• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος

in Ελλάδα Κόσμος
19 Σεπτεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Εποχή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος
Share on FacebookShare on Twitter

Έπειτα από μία περίοδο «χαμηλών πτήσεων» το Αγιο Ορος εισέρχεται στην εποχή του Αθανάσιου Μαρτίνου , του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με την προσφορά στην κοινωνία και την Εκκλησία.

Η κυβέρνηση θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας, επέλεξε για τη θέση του πολιτικού διοικητή τον κ. Μαρτίνο, ενώ θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υποδιοικητής ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Η επιλογή Μαρτίνου έρχεται σε μία περίοδο όπου η συνοχή της μοναστικής κοινότητας δοκιμάζεται και λόγω της στάσης της Ρωσίας η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική και σε απόλυτη αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Αν και σημαντικός οικονομικός παράγοντας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο, το οποίο ο ίδιος έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Εχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ. 

Ολα αυτά τα χρόνια έχει προχωρήσει σε ανεγέρσεις και αναστηλώσεις ναών και μοναστηριών καθώς και σε σημαντικά έργα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ενας από τους σπουδαιότερους Ελληνες, ο Θανάσης Μαρτίνος, σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στο Nou-Pou μιλάει για την ιδιωτική πρωτοβουλία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και όχι μόνο.

Μιλώντας για την προσφορά στους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία τονίζει:

H οικονομική κρίση στη χώρα μας, η οποία οφείλεται σε υπερδανεισμό του Δημόσιου Τομέα, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών δαπανών σε κάποιους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Γενικότερα έχει αυξηθεί στους συμπατριώτες μας εντός και εκτός Ελλάδας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε κάποια από αυτά τα κενά να καλύπτονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων και φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιούμεθα μέσω της οικογενειακής μας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου «Αιγέας», με πόρους από τη ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητά μας στο εξωτερικό.

Εξηγώντας την στην ενίσχυση των νοσοκομειακών εξοπλισμών των Νοσοκομείων ανέφερε:

Λόγω περιορισμού των κρατικών χορηγιών στα Γενικά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται. Στον προϋπολογισμό χορηγιών του «Αιγέα» προτεραιότητα δίδεται στις ανάγκες των νοσοκομείων, ιδίως της ευρύτερης περιοχής μας, όπως για παράδειγμα το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, που το θεωρούμε «Νοσοκομείο μας». Θα ήθελα ακόμη να τονίσω την εξαιρετική κατάρτιση των Ελλήνων Ιατρών και την επιμέλεια και αφοσίωση στα καθήκοντά του, του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων μας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικά έχουν μειωθεί οι αποδοχές τους.

Ειδική αναφορά κάνει στην Εκκλησία και την προσφορά του σε αυτή:

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αποτελούσε πάντα στήριγμα του λαού μας σε δύσκολα χρόνια και θεωρώ ότι είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Οι Εκκλησίες μας είναι σημαντικά μνημεία από την εποχή του Βυζαντίου και ως κτήρια πολλές Εκκλησίες διακρίνονται για την ομορφιά τους. Στα χωριά μας συνήθως δεσπόζει η Εκκλησία σαν το μόνο αξιόλογο κτήριο. Η διάσωση και συντήρηση Ιερών Ναών είναι σημαντική για την Ιστορική και Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Τέλος η Εκκλησία έχει σημαίνοντα κοινωνικό ρόλο για ένα τμήμα του πληθυσμού, ιδίως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι Ιεροί Ναοί λειτουργούν σαν πνευματικά κέντρα παράλληλα με τη λατρευτική τους ιδιότητα.

Για την εκπαίδευση και την ενίσχυση σχολείων και ιδρυμάτων λέει: Εμείς αλλά και άλλα σημαντικά Ιδιωτικά Ιδρύματα ενισχύουμε τα Δημόσια Σχολεία με εξοπλισμό που δεν τους παρέχει η Πολιτεία, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών· υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, φωτοτυπικά κλπ., απαραίτητα υλικά που ενισχύουν το σύγχρονο διδακτικό έργο δασκάλων και καθηγητών.

Το έργο… στο Κορωπί 

Ανάμεσα στα σημαντικά έργα στον τομέα αυτό είναι ο εξοπλισμός με τα απαραίτητα, σχολικού συγκροτήματος του Κορωπίου. Σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου Ελισάβετ Μερκούρη, ανέφερε : «Ο μεγάλος δωρητής και ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος εφοδίασε τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία με 11 συνολικά διαδραστικά συστήματα, 11 λάπτοπ και 2 σταθερούς υπολογιστές».

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2014 το υπουργείο Παιδείας είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων, που θα περιλάμβαναν διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα με τη βάση του και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα λογισμικά, προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για 1.470 σχολεία.

Με άλλα λόγια κάθε σύστημα θα κόστιζε περίπου 29.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την αξία – όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και χρηματική – της δωρεάς του κ. Μαρτίνου.

Οσο για τα οφέλη από τη χρησιμοποίηση των διαδραστικών πινάκων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρακολούθηση του μαθήματος ανεβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά.

Τα παιδιά αφομοιώνουν, κατανοούν και ωφελούνται σε μεγαλύτερα ποσοστά, αφού η διδασκαλία με διαδραστικό πίνακα τούς είναι οικεία (δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 7 ετών έχουν σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή και είναι πλήρως εξοικειωμένα με έννοιες όπως χρήση internet, ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρήση λειτουργικού συστήματος, ανταλλαγή αρχείων κλπ).

Οι λόγοι της επιλογής 

Ανεξάρτητα από το σημαντικό έργο του κ. Μαρτίνου στην κοινωνία και την Εκκλησία, η τοποθέτησή του στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους ανοίγει νέους δρόμους για τον Αθω σε μία περίοδο όπου πολλές μονές χρειάζονται παρεμβάσεις αλλά κυρίως χρειάζονται ηρεμία .Τα τελευταία χρόνια λόγω της προσπάθειας των Ρώσων να επεκτείνουν την επιρροή τους μέσω της μονής του Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή, η μοναστική κοινότητα βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και το Φανάρι το οποίο τώρα επιθυμεί να αποκατασταθεί η ηρεμία μετά την κόντρα με το πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή το ουκρανικό αλλά και την τάση «επεκτατισμού» που έχουν επιδείξει οι Ρώσοι.

Ο κ. Μαρτίνος βεβαίως είναι πολιτικός διοικητής αλλά είναι δεδομένο ότι θα εργαστεί για την ηρεμία στη ζωή των μοναχών.

Αυτό επιθυμεί  και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο σε μία κρίσιμη περίοδο θέλει ωριμότητα στους χειρισμούς με τους Ρώσους.

Βάσει όλων αυτών η κυβέρνηση επέλεξε τον κ. Μαρτίνο ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με την Εκκλησία, αλλά διαθέτει και τις γνώσεις ώστε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Δίπλα του θα έχει τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος είναι χρόνια στον Αθω και έχει την εμπειρία να χειρίζεται τα θέματα που αφορούν τις μονές.

Ο Αρίστος Κασμίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς από τη Μικρά Ασία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος διευθυντής της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) και στέλεχος του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Ορους».

Το 1996 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Πολιτικού Διοικητή της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Ορους και έχαιρε της εκτίμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Ορους.

Από το 1999 έως το 2004, χρημάτισε καθήκοντα Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα συμμετείχε στη Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασχολείται με το Αγιο Ορος από το 1977, ως ιδρυτικό μέλος και γραμματέας των «Φίλων του Αγίου Ορους».

Στις 29 Απριλίου 2010, προήχθη σε Πολιτικός Διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους, θέση την οποία διατήρησε έως τις 12 Αυγούστου 2018.

Στις 27 Αυγούστου 2019, διορίστηκε Πολιτικός Υποδιοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Ορους.

«Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Ταλαντίου Θεολόγος στην Αγία Κυριακή Παραλίας Λιβανατών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ταλαντίου Θεολόγος στην Αγία Κυριακή Παραλίας Λιβανατών

7 Ιουλίου 2026

Σε μία από τις μεγάλες Ιερές Πανηγύρεις της Λόκρίδος, στην Παραλία των Λιβανατών, πλησίον του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος,...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Μεσσηνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Μεσσηνία

7 Ιουλίου 2026

Με την δέουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στους πανηγυρίζοντες Ιερούς...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στον Δομοκό
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στον Δομοκό

7 Ιουλίου 2026

Στον Πανηγυριζοντα Ναό της Αγίας Κυριακής Δομοκού στην πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, στην έδρα του Δήμου Δομοκού...

Read more
Συνέντευξη του Μητρ. Σύρου | Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνέντευξη του Μητρ. Σύρου | Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

7 Ιουλίου 2026

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου φιλοξενεί μια μεγάλη και αποκαλυπτική...

Read more
Χειροτονήθηκε νέος Ιερομόναχος στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονήθηκε νέος Ιερομόναχος στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

7 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ο...

Read more
Μοναχική Κουρά δύο νέων Αδελφών  στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού
Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναχική Κουρά δύο νέων Αδελφών στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού

7 Ιουλίου 2026

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και δοξολογίας προς τον Θεό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 στο Ιερό Ησυχαστήριο «ο Τίμιος...

Read more
Ελλάδα Κόσμος

Εκκλησιαστικά Παράσημα και Μετάλλια: Σύμβολα τιμής, προσφοράς και αναγνώρισης

7 Ιουλίου 2026

Τα εκκλησιαστικά μετάλλια και παράσημα αποτελούν διαχρονικά σύμβολα αναγνώρισης, τιμής και προσφοράς προς την Εκκλησία. Δεν είναι απλώς διακοσμητικά αντικείμενα,...

Read more
Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.
Πνευματικές Διδαχές

Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.

7 Ιουλίου 2026

Θυμάμαι, όταν είχα πάει κάποτε στο Άγιον Όρος, μέσα σε έναν πυκνά δενδροφυτευμένο τόπο, βλέπω από μακριά κάποιον Aσκητή, ο...

Read more
Εμπειρίες της Χάριτος
Πνευματικές Διδαχές

Εμπειρίες της Χάριτος

7 Ιουλίου 2026

Όταν, καμμιά φορά, τον ρωτούσαμε από περιέργεια για τον νόμο της επιρροής, πως ενεργεί αυτό το μυστήριο της επαφής, ώστε...

Read more
Θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του γέροντα Κλεόπα Ιλίε
Πνευματικές Διδαχές

Θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του γέροντα Κλεόπα Ιλίε

7 Ιουλίου 2026

Λίγα χρόνια πριν πεθάνει ο π Κλεόπας είχε κάποιες αρρώστιες. Μια φορά είχε μια γρίπη βαριά και άρχισε να παραληρεί...

Read more
Ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου Ανδρέα πού συνέβη στην Καρπασία της Κύπρου…
Πνευματικές Διδαχές

Ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου Ανδρέα πού συνέβη στην Καρπασία της Κύπρου…

7 Ιουλίου 2026

Ο Άγιος Ανδρέας σέ σύγχρονη αγιογράφηση πού όμως διατηρεί τήν ασκητικότητα στήν έκφραση... Αυτές τις μέρες, πού εμείς εδώ πέρα...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Κοντά στον Κύριο, κάθε σταυρός γίνεται ανάσταση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Κοντά στον Κύριο, κάθε σταυρός γίνεται ανάσταση»

7 Ιουλίου 2026

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στο χωριό Κλειδί...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μαντινείας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μαντινείας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

6 Ιουλίου 2026

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διακλαδικής Εκπαίδευσης ΜηΕΑ παρέστη σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος,...

Read more
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

6 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Read more
Ιερατική Σύναξη και επισκέψεις του Μητροπολίτου Φλωρίνης Ειρηναίου στο Αμύνταιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερατική Σύναξη και επισκέψεις του Μητροπολίτου Φλωρίνης Ειρηναίου στο Αμύνταιο

6 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας  στην Ι.Μ. Καρυστίας

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ι.Μ. Καρυστίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist