• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της Εκκλησίας

28 Απριλίου 2020
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Ελλάδα Κόσμος
Το ταξίδι της Μ.Τεσσαρακοστής πορεία προς το Άγιον Πάσχα
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 

Εν Πειραιεί τη 27η Απριλίου 2020

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της Εκκλησίας, με πρόφαση την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται να εφαρμόζεται μεθοδευμένα και συστηματικά τον τελευταίο καιρό από την Πολιτεία. Έχουμε ήδη αναφερθεί στο φλέγον θέμα των περιοριστικών μέτρων της πολιτείας λόγω κορωνοϊού κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ωστόσο θεωρήσαμε καθήκον μας να επανέλθουμε και πάλι, καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε τόσο από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ένα καταιγισμό άρθρων και δημοσιεύσεων,  όσο και από πάμπολλα τηλεφωνήματα και email που δεχόμεθα από πνευματικά τέκνα, αδελφούς εν Χριστώ και συνεργάτες, την  συνεχώς διογκουμένη οργή και αγανάκτηση του πιστού λαού του Θεού.

Όπως φάνηκε από το γράμμα και το πνεύμα των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αλλά και από τα ίδια τα γεγονότα, η σωματική υγεία ανυψώθηκε ως υπέρτατο αγαθό, υπεράνω και της πνευματικής υγείας και οι σωματικές ανάγκες υπεράνω των πνευματικών αναγκών, τις οποίες υπηρετεί και διακονεί η Εκκλησία, ως πνευματικό ιατρείο των ψυχών. Ο ρόλος της και η αποστολή της επιδεικτικά λοιδορήθηκε και περιφρονήθηκε, ενώ κλήθηκε η «θεά» επιστήμη, ως μόνη ικανή και άξια πάσης εμπιστοσύνης, να δώσει τα φώτα της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητος τις τελευταίες ημέρες και ιδίως την Μεγάλη Εβδομάδα με συλλήψεις πιστών, στουχτερά πρόστιμα, πράξεις βίας από αστυνομικούς, ποινικές διώξεις εις βάρος αρχιερέων και ιερέων, σφράγισμα ναών και προσκυνημάτων από αστυνομικές δυνάμεις, τέλεση Θείων Λειτουργιών και ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, είτε σε σπίτια και αποθήκες «διά τον φόβον των ιουδαίων», είτε σε ώρες μεταμεσονύκτιες, όπου δεν κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους και πολλά άλλα, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που θυμίζει την εποχή των κατακομβών, ή την εποχή του αμείλικτου διωγμού εναντίον της Εκκλησίας από το αντίχριστο Σοβιετικό καθεστώς της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής Ρωσίας.

Ο ιδιότυπος διωγμός εναντίον της Εκκλησίας στράφηκε προς δύο κυρίως κατευθύνσεις: 1) Στο να αποκλειστεί με κάθε τρόπο  η προσέλευση των πιστών στους ναούς και η συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες με την πρόφαση ότι υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού, και 2) Να αποκλεισθεί η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ως πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία με το κλείσιμο των Εκκλησιών.

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο κίνδυνος του συνωστισμού μπορούσε να προληφθεί από την Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία με κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ανάλογα με αυτά που έλαβε στις Υπεραγορές και στις Τράπεζες, όπου εφαρμόσθηκε ελεγχόμενος αριθμός εισερχομένων. Είναι φανερό, ότι η πολιτεία ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι τουλάχιστον άδικο και μεροληπτικό, να επιτρέπει μεν την λειτουργία των Υπεραγορών και των Τραπεζών και να βάζει λουκέτο στους Ναούς. Να δείχνει ανοχή στο συνωστισμό, που πολλές φορές παρατηρήθηκε στους χώρους  αυτούς, ή στις λαϊκές αγορές και να μην επιτρέπει την προσκύνηση του Ιερού Επιταφίου, ή την κατ’ ιδίαν προσευχή, ούτε ακόμη και με την τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.  Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα: «Σε μια Εκκλησία έβγαλαν τα βάγια την Κυριακή των Βαΐων έξω από την πόρτα και επενέβησαν οι δυνάμεις καταστολής, να τα ξαναβάλουν μέσα, μη τυχόν και μαζευτεί κόσμος…. Οικοτροφεία, γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, δομές μεταναστών, καταυλισμοί τσιγγάνων, αδελφότητες, κοινόβια, συνεργεία αυτοκινήτων και εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, ή τεχνικών Εταιρειών, όλοι μαζί συζούν και δουλεύουν μέχρι αυτή την ώρα με ελάχιστες ως μηδενικές προφυλάξεις και μόνο στις Εκκλησίες επιτρέπονται αυστηρά μόνο 4 άτομα και αυτά σε διασπορά».

Όσο για αποκλεισμό από την Θεία Κοινωνία, η στάση της πολιτείας ήταν ακόμη πιο ένοχη και απαράδεκτη. Η ποινική δίωξη του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και του π. Γεωργίου Σχοινά από το Κουκάκι, επειδή τόλμησαν να κοινωνήσουν κάποιους πιστούς, ξεσκεπάζουν και αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Πολιτείας. Όπως απέδειξε δημόσια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος άγιος Κερκύρας, όπως και οι άλλοι υπόδικοι κληρικοί, δεν διέπραξαν κάποιο αδίκημα, διότι πουθενά στις υπουργικές αποφάσεις δεν υπάρχει απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά όμως τους ασκήθηκε ποινική δίωξη. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει, ότι ένας από τους κύριους λόγους του κλεισίματος των Εκκλησιών, ήταν να αποκλεισθεί πάσει θυσία ο λαός από την Θεία Μετάληψη, ως δήθεν αιτία μολύνσεως και μεταδόσεως του κορωνοϊού. Ματαίως προσπάθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι καθηγητές κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, ο κ. Κουντουράς κ.α. να επισημάνουν ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ότι η Θεία Κοινωνία διασπείρει μεταδοτικές ασθένειες. Οι επισημάνσεις τους όχι απλά δεν ελήφθησαν υπόψη, αλλά στιγματίστηκαν ως «αντιεπιστημονικές», οι επιστήμονες αυτοί απειλήθηκαν ότι θα συρθούν σε πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, ως δήθεν διασπείροντες «επικίνδυνες απόψεις για την δημόσια υγεία»! Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο 152 ιατρών επιστημόνων από την Κύπρο, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ανοίξουν οι Εκκλησίες. Γράφουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Όπως γνωρίζετε και εσείς, ως Ορθόδοξος χριστιανός, η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός και η μετάληψή Του από τους Ορθοδόξους χριστιανούς, δεν αποτελεί απλά ένα θρησκευτικό, εθιμοτυπικό, τελετουργικό καθήκον, αλλά τη βάση της πίστεώς τους, καθώς και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Παρόλο που είμαστε σίγουροι, ότι και εσείς, ως Ορθόδοξος χριστιανός συμμερίζεστε τα δόγματα της Ορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων και ότι η Θεία Κοινωνία είναι ‘εφόδιο ζωής αιωνίου’ και ότι από αυτή, ή μέσω αυτής, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ιοί, σας αναφέρουμε ότι και επιστημονικά δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη, ή έρευνα, που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί. Το μόνο επιστημονικό δεδομένο που μπορεί να υπάρχει και που η επιστημονική κοινότητα αποδέχεται, εκεί που δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα, είναι η αναδρομική μελέτη της κλινικής εμπειρίας, που στην περίπτωση της Θείας Κοινωνίας αφορά αναδρομική κλινική εμπειρία 2000 χρόνων (π.χ. Ιερείς και όχι μόνον, που καταλύουν καθημερινά τη Θεία Κοινωνία στα Νοσοκομεία, ακόμη και Νοσοκομεία Λοιμωδών Νόσων κλπ) και ουδέποτε τους έχει μεταδοθεί οτιδήποτε».

Το λυπηρό είναι ότι, απέναντι στις σκληρές και στοχευμένες κατά της Εκκλησίας απαγορεύσεις, δεν υπήρξε ουσιώδης αντίδραση από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, είχε το θάρρος και την τόλμη να ζητήσει μιά γενναία συγνώμη από τον Θεό και τον πιστό λαό του Θεού. Σε πρόσφατο δημοσίευμά του με τίτλο «Συγχώρεσε με Θεέ μου και συ λαέ μου για την ευθύνη της σιωπής μου….», έγραψε: «Μη αντέχοντας όλη αυτή την εσωτερική συντριβή επικοινώνησα, το απόγευμα του Πάσχα, με πρόσωπο που εμπιστεύομαι την κρίση του και δεν ανήκει στον εκκλησιαστικό χώρο, εξομολογούμενος τα μύχια της καρδιάς. ‘Μήπως Σεβασμιώτατε οι ευθύνες βαραίνουν περισσότερο την Εκκλησία; Μήπως δεν έπεισε την Πολιτεία ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί τα του ‘οίκου’ Της, όπως π.χ. οι αλυσίδες τροφίμων, κ.α. που έμειναν ανοιχτά, υπό όρους και προϋποθέσεις; Μήπως δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και τίμια; Μήπως… ‘νίψατε’ τας χείρας σας ψιθυρίζοντας: ‘αθώος ειμί’, κλειδωθήκατε στους Ναούς σας και θεωρήσατε ότι έτσι εκπληρώνετε το χρέος σας; Μήπως κάνατε τον Χριστό “live”, “facebook”, “instagrame”, “YouTube”, μεταφέροντας το Μυστήριο στην άψυχη οθόνη μιάς τηλεόρασης και πιστέψατε ότι έτσι θα αναπαύσετε την συνείδηση σας; Προτείνατε εναλλακτικές λύσεις στην Πολιτεία, ή συγκατατεθήκατε χωρίς αντίλογο; Τι θα πράξετε εάν αύριο, σε μια άλλη περίπτωση, π.χ. θεομηνία, σας ζητήσει και πάλι η Πολιτεία να κλείσετε τους Ναούς; Ποιος έχει την ευθύνη των ψυχών που εμπιστεύονται την Εκκλησία; Η Πολιτεία, ή η Εκκλησία; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι πιστοί όλες αυτές τις ημέρες ένιωθαν απόκληροι και ανεπιθύμητοι από την Εκκλησία που θεωρούν μάνα τους’; ….Συγχώρεσε με Θεέ μου και συ λαέ μου για την ευθύνη της σιωπής μου….». Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μη παραβιάζων  τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της Πολιτείας,  επέτρεψε στους ιερείς της επαρχίας του να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, όσους προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, ή κατ’ οίκον το εκζητήσουν.

Υποστηρίχτηκε από κάποιους, πως η ΔΙΣ συμφώνησε με τα σκληρά και άδικα περιοριστικά μέτρα κατά της Εκκλησίας από φόβο, μήπως καταλογισθεί κάποιο κρούσμα, λόγω του Εκκλησιασμού στην Εκκλησία. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση και το ερώτημα είναι, αν για μια υπόθεση ήταν πρέπον, να υποστούν τέτοια πνευματική ζημία οι πιστοί, καθ’ ον χρόνον μάλιστα σε όλες τις Ορθόδοξες βαλκανικές χώρες και στη Γεωργία επετράπη ο Εκκλησιασμός και η Θεία Μετάληψη, τηρουμένων παραλλήλως και των υγειονομικών μέτρων. Παρήγορο υπήρξε το γεγονός, ότι το βράδυ της Ανάστασης ο πιστός λαός του Θεού έψαλε με αναμμένες λαμπάδες από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες των σπιτιών το «Χριστός Ανέστη»,  ενώ την ώρα που κτύπησαν, (κατ’ εξαίρεση), οι καμπάνες για το «Χριστός Ανέστη», φωταγωγήθηκαν οι πόλεις και τα χωριά από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά. Δήλωσαν με αυτό τον έντονο και παραστατικό τρόπο τη σθεναρή αντίθεσή τους, σε όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το μέγα και κοσμοσωτήριο γεγονός της Θείας Εγέρσεως.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο, η υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως δήλωσε, πως δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα μέτρα για την απαγόρευση της θείας λατρείας και τον εκκλησιασμό των πιστών, για δύο λόγους: πρώτον διότι οι ειδικοί, ενώ κάνουν προβλέψεις και δρομολογούν την άρση μέτρων για άλλους τομείς, όπως τα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα αισθητικής (!!!), δεν έχουν ασχοληθεί με το άνοιγμα των εκκλησιών και δεύτερον δεν έχει δεχθεί κανένα σχετικό αίτημα από πλευράς της ΔΙΣ, παρ’ ότι ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι το φετινό Πάσχα ήταν το πρώτο Πάσχα που «γιορτάσθηκε» χωρίς να εορτασθεί  στην πατρίδα μας. Ζούμε στους εσχάτους χρόνους, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Τα σημεία των καιρών το δείχνουν ξεκάθαρα. Αυτό δεν το λέμε για να απελπιστούμε, άλλα για να προετοιμαστούμε για μεγαλύτερους διωγμούς στο μέλλον, άλλοτε συγκεκαλυμμένους και άλλοτε πιο απροκάλυπτους. Ας αγωνιστούμε λοιπόν να δυναμώσουμε την πίστη μας και να βιώσουμε βαθύτερα την μετάνοια, ώστε την ώρα του διωγμού να μην προδώσουμε τον Χριστό, αλλά να δώσουμε την καλή μαρτυρία της ομολογίας μας, πράγμα που το ευχόμαστε από καρδίας σε όλους.

Πρόσφατα Άρθρα

Η Λαμία εορτάζει την διπλή εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και του Γένους
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λαμία εορτάζει την διπλή εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και του Γένους

24 Μαρτίου 2026

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η Πρωτεύουσα της Ρούμελης, Λαμία, εορτάζει την διπλή εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος, τον Ευαγγελισμό...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ευαγγελισμό με αναφορά στα θύματα των Τεμπών
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ευαγγελισμό με αναφορά στα θύματα των Τεμπών

24 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Ευαγγελισμός, χοροστάτησε απόψε στον εσπερινό της Θεομητορικής και Εθνικής Εορτής του Ευαγγελισμού...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας

24 Μαρτίου 2026

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2026, παραμονή της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της...

Read more
Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης

24 Μαρτίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2026, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον περικαλλή Μητροπολιτικό...

Read more
O Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

O Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Βέροια

24 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Τρίτης, 24ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό της Θεομητορικής Εορτής...

Read more
Γαρδίκι Μεσσηνίας….40 χρόνια μετά!!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Γαρδίκι Μεσσηνίας….40 χρόνια μετά!!!

24 Μαρτίου 2026

Ήταν 24 Μαρτίου 1986 όταν ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού, της τοπικής κοινότητας Αμφείας (τέως Γαρδικίου) Μεσσηνίας, παραδόθηκε...

Read more
Η διπλή του γένους γιορτή
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Καιρός Επανευαγγελισμού

24 Μαρτίου 2026

του Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ. Θεολογίας Η προσμονή του Μεσσία από τον Ισραηλιτικό λαό αποτελούσε  για πολλά χρόνια, το συνδετικό...

Read more
Τα παιδιά μας δικαιώνουν τους αγώνες, το αίμα και τις θυσίες των ηρώων μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα παιδιά μας δικαιώνουν τους αγώνες, το αίμα και τις θυσίες των ηρώων μας

24 Μαρτίου 2026

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026, η επετειακή εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού και...

Read more
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

«Ἐπὶ σοὶ Χαίρει, Κεχαριτωμένη. Πᾶσα ἡ κτίσις»

24 Μαρτίου 2026

«Ὡς ἐμψύχῳ Θεοῦ κιβωτῷ ψαυέτω μηδαμῶς χεὶρ ἀμυήτων· χείλη δὲ πιστῶν τὴ Θεοτόκῳ ἀσιγήτως φωνὴν τοῦ ἀγγέλου ἀναμέλποντα, ἐν ἀγαλλιάσει...

Read more
«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

24 Μαρτίου 2026

Του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ Πλησιάζουμε και πάλι σήμερα, μέσα από τη λατρεία της Αγίας μας Εκκλησίας, «το βάθος...

Read more
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η σύλληψη του Ιησού από την Παρθένο Μαρία – Το υπέρλογο καί υπερφυσικό μυστήριο

24 Μαρτίου 2026

«…Είναι ένα θαύμα. Καί όπως σ' όλα τα θαύματα γίνεται αναστολή των νόμων της φύσεως, έτσι καί στην περίπτωση της...

Read more
Μνημοσύνου μακαριστού Ιερέως π. Νικολάου Μετζητάκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημοσύνου μακαριστού Ιερέως π. Νικολάου Μετζητάκου

24 Μαρτίου 2026

Το πρωί της Δ' Κυριακής των Νηστειών 22 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό...

Read more
Συνάντηση του Μητρ. Θεσσαλονίκης με την κα Μοροπούλου και τον Υφυπουργό Κων. Γκιουλέκα για την εκδήλωση του Παναγίου Τάφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση του Μητρ. Θεσσαλονίκης με την κα Μοροπούλου και τον Υφυπουργό Κων. Γκιουλέκα για την εκδήλωση του Παναγίου Τάφου

24 Μαρτίου 2026

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την κα. Αντωνία Μοροπούλου και τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα στα γραφεία της...

Read more
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821

24 Μαρτίου 2026

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 το απόγευμα, στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από...

Read more
Οἱ Ἕλληνες τῶν παροικιῶν στὴν Ἐπανάσταση1821
Εκκλησία της Ελλάδος

Οἱ Ἕλληνες τῶν παροικιῶν στὴν Ἐπανάσταση1821

24 Μαρτίου 2026

Τό Σάββατο, 21 Μαρτίου 2026, πραγματοποιήθηκε στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, στήν Ναάπακτο, ἐκδήλωση ἀφιερωμένη στήν ἐθνική ἐπέτειο τῆς 25ης...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η διπλή του γένους γιορτή
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Καιρός Επανευαγγελισμού

24 Μαρτίου 2026

του Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ. Θεολογίας Η προσμονή του Μεσσία από τον Ισραηλιτικό λαό αποτελούσε  για πολλά χρόνια, το συνδετικό...

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

«Ἐπὶ σοὶ Χαίρει, Κεχαριτωμένη. Πᾶσα ἡ κτίσις»

24 Μαρτίου 2026
«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

24 Μαρτίου 2026
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Η σύλληψη του Ιησού από την Παρθένο Μαρία – Το υπέρλογο καί υπερφυσικό μυστήριο

24 Μαρτίου 2026
«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

«Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον»!

24 Μαρτίου 2026
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ένας άγγελος συνομιλεί με την Παρθένο, για να μην ξαναμιλήσει ο διάβολος με γυναίκα

24 Μαρτίου 2025
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Λόγος εις τον Ευαγγελισμόν της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών και Αειπαρθένου Μαρίας

24 Μαρτίου 2025
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ομιλία στον Ευαγγελισμό της πανυπέραγνης Δέσποινας μας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας

24 Μαρτίου 2024
Ομιλία για την 25η Μαρτίου – Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου ΣΧΗ (ΣΙ)

Ομιλία για την 25η Μαρτίου – Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου ΣΧΗ (ΣΙ)

24 Μαρτίου 2024
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου

24 Μαρτίου 2024
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ομιλία για τη Γιορτή της 25ης Μαρτίου

23 Μαρτίου 2023
Η διπλή του γένους γιορτή

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η αναδημιουργία του κόσμου

23 Μαρτίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Πανηγύρι της πίστης και της λευτεριάς

23 Μαρτίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Λόγος εις τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

23 Μαρτίου 2023
Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου με άδειες τις Εκκλησίες

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου με άδειες τις Εκκλησίες

25 Μαρτίου 2020
Η διπλή του γένους γιορτή

«Εὐαγγελίζου γῆ χαρὰν μεγάλην…»

25 Μαρτίου 2019
Η διπλή του γένους γιορτή

«Γαβριὴλ ἐξ οὐρανοῦ, τὸ Χαῖρε κράζει τῇ σεμνῇ…»

24 Μαρτίου 2019
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Τίποτε ἀδύνατο γιὰ τὸ Θεὸ

24 Μαρτίου 2020
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Μεγάλα τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ!

16 Νοεμβρίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εἰς τὴν 25ην Μαρτίου

16 Νοεμβρίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ευαγγελίζου Ελλάδος Γή Χαρά Μεγάλη.

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εὐαγγελισμὸς καὶ Ἑλλάδα

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Γιατί φιλάμε το χέρι του παπά;

Τέλος ο ασπασμός στις εικόνες ή το χέρι του Ιερέα - «Οι εκκλησίες δεν θα λειτουργούν όπως παλιά»

Κυριακή του Αντίπασχα στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Κυριακή του Αντίπασχα στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγία της Χορταΐτισσας πέριξ της Μονής

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγία της Χορταΐτισσας πέριξ της Μονής

Κυριακή του Αντίπασχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Κυριακή του Αντίπασχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Πρόγραμμα Πανηγύρεως I. Μονής Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Ἀνακοίνωσις περί τῆς Πανηγύρεως τῆς Ι.Μ. Ἁγίου Ἐφραίμ Νέας Μάκρης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist