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ιδρύματα της πόλεως.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προστασία του Αγίου Παντελεήμονος, στους φιλοξενουμένους γέροντες και γερόντισσες του ιδρύματος, αλλά και ιδιαίτερα σε όλους τους   εργαζομένους και το νοσηλευτικό προσωπικό, τους οποίους για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την άοκνη, ανιδιοτελή και γεμάτη αγάπη προσφορά τους.

          Ο κ. Συμεών υπογράμμισε ότι μία πόλη και ένας λαός δείχνει την ταυτότητα του και τον πολιτισμό του με τον τρόπο που φέρεται στους ευάλωτους λόγω ηλικίας και ασθενειών συνανθρώπους μας.

          Ο παριστάμενος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος κατέθεσε με συγκίνηση την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου και στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος εκ μέρους όλων των Δημοτών της πόλεως Λαμίας χαρακτηρίζοντας το έργο που επιτελεί η Μητρόπολη με στοργή και αγάπη στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ως ένα έργο πολύ σπουδαίο, το οποίο γεννά ελπίδα για το μέλλον, αλλά και σιγουριά για το Δήμο, ότι οι γέροντες και οι γερόντισσες βρίσκονται σε καλά χέρια.

          «Είναι χαρά και τιμή για εμένα προσωπικά και τον Δήμο που εκπροσωπώ που βρίσκομαι σήμερα εδώ και θέλω να καταθέσω ότι όντως εδώ υπάρχει πολιτισμός, γιατί το επίπεδο πολιτισμού του Δήμου μας, κρατιέται σε αυτή την στάθμη, γιατί υπάρχουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως και ειδικότερα αυτό το ίδρυμα της πόλεως Λαμίας. Αισθανόμαστε ασφαλείς στον Δήμο,  διότι ο Σεβασμιώτατός μας κ. Συμεών λειτουργεί άψογα τέτοιου είδους ιδρύματα, που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες στους συμπολίτες μας».

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κλωνί Σπερχειάδος, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον ερημικό γραφικό Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος της ομωνύμου διαλελυμένης Ιεράς Μονής, σε ένα τόπο προσευχής, δακρύων και ησυχίας», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αναφέρθηκε στην «πληγή» της διάλυσης των Ιερών Μονών, τα οποία έκλεισαν με διάταγμα της Αντιβασιλείας.

          «Σε μία εποχή, που εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αντί να κοιτάξουμε να επουλώσουμε πληγές, να διδαχθούμε από το παρελθόν και να διορθώσουμε λάθη, όπως ήταν η βίαιη διάλυση εκατοντάδων μονών, έρχονται σήμερα οι δασικοί χάρτες για να εξαφανίσουν την ελάχιστη εναπομείνασα μοναστηριακή γη, αλλά και να θέσουν σε αμφισβήτηση τις ιδιοκτησίες των πτωχών ανθρώπων».

          Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον πανηγυρίζοντα Ναό της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

          Στο κήρυγμα του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε σε μία μεγάλη  κακία, στο πάθος του φθόνου, κάτι που έλειπε μεναπό την προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος, ήταν όμως διάχυτο στους εχθρούς του και το οποίο έγινε η αιτία για να οδηγηθεί ο Άγιος στο μαρτύριο.

            «Ο  Άγιος Παντελεήμων γεύθηκε τον φθόνο από τους ανθρώπους της εποχής του, από τους συνανθρώπους του και αυτός ο φθόνος γέννησε τη συκοφαντία,  γέννησε την κατάκριση,  γέννησε την διαβολή,  γέννησε τη δολοπλοκία,  την πονηριά και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε κατηγορούμενο και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε στο θάνατο .

              Πολλές φορές είναι καλά κεκρυμμένος με επικάλυμμα αρετής,  πολλές φορές ακόμα και ο θαυμασμός ενός ανθρώπου προς το πρόσωπό μας μπορεί από κάτω να κρύβει στρώματα φθόνου.

