Θεϊκό χάρισμα η φωνή, καλλιεργημένη στο αναλόγιο και εμπλουτισμένη από της μελωδίας την γνώση, έκανε της Παναγιάς τους θόλους να παρηγορηθούν.

Απαρηγόρητη η Παρηγορίτισσα, από της ψαλμωδίας την έλλειψη. Ο «πολιτισμός» την έκαμε μουσιακώς επισκέψιμη και της στέρησε το λειτουργικώς ζειν.

«Την ωραιότητα της παρθενίας Σου» έψαλε ο Δεσπότης και οι σύνεδροι ένιωσαν την ψυχή τους να διαπερνά της Παναγιάς η φωνή «γένοιτο μου κατά το ρήμα Σου».  «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών»  συνέχισε και οι πέτρες της Εκκλησιάς θυμήθηκαν την πίστη των κτιτόρων τους. Και συνέχισε ο της Άρτης άγγελος και το άγγιγμα ψυχής έγινε δάκρυ, προσευχής θυμίαμα, από όλους τους παρόντες συνέδρους.

Τούτο λοιπόν επεφύλαξε ο Θεός την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στα μέλη του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που επισκέφτηκαν την Παρηγορήτισσα, την «αρχόντισσα» της σημερινής Άρτας, το αγλάισμα της άλλοτε ένδοξης πρωτεύουσας του Δεσποτάτου της Ηπείρου και το καύχημα των Κομνηνοδουκάδων Δεσποτών της. Τον Ναό της Βασίλισσας και Πολιούχου της Άρτας, Αγίας Θεοδώρας και τον  βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.