• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
1 Σεπτεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας  στο Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλές φορές είναι δύσκολο να διαχωριστεί ο κοινωνικός ρόλος ενός φορέα από την εθνική προσπάθεια. Σε δύσκολους καιρούς, όπως η Κατοχή ή και η σημερινή οικονομική αλλά και ηθική κρίση, οι εθνικοί αγώνες τείνουν να ταυτιστούν με τους κοινωνικούς. Η Εκκλησία και ειδικότερα η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είναι περήφανη για τη μεγάλη συμβολή της στους εθνικούς αγώνες, όπως περήφανη είναι εδώ και επτά χρόνια με την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», ενός Μουσείου με εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο που έρχεται να ενισχύσει και να συνεχίσει αυτή τη συμβολή και προσφορά στο Έθνος με αντικείμενα τα οποία αναδεικνύουν τον πνευματικό πλούτο και τη δημιουργικότητα μιας σπουδαίας ελληνικής ψυχής. Του κ. Ιακώβου Τσούνη, το όνομα του οποίου είναι ταυτόσημο διεθνώς με τις έννοιες «εντιμότητα», «εργατικότητα» και «προσφορά».
Σήμερα το πρωί το «στολίδι» αυτό του Αιγίου (στεγάζεται στην οδό Πολυχρονιάδου 8) άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε δεκάδες Αιγιαλείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με αφορμή την επίσκεψη του ιδρυτή του, κ. Ιακώβου Τσούνη, αλλά και του εκλεκτού προσκεκλημένου του, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Οι δύο άνδρες έφθασαν λίγο μετά τις 10.30π.μ. στο Μουσείο, εκεί όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βοστίτσης, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, ιερείς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.
Αμέσως ξεκίνησε η ξενάγησή τους στους χώρους του Μουσείου την οποία ανέλαβε η Θεολόγος κ. Χρύσα Δημητρίου, παρουσιάζοντας ένα προς ένα τα εκθέματα που έχουν ανεκτίμητη θρησκευτική, εθνική αλλά και ιστορική αξία, προβάλλοντας το μεγαλείο τού ελληνικού και δημιουργικού πνεύματος.
Μετά το πέρας της ξεναγήσεως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συλλογή των σπάνιων αυτών εκθεμάτων του Μουσείου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Ιάκωβο Τσούνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα σπουδαίο κεφάλαιο του Έθνους μας. Παράλληλα, ο κ. Στεφανής ευχήθηκε να υπάρξουν στο μέλλον αντίστοιχες προσωπικότητες με αυτή του κ. Τσούνη, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις σημερινές αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές.
«Πρόκειται για έναν άνθρωπο ταπεινό, με μεγαλείο ψυχής, που έχει να επιδείξει πάνω απ’ όλα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, με γνώμονα πάντα την αγάπη για την πατρίδα μας και τον συνάνθρωπο. Έναν εθνικό θα έλεγα ευεργέτη, που διδάσκει με τον δικό του μοναδικό και ήσυχο τρόπο την προσφορά στην πατρίδα και τον άνθρωπο. Στην συγκυρία που ζούμε, η τιμή στους ευεργέτες και η συνειδητοποίηση της αξίας τους, μας υπενθυμίζει ότι αυτό που φαίνεται ως κυρίαρχο πρόσωπο των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια δεν είναι το αληθινό μας πρόσωπο. Το Μουσείο ΄΄Ιάκωβος Τσούνης΄΄ είναι ένα πραγματικό… κόσμημα Πολιτισμού, για το οποίο όλοι μας αισθανόμαστε μόνο υπερηφάνεια. Ένα συναίσθημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε σε επαγρύπνηση στις ημέρες μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Αρχηγός Γ.Ε.Σ.
Αμέσως μετά οι κ. Τσούνης και Στεφανής μετέβησαν στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», όπου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του Ιδρύματος κ. Σαράντη Μουτσάτσο και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Ιωακείμ Βενιανάκη στους χώρους του αλλά και στον βρεφονηπιακό σταθμό «Τα αγγελουδάκια», δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι αλλά και ευγνώμονες για το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη του Αιγίου, πάντα με τις ευλογίες και τις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.
Ακολούθησε παράθεση γεύματος στο κέντρο «Έσπερος» (στον οικισμό Πανοράματος Συμπολιτείας), εκεί όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης π. Χρήστος Τσάκαλος, αφού πρώτα καλωσόρισε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον κ. Τσούνη για το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου που φέρει το όνομά του και το οποίο αποτελεί θησαυροφυλάκιο κειμηλίων που παραπέμπουν σε σελίδες δόξης και τιμής. «Ο Ιάκωβος Τσούνης έχει καταστεί το πρόσωπο σύμβολο τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της πατρίδος μας. Στο πρόσωπό του βιώνονται με τον πιο αυθεντικό και γνήσιο τρόπο οι υψηλές και υπέρτατες έννοιες ΄΄Πατρίδα΄΄ και ΄΄Ελλάδα΄΄. Η απόλυτη δε αφοσίωσή του σε αυτές τις υπέρτατες αξίες, σε συνδυασμό με τα εγγενή και επίκτητα χαρίσματα που τον κοσμούν, συνέβαλαν στην ανάδειξη και αναγνώριση της πολυδύναμης αυτής προσωπικότητας σε σύμβολο!», τόνισε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Τσούνη ως μία καταξιωμένη προσωπικότητα σε όλους τούς τομείς του ιστορικού γίγνεσθαι. «Δεν μπορώ να γνωρίζω κάθε πόσα χρόνια περνούν από τη ζωή τέτοιοι άνθρωποι! Είχα την ευκαιρία να ονομάσω τον κ. Τσούνη άνθρωπο με κεφαλαία γράμματα! Δικαιολογώντας αυτό τον χαρακτηρισμό, θα σας πω ένα απλό μα συνάμα και τόσο σημαντικό παράδειγμα: Ο Ιάκωβος Τσούνης διακατεχόταν από απίστευτη αγάπη και σεβασμό προς την αείμνηστη μητέρα μου, η οποία εκοιμήθη σε ηλικία 96 ετών… Όταν την πήρε ο Θεός, σχεδόν μία φορά τον μήνα ερχόταν από την Αθήνα στο κοιμητήριο Αιγίου, απροειδοποίητα και πήγαινε στον τάφο της, όπου διάβαζε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της… Δεν έδιδε σημεία παρουσίας σε εμένα, παρά μόνο το μάθαμε εκ των υστέρων από τους ιερείς και τους εργαζομένους στο κοιμητήριο. Αυτό και μόνο δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου!», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, καταλήγοντας ως εξής: «Είμαστε ευγνώμονες προς τον κ. Τσούνη για αυτό τον «θησαυρό» που του έδωσε ο Θεός κατά τη διάρκεια της ζωής του και τον οποίο εμπιστεύθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας. Όλοι όσοι έχουν τη τύχη να τον γνωρίζουν από κοντά διαπιστώνουν ότι αυτό που αποκομίζουν, είτε διαβάζοντας τη ζωή του είτε μιλώντας μαζί του, είναι ένα μάθημα, ένα παράδειγμα βίου, μια έμπνευση επιθυμίας και ζήλου να τον μιμηθούν».
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος, με την ταπεινότητα που τον διακρίνει, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως τον έσχατο αλλά και ελάχιστο των ανθρώπων, ερμηνεύοντας τα δημιουργήματά του ως το καλώς εννοούμενο επιβεβλημένο καθήκον του προς την Πατρίδα. «Ό,τι κι αν έκανα το έκανα από την επιθυμία μου να είμαι πάντα εθνικά και κοινωνικά χρήσιμος, έχοντας ως στόχο τη γνώση και τον παραδειγματισμό των νεώτερων ανθρώπων. Όλα αυτά τα αποκτήματα της ζωής μου, που συγκροτούν εδώ και μια επταετία ένα ολόκληρο Μουσείο, θέλω να αποτελέσουν εύγλωττα διδάγματα για τους σύγχρονους προοδευτικούς ανθρώπους, για την αυριανή ελληνική κοινωνία. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλησα να αποτελέσουν αντικείμενα μιας προσωπικής συλλογής ἠ να εξυπηρετήσουν κάποια μορφή κοινωνικής προβολής. Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της εάν εμείς οι Έλληνες διακατεχόμεθα από αγάπη και ομοψυχία! Τέλος, σας διαβεβαιώνω πως θα ευχαριστώ για πάντα την Πατρίδα μου, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να ονομάζομαι Έλληνας!», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Τσούνης.
Αναμφισβήτητα, η σημερινή επίσκεψη των υψηλών προσκεκλημένων στο Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης» δεν ήταν μια απλή εκδήλωση επιδείξεως μουσειακών εκθεμάτων, αλλά αποτέλεσε (και θα αποτελεί) πρόσκληση για μαθητεία στις αξίες, τα ιδανικά, τον ανθρωπισμό, την ανδρεία, την εργατικότητα, τη δράση, τη δημιουργία, την αξιοπρέπεια, την εθνική συνείδηση, την κοινωνική προσφορά και όλα τα ωραία, υψηλά και ευγενή που αντιπροσωπεύουν τον κάτοχό τους!

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Νεκτάριος, μέγα κεφάλαιο πίστεως, αγάπης, μακροθυμίας και συγχωρητικότητος»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Νεκτάριος, μέγα κεφάλαιο πίστεως, αγάπης, μακροθυμίας και συγχωρητικότητος»

23 Ιουλίου 2026

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, ποιμαντικώς αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, με τιμή, ευλαβικό...

Read more
ΛΗΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΗΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23 Ιουλίου 2026

Με τη χάρη του Θεού και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, η Γ’ Κατασκηνωτική...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

23 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της...

Read more
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΓΑΒΡΙΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΓΑΒΡΙΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

23 Ιουλίου 2026

Η Ιερά μας Μητρόπολις έχει την τιμή την ιδιαίτερη μέσα στα ιερά χώματα της Χαλκιδικής και μάλιστα στην περιοχή των...

Read more
Xειροθεσία αναγνώστου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Xειροθεσία αναγνώστου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος

23 Ιουλίου 2026

Tο πρωί της Κυριακής, 19 Ιουλίου 2026 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη επετείω των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων και χειροθεσία νέου Αναγνώστη
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη επετείω των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων και χειροθεσία νέου Αναγνώστη

23 Ιουλίου 2026

 Με τη συμμετοχή των ευσεβών πιστών της ενορίας τελέσθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό...

Read more
Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ

22 Ιουλίου 2026

Ἡ Ἁγία καὶ Ἱερὰ Σύνοδος, συνελθοῦσα σήμερον, 22αν Ἰουλίου 2026, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου...

Read more
«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Η δυτική εκκλησία σε σχίσμα»

22 Ιουλίου 2026

Μπορεῖ οἱ Ἕλληνες νά μήν ἔχουμε ἐνδιαφέρουν γιά τά ὅσα συμβαίνουν στην ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί γενικότερα στόν Ρωμαιοκαθολικό κόσμο,...

Read more
31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου
Εκκλησία της Ελλάδος

31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου

22 Ιουλίου 2026

Ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῆς Ἁγίας Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλης τῆς Χιοπολίτιδος πανηγύρισε σήμερα τὸ ὁμώνυμο Ἱερὸ Παρεκκλήσιο τῆς πόλεως Σάμου. Τὴ...

Read more
ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2026

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στη Χαλκίδα, προς τιμήν της πολιούχου της αγίας Παρασκευής...

Read more
Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Μερικά θαύματα τοῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (Ἅγιον Ὄρος).

22 Ιουλίου 2026

Εξαιρετική θέσι ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου...

Read more
Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα

22 Ιουλίου 2026

Στον μόνιμο θρόνο Της, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, επέστρεψε, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, μετά από την εξαήμερη...

Read more
Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρωγός των Κατασκηνώσεων της Πιερίας

22 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη για ακόμη μία φορά με αγάπη και ευαισθησία στις ανάγκες της Ιεράς...

Read more
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η Αρχή της Ινδίκτου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης

Η Αρχή της Ινδίκτου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης

Έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους στη Στούπα

Έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους στη Στούπα

Εξόδιος Ακολουθία π.Στεφάνου Σιακαβάρα

Εξόδιος Ακολουθία π.Στεφάνου Σιακαβάρα

Μνημόσυνο π. Γρηγορίου Χαραλαμπίδη

Μνημόσυνο π. Γρηγορίου Χαραλαμπίδη

Η αρχή της Ινδίκτου στην Ορεστιάδα

Η αρχή της Ινδίκτου στην Ορεστιάδα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist