• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος

in Ελλάδα Κόσμος
19 Σεπτεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος
Share on FacebookShare on Twitter

Έπειτα από μία περίοδο «χαμηλών πτήσεων» το Αγιο Ορος εισέρχεται στην εποχή του Αθανάσιου Μαρτίνου , του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με την προσφορά στην κοινωνία και την Εκκλησία.

Η κυβέρνηση θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας, επέλεξε για τη θέση του πολιτικού διοικητή τον κ. Μαρτίνο, ενώ θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υποδιοικητής ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Η επιλογή Μαρτίνου έρχεται σε μία περίοδο όπου η συνοχή της μοναστικής κοινότητας δοκιμάζεται και λόγω της στάσης της Ρωσίας η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική και σε απόλυτη αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Αν και σημαντικός οικονομικός παράγοντας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο, το οποίο ο ίδιος έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Εχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ. 

Ολα αυτά τα χρόνια έχει προχωρήσει σε ανεγέρσεις και αναστηλώσεις ναών και μοναστηριών καθώς και σε σημαντικά έργα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ενας από τους σπουδαιότερους Ελληνες, ο Θανάσης Μαρτίνος, σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στο Nou-Pou μιλάει για την ιδιωτική πρωτοβουλία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και όχι μόνο.

Μιλώντας για την προσφορά στους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία τονίζει:

H οικονομική κρίση στη χώρα μας, η οποία οφείλεται σε υπερδανεισμό του Δημόσιου Τομέα, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών δαπανών σε κάποιους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Γενικότερα έχει αυξηθεί στους συμπατριώτες μας εντός και εκτός Ελλάδας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε κάποια από αυτά τα κενά να καλύπτονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων και φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιούμεθα μέσω της οικογενειακής μας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου «Αιγέας», με πόρους από τη ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητά μας στο εξωτερικό.

Εξηγώντας την στην ενίσχυση των νοσοκομειακών εξοπλισμών των Νοσοκομείων ανέφερε:

Λόγω περιορισμού των κρατικών χορηγιών στα Γενικά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται. Στον προϋπολογισμό χορηγιών του «Αιγέα» προτεραιότητα δίδεται στις ανάγκες των νοσοκομείων, ιδίως της ευρύτερης περιοχής μας, όπως για παράδειγμα το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, που το θεωρούμε «Νοσοκομείο μας». Θα ήθελα ακόμη να τονίσω την εξαιρετική κατάρτιση των Ελλήνων Ιατρών και την επιμέλεια και αφοσίωση στα καθήκοντά του, του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων μας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικά έχουν μειωθεί οι αποδοχές τους.

Ειδική αναφορά κάνει στην Εκκλησία και την προσφορά του σε αυτή:

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αποτελούσε πάντα στήριγμα του λαού μας σε δύσκολα χρόνια και θεωρώ ότι είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Οι Εκκλησίες μας είναι σημαντικά μνημεία από την εποχή του Βυζαντίου και ως κτήρια πολλές Εκκλησίες διακρίνονται για την ομορφιά τους. Στα χωριά μας συνήθως δεσπόζει η Εκκλησία σαν το μόνο αξιόλογο κτήριο. Η διάσωση και συντήρηση Ιερών Ναών είναι σημαντική για την Ιστορική και Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Τέλος η Εκκλησία έχει σημαίνοντα κοινωνικό ρόλο για ένα τμήμα του πληθυσμού, ιδίως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι Ιεροί Ναοί λειτουργούν σαν πνευματικά κέντρα παράλληλα με τη λατρευτική τους ιδιότητα.

Για την εκπαίδευση και την ενίσχυση σχολείων και ιδρυμάτων λέει: Εμείς αλλά και άλλα σημαντικά Ιδιωτικά Ιδρύματα ενισχύουμε τα Δημόσια Σχολεία με εξοπλισμό που δεν τους παρέχει η Πολιτεία, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών· υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, φωτοτυπικά κλπ., απαραίτητα υλικά που ενισχύουν το σύγχρονο διδακτικό έργο δασκάλων και καθηγητών.

Το έργο… στο Κορωπί 

Ανάμεσα στα σημαντικά έργα στον τομέα αυτό είναι ο εξοπλισμός με τα απαραίτητα, σχολικού συγκροτήματος του Κορωπίου. Σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου Ελισάβετ Μερκούρη, ανέφερε : «Ο μεγάλος δωρητής και ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος εφοδίασε τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία με 11 συνολικά διαδραστικά συστήματα, 11 λάπτοπ και 2 σταθερούς υπολογιστές».

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2014 το υπουργείο Παιδείας είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων, που θα περιλάμβαναν διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα με τη βάση του και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα λογισμικά, προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για 1.470 σχολεία.

Με άλλα λόγια κάθε σύστημα θα κόστιζε περίπου 29.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την αξία – όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και χρηματική – της δωρεάς του κ. Μαρτίνου.

Οσο για τα οφέλη από τη χρησιμοποίηση των διαδραστικών πινάκων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρακολούθηση του μαθήματος ανεβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά.

Τα παιδιά αφομοιώνουν, κατανοούν και ωφελούνται σε μεγαλύτερα ποσοστά, αφού η διδασκαλία με διαδραστικό πίνακα τούς είναι οικεία (δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 7 ετών έχουν σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή και είναι πλήρως εξοικειωμένα με έννοιες όπως χρήση internet, ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρήση λειτουργικού συστήματος, ανταλλαγή αρχείων κλπ).

Οι λόγοι της επιλογής 

Ανεξάρτητα από το σημαντικό έργο του κ. Μαρτίνου στην κοινωνία και την Εκκλησία, η τοποθέτησή του στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους ανοίγει νέους δρόμους για τον Αθω σε μία περίοδο όπου πολλές μονές χρειάζονται παρεμβάσεις αλλά κυρίως χρειάζονται ηρεμία .Τα τελευταία χρόνια λόγω της προσπάθειας των Ρώσων να επεκτείνουν την επιρροή τους μέσω της μονής του Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή, η μοναστική κοινότητα βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και το Φανάρι το οποίο τώρα επιθυμεί να αποκατασταθεί η ηρεμία μετά την κόντρα με το πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή το ουκρανικό αλλά και την τάση «επεκτατισμού» που έχουν επιδείξει οι Ρώσοι.

Ο κ. Μαρτίνος βεβαίως είναι πολιτικός διοικητής αλλά είναι δεδομένο ότι θα εργαστεί για την ηρεμία στη ζωή των μοναχών.

Αυτό επιθυμεί  και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο σε μία κρίσιμη περίοδο θέλει ωριμότητα στους χειρισμούς με τους Ρώσους.

Βάσει όλων αυτών η κυβέρνηση επέλεξε τον κ. Μαρτίνο ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με την Εκκλησία, αλλά διαθέτει και τις γνώσεις ώστε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Δίπλα του θα έχει τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος είναι χρόνια στον Αθω και έχει την εμπειρία να χειρίζεται τα θέματα που αφορούν τις μονές.

Ο Αρίστος Κασμίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς από τη Μικρά Ασία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος διευθυντής της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) και στέλεχος του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Ορους».

Το 1996 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Πολιτικού Διοικητή της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Ορους και έχαιρε της εκτίμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Ορους.

Από το 1999 έως το 2004, χρημάτισε καθήκοντα Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα συμμετείχε στη Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασχολείται με το Αγιο Ορος από το 1977, ως ιδρυτικό μέλος και γραμματέας των «Φίλων του Αγίου Ορους».

Στις 29 Απριλίου 2010, προήχθη σε Πολιτικός Διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους, θέση την οποία διατήρησε έως τις 12 Αυγούστου 2018.

Στις 27 Αυγούστου 2019, διορίστηκε Πολιτικός Υποδιοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους.

«Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Πρόσφατα Άρθρα

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας και υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας και υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια

3 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας ο...

Read more
Η Λάρισα τίμησε τον προστάτη της Δικαιοσύνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λάρισα τίμησε τον προστάτη της Δικαιοσύνης

3 Οκτωβρίου 2026

Με Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Κέραμο Έβρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Κέραμο Έβρου

3 Οκτωβρίου 2026

Επι τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στον οικισμό του Κεράμου, δίπλα...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί στην αγαθή συνείδηση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί στην αγαθή συνείδηση»

3 Οκτωβρίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος,...

Read more
Ο  Αρχιεπίσκοπος προέστη του  Μνημοσύνου του αειμνήστου Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο  Αρχιεπίσκοπος προέστη του  Μνημοσύνου του αειμνήστου Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ

3 Οκτωβρίου 2026

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, θρησκευτικής κατάνυξης και καθολικού σεβασμού τελέστηκε σήμερα το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αειμνήστου, κορυφαίου Δασκάλου και...

Read more
Στη Σεμινάρα της Καλαβρίας και την Κοζέντσα ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος και οι εκδρομείς
Εκκλησία της Ελλάδος

Στη Σεμινάρα της Καλαβρίας και την Κοζέντσα ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος και οι εκδρομείς

3 Οκτωβρίου 2026

 Μετά την ολοκλήρωση της περιηγήσεώς τους στη Σικελία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και τα μέλη της εκδρομής της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Τιμήθηκε στον Βόλο η μνήμη του Προστάτου των Νομικών
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμήθηκε στον Βόλο η μνήμη του Προστάτου των Νομικών

3 Οκτωβρίου 2026

Με την δέουσα ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου του Νομικού...

Read more
Στην επέτειο της 35ετίας του Πατριάρχου, αφιερωμένο το Δ΄ Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Στην επέτειο της 35ετίας του Πατριάρχου, αφιερωμένο το Δ΄ Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής

3 Οκτωβρίου 2026

Συνεχίζονται σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2026, οι εργασίες του Δ´ Επιστημονικού Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατά τη διάρκεια της Α´...

Read more
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο αγώνας συνεχίζεται!»

3 Οκτωβρίου 2026

Η Εκκλησία των Σερρών χαιρετίζει με περαιτέρω προσδοκίες την σημερινή επιστροφή μέρους των ιερών κειμηλίων Της. Σημειώνονται με θετικό πρόσημο...

Read more
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης (3 Οκτωβρίου)
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης (3 Οκτωβρίου)

3 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η πόλις των Αθηνών μπορεί να καυχιέται για την πληθώρα των αγίων που ανάδειξε...

Read more
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

3 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου...

Read more
Δ΄ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δ΄ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

3 Οκτωβρίου 2026

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην «Κροκίδειο» Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου η τέταρτη (Δ΄) προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη, με...

Read more
Τραγελαφικά γεγονότα της Ιερατικής ζωής
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Καθαίρεσις τοῦ τ. ἀρχιμανδρίτου Διονυσίου τοῦ Πατριαρχείου Βουλγαρίας

3 Οκτωβρίου 2026

Κατὰ τὴν συνεδρίαν τῆς 2ας Ὀκτωβρίου 2026, ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Βουλγαρίας, τοῦ Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ἐν πλήρει...

Read more
Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο: «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἀπόφασις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βουλγαρίας σχετικῶς πρὸς τὴν ὑπόθεσιν τοῦ ἀρχιμανδρίτου Νικάνορος

3 Οκτωβρίου 2026

Κατὰ τὴν συνεδρίαν της τῆς 2ας Ὀκτωβρίου 2026, ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Βουλγαρίας, τοῦ Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ἐν...

Read more
33η Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» 18-20 Οκτωβρίου 2026 στη Λευκωσία
Ελλάδα Κόσμος

33η Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» 18-20 Οκτωβρίου 2026 στη Λευκωσία

2 Οκτωβρίου 2026

Η διοργάνωση της 33ης έκθεσης εκκλησιαστικής τέχνης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ έρχεται από την Κυριακή 18 έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 στη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας  στην Ι.Μ. Καρυστίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ι.Μ. Καρυστίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist