Με τη δέουσα λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε στις 19 Μαρτίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τόσο στον Όρθρο όσο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ήταν πλαισιωμένος από τον εφημέριο του χωριού και τον εφημέριο Βούλπης π. Σταύρο Γκόβα. Ο Άγιος Καρπενησίου, πέραν της εορτής, επισκέφτηκε την Ενορία, για να ευλογήσει και το 40μερο τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, 3 νέων ανθρώπων, που ταξίδεψαν πολύ πρόωρα στην αιωνιότητα, βυθίζοντας στο πένθος τους οικογενείς τους και το χωριό ολόκληρο.
 
Πλήθος πιστών προσήλθαν από νωρίς το πρωί στην εκκλησία όπου παρακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια την περιφορά στο εσωτερικό του ναού, του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, λαμβάνοντας ως είθισται, ευλογία άνθη από τον Σταυρό του Κυρίου μας.
 
 
Στο θεόπνευστο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Σταυρό του Κυρίου μας και στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, που πολύ σοφώς έχει καθιερωθεί μεσούσης της πνευματικής περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής, για να ενδυναμώσει η χάρις του Τιμίου Σταυρού τους πιστούς, έως το ΠΑΣΧΑ. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, υπογράμμισε «ότι ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας είναι το σύμβολο της Θυσίας και της Νίκης και μέσα από αυτόν μπορούμε να αντλούμε πνευματική δύναμη για τον αγώνα και την πορεία της ζωή μας. Μπορούμε να λαμβάνουμε Χάρη και τέλος μπορούμε να οραματιζόμαστε». «Ο κάθε ένας που θέλει πραγματικά να φτάσει στην δόξα και να γευτεί την χαρά της Αναστάσεως θα πρέπει να σηκώσει τον Σταυρό του Χριστού και να συμπορευθεί μαζί Του». Ακόμη ο επιχώριος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, κυρίως στις περιπτώσεις του πόνου και της θλίψης, όπως στην περίπτωση των θλιβερών γεγονότων στο χωριό της Κρέντης, «έτσι ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος, αλλά να νιώθει δίπλα του την αγάπη και την στήριξη του αδελφού και της αδελφής του». Μετά το μνημόσυνο, ο κ. Γεώργιος χειροθέτησε Πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων. Ο πατήρ Ε.φ. έλαβε από τον Σεβασμιώτατο την εντολή, τη Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.
 
Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, εξήρε το ήθος και την προσφορά του εν λόγω κληρικού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί με σύνεση και φόβο Θεού στην νέα αποστολή που του αναθέτει η Εκκλησία, αναφέρθηκε στο λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας και την σημασία του για την εκκλησιαστική ζωή, τονίζοντας με έμφαση ότι το έργο του πνευματικού συνίσταται στο να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό και να τους υποδεικνύει το θείο θέλημα.
 
Ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, δια την μέγιστον τιμή στην ελαχιστότητά του, ζητώντας από τον Ποιμενάρχη του να τον έχει στην προσευχή του, προκειμένου να ανταποκριθεί αυτής της σπουδαίας αποστολής, σηκώνοντας στις πλάτες αυτόν τον μεγάλο σταυρό που του ανέθεσε, δια του Επισκόπου του η εκκλησία.
 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τράπεζα αγάπης, από τις οικογένειες των τεθλιμμένων συγγενών, εις μνήμην των κεκοιμημένων, στην οποία παρακάθησαν άπαντες οι συγχωριανοί και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου.
 

karp1 karp2 karp3 karp6 karp4ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.