Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε o Ιερός Ναός του Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς, την πανευφρόσυνο εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Πλήθη πιστών προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού και να λάβουν χάρη και δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες δοκιμασίες, τις οποίες διέρχεται η πίστη του σύγχρονου ανθρώπου.

O Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Κούβαρη, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τον Επίσκοπο, πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως,  ο π. Νικόλαος και ο Διάκονος Σταύρος.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων ο π. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον διάλογο και την έλλειψη του στις μέρες μας, τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν αντέχει τα δύσκολα της ζωής, γιατί δεν ακουμπά τον Σταυρό.

Μετά την απόλυση ο Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, ευχαρίστησε θερμά τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, για την άδεια και ευλογία να προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και ευχήθηκε προς τους κληρικούς και λαϊκούς την ευλογία του Σταυρού και έτη πολλά.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Νικόλαος Κούβαρης, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Δημήτριο, με τον οποίο συνδέεται από την εποχή που και ο ίδιος υπηρετούσε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τους Ιερείς και τον φιλέορτο λαό που συμμετείχε στην ευχαριστιακή σύναξη.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, θα κορυφωθούν το απόγευμα με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την καθιερωμένη Λιτάνευση της Εικόνας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.