• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της Εκκλησίας

28 Απριλίου 2020
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Ελλάδα Κόσμος
Το ταξίδι της Μ.Τεσσαρακοστής πορεία προς το Άγιον Πάσχα
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 

Εν Πειραιεί τη 27η Απριλίου 2020

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της Εκκλησίας, με πρόφαση την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται να εφαρμόζεται μεθοδευμένα και συστηματικά τον τελευταίο καιρό από την Πολιτεία. Έχουμε ήδη αναφερθεί στο φλέγον θέμα των περιοριστικών μέτρων της πολιτείας λόγω κορωνοϊού κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ωστόσο θεωρήσαμε καθήκον μας να επανέλθουμε και πάλι, καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε τόσο από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ένα καταιγισμό άρθρων και δημοσιεύσεων,  όσο και από πάμπολλα τηλεφωνήματα και email που δεχόμεθα από πνευματικά τέκνα, αδελφούς εν Χριστώ και συνεργάτες, την  συνεχώς διογκουμένη οργή και αγανάκτηση του πιστού λαού του Θεού.

Όπως φάνηκε από το γράμμα και το πνεύμα των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αλλά και από τα ίδια τα γεγονότα, η σωματική υγεία ανυψώθηκε ως υπέρτατο αγαθό, υπεράνω και της πνευματικής υγείας και οι σωματικές ανάγκες υπεράνω των πνευματικών αναγκών, τις οποίες υπηρετεί και διακονεί η Εκκλησία, ως πνευματικό ιατρείο των ψυχών. Ο ρόλος της και η αποστολή της επιδεικτικά λοιδορήθηκε και περιφρονήθηκε, ενώ κλήθηκε η «θεά» επιστήμη, ως μόνη ικανή και άξια πάσης εμπιστοσύνης, να δώσει τα φώτα της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητος τις τελευταίες ημέρες και ιδίως την Μεγάλη Εβδομάδα με συλλήψεις πιστών, στουχτερά πρόστιμα, πράξεις βίας από αστυνομικούς, ποινικές διώξεις εις βάρος αρχιερέων και ιερέων, σφράγισμα ναών και προσκυνημάτων από αστυνομικές δυνάμεις, τέλεση Θείων Λειτουργιών και ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, είτε σε σπίτια και αποθήκες «διά τον φόβον των ιουδαίων», είτε σε ώρες μεταμεσονύκτιες, όπου δεν κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους και πολλά άλλα, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που θυμίζει την εποχή των κατακομβών, ή την εποχή του αμείλικτου διωγμού εναντίον της Εκκλησίας από το αντίχριστο Σοβιετικό καθεστώς της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής Ρωσίας.

Ο ιδιότυπος διωγμός εναντίον της Εκκλησίας στράφηκε προς δύο κυρίως κατευθύνσεις: 1) Στο να αποκλειστεί με κάθε τρόπο  η προσέλευση των πιστών στους ναούς και η συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες με την πρόφαση ότι υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού, και 2) Να αποκλεισθεί η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ως πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία με το κλείσιμο των Εκκλησιών.

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο κίνδυνος του συνωστισμού μπορούσε να προληφθεί από την Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία με κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ανάλογα με αυτά που έλαβε στις Υπεραγορές και στις Τράπεζες, όπου εφαρμόσθηκε ελεγχόμενος αριθμός εισερχομένων. Είναι φανερό, ότι η πολιτεία ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι τουλάχιστον άδικο και μεροληπτικό, να επιτρέπει μεν την λειτουργία των Υπεραγορών και των Τραπεζών και να βάζει λουκέτο στους Ναούς. Να δείχνει ανοχή στο συνωστισμό, που πολλές φορές παρατηρήθηκε στους χώρους  αυτούς, ή στις λαϊκές αγορές και να μην επιτρέπει την προσκύνηση του Ιερού Επιταφίου, ή την κατ’ ιδίαν προσευχή, ούτε ακόμη και με την τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.  Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα: «Σε μια Εκκλησία έβγαλαν τα βάγια την Κυριακή των Βαΐων έξω από την πόρτα και επενέβησαν οι δυνάμεις καταστολής, να τα ξαναβάλουν μέσα, μη τυχόν και μαζευτεί κόσμος…. Οικοτροφεία, γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, δομές μεταναστών, καταυλισμοί τσιγγάνων, αδελφότητες, κοινόβια, συνεργεία αυτοκινήτων και εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, ή τεχνικών Εταιρειών, όλοι μαζί συζούν και δουλεύουν μέχρι αυτή την ώρα με ελάχιστες ως μηδενικές προφυλάξεις και μόνο στις Εκκλησίες επιτρέπονται αυστηρά μόνο 4 άτομα και αυτά σε διασπορά».

Όσο για αποκλεισμό από την Θεία Κοινωνία, η στάση της πολιτείας ήταν ακόμη πιο ένοχη και απαράδεκτη. Η ποινική δίωξη του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και του π. Γεωργίου Σχοινά από το Κουκάκι, επειδή τόλμησαν να κοινωνήσουν κάποιους πιστούς, ξεσκεπάζουν και αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Πολιτείας. Όπως απέδειξε δημόσια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος άγιος Κερκύρας, όπως και οι άλλοι υπόδικοι κληρικοί, δεν διέπραξαν κάποιο αδίκημα, διότι πουθενά στις υπουργικές αποφάσεις δεν υπάρχει απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά όμως τους ασκήθηκε ποινική δίωξη. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει, ότι ένας από τους κύριους λόγους του κλεισίματος των Εκκλησιών, ήταν να αποκλεισθεί πάσει θυσία ο λαός από την Θεία Μετάληψη, ως δήθεν αιτία μολύνσεως και μεταδόσεως του κορωνοϊού. Ματαίως προσπάθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι καθηγητές κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, ο κ. Κουντουράς κ.α. να επισημάνουν ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ότι η Θεία Κοινωνία διασπείρει μεταδοτικές ασθένειες. Οι επισημάνσεις τους όχι απλά δεν ελήφθησαν υπόψη, αλλά στιγματίστηκαν ως «αντιεπιστημονικές», οι επιστήμονες αυτοί απειλήθηκαν ότι θα συρθούν σε πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, ως δήθεν διασπείροντες «επικίνδυνες απόψεις για την δημόσια υγεία»! Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο 152 ιατρών επιστημόνων από την Κύπρο, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ανοίξουν οι Εκκλησίες. Γράφουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Όπως γνωρίζετε και εσείς, ως Ορθόδοξος χριστιανός, η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός και η μετάληψή Του από τους Ορθοδόξους χριστιανούς, δεν αποτελεί απλά ένα θρησκευτικό, εθιμοτυπικό, τελετουργικό καθήκον, αλλά τη βάση της πίστεώς τους, καθώς και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Παρόλο που είμαστε σίγουροι, ότι και εσείς, ως Ορθόδοξος χριστιανός συμμερίζεστε τα δόγματα της Ορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων και ότι η Θεία Κοινωνία είναι ‘εφόδιο ζωής αιωνίου’ και ότι από αυτή, ή μέσω αυτής, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ιοί, σας αναφέρουμε ότι και επιστημονικά δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη, ή έρευνα, που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί. Το μόνο επιστημονικό δεδομένο που μπορεί να υπάρχει και που η επιστημονική κοινότητα αποδέχεται, εκεί που δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα, είναι η αναδρομική μελέτη της κλινικής εμπειρίας, που στην περίπτωση της Θείας Κοινωνίας αφορά αναδρομική κλινική εμπειρία 2000 χρόνων (π.χ. Ιερείς και όχι μόνον, που καταλύουν καθημερινά τη Θεία Κοινωνία στα Νοσοκομεία, ακόμη και Νοσοκομεία Λοιμωδών Νόσων κλπ) και ουδέποτε τους έχει μεταδοθεί οτιδήποτε».

Το λυπηρό είναι ότι, απέναντι στις σκληρές και στοχευμένες κατά της Εκκλησίας απαγορεύσεις, δεν υπήρξε ουσιώδης αντίδραση από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, είχε το θάρρος και την τόλμη να ζητήσει μιά γενναία συγνώμη από τον Θεό και τον πιστό λαό του Θεού. Σε πρόσφατο δημοσίευμά του με τίτλο «Συγχώρεσε με Θεέ μου και συ λαέ μου για την ευθύνη της σιωπής μου….», έγραψε: «Μη αντέχοντας όλη αυτή την εσωτερική συντριβή επικοινώνησα, το απόγευμα του Πάσχα, με πρόσωπο που εμπιστεύομαι την κρίση του και δεν ανήκει στον εκκλησιαστικό χώρο, εξομολογούμενος τα μύχια της καρδιάς. ‘Μήπως Σεβασμιώτατε οι ευθύνες βαραίνουν περισσότερο την Εκκλησία; Μήπως δεν έπεισε την Πολιτεία ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί τα του ‘οίκου’ Της, όπως π.χ. οι αλυσίδες τροφίμων, κ.α. που έμειναν ανοιχτά, υπό όρους και προϋποθέσεις; Μήπως δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και τίμια; Μήπως… ‘νίψατε’ τας χείρας σας ψιθυρίζοντας: ‘αθώος ειμί’, κλειδωθήκατε στους Ναούς σας και θεωρήσατε ότι έτσι εκπληρώνετε το χρέος σας; Μήπως κάνατε τον Χριστό “live”, “facebook”, “instagrame”, “YouTube”, μεταφέροντας το Μυστήριο στην άψυχη οθόνη μιάς τηλεόρασης και πιστέψατε ότι έτσι θα αναπαύσετε την συνείδηση σας; Προτείνατε εναλλακτικές λύσεις στην Πολιτεία, ή συγκατατεθήκατε χωρίς αντίλογο; Τι θα πράξετε εάν αύριο, σε μια άλλη περίπτωση, π.χ. θεομηνία, σας ζητήσει και πάλι η Πολιτεία να κλείσετε τους Ναούς; Ποιος έχει την ευθύνη των ψυχών που εμπιστεύονται την Εκκλησία; Η Πολιτεία, ή η Εκκλησία; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι πιστοί όλες αυτές τις ημέρες ένιωθαν απόκληροι και ανεπιθύμητοι από την Εκκλησία που θεωρούν μάνα τους’; ….Συγχώρεσε με Θεέ μου και συ λαέ μου για την ευθύνη της σιωπής μου….». Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μη παραβιάζων  τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της Πολιτείας,  επέτρεψε στους ιερείς της επαρχίας του να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, όσους προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, ή κατ’ οίκον το εκζητήσουν.

Υποστηρίχτηκε από κάποιους, πως η ΔΙΣ συμφώνησε με τα σκληρά και άδικα περιοριστικά μέτρα κατά της Εκκλησίας από φόβο, μήπως καταλογισθεί κάποιο κρούσμα, λόγω του Εκκλησιασμού στην Εκκλησία. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση και το ερώτημα είναι, αν για μια υπόθεση ήταν πρέπον, να υποστούν τέτοια πνευματική ζημία οι πιστοί, καθ’ ον χρόνον μάλιστα σε όλες τις Ορθόδοξες βαλκανικές χώρες και στη Γεωργία επετράπη ο Εκκλησιασμός και η Θεία Μετάληψη, τηρουμένων παραλλήλως και των υγειονομικών μέτρων. Παρήγορο υπήρξε το γεγονός, ότι το βράδυ της Ανάστασης ο πιστός λαός του Θεού έψαλε με αναμμένες λαμπάδες από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες των σπιτιών το «Χριστός Ανέστη»,  ενώ την ώρα που κτύπησαν, (κατ’ εξαίρεση), οι καμπάνες για το «Χριστός Ανέστη», φωταγωγήθηκαν οι πόλεις και τα χωριά από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά. Δήλωσαν με αυτό τον έντονο και παραστατικό τρόπο τη σθεναρή αντίθεσή τους, σε όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το μέγα και κοσμοσωτήριο γεγονός της Θείας Εγέρσεως.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο, η υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως δήλωσε, πως δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα μέτρα για την απαγόρευση της θείας λατρείας και τον εκκλησιασμό των πιστών, για δύο λόγους: πρώτον διότι οι ειδικοί, ενώ κάνουν προβλέψεις και δρομολογούν την άρση μέτρων για άλλους τομείς, όπως τα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα αισθητικής (!!!), δεν έχουν ασχοληθεί με το άνοιγμα των εκκλησιών και δεύτερον δεν έχει δεχθεί κανένα σχετικό αίτημα από πλευράς της ΔΙΣ, παρ’ ότι ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι το φετινό Πάσχα ήταν το πρώτο Πάσχα που «γιορτάσθηκε» χωρίς να εορτασθεί  στην πατρίδα μας. Ζούμε στους εσχάτους χρόνους, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Τα σημεία των καιρών το δείχνουν ξεκάθαρα. Αυτό δεν το λέμε για να απελπιστούμε, άλλα για να προετοιμαστούμε για μεγαλύτερους διωγμούς στο μέλλον, άλλοτε συγκεκαλυμμένους και άλλοτε πιο απροκάλυπτους. Ας αγωνιστούμε λοιπόν να δυναμώσουμε την πίστη μας και να βιώσουμε βαθύτερα την μετάνοια, ώστε την ώρα του διωγμού να μην προδώσουμε τον Χριστό, αλλά να δώσουμε την καλή μαρτυρία της ομολογίας μας, πράγμα που το ευχόμαστε από καρδίας σε όλους.

Πρόσφατα Άρθρα

«Ευεργέτης της ζωής μου ο Ιερώνυμος» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ευεργέτης της ζωής μου ο Ιερώνυμος» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

31 Μαρτίου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί την Τετάρτη 1 Απριλίου και παρουσιάζει στο βασικό της θέμα τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης...

Read more
Στον νέο Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ο Μητροπολίτης Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον νέο Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ο Μητροπολίτης Πειραιώς

31 Μαρτίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, ανταπέδωσε την επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του, στο...

Read more
Ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς στην Μεταμόρφωση Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς στην Μεταμόρφωση Βόλου

31 Μαρτίου 2026

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου,...

Read more
Μητροπολίτης Μάνης για ΣτΕ και ομόφυλα ζευγάρια: Ηθικό και εθνικό χρέος μην φτάσουμε σε διολίσθηση
Απόψεις - Γνώμες

Μητροπολίτης Μάνης για ΣτΕ και ομόφυλα ζευγάρια: Ηθικό και εθνικό χρέος μην φτάσουμε σε διολίσθηση

31 Μαρτίου 2026

Ζητήματα καί ἐρωτήματα σχετικά μέ τήν ὑπ' ἀριθμ. 392/2026 ἀπόφαση τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ - Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ....

Read more
Χειροθεσία Αναγνώστη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Κιλελέρ
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Αναγνώστη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κιλελέρ

31 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης (Κιλελέρ), λειτούργησε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Ολοκλήρωση των φετινών συναντήσεων των ανοιχτών Σεμιναρίων Ορθοδόξου Πίστεως στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκλήρωση των φετινών συναντήσεων των ανοιχτών Σεμιναρίων Ορθοδόξου Πίστεως στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

31 Μαρτίου 2026

Ολοκληρώθηκε χθες ένας μεγάλος κύκλος Σεμιναρίων Ορθοδόξου Πίστεως, το οποίο υλοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, καθ’ όλο το εκκλησιαστικό έτος,...

Read more
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΩΝΤΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΩΝΤΑ

31 Μαρτίου 2026

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή του στο...

Read more
Προπασχάλια εκδήλωση, αφιερωμένη στον Πανάγιο Τάφο στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Προπασχάλια εκδήλωση, αφιερωμένη στον Πανάγιο Τάφο στη Ν. Ιωνία

31 Μαρτίου 2026

Με αφορμή την επικείμενη είσοδό μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Ιερά...

Read more
Μητροπολίτης Πειραιώς: Σήμερα εδώ ενώνονται η αρχή της ζωής και η δύναμη της ζωής
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Πειραιώς: Σήμερα εδώ ενώνονται η αρχή της ζωής και η δύναμη της ζωής

31 Μαρτίου 2026

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 μια όμορφη πασχαλινή δράση αγάπης και προσφοράς, όταν τα...

Read more
Επίσκεψη του Μητρ. Δημητριάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Μητρ. Δημητριάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου

31 Μαρτίου 2026

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η νέα ποιμαντική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο πλαίσιο της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης...

Read more
Σιωπηλές κινήσεις στον Άθω με… παλιό άρωμα
Συνοπτικός

Σιωπηλές κινήσεις στον Άθω με… παλιό άρωμα

31 Μαρτίου 2026

Κάτι παραπάνω από ένα απλό προσκύνημα λένε οι γνωρίζοντες ότι ήταν η πρόσφατη τριήμερη παρουσία του Παύλου Ντε Γκρες στο...

Read more
Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων στον Μητροπολίτη Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων στον Μητροπολίτη Σερρών

31 Μαρτίου 2026

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Νιγρίτης και του 2ου Γυμνασίου Σερρών, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο,...

Read more
Αριανζού Βαρθολομαίος και Φθιώτιδος Συμεών στην Ι.Μ. Δαμάστας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αριανζού Βαρθολομαίος και Φθιώτιδος Συμεών στην Ι.Μ. Δαμάστας

31 Μαρτίου 2026

Μία συγκινητική και συνάμα ιστορική επέτειο εόρτασε απόψε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ....

Read more
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο από τη Μεικτή και Παιδική Χορωδία «ΦΩΝΕΣ» στο πλαίσιο της Λατρευτικής Εβδομάδας 2026
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο από τη Μεικτή και Παιδική Χορωδία «ΦΩΝΕΣ» στο πλαίσιο της Λατρευτικής Εβδομάδας 2026

31 Μαρτίου 2026

  Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο...

Read more
Άρτα: Παννυχίς κατά το Βυζαντινό Ενοριακό Τυπικό Κωνσταντινουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Παννυχίς κατά το Βυζαντινό Ενοριακό Τυπικό Κωνσταντινουπόλεως

31 Μαρτίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Άρτης, η...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε
Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ο δρόμος προς το μεγαλείο

28 Μαρτίου 2026

Ὁ Κύριος βαδίζει πρός τό μαρτύριο καί οἱ Μαθητές Του ὀνειρεύονται μεγαλεῖα. Τούς προλέγει τό σταυρικό Του Θάνατο καί ἐκεῖνοι,...

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντι πολλών

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η πρώην Ιερόδουλη που αγίασε!

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Το μεγαλείο και η δύναμη της μετάνοιας

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Ιδού αναβαίνομεν είς Ιεροσόλυμα» Κυριακή E’ Νηστειών

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η αμαρτία εμπόδιο της κοινωνίας με τον Θεό

28 Μαρτίου 2026
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Η οσία Μαρία η Αιγυπτία και η συγκλονιστική της μετάνοια

28 Μαρτίου 2026
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, υπόδειγμα μετανοίας

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Πόσοι ακολουθούν σήμερα τον Χριστό;»

28 Μαρτίου 2026
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ομιλία εις την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών

20 Απριλίου 2024
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

20 Απριλίου 2024

Το μήνυμα της Κυριακής Ε΄ Νηστειών

1 Απριλίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία, σὺν Θεῷ ἁγίῳ, εἰς τὴν Ε´ Κυριακὴν τῶν Νηστειῶν

1 Απριλίου 2023
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ βίος τῆς Ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας καί τά θεολογικά μηνύματα

17 Απριλίου 2021
Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

5 Απριλίου 2020
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η διακονία στην οικογένεια

3 Απριλίου 2020
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών – Μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

14 Απριλίου 2019
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

13 Απριλίου 2019
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν

13 Απριλίου 2019
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η ευλογημένη γυμνότητα

27 Μαρτίου 2018
Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

6 Απριλίου 2020
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἡ Σωτήριος Θυσία τοῦ Χριστοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία εἰς τό Εὐαγγέλιον τῆς Ε’ Κυριακῆς Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Θείον Κήρυγμα Κυριακής Ε΄ Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἦσαν δὲ ἐν τῇ ὁδῷ ἀναβαινοντες εἰς Ἱεροσολυμα

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Κυριακή E΄ των Νηστειών, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Μαρκ. 10, 32-45

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η Θυσία του Χριστού

1 Απριλίου 2017
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Οσία Μαρία η Αιγυπτία – Πρότυπο μετανοίας

1 Απριλίου 2017
Next Post
Γιατί φιλάμε το χέρι του παπά;

Τέλος ο ασπασμός στις εικόνες ή το χέρι του Ιερέα - «Οι εκκλησίες δεν θα λειτουργούν όπως παλιά»

Κυριακή του Αντίπασχα στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Κυριακή του Αντίπασχα στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγία της Χορταΐτισσας πέριξ της Μονής

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγία της Χορταΐτισσας πέριξ της Μονής

Κυριακή του Αντίπασχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Κυριακή του Αντίπασχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Πρόγραμμα Πανηγύρεως I. Μονής Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Ἀνακοίνωσις περί τῆς Πανηγύρεως τῆς Ι.Μ. Ἁγίου Ἐφραίμ Νέας Μάκρης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist