• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος

in Ελλάδα Κόσμος
19 Σεπτεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος
Share on FacebookShare on Twitter

Έπειτα από μία περίοδο «χαμηλών πτήσεων» το Αγιο Ορος εισέρχεται στην εποχή του Αθανάσιου Μαρτίνου , του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με την προσφορά στην κοινωνία και την Εκκλησία.

Η κυβέρνηση θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας, επέλεξε για τη θέση του πολιτικού διοικητή τον κ. Μαρτίνο, ενώ θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υποδιοικητής ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Η επιλογή Μαρτίνου έρχεται σε μία περίοδο όπου η συνοχή της μοναστικής κοινότητας δοκιμάζεται και λόγω της στάσης της Ρωσίας η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική και σε απόλυτη αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Αν και σημαντικός οικονομικός παράγοντας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο, το οποίο ο ίδιος έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Εχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ. 

Ολα αυτά τα χρόνια έχει προχωρήσει σε ανεγέρσεις και αναστηλώσεις ναών και μοναστηριών καθώς και σε σημαντικά έργα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ενας από τους σπουδαιότερους Ελληνες, ο Θανάσης Μαρτίνος, σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στο Nou-Pou μιλάει για την ιδιωτική πρωτοβουλία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και όχι μόνο.

Μιλώντας για την προσφορά στους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία τονίζει:

H οικονομική κρίση στη χώρα μας, η οποία οφείλεται σε υπερδανεισμό του Δημόσιου Τομέα, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών δαπανών σε κάποιους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Γενικότερα έχει αυξηθεί στους συμπατριώτες μας εντός και εκτός Ελλάδας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε κάποια από αυτά τα κενά να καλύπτονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων και φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιούμεθα μέσω της οικογενειακής μας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου «Αιγέας», με πόρους από τη ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητά μας στο εξωτερικό.

Εξηγώντας την στην ενίσχυση των νοσοκομειακών εξοπλισμών των Νοσοκομείων ανέφερε:

Λόγω περιορισμού των κρατικών χορηγιών στα Γενικά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται. Στον προϋπολογισμό χορηγιών του «Αιγέα» προτεραιότητα δίδεται στις ανάγκες των νοσοκομείων, ιδίως της ευρύτερης περιοχής μας, όπως για παράδειγμα το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, που το θεωρούμε «Νοσοκομείο μας». Θα ήθελα ακόμη να τονίσω την εξαιρετική κατάρτιση των Ελλήνων Ιατρών και την επιμέλεια και αφοσίωση στα καθήκοντά του, του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων μας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικά έχουν μειωθεί οι αποδοχές τους.

Ειδική αναφορά κάνει στην Εκκλησία και την προσφορά του σε αυτή:

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αποτελούσε πάντα στήριγμα του λαού μας σε δύσκολα χρόνια και θεωρώ ότι είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Οι Εκκλησίες μας είναι σημαντικά μνημεία από την εποχή του Βυζαντίου και ως κτήρια πολλές Εκκλησίες διακρίνονται για την ομορφιά τους. Στα χωριά μας συνήθως δεσπόζει η Εκκλησία σαν το μόνο αξιόλογο κτήριο. Η διάσωση και συντήρηση Ιερών Ναών είναι σημαντική για την Ιστορική και Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Τέλος η Εκκλησία έχει σημαίνοντα κοινωνικό ρόλο για ένα τμήμα του πληθυσμού, ιδίως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι Ιεροί Ναοί λειτουργούν σαν πνευματικά κέντρα παράλληλα με τη λατρευτική τους ιδιότητα.

Για την εκπαίδευση και την ενίσχυση σχολείων και ιδρυμάτων λέει: Εμείς αλλά και άλλα σημαντικά Ιδιωτικά Ιδρύματα ενισχύουμε τα Δημόσια Σχολεία με εξοπλισμό που δεν τους παρέχει η Πολιτεία, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών· υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, φωτοτυπικά κλπ., απαραίτητα υλικά που ενισχύουν το σύγχρονο διδακτικό έργο δασκάλων και καθηγητών.

Το έργο… στο Κορωπί 

Ανάμεσα στα σημαντικά έργα στον τομέα αυτό είναι ο εξοπλισμός με τα απαραίτητα, σχολικού συγκροτήματος του Κορωπίου. Σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου Ελισάβετ Μερκούρη, ανέφερε : «Ο μεγάλος δωρητής και ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος εφοδίασε τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία με 11 συνολικά διαδραστικά συστήματα, 11 λάπτοπ και 2 σταθερούς υπολογιστές».

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2014 το υπουργείο Παιδείας είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων, που θα περιλάμβαναν διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα με τη βάση του και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα λογισμικά, προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για 1.470 σχολεία.

Με άλλα λόγια κάθε σύστημα θα κόστιζε περίπου 29.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την αξία – όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και χρηματική – της δωρεάς του κ. Μαρτίνου.

Οσο για τα οφέλη από τη χρησιμοποίηση των διαδραστικών πινάκων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρακολούθηση του μαθήματος ανεβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά.

Τα παιδιά αφομοιώνουν, κατανοούν και ωφελούνται σε μεγαλύτερα ποσοστά, αφού η διδασκαλία με διαδραστικό πίνακα τούς είναι οικεία (δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 7 ετών έχουν σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή και είναι πλήρως εξοικειωμένα με έννοιες όπως χρήση internet, ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρήση λειτουργικού συστήματος, ανταλλαγή αρχείων κλπ).

Οι λόγοι της επιλογής 

Ανεξάρτητα από το σημαντικό έργο του κ. Μαρτίνου στην κοινωνία και την Εκκλησία, η τοποθέτησή του στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους ανοίγει νέους δρόμους για τον Αθω σε μία περίοδο όπου πολλές μονές χρειάζονται παρεμβάσεις αλλά κυρίως χρειάζονται ηρεμία .Τα τελευταία χρόνια λόγω της προσπάθειας των Ρώσων να επεκτείνουν την επιρροή τους μέσω της μονής του Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή, η μοναστική κοινότητα βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και το Φανάρι το οποίο τώρα επιθυμεί να αποκατασταθεί η ηρεμία μετά την κόντρα με το πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή το ουκρανικό αλλά και την τάση «επεκτατισμού» που έχουν επιδείξει οι Ρώσοι.

Ο κ. Μαρτίνος βεβαίως είναι πολιτικός διοικητής αλλά είναι δεδομένο ότι θα εργαστεί για την ηρεμία στη ζωή των μοναχών.

Αυτό επιθυμεί  και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο σε μία κρίσιμη περίοδο θέλει ωριμότητα στους χειρισμούς με τους Ρώσους.

Βάσει όλων αυτών η κυβέρνηση επέλεξε τον κ. Μαρτίνο ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με την Εκκλησία, αλλά διαθέτει και τις γνώσεις ώστε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Δίπλα του θα έχει τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος είναι χρόνια στον Αθω και έχει την εμπειρία να χειρίζεται τα θέματα που αφορούν τις μονές.

Ο Αρίστος Κασμίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς από τη Μικρά Ασία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος διευθυντής της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) και στέλεχος του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Ορους».

Το 1996 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Πολιτικού Διοικητή της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Ορους και έχαιρε της εκτίμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Ορους.

Από το 1999 έως το 2004, χρημάτισε καθήκοντα Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα συμμετείχε στη Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασχολείται με το Αγιο Ορος από το 1977, ως ιδρυτικό μέλος και γραμματέας των «Φίλων του Αγίου Ορους».

Στις 29 Απριλίου 2010, προήχθη σε Πολιτικός Διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους, θέση την οποία διατήρησε έως τις 12 Αυγούστου 2018.

Στις 27 Αυγούστου 2019, διορίστηκε Πολιτικός Υποδιοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους.

«Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Πρόσφατα Άρθρα

100 χρόνια Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Βερβένων (1926-2026) και εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης
Εκκλησία της Ελλάδος

100 χρόνια Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Βερβένων (1926-2026) και εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης

26 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, 25 Ιουλίου 2026, η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

26 Ιουλίου 2026

Ἐν ὄψει τῆς ἑορτῆς τῆς Ἁγίας Ὁσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευῆς, Προστάτιδος καὶ Πολιούχου τῆς Κομοτηνῆς, τό Σάββατο 25 Ἰουλίου 2026, τελέσθηκε ὁ...

Read more
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στον Κοπανό Ναούσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στον Κοπανό Ναούσης

26 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό...

Read more
Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Μελίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Μελίκη

26 Ιουλίου 2026

Το Σάββατο 25 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον...

Read more
«Το πνευματικό θάρρος των αγίων μας, πιστοποιεί την αγάπη τους για τον Χριστόν»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Το πνευματικό θάρρος των αγίων μας, πιστοποιεί την αγάπη τους για τον Χριστόν»

26 Ιουλίου 2026

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελείται η ιερά μνήμη της Αγ. μεγαλοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου, η οποία ως...

Read more
«Το ελληνικό πνεύμα, συνώνυμο της ελευθερίας της πίστεως»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Το ελληνικό πνεύμα, συνώνυμο της ελευθερίας της πίστεως»

26 Ιουλίου 2026

Το εσπέρας του Σαββάτου, 25 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, μετέβη στην πανηγυρίζουσα...

Read more
«Το μίσος και η κακία δε μας επιτρέπουν να βρούμε την ειρήνη της ψυχής μας»
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

«Το μίσος και η κακία δε μας επιτρέπουν να βρούμε την ειρήνη της ψυχής μας»

26 Ιουλίου 2026

«Το μίσος και η κακία δε μας επιτρέπουν να βρούμε την ειρήνη της ψυχής μας», διεμήνυσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας...

Read more
Συνέρχεται η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Συνέρχεται η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

26 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα συνέλθει σε έκτακτη Συνεδρία από την 28η έως και την 30η Ιουλίου...

Read more
O πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννας στην Γλαύκη
Εκκλησία της Ελλάδος

O πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννας στην Γλαύκη

25 Ιουλίου 2026

Η Ιερά μνήμη της Αγίας Άννης της Θεοπρομήτορος, δηλαδή της γιαγιάς της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε πανδήμως στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

25 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού λειτούργησε σήμερα 25/7, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους κληρικών και μεγάλου...

Read more
Η εορτή της Αγίας Άννης στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Άννης στην Κέρκυρα

25 Ιουλίου 2026

Το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την κοίμηση της Αγίας Άννης, της...

Read more
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Read more
Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία ολυμπιάδα: Η αφοσιωμένη διακόνισσα της Εκκλησίας {25 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Στο πολυπληθές στερέωμα των αγίων γυναικών της Εκκλησίας μας ξεχωρίζει ένα λαμπρό άστρο, το...

Read more
«50 ημέρες μετά..»
Εκκλησία της Ελλάδος

«50 ημέρες μετά..»

25 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος...

Read more
Ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεζεκιήλ στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεζεκιήλ στην Καρδίτσα

25 Ιουλίου 2026

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινη Εκκλησιά Καρδίτσης, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, επί τη ιερά μνήμη του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Φροντίδα για τις ανάγκες της ζωής

17 Αυγούστου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἡ καρφίτσα! Κυριακή Η΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκοπος Γεώργιος Παυλίδης Μητροπολίτης Νικαίας

17 Αυγούστου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου – Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

29 Ιουλίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Όχι σπατάλη! – Κυριακή Η΄ Ματθαίου

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου – Ο πολλαπλασιασμός των 5 άρτων

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου «Ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν»

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η Ματθαιου Ὁ Ζωοποιὸς Ἄρτος

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το μήνυμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

10 Αυγούστου 2019
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων

22 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

22 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κυριακή Η΄ Ματθαίου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»; Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η’ Ματθαίου (Α’ Κορ. α΄ 10-17) Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἑρμηνεία στὴν περικοπὴ τῶν Πέντε Ἄρτων Anthony Bloom

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας  στην Ι.Μ. Καρυστίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ι.Μ. Καρυστίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist