Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 εσπερας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον φερωνυμο ιερό ναό στον Μαλακώντα Ερέτριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου τον οποίον πλαισίωσαν οι: Πανοσ Αρχιμ Αιμιλιανός Χρήστου Προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Θεαγένης Κόλλιας, Προϊστάμενος Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα, Πρωτοπρ Σταμάτιος Μπασδέκης Προϊστάμενος Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας Προϊστάμενος Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανφέρθηκε στα ασίγητα στόματα των Αποστόλων, οι οποίοι πορεύθηκαν παντού ωστε κηρύξουν σε όλην την οικουμένη το ευαγγέλιο το οποίο τους εμπιστεύθηκε ο Χριστός για την Σταύρωση και την Ανάσταση του.

Επιπλέον ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι ο Κύριός μας κάλεσε πρώτον στη χορεία των Μαθητών του, τον Άνδρέα, αδελφό του Αποστόλου Πέτρου, τον οποίον και τον αποκάλεσε Πρωτόκλητο και στην συνέχεια πορεύθηκε για να κηρύξει το ευαγγέλιο καταλήγοντας μετά απο πολλές περιοδείες στην Αχαϊα όπου και ενώπιον του επάρχου ομολόγησε τον Χριστό και μαρτύρησε με τον σταυρικό θάνατο όπως ο Χριστός τον οποίον σταυρικό θάνατο ο Απόστολος Ανδρέας δέχθηκε με χαρά διότι ήξερε ότι θα κληρονομούσε την βασιλεία των ουρανών.

Στο τέλος του κήρυγματος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου Ανδρέα και να μας βοηθήσει ώστε να αγαπήσουμε τον Χριστό οπως τον αγάπησε και τον ακολούθησε ο Άγιος Ανδρέας.

Παρών έδωσαν πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή μεταξύ εκ των οποίων του Αντιδημάρχου κ. Κηρύκου Μπασινά και της τέως Δημάρχου κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Κωνσταντίνα – Ελένη Πράσσου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.