              Θέλει πολύ μεγάλη αρχοντιά να μπορέσεις να αναγνωρίσεις  την αξία του άλλου ανθρώπου. Θέλει αξιοπρέπεια, εσωτερική ισορροπία,  καλλιέργεια για να μπορέσεις  να παραδεχθείς ότι κάποιος άλλος έχει χαρίσματα που εσύ δεν έχεις, ότι κάποιος άλλος είναι πιο ικανός από εσένα. Θέλει πολύ μεγάλη καλλιέργεια και πνευματική ισορροπία για να μπορέσουμε να  διαχειριστούμε τα χαρίσματα των άλλων.

            Η ζήλια και ο φθόνος κατατρώγει την ψυχή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που φθονεί σημαίνει ότι δεν ξέρει να χαίρεται, σημαίνει ότι δεν ξέρει να απολαμβάνει, σημαίνει ότι δεν ξέρει πραγματικά να γεμίσει τη ζωή του με νόημα και προτιμά να την αδειάζει με τη συκοφαντία  και την καταλαλιά.

                 Πόσο οδυνηρό είναι αυτό το συναίσθημα και πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστεί αυτός που το εισπράττει! Πόση δύναμη θέλει,  να μπορέσει να κλείσει τα αυτιά του, να περιφρονήσει, να αδιαφορήσει και κυρίως να κοιτά μπροστά.  Αυτό είναι ένα μεγάλο άθλημα και καλούμεθα από το μεγάλο Αθλητή τον Άγιο Παντελεήμονα να πάρουμε δύναμη να μη σταματήσουμε,  να μην κάνουμε πίσω, να προχωράμε μπροστά, έστω κι αν κάποιοι,  λίγοι πολλές φορές,  δεν έχει σημασία,  μπορεί να πετροβολούν. Αν και ξέρουμε πολλές φορές ότι ένα πετραδάκι  καμιά φορά μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από μία κοτρόνα. Αν  όμως πραγματικά αγαπάμε το Θεό,  για τα χαρίσματα που  μας έχει δώσει, για τις δυνατότητες που μας έχει δώσει,  οφείλουμε να προχωράμε μπροστά».

                   Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετέβη στην Εκκάρα Δομοκού όπου στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος χοροστάτησε στον μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

                     Στο κήρυγμά του στην Εκκάρα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην «δύναμη της αγάπης του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία έστρεψε απόλυτα προς τον Θεό και προς τον αδύναμο άνθρωπο».

                Μετά τον Εσπερινό, παρουσία του κ. Συμεων πραγματοποιήθηκε η 30η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Ολοκαυτώματα θυσίας στο βωμό της Ελευθερίας».

                   Προτού να μεταβεί στην Εκκάρα Δομοκού ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανέβηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, εκεί που αναπαύεται ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος, όπου στις 17:30 μ.μ. την ώρα που αιφνίδια στις 27 Ιουλίου του 2019 ο μακαριστός Μητροπολίτης παρέδιδε την ψυχή του στα χέρια του Θεού και συμπροσευχομένου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη,  και άλλων κληρικών,  της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Ιωάννας της Ιατρού και της Ιεράς Αδελφότητος και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Λαμιέων κ. Δημητρίου Μπεσλεμέ και λίγων πιστών, ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Νικολάου, ευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του.

                   Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης,  οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης και  Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Φρούραρχος Λαμίας και Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, Αντιδήμαρχοι και των Δημοτικών Συμβουλίων και τεσσάρων Δήμων, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Περιοδεία Γέροντος Νεκταρίου στα μοναστήρια Β. Ελλάδος και ομιλία στην Θεσσαλονίκη
Χωρίς κατηγορία

Περιοδεία Γέροντος Νεκταρίου στα μοναστήρια Β. Ελλάδος και ομιλία στην Θεσσαλονίκη

7 Οκτωβρίου 2026

Ο Γέροντας Νεκτάριος μαζί με μικρή συνοδεία πατέρων από το μοναστήρι του Τρικόρφου, περιοδεύει την περίοδο αυτή Ιερές Μονές της...

Read more
Ιεραρχία: Στο επίκεντρο η μοναξιά, η ψυχική εξάντληση και η παρουσία των Κληρικών στο διαδίκτυο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιεραρχία: Στο επίκεντρο η μοναξιά, η ψυχική εξάντληση και η παρουσία των Κληρικών στο διαδίκτυο

7 Οκτωβρίου 2026

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,...

Read more
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος

7 Οκτωβρίου 2026

Στην Κύπρο μετέβησαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026, η Υπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ....

Read more
Η αύξηση, ο Αρχιεπίσκοπος και το… «φέρ’ την πίσω»
Συνοπτικός

Η αύξηση, ο Αρχιεπίσκοπος και το… «φέρ’ την πίσω»

6 Οκτωβρίου 2026

Αιχμηρό μήνυμα από τον Αρχιεπίσκοπο προς όσους δεν θέλουν την αύξηση, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιεραρχίας... «Φέρτε...

Read more
Η ποιμαντική της μοναξιάς και η παρουσία της Εκκλησίας στον ψηφιακό κόσμο στο επίκεντρο της Ιεραρχίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ποιμαντική της μοναξιάς και η παρουσία της Εκκλησίας στον ψηφιακό κόσμο στο επίκεντρο της Ιεραρχίας

6 Οκτωβρίου 2026

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026, σε πρώτη τακτική Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό...

Read more
Μητροπολίτης Πειραιώς: Ας αντισταθούμε μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο
Εκκλησία της Ελλάδος

«ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ »

5 Οκτωβρίου 2026

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...

Read more
Διπλή επέτειος στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Διπλή επέτειος στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας

5 Οκτωβρίου 2026

Η επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και η συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου  από τον Μητροπολίτη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Aγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Aγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

5 Οκτωβρίου 2026

Ο καθιερωμένος αγιασμός, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2026, στο...

Read more
ΙΒ΄ Θεολογικό Συνέδριο στήν Ναύπακτο γιά τόν 11ο αἰώνα
Εκκλησία της Ελλάδος

ΙΒ΄ Θεολογικό Συνέδριο στήν Ναύπακτο γιά τόν 11ο αἰώνα

5 Οκτωβρίου 2026

Τό Σάββατο, 3 Ὀκτωβρίου 2026, στήν Αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, στήν Ναύπακτο, πραγματοποιήθηκε μέ ἐπιτυχία τό...

Read more
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη Συντήρηση των Τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη Συντήρηση των Τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Κορινθίας

5 Οκτωβρίου 2026

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Συντήρηση τοιχογραφιών του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι Δήμου Κορινθίων Π.Ε....

Read more
Αγιασμός στο «Σπίτι της Αγάπης» για την έναρξη της νέας περιόδου των Συσσιτίων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στο «Σπίτι της Αγάπης» για την έναρξη της νέας περιόδου των Συσσιτίων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

5 Οκτωβρίου 2026

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π....

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ατζέντα της Ιεραρχίας: Μοναξιά, διαδίκτυο, εκλογή Επισκόπων και η χειροτονία Κοτσίφη

6 Οκτωβρίου 2026

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος...

Read more
«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»

5 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης λειτούργησε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια
Χωρίς κατηγορία

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

5 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Ένας Άγιος είναι αλάνθαστος;

Ένας Άγιος είναι αλάνθαστος;

Εκδημία Σεβ. Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επί την εις Κύριον εκδημίαν του Κινσάσα Νικηφόρου

Πολίτης επιτέθηκε σε ιερέα μόλις άκουσε για εμβόλιο! – BINTEO

Πολίτης επιτέθηκε σε ιερέα μόλις άκουσε για εμβόλιο! - BINTEO

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή  της Αγίας Ειρήνης

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης

Μέγας Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη

Χαμός με αντιεμβολιαστές στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist