Στην όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος ευρέθη την Κυριακή «Προ των Φώτων» 5 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να συνεορτάσει με τους πιστούς Άρχοντες και τους ευλαβείς πιστούς την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Ο Ποιμενάρχης μας κατέφθασε λίαν πρωί στον Καλλιμάρμαρο και Μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή, σεβασμό και υιική αγάπη από τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους πιστούς, οι οποίοι και υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο με κωδωνοκρουσίες, αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Η λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», καθώς και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας «89,4fm).

Τα Ιερά αναλόγια διηκόνησαν επαξίως οι Ιεροψάλτες του Ναού, προεξάρχοντος του καλλιφώνου Ιεροψάλτου κ. Ιωάννου Κωστορίζου, τη συνοδεία του Ταμία της Ιεράς Μητροπόλεως μας Ιεροψάλτου κ. Μιχαήλ Παναγιώτου.

Τον Σεβασμιώτατο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης, ο Συνταξιούχος Εφημέριος της Ενορίας π. Αθανάσιος Βασιλείου , ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

Προ της απολύσεως και σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, ευχόμενος σε όλους η Φώτιση του Αγίου Πνεύματος να συνοδεύει την ζωή μας.

Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε καλωσορίζοντας στην Ενορία της κωμοπόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος με εγκάρδια και πηγαία λόγια Του ευχήθηκε:

«Σεβασμιώτατε, σύμπασα η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σας υποδέχεται και αναφωνούμε και εμείς ως οι παίδες εν Ιερουσαλήμ «Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου», για να σας ενθρονίσουμε στην καρδιά μας, την οποία έχετε ήδη κατακτήσει με την φιλακόλουθη και φιλάγια ζωή Σας, τη σοφία των λόγων Σας και πολλά άλλα ακόμη χαρίσματα και μας κάνετε να αναφωνούμε το ΑΞΙΟΣ!

Δεχθείτε παρακαλώ εξ ονόματος όλων, ως δώρο αυτό το Αρχιερατικό Εγκόλπιο που φέρει τη Εικόνα της Παναγίας Θεοτόκου, το όποιο όταν θα φέρετε να μνημονεύετε στις Αρχιερατικές προσευχές Σας την ευλογημένη αυτή Κωμόπολη, τους κατοίκους της και τους Άρχοντες. Άξιος!».

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε στην κωμόπολη εκ μέρους όλων των κατοίκων και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ», προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο προσφέροντάς Του μια όμορφη ανθοδέσμη, συνοδευόμενη από ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά και μια υγιή, πολύκαρπη, πολυετή και ευλογημένη Αρχιερατεία.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε στον Σεβασμιώτατο, όταν δύο μικρά κορίτσια από το Κατηχητικό της Εκκλησίας του προσέφεραν όμορφα λουλούδια λέγοντάς Του: «Από την πρώτη στιγμή Σεβασμιώτατε Σας έχουμε ενθρονίσει στην καρδιά μας και περιμένουμε να μας οδηγήσετε με τη σκέψη και τα οράματά Σας στην αγάπη του Χριστού. Ευελπιστούμε ότι, θα κερδίσουμε και εμείς την καρδιά Σας, μιας και ξέρουμε ότι αγαπάτε τους νέους. Δεχθείτε με όλη μας την καρδιά και την αγάπη, αυτά τα λουλούδια».

Ο Σεβασμιώτατος με εμφανή τη χαρά και έκδηλα τα συναισθήματα της αγάπης και της συγκινήσεως ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους προσφωνούντας Αυτόν και ομιλώντας για την επικείμενη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Μας Ευλόγησε η Αγάπη του Θεού να βρεθούμε σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο δίπλα στη θάλασσα για να προεορτάσουμε τα Άγια Θεοφάνεια και να τελέσουμε τον Μέγα Αγιασμό, ο οποίος μας συνδέει με το δικό μας βάπτισμα αλλά και με τη δική μας προοπτική αναβαπτίσεως και αναγεννήσεως.

Η σημερινή εορτή συνδέεται άμεσα με το Φως του Χριστού, το ιλαρό αυτό Φως που φωτίζει, ανανεώνει και αναγεννά.

Τούτη την ημέρα με την ωραία αυτή συντροφιά που έχουμε, θα ήθελα μια φράση που ψάλλαμε νωρίτερα από το Κοντάκιο της εορτής να την προσέξουμε και να την πάρουμε μαζί μας. Όχι μόνο για σήμερα αλλά για κάθε μέρα της ζωής μας και όσοι διαχειριζόμαστε κοινές υποθέσεις θα πρέπει περισσότερο τη Φωνή του Κυρίου να την πάρουμε μαζί μας. Απευθύνεται λοιπόν στον Ιωάννη τον Πρόδρομο ο Κύριος και του λέει «μη δειλιάσης βαπτίσαι με». Ο Ιωάννης ήξερε ποιόν είχε απέναντί του, τον Θεό τον Ίδιο και αυτό του δημιούργησε συστολή και φόβο.

«Μη δειλιάσης βαπτίσαι με», του λέει ο Κύριος και γίνε συνεργός στο Μυστήριο της Αγάπης, της Οικονομίας και τη Σωτηρίας. Αυτή τη φωνή να την βάλουμε και εμείς στην καρδιά μας.

Δυστυχώς πολλές αντιξοότητες μας κάνουν φοβικούς και δειλούς. Έρχεται όμως ο Χριστός να μας δώσει θάρρος και όταν φωτιστούμε από αυτό το Φως το Αληθινό, έχουμε δύναμη να κάνουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην ζωή μας. Μας λέει ότι έχουμε δυνατότητες να μπούμε στη μάχη της ζωής και να αλλάξουμε τα πάντα. Αυτή είναι η φράση του Χριστού. Ίσως επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικής ανασυντάξεως και Εθνικού αναστοχασμού και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Εθνική παλιγγενεσία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γεννηθεί μια νέα αυτοπεποίθηση μέσα μας, μια νέα δυναμική, ένας νέος ενθουσιασμός και σε αυτό πρωτοπόροι να είναι οι νέοι και οι νέες, εσείς παιδιά μου ταρακουνήστε μας όλους και πείτε μας «προχώρα να πάμε μπροστά», δείξτε μας το δρόμο να κάνουμε πραγματικές αλλαγές, να είστε αισιόδοξοι, να έχετε ελπίδα και δύναμη. Δημιουργικότητα που θα φέρει αποτέλεσμα και θα αλλάξει το κόσμο.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να πιστέψουμε στο Φως Χριστού. Να ακούσουμε τη φωνή που μας λέει «Θαρσείτε Εγώ νενίκηκα τον κόσμον». Τίποτα δεν μπορεί να σας μαραζώσει. Πιστέψτε στη δύναμη σας γιατί είστε παιδιά του Προδρόμου, των Προφητών, των ενδόξων προγόνων μας για να συνεχίζουμε τη δική τους παρακαταθήκη, βάζοντας τη δικιά μας πινελιά για ένα καλλίτερο αύριο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, την πρόσκληση και αγάπη και εύχομαι να αντλήσουμε δύναμη, Φως και αυτοπεποίθηση από το Φως του Χριστού, το οποίο θα φωτίσει τη καρδιά μας, το μυαλό μας, τα συναισθήματά μας, τη σκέψη μας, τα σχέδιά μας, τις πράξεις μας και όλο μας το είναι. Χρόνια Πολλά!».

Μετά την διανομή του αντιδώρου και του ασπασμού του Τιμίου Σταυρού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, προσέφερε πλούσιο κέρασμα στο φιλόξενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως της Λιμενάρχου Αγίου Κωνσταντίνου κ. Χαραλαμπίας Σκριμπά, μετέβη στον Σταθμό του Λιμενικού Σώματος της κωμοπόλεως και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενος πατρικώς σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτή η χρονιά να συνοδέυεται από Υγεία, Δύναμη και Ευλογία, ώστε με ασφάλεια και επιτυχία να επιτελούνται ορθώς τα ευθυνοφόρα καθήκοντά τους. Μάλιστα ευρισκόμενος στον λιμενικό Σταθμό ο Σεβασμιώτατος τηλεφώνησε στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλίαρη και τον συνεχάρη για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Νομό Φθιώτιδος.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Εξοχώτατο Υπουργό των Οικονομικών της χώρας μας κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους λοιπούς Άρχοντες επισκέφθηκε την Κεντρική πλατεία και τους δρόμους του Αγίου Κωνσταντίνου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους, έχοντας μια ευχάριστη συναναστροφή με όλους.

Η επίσημη Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος, ολοκληρώθηκε με επίσημο γεύμα προς τιμήν του, τα οποίο και ευγενώς προσέφερε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος και Λοκρός τη καταγωγή κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος της κωμοπόλεως κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, η Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου κ. Χαραλαμπία Σκριμπά, ο Διοικητής του Α. Τ. Καμένων Βούρλων κ. Απόστολος Ανεστόπουλος και ο Διοικητής της Π. Υ. Αγ. Κωνσταντίνου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο Κτηνοτρόφος του Έβρου.. Στα «μαλακά» οι Τούρκοι! (μίλησε η δικαιοσύνη;)

Ένοχος κρίθηκε τελικά ο  κτηνοτρόφος που προσπάθησε να εμποδίσει Τούρκους να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα...

Αυταπάρνηση και οικογένεια – Κυριακή μετά την Ύψωση

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «...ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν  καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ...»  (Μάρκ.8,34) Τὰ λόγια αὐτὰ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀγαπητοὶ Ἀδελφοί, περιλαμβάνουν τὴν ἀπαραίτητη προυπόθεση γιὰ...

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Μητροπολίτη Σύμης

Tήν Παρασκευή 18η Σεπτεμβρίου 2020, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος μέ ἰδιαιτέρα χαρά ὑπεδέχθη στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σύμης τήν Ὑπουργό Πολιτισμοῦ...

Αγιασμό στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Αγιασμός τελέστηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής...

«Ήρθα να σας γνωρίσω έναν έναν» -Ο Μητρ. Φθιώτιδος στα χωριά Βούζι, Αχλαδιά και Πετρωτό

Παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε κανονικά η προγραμματισμένη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών σε όμορφα και γραφικά χωριά της περιοχής του Δήμου...

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στα Άσπρα Σπίτια

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Άσπρων Σπιτιών, για την εορτή...

«Χριστώ συνεσταύρωμαι»

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή μετά την Ύψωση 20/9/2020 «Χριστώ συνεσταύρωμαι» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη Αδελφοί μου. Διανύουμε την Κυριακή μετά την Παγκόσμιο Ύψωση του...

Η Ιερωσύνη και ο Κονάνος

Αρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκος Ι. Μ. Πατρών-Δρος Θεολογίας Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η Ιερωσύνη είναι ένα από τα ιερά Μυστήρια της...

Κρήτη: Εννέα μήνες φυλάκισης στον ιερέα που έκανε κήρυγμα για την μάσκα

Εννέα μήνες φυλάκισης για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, επέβαλε σήμερα στον ιερέα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας έκανε κήρυγμα...

Και πάλιν περί του κορωνοϊού

Θά ἀρχίσω τά ἐκκλησιολογικά κηρύγματα, πού σᾶς ὑποσχέθηκα, ἀγαπητοί μου χριστιανοί τῆς Μητροπόλεώς μας, ἀλλά θεωρῶ ἀνάγκη νά σᾶς γράψω ὀλίγα πάλιν περί τοῦ...

Ο τ. Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φθιώτιδος νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα

Συγχαρητήρια Επιστολή στον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ Γρίβα, τ. Ιεροκήρυκα και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και τ. Καθηγούμενο...

«Εν ειρήνη προέλθωμεν», προέτρεψε τους νέους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Το πρωί της Παρασκευής, 18 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μετέβη στην Ενορία των Αγίων Πάντων, στο Belmore του Σύδνεϋ, και τέλεσε...

Ο Μητροπολίτη Γαλλίας επισκέφθηκε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  κ.  Παναγιώτης  Πικραμμένος  συναντήθηκε σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Faisal bin...

Ιερά Μονή Παναγίας της Ροβέλιστας

Κατά την προφορική παράδοση, η Μονή της Ροβέλιστας ανάγει την αρχή της στον 10ο αιώνα, η δε εικόνα της Παναγίας, γνωστής και ως Μοσχοβίτισσας,...

Τί εννοούμε όταν λέμε «μνημόνευση ονομάτων στην Θ. Λατρεία» και ποιοι μνημονεύονται;

Πριν από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει μνημόνευση ονομάτων στην θεία Λατρεία. Τα ονόματα, λοιπόν, ζώντων και τεθνεώτων, μνημονεύονται στην προσκομιδή, κατά την ακολουθία...