• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

23 Μαΐου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ
Share on FacebookShare on Twitter

Το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2024, πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου Ευβοίας και ο φετινός πανηγυρισμός είναι ενταγμένος στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, αφού στον συγκεκριμένο Ι. Ναό παρέμεινε το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου για 26 έτη (5/6/1925-27/5/1951).

Ανήμερα της εορτής των ισαποστόλων αγίων βασιλέων, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, οι πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ι. Προσκυνήματος Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Ιωάννης Πατεράκης εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, Δημήτριος Πατεράκης-εφημέριος της πανηγυριζούσης Ενορίας, ο οικον. Ιωάννης Γκέκας-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Βλαχιάς, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Άνθιμος Παπαϊωάννου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο σταυροφόρος Ιωάννης Σεφέρης-εφημέριος της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Τσούκας, ο οικον. Αντώνιος Τσούπρος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Κεχριών και οι πρεσβ. Ναούμ Σταύρου-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Στροφυλιάς και Ανέστης Δανέλης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Σπαθαρίου.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία νέων οικογενειών και παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, ψάλλοντας κατά τη διάρκεια των τελουμένων και συμμετέχοντας σε όλες τις ενοριακές δραστηριότητες που λάμπρυναν τον εορτασμό. Όλα αυτά είναι αγαθός καρπός της ανύστακτης ποιμαντικής φροντίδας και της συνεχούς πνευματικής εργασίας υπέρ των πιστών, τις οποίες, επί 25 έτη, άκοπα καλλιεργεί ο φιλόκαλος εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από την καλή του πρεσβυτέρα κ. Ασημίνα.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ετελέσθη η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα, πτυχιούχου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κατόχου μεταπτυχιακού (ΜΑ) και διδακτορικού (PhD) διπλώματος στη Γλωσσολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ο διάκονος, ήδη, Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ εργάστηκε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) στη Θεσσαλονίκη, ως επιστημονικός συνεργάτης, ειδικευόμενος στη διοργάνωση των διεθνών Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του ΚΕΓ, για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΓ, για διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Ερευνητικές εργασίες του στο πεδίο της υπολογιστικής ανάλυσης λαθών και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών σωμάτων μαθητικών κειμένων έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει λάβει το ειδικό πτυχίο αρμονίας (ευρωπαϊκή μουσική) και το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με μουσικοδιδάσκαλο τον κ. Εμμανουήλ Χανιώτη (2013).

Από το 2015 είναι μόνιμος κάτοικος Ν. Προκοπίου Ευβοίας, ενώ από τον Ιούλιο του 2023 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Γυμνασίου Ν. Προκοπίου. Είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου και από το 2020, μέχρι σήμερα, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου.

Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, ο υποδιάκονος Δημήτριος περιέγραψε την Ιερωσύνη ως έργο ασύλληπτο και ανερμήνευτο, το οποίο, ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος δίστασε ενώπιον του κι ας είχε αξιωθεί, σαν άξιος εραστής του Κυρίου που ήταν, της διαβεβαιώσεως του ίδιου του Χριστού ότι θα μπορούσε να γίνει ιερέας Του. Ανέφερε επίσης ότι τις επιφυλάξεις του, στο βήμα αποδοχής της κλήσεως, τις διέλυσε η υπακοή του σε ανθρώπους πνευματικούς, με ευαίσθητες κεραίες που προσλαμβάνουν τα μυστήρια του Θεού και οι οποίοι τον προέτρεψαν κατ’ επανάληψη να αναλάβει αυτό το φρικτό λειτούργημα για λόγους που εκείνοι μόνο γνωρίζουν με τη Χάρη του Θεού που τους φωτίζει.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο Ν. Προκόπι, το ειδυλλιακό περιβόλι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Διόλου τυχαίο το όνομά του καθώς και οι κάτοικοί του, σημαδεμένη η ιστορία του από την παρουσία του πρόσφυγα Οσίου του, ο οποίος εδώ και 100 χρόνια έχει συμμαχήσει με τους πολιούχους Αγίους του Κωνσταντίνο και Ελένη δημιουργώντας ασπίδα προστασίας από διάφορες λαίλαπες που κατά καιρούς το πλήττουν.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, στον διδακτικό και παραινετικό του λόγο εξήρε τον πανηγυρικό χαρακτήρα της σημερινής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολιούχων του Ν. Προκοπίου και ότι η χειροτονία του π. Δημητρίου έδωσε χαρά σε όλους. Τόνισε ότι η Ιερωσύνη ποτέ δεν χορηγείται ως επιβράβευση της αρετής μας, αλλά ως επιδημία της Θείας Χάριτος που αναπληροί τις αδυναμίες μας. Αναφέρθηκε στην επικοινωνία, την οποία είχε την προηγουμένη της χειροτονίας με τον πνευματικό πατέρα του νεοχειροτονηθέντος π. Δημητρίου, Γέροντα Γρηγόριο Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του και την αγάπη του προς τον Σεβασμιώτατο, την χαρά του για την επικείμενη χειροτονία του π. Δημητρίου και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παραστεί λόγω της πανηγυρικής ολονύκτιας ακολουθίας στο Κελλί του στο Άγιον Όρος επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κατά το αγιορειτικό εορτολόγιο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πληροφόρησε τους εκκλησιασθέντες ότι ο π. Δημήτριος θα υπηρετήσει την Εκκλησία, ως άμισθος Κληρικός, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντά του ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής Γυμνασίου. Επισήμανε δε ότι κατά συνέπεια αυτής της συνθήκης μεταξύ του ιερέα και των ενοριτών του θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

