• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

in Εκκλησία της Ελλάδος
23 Μαΐου 2024
byPoimin.gr Team
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ
Share on FacebookShare on Twitter

Το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2024, πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου Ευβοίας και ο φετινός πανηγυρισμός είναι ενταγμένος στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, αφού στον συγκεκριμένο Ι. Ναό παρέμεινε το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου για 26 έτη (5/6/1925-27/5/1951).

Ανήμερα της εορτής των ισαποστόλων αγίων βασιλέων, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, οι πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ι. Προσκυνήματος Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Ιωάννης Πατεράκης εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, Δημήτριος Πατεράκης-εφημέριος της πανηγυριζούσης Ενορίας, ο οικον. Ιωάννης Γκέκας-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Βλαχιάς, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Άνθιμος Παπαϊωάννου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο σταυροφόρος Ιωάννης Σεφέρης-εφημέριος της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Τσούκας, ο οικον. Αντώνιος Τσούπρος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Κεχριών και οι πρεσβ. Ναούμ Σταύρου-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Στροφυλιάς και Ανέστης Δανέλης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Σπαθαρίου.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία νέων οικογενειών και παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, ψάλλοντας κατά τη διάρκεια των τελουμένων και συμμετέχοντας σε όλες τις ενοριακές δραστηριότητες που λάμπρυναν τον εορτασμό. Όλα αυτά είναι αγαθός καρπός της ανύστακτης ποιμαντικής φροντίδας και της συνεχούς πνευματικής εργασίας υπέρ των πιστών, τις οποίες, επί 25 έτη, άκοπα καλλιεργεί ο φιλόκαλος εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από την καλή του πρεσβυτέρα κ. Ασημίνα.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ετελέσθη η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα, πτυχιούχου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κατόχου μεταπτυχιακού (ΜΑ) και διδακτορικού (PhD) διπλώματος στη Γλωσσολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ο διάκονος, ήδη, Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ εργάστηκε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) στη Θεσσαλονίκη, ως επιστημονικός συνεργάτης, ειδικευόμενος στη διοργάνωση των διεθνών Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του ΚΕΓ, για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΓ, για διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Ερευνητικές εργασίες του στο πεδίο της υπολογιστικής ανάλυσης λαθών και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών σωμάτων μαθητικών κειμένων έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει λάβει το ειδικό πτυχίο αρμονίας (ευρωπαϊκή μουσική) και το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με μουσικοδιδάσκαλο τον κ. Εμμανουήλ Χανιώτη (2013).

Από το 2015 είναι μόνιμος κάτοικος Ν. Προκοπίου Ευβοίας, ενώ από τον Ιούλιο του 2023 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Γυμνασίου Ν. Προκοπίου. Είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου και από το 2020, μέχρι σήμερα, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου.

Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, ο υποδιάκονος Δημήτριος περιέγραψε την Ιερωσύνη ως έργο ασύλληπτο και ανερμήνευτο, το οποίο, ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος δίστασε ενώπιον του κι ας είχε αξιωθεί, σαν άξιος εραστής του Κυρίου που ήταν, της διαβεβαιώσεως του ίδιου του Χριστού ότι θα μπορούσε να γίνει ιερέας Του. Ανέφερε επίσης ότι τις επιφυλάξεις του, στο βήμα αποδοχής της κλήσεως, τις διέλυσε η υπακοή του σε ανθρώπους πνευματικούς, με ευαίσθητες κεραίες που προσλαμβάνουν τα μυστήρια του Θεού και οι οποίοι τον προέτρεψαν κατ’ επανάληψη να αναλάβει αυτό το φρικτό λειτούργημα για λόγους που εκείνοι μόνο γνωρίζουν με τη Χάρη του Θεού που τους φωτίζει.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο Ν. Προκόπι, το ειδυλλιακό περιβόλι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Διόλου τυχαίο το όνομά του καθώς και οι κάτοικοί του, σημαδεμένη η ιστορία του από την παρουσία του πρόσφυγα Οσίου του, ο οποίος εδώ και 100 χρόνια έχει συμμαχήσει με τους πολιούχους Αγίους του Κωνσταντίνο και Ελένη δημιουργώντας ασπίδα προστασίας από διάφορες λαίλαπες που κατά καιρούς το πλήττουν.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, στον διδακτικό και παραινετικό του λόγο εξήρε τον πανηγυρικό χαρακτήρα της σημερινής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολιούχων του Ν. Προκοπίου και ότι η χειροτονία του π. Δημητρίου έδωσε χαρά σε όλους. Τόνισε ότι η Ιερωσύνη ποτέ δεν χορηγείται ως επιβράβευση της αρετής μας, αλλά ως επιδημία της Θείας Χάριτος που αναπληροί τις αδυναμίες μας. Αναφέρθηκε στην επικοινωνία, την οποία είχε την προηγουμένη της χειροτονίας με τον πνευματικό πατέρα του νεοχειροτονηθέντος π. Δημητρίου, Γέροντα Γρηγόριο Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του και την αγάπη του προς τον Σεβασμιώτατο, την χαρά του για την επικείμενη χειροτονία του π. Δημητρίου και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παραστεί λόγω της πανηγυρικής ολονύκτιας ακολουθίας στο Κελλί του στο Άγιον Όρος επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κατά το αγιορειτικό εορτολόγιο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πληροφόρησε τους εκκλησιασθέντες ότι ο π. Δημήτριος θα υπηρετήσει την Εκκλησία, ως άμισθος Κληρικός, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντά του ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής Γυμνασίου. Επισήμανε δε ότι κατά συνέπεια αυτής της συνθήκης μεταξύ του ιερέα και των ενοριτών του θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

Αμέσως μετά τη χειροτονία, άπαντες οι εκκλησιασθέντες πιστοί, αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ!» για το νέο Διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας, επισφραγίζοντας την συνυπουργία του Λαού στο ιερό Μυστήριο.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργύρης Λιάσκος (Πολιτικής Προστασίας), Ευμορφία Πασχαλίδη (Πολιτισμού, Τουρισμού ΤΠΕ), η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ζωή Φίφα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου κ. Ιωάννης Τάρλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΛΑΑ κ. Κωνσταντίνος Γιαννιός και ο αντιπρόεδρος της ίδιας Δημ. Επιχείρησης κ. Ιωάννης Δανέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Προκοπίου κ. Απόστολος Χαλιούλιας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου κ. Κωνσταντίνος Γογιάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μαντουδίου κ. Δημήτριος Ντούλμας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ορφανός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος και Ιωάννης Καντζούρας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Δαυΐδ-Ταξιάρχης Σταματονικολός και ο λαμπαδάριος του Ι. Προσκυνήματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου κ. Νικόλαος Ενωτιάδης με μέλη των χορωδιών τους. Επίσης την πανήγυρη λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ν. Προκοπίου Ευβοίας, με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Βετσονούρη και η Χορευτική ομάδα Ν. Προκοπίου Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά το πέρας της πανηγύρεως και αφού ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν, όλοι συμμετείχαν σε παραδοσιακό εόρτιο γεύμα στην αυλή της εκκλησίας, το οποίο είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη επιμέλεια μέλη της Ενορίας.

Φωτογραφίες: Ασημίνα Πατεράκη, Σωτήριος Σκάνδαλος, Δημήτριος Τούσης

Πρόσφατα Άρθρα

Ιερές Παρακλήσεις για τους διαγωνιζομένους  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Παρακλήσεις για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

28 Μαΐου 2026

Δύο προσευχητικές συνάξεις∙ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, και...

Read more
Με πίστη ακλόνητη και ταπείνωση καρδίας τιμήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στους Άνω Χαλκιάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πίστη ακλόνητη και ταπείνωση καρδίας τιμήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στους Άνω Χαλκιάδες

28 Μαΐου 2026

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη...

Read more
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

28 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή χριστιανών, εορτάσθηκε και εφέτος, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 στο Νέο...

Read more
Ο Γκούλου Νεκτάριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Γκούλου Νεκτάριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας

27 Μαΐου 2026

Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός Ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού και Θαυματουργού τελέσθηκε χθες το...

Read more
Μεσσηνίας Χρυσόστομος προς μαθητές: Οι προσευχές μας μαζί σας!!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεσσηνίας Χρυσόστομος προς μαθητές: Οι προσευχές μας μαζί σας!!!

27 Μαΐου 2026

Με την παρουσία πλήθους νέων αγοριών και κοριτσιών που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και προς ενίσχυση...

Read more
Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Κηφισιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Κηφισιά

27 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 26 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωπος της...

Read more
Υποδοχή εργαζομένων της ΒΦΛ Καβάλας στον Παιδικό Σταθμό της Ι.Μ. Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή εργαζομένων της ΒΦΛ Καβάλας στον Παιδικό Σταθμό της Ι.Μ. Μεσσηνίας

27 Μαΐου 2026

Στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη εργαζομένων και συγγενών τους από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Νέας Καρβάλης...

Read more
Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας

27 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πτολεμαΐδος υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των...

Read more
Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

27 Μαΐου 2026

Με εσπερινό περίπατο στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Κυρίου Εμμαούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα, Λητής και Ρεντίνης, ολοκληρώθηκε η πνευματική εργασία...

Read more
Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

27 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών που...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

27 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Στη Μητρόπολή μας εορτάζει...

Read more
«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες

27 Μαΐου 2026

 Η Ιερά Μητρόπολή μας, με διαρκές ενδιαφέρον και πατρική μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, συμμετέχει και φέτος...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Θαύμα Αγίου Ιωάννη Ρώσου – Θεραπεία μυελογενούς λευχαιμίας

27 Μαΐου 2026

…Μια οικογένεια στην Αθήνα δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, το παιδί τους ο Βασιλάκης, Ε' Δημοτικού, ξαφνικά έχασε το κέφι του,...

Read more
Ιωάννης ο Ρώσος: Ο Όσιος που λάτρεψαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι
Πνευματικές Διδαχές

Ο άπιστος γιατρός – Συγκλονιστικό Θαύμα Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!

27 Μαΐου 2026

Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε...

Read more
«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

26 Μαΐου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με κεντρικό θέμα τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός 95χρονου ιερέα που γνώρισε και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται  στόν ὂλεθρο»

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται στόν ὂλεθρο»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist