Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους Επισήμων και πιστών,  εορτάσθηκε η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος. Ημέρα κατά την οποία εορτάζουν οι  Ένδοξες Ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών,  προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Καθέδρα του, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών πλαισίωσαν στην Θεία Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Αρχιερατικός Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς της Πρωτοσυγκελλίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

Τους θαυμασίους ύμνους της Εορτής και της Θείας Λειτουργίας απέδωσαν θαυμάσια οι δύο Βυζαντινοί χοροί του Μητροπολιτικού Ναού υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Μαντέ εκ δεξιών και του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε τις πατρικές του ευχές προς παρισταμένους πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού, οι οποίοι παρακολουθούσαν απευθείας τις Ιερές Ακολουθίες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα που η Εκκλησία μας εορτάζει τα Ειδόσια της Θεοτόκου, δηλαδή την Είσοδο της Παναγίας μας μέσα στα Άγια των Αγίων, μέσα στα Ιερά των Ιερών, μέσα στο Ναό του Θεού, έρχεται αυτή η Εορτή να μας φανερώσει ότι αν η Παναγία Μητέρα μας, πρέπει να εκπληρώσει την Αποστολή της μέσα στον κόσμο, που δεν ήταν μία αποστολή τυχαία, πλέον καθοριστική για να γεννήσει τον Υιό και Λόγο του Θεού, να τον σαρκώσει μέσα στα σπλάχνα της. Αν η Παναγία μας λοιπόν είχε αυτή την ανάγκη, να περάσει μέσα από το Ιερό, από τα Άγια των Αγίων, τότε πολύ περισσότερο ο καθένας από εμάς, αν πραγματικά καταλαβαίνει και συναισθάνεται ότι σ’ αυτό τον κόσμο δεν ζει τυχαία, δεν είναι η ζωή του χωρίς σκοπό και χωρίς νόημα, τότε όλοι μας έχουμε ανάγκη μία Είσοδο στην Ιερότητα, μία Είσοδο στα Άγια των Αγίων, η οποία στη ζωή μας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Εισερχόμαστε με το Άγιο Βάπτισμα, εισερχόμαστε με το Γάμο, με την Θεία Ευχαριστία με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αλλά εισερχόμαστε και με την καθημερινότητα στη ζωή μας, με την αγάπη, με την προσφορά, με την συγχωρητικότητα.

Όταν ανοίγεις την αγκαλιά σου σ’ ένα άνθρωπο, ανοίγεις την αγκαλιά σου στον Ουρανό και τότε η καρδιά σου γίνεται ένα με τον Ουρανό και τότε αληθινά γινόμαστε πραγματικά Εισοδευτές στα Άγια των Αγίων.

Εύχομαι   αδελφοί μου να πραγματοποιούμε στη ζωή μας τέτοιες Εισόδους στα Ιερά και στα Άγια, τέτοιες Εισόδους στην πνευματικότητα, τέτοιες Εισόδους στην όντως ζωή. Χρόνια Πολλά!».

Ακολούθως τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη Εορτή των Ενόπλων δυνάμεων, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου. Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την Βουλή ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Προ της απολύσεως η Ταγματάρχης Υλικού Πολέμου κα Κωνσταντίνα Κλωνάρη εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενη στην Μεγάλη Εορτή της Παναγίας και του Ελληνικού Στρατού.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την Δοξολογία ευχήθηκε:

«Τούτη την ευλογημένη μέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου που εορτάζουμε και τιμούμε τις Ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδος μας, παρακαλούμε Ενδοξώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων δυνάμεων να δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μας, την ευγνωμοσύνη της Πατρίδος μας, την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας, του  κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδος όπου γης, για το έργο και την προσφορά των Ενόπλων δυνάμεων στην Πατρίδα τόσο στο Ένδοξο παρελθόν, τόσο στο σήμερα, όσο και στο αύριο. Είστε εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας, της  δικαιοσύνης και όλων των Δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, αλλά και εγγυητές ότι για τα Ιερά και τα Όσια αυτού του Γένους και αυτού του Έθνους, αξίζει κανείς να δίδει και την τελευταία ρανίδα του αίματος του. Να είστε Ευλογημένοι, σας ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες. Η Παναγία μας να σας σκεπάζει στην αποστολή σας».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.