Αμέσως μετά τη χειροτονία, άπαντες οι εκκλησιασθέντες πιστοί, αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ!» για το νέο Διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας, επισφραγίζοντας την συνυπουργία του Λαού στο ιερό Μυστήριο.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργύρης Λιάσκος (Πολιτικής Προστασίας), Ευμορφία Πασχαλίδη (Πολιτισμού, Τουρισμού ΤΠΕ), η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ζωή Φίφα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου κ. Ιωάννης Τάρλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΛΑΑ κ. Κωνσταντίνος Γιαννιός και ο αντιπρόεδρος της ίδιας Δημ. Επιχείρησης κ. Ιωάννης Δανέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Προκοπίου κ. Απόστολος Χαλιούλιας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου κ. Κωνσταντίνος Γογιάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μαντουδίου κ. Δημήτριος Ντούλμας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ορφανός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος και Ιωάννης Καντζούρας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Δαυΐδ-Ταξιάρχης Σταματονικολός και ο λαμπαδάριος του Ι. Προσκυνήματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου κ. Νικόλαος Ενωτιάδης με μέλη των χορωδιών τους. Επίσης την πανήγυρη λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ν. Προκοπίου Ευβοίας, με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Βετσονούρη και η Χορευτική ομάδα Ν. Προκοπίου Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά το πέρας της πανηγύρεως και αφού ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν, όλοι συμμετείχαν σε παραδοσιακό εόρτιο γεύμα στην αυλή της εκκλησίας, το οποίο είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη επιμέλεια μέλη της Ενορίας.

Φωτογραφίες: Ασημίνα Πατεράκη, Σωτήριος Σκάνδαλος, Δημήτριος Τούσης

Πρόσφατα Άρθρα

Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος

6 Μαΐου 2026

 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο νέος Διοικητής του Κέντρου...

Read more
Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

6 Μαΐου 2026

Ημέρες πνευματικής χαράς και θεομητορικής ευλογίας απολαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Απριλίου...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην Καρδίτσα

6 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα, μία μορφή που...

Read more
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ

6 Μαΐου 2026

Τήν Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, στήν Αἴθουσα Τελετῶν «Ἀλέξανδρος Παπαναστασίου» του παλαιοῦ κτιρίου τῆς Φιλοσοφικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

6 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εβδομαδιαίου εορτασμού της ιεράς εφεστίου εικόνος του Μητροπολιτικού Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως...

Read more
π. Φίλιππος : Η ευθανασία αποτελεί ύβρη κατά του Δημιουργού
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος : Η ευθανασία αποτελεί ύβρη κατά του Δημιουργού

6 Μαΐου 2026

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας, της Β’ Λυκείου, και στην 4η ενότητα του βιβλίου “Αρχές Φιλοσοφίας” γίνεται λόγος για...

Read more
Με Ι. Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με Ι. Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

6 Μαΐου 2026

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής. Την παραμονή της εορτής Τρίτη 5 Μαΐου...

Read more
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους αποκτά πιστοποίηση ISO 9001 και ενισχύει το πολυσχιδές κοινωνικό της έργο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους αποκτά πιστοποίηση ISO 9001 και ενισχύει το πολυσχιδές κοινωνικό της έργο

6 Μαΐου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, έλαβε την πιστοποίηση κατά το...

Read more
Ιστορική επίσκεψη και προσκύνημα της εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιστορική επίσκεψη και προσκύνημα της εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

6 Μαΐου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2026, η ιστορική επίσκεψη και το πρώτο επίσημο προσκύνημα των αντιπροσώπων των...

Read more
Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ

5 Μαΐου 2026

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ιερά μνήμη του Οσίου και...

Read more
Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

5 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου 2026, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου...

Read more
Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας

5 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος επισκέφθηκε εκ νέου τη Ρεντίνα, προκειμένου να επιβλέψει από...

Read more
Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

5 Μαΐου 2026

Ιστορική προσφορά για τους πιστούς – Δωρεά 300.000 βιβλίων από τη Dekagro Με κεντρικό θέμα τη διαχρονική προσφορά στην πίστη...

Read more
Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Read more
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;
Κηρύγματα

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026

«Ο Μεσσίας (= Χριστός), όταν η εορτή ήταν στο μέσο, στάθηκε ανάμεσα στους διδασκάλους του μωσαϊκού Νόμου και τους δίδασκε»....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Λόγος επί της εορτής της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026
Next Post
Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται  στόν ὂλεθρο»

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται στόν ὂλεθρο»

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist