• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

in Εκκλησία της Ελλάδος
23 Μαΐου 2024
byPoimin.gr Team
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ Ν. ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ
Share on FacebookShare on Twitter

Το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2024, πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου Ευβοίας και ο φετινός πανηγυρισμός είναι ενταγμένος στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, αφού στον συγκεκριμένο Ι. Ναό παρέμεινε το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου για 26 έτη (5/6/1925-27/5/1951).

Ανήμερα της εορτής των ισαποστόλων αγίων βασιλέων, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, οι πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ι. Προσκυνήματος Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Ιωάννης Πατεράκης εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, Δημήτριος Πατεράκης-εφημέριος της πανηγυριζούσης Ενορίας, ο οικον. Ιωάννης Γκέκας-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Βλαχιάς, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Άνθιμος Παπαϊωάννου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο σταυροφόρος Ιωάννης Σεφέρης-εφημέριος της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Τσούκας, ο οικον. Αντώνιος Τσούπρος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Κεχριών και οι πρεσβ. Ναούμ Σταύρου-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Στροφυλιάς και Ανέστης Δανέλης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Σπαθαρίου.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία νέων οικογενειών και παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, ψάλλοντας κατά τη διάρκεια των τελουμένων και συμμετέχοντας σε όλες τις ενοριακές δραστηριότητες που λάμπρυναν τον εορτασμό. Όλα αυτά είναι αγαθός καρπός της ανύστακτης ποιμαντικής φροντίδας και της συνεχούς πνευματικής εργασίας υπέρ των πιστών, τις οποίες, επί 25 έτη, άκοπα καλλιεργεί ο φιλόκαλος εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από την καλή του πρεσβυτέρα κ. Ασημίνα.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ετελέσθη η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τζιμώκα, πτυχιούχου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κατόχου μεταπτυχιακού (ΜΑ) και διδακτορικού (PhD) διπλώματος στη Γλωσσολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ο διάκονος, ήδη, Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ εργάστηκε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) στη Θεσσαλονίκη, ως επιστημονικός συνεργάτης, ειδικευόμενος στη διοργάνωση των διεθνών Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του ΚΕΓ, για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΓ, για διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Ερευνητικές εργασίες του στο πεδίο της υπολογιστικής ανάλυσης λαθών και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών σωμάτων μαθητικών κειμένων έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει λάβει το ειδικό πτυχίο αρμονίας (ευρωπαϊκή μουσική) και το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με μουσικοδιδάσκαλο τον κ. Εμμανουήλ Χανιώτη (2013).

Από το 2015 είναι μόνιμος κάτοικος Ν. Προκοπίου Ευβοίας, ενώ από τον Ιούλιο του 2023 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Γυμνασίου Ν. Προκοπίου. Είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου και από το 2020, μέχρι σήμερα, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου.

Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, ο υποδιάκονος Δημήτριος περιέγραψε την Ιερωσύνη ως έργο ασύλληπτο και ανερμήνευτο, το οποίο, ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος δίστασε ενώπιον του κι ας είχε αξιωθεί, σαν άξιος εραστής του Κυρίου που ήταν, της διαβεβαιώσεως του ίδιου του Χριστού ότι θα μπορούσε να γίνει ιερέας Του. Ανέφερε επίσης ότι τις επιφυλάξεις του, στο βήμα αποδοχής της κλήσεως, τις διέλυσε η υπακοή του σε ανθρώπους πνευματικούς, με ευαίσθητες κεραίες που προσλαμβάνουν τα μυστήρια του Θεού και οι οποίοι τον προέτρεψαν κατ’ επανάληψη να αναλάβει αυτό το φρικτό λειτούργημα για λόγους που εκείνοι μόνο γνωρίζουν με τη Χάρη του Θεού που τους φωτίζει.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο Ν. Προκόπι, το ειδυλλιακό περιβόλι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Διόλου τυχαίο το όνομά του καθώς και οι κάτοικοί του, σημαδεμένη η ιστορία του από την παρουσία του πρόσφυγα Οσίου του, ο οποίος εδώ και 100 χρόνια έχει συμμαχήσει με τους πολιούχους Αγίους του Κωνσταντίνο και Ελένη δημιουργώντας ασπίδα προστασίας από διάφορες λαίλαπες που κατά καιρούς το πλήττουν.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, στον διδακτικό και παραινετικό του λόγο εξήρε τον πανηγυρικό χαρακτήρα της σημερινής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολιούχων του Ν. Προκοπίου και ότι η χειροτονία του π. Δημητρίου έδωσε χαρά σε όλους. Τόνισε ότι η Ιερωσύνη ποτέ δεν χορηγείται ως επιβράβευση της αρετής μας, αλλά ως επιδημία της Θείας Χάριτος που αναπληροί τις αδυναμίες μας. Αναφέρθηκε στην επικοινωνία, την οποία είχε την προηγουμένη της χειροτονίας με τον πνευματικό πατέρα του νεοχειροτονηθέντος π. Δημητρίου, Γέροντα Γρηγόριο Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του και την αγάπη του προς τον Σεβασμιώτατο, την χαρά του για την επικείμενη χειροτονία του π. Δημητρίου και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παραστεί λόγω της πανηγυρικής ολονύκτιας ακολουθίας στο Κελλί του στο Άγιον Όρος επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κατά το αγιορειτικό εορτολόγιο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πληροφόρησε τους εκκλησιασθέντες ότι ο π. Δημήτριος θα υπηρετήσει την Εκκλησία, ως άμισθος Κληρικός, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντά του ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής Γυμνασίου. Επισήμανε δε ότι κατά συνέπεια αυτής της συνθήκης μεταξύ του ιερέα και των ενοριτών του θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

Αμέσως μετά τη χειροτονία, άπαντες οι εκκλησιασθέντες πιστοί, αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ!» για το νέο Διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας, επισφραγίζοντας την συνυπουργία του Λαού στο ιερό Μυστήριο.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργύρης Λιάσκος (Πολιτικής Προστασίας), Ευμορφία Πασχαλίδη (Πολιτισμού, Τουρισμού ΤΠΕ), η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ζωή Φίφα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου κ. Ιωάννης Τάρλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΛΑΑ κ. Κωνσταντίνος Γιαννιός και ο αντιπρόεδρος της ίδιας Δημ. Επιχείρησης κ. Ιωάννης Δανέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Προκοπίου κ. Απόστολος Χαλιούλιας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου κ. Κωνσταντίνος Γογιάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μαντουδίου κ. Δημήτριος Ντούλμας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ορφανός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος και Ιωάννης Καντζούρας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Δαυΐδ-Ταξιάρχης Σταματονικολός και ο λαμπαδάριος του Ι. Προσκυνήματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου κ. Νικόλαος Ενωτιάδης με μέλη των χορωδιών τους. Επίσης την πανήγυρη λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ν. Προκοπίου Ευβοίας, με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Βετσονούρη και η Χορευτική ομάδα Ν. Προκοπίου Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά το πέρας της πανηγύρεως και αφού ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν, όλοι συμμετείχαν σε παραδοσιακό εόρτιο γεύμα στην αυλή της εκκλησίας, το οποίο είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη επιμέλεια μέλη της Ενορίας.

Φωτογραφίες: Ασημίνα Πατεράκη, Σωτήριος Σκάνδαλος, Δημήτριος Τούσης

Πρόσφατα Άρθρα

H εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Αγιοπηγή
Εκκλησία της Ελλάδος

H εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Αγιοπηγή

8 Σεπτεμβρίου 2026

  Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος...

Read more
Η καρδιά του Έβρου κτύπησε στη Μονή Δαδιάς
Εκκλησία της Ελλάδος

Η καρδιά του Έβρου κτύπησε στη Μονή Δαδιάς

8 Σεπτεμβρίου 2026

Υπό την κραταιά σκέπη της Παναγίας μας προσφεύγουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου οι ακρίτες του Έβρου, η οποία ως...

Read more
Με λαμπρότητα η πανήγυρις  της Παναγίας «Γιάτρισσας» στο Λουτράκι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η πανήγυρις της Παναγίας «Γιάτρισσας» στο Λουτράκι

8 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε η μεγάλη πανήγυρις του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιωτίσσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιωτίσσης

8 Σεπτεμβρίου 2026

Με την παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Σερβίας και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε κατά...

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Η Παναγία μάς ανοίγει δρόμους ελευθερίας και αντίστασης»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Η Παναγία μάς ανοίγει δρόμους ελευθερίας και αντίστασης»

8 Σεπτεμβρίου 2026

Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου,...

Read more
Ευλαβικό προσκύνημα στις ρίζες
Εκκλησία της Ελλάδος

Ευλαβικό προσκύνημα στις ρίζες

8 Σεπτεμβρίου 2026

Στην γενέτειρα γη των κατά σάρκα γονέων του, Αποστόλου και Αικατερίνης, στην ηρωοτόκο και ελατοσκέπαστη κώμη Πανουργιά, την ομώνυμο πατρίδα...

Read more
Πάνδημος εορτασμός στην Ι. Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Αντινίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημος εορτασμός στην Ι. Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Αντινίτσης

8 Σεπτεμβρίου 2026

Στην ιστορική και αιματοβαμμένη Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής

8 Σεπτεμβρίου 2026

Κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, που αποτελεί...

Read more
Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης

8 Σεπτεμβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ενορία Κοκκινόραχης εόρτασε το Γενέθλιο της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας, που βρίσκεται σ’ ένα...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου Πανοράματος
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου Πανοράματος

8 Σεπτεμβρίου 2026

   Το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου Πανοράματος, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον...

Read more
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

8 Σεπτεμβρίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2026 τον αγιασμό...

Read more
Εξιτήριο για τον Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης Θεόκλητο
Εκκλησία της Ελλάδος

Εξιτήριο για τον Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης Θεόκλητο

8 Σεπτεμβρίου 2026

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου στο Γενικό...

Read more
π. Φίλιππος: Η Παναγία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φυσιολογική οικογένεια!!!
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος: Η Παναγία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φυσιολογική οικογένεια!!!

8 Σεπτεμβρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης, τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου...

Read more
Ο Αγιασμός του νέου Σχολικού Έτους από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως
Ελλάδα Κόσμος

Διαμαρτυρία ΠΕΠΠ για τις καινοτομίες κατά την τέλεση του Αγιασμού στα σχολεία στην Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως

8 Σεπτεμβρίου 2026

Θεσσαλονίκη, 08/09/2026 Πανελλήνια Ένωση Πολιτών για τα Παιδιά (ΠΕΠΠ ΑΜΚΕ) ΠΡΟΣ: Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Ιδ. Γραφείο Επισκόπου, Γραφείο Τύπου...

Read more
Εορτή Συνάξεως Παναγίας Βηματάρισσας στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή Συνάξεως Παναγίας Βηματάρισσας στη Ν. Ιωνία

8 Σεπτεμβρίου 2026

Με λαμπρότητα και τη δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Σύναξη της Ιεράς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Οι γάμοι – Κυριακής ΙΔ’ Ματθαίου

2 Ιανουαρίου 2021

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπω βασιλεῖ,  ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῶ αὐτοῦ» (Ματθ.22,2) Καὶ ἡ σημερινὴ...

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

Κεκλημένοι όλοι για τον θείο γάμο

2 Σεπτεμβρίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

3 Σεπτεμβρίου 2018
Next Post
Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Η Ι.Μ. Κίτρους φιλοξένησε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

Φθιώτιδος Συμεών: «Οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καί ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται  στόν ὂλεθρο»

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ὃταν οἱ νόμοι εἶναι ἀντίθετοι μέ τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ, τότε οἱ κοινωνίες ὁδηγοῦνται στόν ὂλεθρο»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist