• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Εκδηλώσεις για τα 100χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ι.Μ. Καλαβρύτων

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
29 Νοεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
Εκδηλώσεις για τα 100χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ι.Μ. Καλαβρύτων
Share on FacebookShare on Twitter

Mε την οργανωτική σύμπραξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, του Δήμου Αιγιαλείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Προποντίς”, πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις (25-27 Νοεμβρίου 2022), αφιερωμένες στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης της περιοχής Συνοικισμού Αιγίου, ιερουργούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Παρών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για την επιτυχία των εκδηλώσεων και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Αγαθόνικο Τσάκαλο και π. Δημήτριο Κουτρουλή, τόνισε ότι “δεν υπάρχει Έλλη­νας που να μη συγκινείται και να μη δακρύζει μιλώντας για τις αλησμόνητες πατρίδες, που να μην πονά για την τραγωδία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Από όπου και αν κατάγεται ο καθένας μας αισθάνεται τις αξέ­χαστες πατρίδες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και δική του πα­τρίδα”. Επίσης, αναφέρθηκε στο δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στη σπουδαιότητα της προσφοράς του κλήρου ως ενοποιού παράγοντα των κοινοτήτων της περιοχής και στη θυσία πολλών μαρτύρων κληρικών, με αποκορύφωμα αυτή του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη η σημασία της πίστεως στον Θεό, της ενότητας μεταξύ μας και της αγάπης προς την πατρίδα, χαρακτηριστικά τα οποία διέθεταν οι Μικρασιάτες αδελφοί μας. “Αντλούσαν πίστη και δύναμη από τη σχέση τους με τον Θεό, την Παναγία, τη μάνα των προσφύγων και των κατατρεγμένων, και τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έτσι κατά τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες πατρίδες μετέφεραν ως πολυτίμητη και μοναδική περιουσία τους μαζί με τα ελάχιστα πράγματά τους, τις εικόνες του Χριστού μας, τα ιερά Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας και τα άγια Δισκοπότηρα. Με αυτά  κατόρθωσαν, παρά τις φαινομενικά ανυπέρβλητες δυσκολίες, να ορθοποδήσουν και να μεγαλουργήσουν στην ελεύθερη Ελλάδα μας. Αυτές οι διαχρονικές και παγκόσμιες αξίες θα πρέπει να εμπνεύσουν σήμερα τους νέους προκειμένου να ορθοποδήσουν και να οδηγήσουν την κοινωνία και την πατρίδα μας σε πρόοδο και ευημερία.”

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος τίμησε διά της παρουσίας του τη διοργάνωση, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι: “Το παρελθόν μάς διδάσκει: ενότητα, δημοκρατία, ομοψυχία, πίστη στις δυνάμεις μας και στις δυνάμεις του τόπου μας, στοιχεία τα οποία αποτελούν τα βασικά συστατικά μίας ισχυρής Ελλάδας, που δεν θα βιώσει νέες εθνικές απώλειες, αλλά θα καταγράφει μόνο επιτυχίες”.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι: “Παραδειγματιζόμαστε από τα ανεξάντλητα αποθέματα δύναμης των ανθρώπων που μπορούν πάντοτε, ό,τι συμφορά και να τους βρει, να ξανασηκώνονται όρθιοι, ξεκινώντας τη ζωή τους από την αρχή. Να ξαναστεριώνουν τις οικογένειες και τη χώρα τους, με μόνο εφόδιο την πίστη, τα χέρια τους, ακόμη και την απελπισία, ξανά και ξανά, όπως έκαναν οι Μικρασιάτες το 1922”.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας κ. Νικόλαος Καραΐσκος παρουσίασε τον εκλεκτό προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, κ. Νικόλαο Ουζούνογλου, Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ και Πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η αδήριτη ανάγκη να διδαχθούμε και να εμπεδώσουμε τα λάθη μας, διορθώνοντας τον εαυτό μας – Για να αποτρέψουμε εθνικές καταστροφές όπως του 1922 και του 1974”. Ο κ. Καθηγητής στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του αναφέρθηκε στους προσχεδιασμένους από το κράτος της Τουρκίας διωγμούς που υπέστη η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα που είχε εξαιρεθεί από την Ανταλλαγή των Πληθυσμών το 1923-24, στα αδιάσειστα τεκμήρια που δείχνουν ότι οι διωγμοί και οι παραβιάσεις των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Τουρκία για τα δικαιώματα του ανθρώπου των μη Μουσουλμανικών μειονοτήτων σχεδιαζόταν ως βαθιά κρατική πολιτική της Τουρκίας και δεν είχαν σχέση με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ή το Κυπριακό πρόβλημα, στις ευρύτερες συνέπειες των διωγμών αυτών και τέλος στην αποφυγή των λαθών, που μπορούν να αποτρέψουν εθνικές τραγωδίες, όπως του 1922 και του 1974.

Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ»

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο πλαίσιο της ανάδειξης και της προβολής των εκθεμάτων εθνικής, πολιτιστικής και εκκλησιαστικής κληρονομιάς, που κληροδότησε στην Ιερά Μητρόπολη ο εθνικός ευεργέτης μακαριστός Ιάκωβος Τσούνης, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 εκδήλωση με σκοπό να επισημοποιηθεί η τακτική πλέον λειτουργία του ομώνυμου Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Πολυχρονιάδου 8 στο κέντρο του Αιγίου.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο  Πρέσβης ε.τ. και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Ταξίαρχος Τρύφων Χατζηγιάννης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Αντωνόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Πέτρος Σάσσαρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Μαρία Γιδά, ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος, ως εκπρόσωπος της οικογένειας Τσούνη, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πολιτιστικών φορέων, καθώς και πλήθος ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την τιμητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του Μουσείου, η οποία επιτεύχθηκε χάριν της μακράς φιλαδέλφου σχέσεως του μακαριστού Ιακώβου Τσούνη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα της αξιοποίησης αυτής της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς, φιλοξενώντας σε έναν ανακαινισμένο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως με σύγχρονες μουσειακές εγκαταστάσεις τα εκθέματα της ιδιωτικής συλλογής του τελευταίου Βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Μαρία Τσουκαλά για την άμεση και ένθερμη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του να συνεργαστούν με σκοπό την ανάδειξη και την τοπική και πανελλήνια προβολή του Μουσείου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στο ήθος και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιακώβου Τσούνη, καθώς και στην προσωπική φιλία που τους συνέδεε. Υπογράμμισε τη φιλοπατρία, την έμπρακτη πίστη του στον Χριστό και το θυσιαστικό του πνεύμα, αξίες που θα πρέπει να εμπνεύσουν την κοινωνία μας σήμερα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος στη σύντομη παρέμβασή του ανέφερε ότι η ύπαρξη του εν θέματι Μουσείου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη του Αιγίου.

Τέλος, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Μαρία Τσουκαλά ανέφερε ότι το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο σε τακτές ημέρες και ώρες, για τις οποίες θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση, τόσο για το κοινό, όσο και για τα σχολεία, ενώ το Μουσείο μέσα στις γιορτές θα αποτελεί σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και θα περιλαμβάνεται σε ένα πλαίσιο θρησκευτικών διαδρομών του Δήμου μας και της περιοχής μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Λήξη Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής  στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

29 Μαΐου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, πραγματοποιήθηκε η Λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής...

Read more
Ιερά Αγρυπνία για την Ανάληψη και την Άλωση της Πόλεως στην Ευαγγελίστρια Καρδίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερά Αγρυπνία για την Ανάληψη και την Άλωση της Πόλεως στην Ευαγγελίστρια Καρδίτσης

29 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη πνευματική κατάνυξη και μέσα σε ατμόσφαιρα προσευχής τελέσθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου 2026 η ιερά Αγρυπνία...

Read more
Ημέρα μνήμης της Αλώσεως της Πόλης και της ηρωικής θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ημέρα μνήμης της Αλώσεως της Πόλης και της ηρωικής θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

29 Μαΐου 2026

Ημέρα τιμής και μνήμης η 29η Μαΐου, με  τον Ελληνισμό να ενθυμείται την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από...

Read more
Σταθμοί της ιστορίας του πρωτοκορυφαίου θρόνου της Ορθοδοξίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

29 Μαΐου 2026

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη,...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά Βέροιας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά Βέροιας

29 Μαΐου 2026

Το πρωί της Παρασκευής, 29ης Μαΐου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά...

Read more
Τα κειμήλια της Σερραϊκής Εκκλησίας στο επίκεντρο της συναντήσεως του Μητροπολίτου Σερρών με τον Πρωθυπουργό
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα κειμήλια της Σερραϊκής Εκκλησίας στο επίκεντρο της συναντήσεως του Μητροπολίτου Σερρών με τον Πρωθυπουργό

29 Μαΐου 2026

Σε κλίμα εγκαρδιότητος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, η συνάντηση...

Read more
Γ’ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Γ’ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

29 Μαΐου 2026

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 στην Κροκίδειο Αίθουσα της Μητροπόλεως Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη (Γ’) προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη, με τη...

Read more
Η πτώση της αυτοκρατορίας
Αφιερώματα

Η πτώση της αυτοκρατορίας

29 Μαΐου 2026

Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνοῦ   Τά αἴτια τῆς πτώσης Ἀπό τά παραπάνω γίνεται φανερό, ὅτι ἡ πτώση τῆς Πόλης τό 1453...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Ροβιές Ευβοίας

29 Μαΐου 2026

 Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 2ας Μαρτίου 2026, θα διοργανωθεί από 3 έως...

Read more
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Δ.Σ. Συνταξιούχων Εμπόρων στον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο
Εκκλησία της Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Δ.Σ. Συνταξιούχων Εμπόρων στον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο

29 Μαΐου 2026

 Το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2026, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...

Read more
«Δέσποτα Χριστέ, φώτισε την μαθητιώσα νεολαία σου»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δέσποτα Χριστέ, φώτισε την μαθητιώσα νεολαία σου»

29 Μαΐου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...

Read more
Εκδήλωση «Η Πόλις Εάλω» στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση «Η Πόλις Εάλω» στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

29 Μαΐου 2026

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο «Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου» της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης,...

Read more
Υποδοχή τιμίας Κάρας Οσ. Δαβίδ του εν Ευβοία και πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Λουκά Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή τιμίας Κάρας Οσ. Δαβίδ του εν Ευβοία και πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Λουκά Βεροίας

29 Μαΐου 2026

Την Πέμπτη 28 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων υποδέχθηκε, προ του ιερού Ναού...

Read more
Επίσκεψη του Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

29 Μαΐου 2026

Σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 η επίσκεψη του Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων...

Read more
Το μήνυμα τής 29ης Μαΐου 1453:  Πομποί και δέκτες τού μηνύματος
Αφιερώματα

Το μήνυμα τής 29ης Μαΐου 1453: Πομποί και δέκτες τού μηνύματος

29 Μαΐου 2026

Ομότιμος Καθηγητής Λαυρέντιος Γ. Δελλασούδας, Μεγάλη αίθουσα τελετών φιλολογικού  Συλλόγου «Παρνασσός», 29.5.2012 1. Θεματικοί άξονες τής ομιλίας Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού

Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού

Επίσκεψη Μητροπολίτου Αιτωλίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου  και στον Ιατρικό Σύλλογο

Επίσκεψη Μητροπολίτου Αιτωλίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου και στον Ιατρικό Σύλλογο

Νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Κ. Κέδρου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κέδρου

Νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Κ. Κέδρου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κέδρου

Η Ι.Μ. Κίτρους τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Σμύρνης Χρυσοστόμου

Η Ι.Μ. Κίτρους τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Σμύρνης Χρυσοστόμου

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Εκκλησία των Σερρών – Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα έχουμε νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist