• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εκκλησιαστικό πρωτάθλημα στο Καινούργιο Λοκρίδος

16 Ιουνίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εκκλησιαστικό πρωτάθλημα στο Καινούργιο Λοκρίδος
Share on FacebookShare on Twitter

Πλημμύρησε σήμερα με εκατοντάδες παιδιά, κάθε ηλικίας και εκατοντάδες χαμόγελα  ο «επίγειος ουρανός» όπως χαρακτήρισε  το καταπράσινο, παραθαλάσσιο και μαγευτικό  Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος, ο οποίος και προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Παρουσία πλήθους πιστών, τοπικών αρχόντων, αρωγών και συμπαραστατών του νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας,  καθώς και παιδιών από τις κατηχητικές συντροφιές διαφόρων ενοριών της Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Κατασκηνωτικού Κέντρου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη αναμνήσει της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο πριν από 62 χρόνια.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ το Ιερό Αναλόγιο στελέχωσαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, Ιερώνυμο τον Πεντάγλωσσο και Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος ευχόμενος ιδιαίτερα και για τον άγοντα τα ονομαστήρια του, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Κι ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε και το γεγονός το οποίο εορτάζουμε σήμερα, το θαύμα της Ευρέσεως και της παρουσίας της αγιαστικής της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης αφενός και αφετέρου την αγιαστική έναρξη της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου σε έναν χώρο ακριβώς, ο οποίος έρχεται να φανερώσει ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά, αν τα παιδιά είναι πλούσια ή φτωχά, αν είναι από οικογένειες εγγραμμάτων ή αγγράμματων, αν προέρχονται από οικογένειες με προβλήματα ή όχι, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, από το χωριό ή από την πόλη, από όπου και αν κατοικούν, ακόμα και από την εθνότητα τους.

Εδώ θα φιλοξενηθούν φέτος το καλοκαίρι παιδιά από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, παιδιά από την Αφρική, παιδιά από την Ουκρανία, παιδιά από διάφορες περιοχές του κόσμου, γιατί εδώ είναι μία αγκαλιά πραγματικά συμπεριληπτική, είναι μία αγκαλιά πραγματικά ανακεφαλαιωτική όπως είναι ο ουρανός και καθώς εορτάζουμε την εορτή της Αναλήψεως ακριβώς σε αυτόν εδώ τον χώρο μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που η Θεολογία της Εκκλησίας μας διδάσκει αυτές τις μέρες: «Πως η γη μπορεί να γίνει ουρανός. Πως η γη μπορεί να γεμίσει χρώματα, πως η γη μπορεί να ξεπεράσει αντιθέσεις ψεύτικες, αντιθέσεις επίπλαστες. Όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί φυλετικοί, ταυτοτικοί, πολιτιστικοί, οικονομικοί, ταξικοί, όλα αυτά είναι δημιουργήματα της αμαρτίας του ανθρώπου. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ίσοι, όλοι μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι και τα παιδιά ζώντας εδώ την ισότητα, ζώντας εδώ σε μία κοινότητα πραγματικής κοινοκτημοσύνης, φανερώνουν τον ο ιδεότυπο της αταξικής κοινωνίας. Όποιος θέλει να δει μία αταξική κοινωνία, μία κοινωνία υπαρκτής και όχι ανύπαρκτης κοινοκτημοσύνης,  θα έρθει εδώ να τη ζήσει μαζί με τα παιδιά και θα καταλάβει ότι τα ιδεολογήματα, αν θέλουν να έχουν εφαρμογή στη ζωή, πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη και όχι να μείνουν σε συνέδρια, σε ινστιτούτα, σε φόρουμ, σε γραφεία, σε διάφορες συζητήσεις σοφών ή της ελίτ αυτού του κόσμου στις καλύτερες πλατείες των πρωτευουσών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ζούμε λοιπόν αυτή τη χαρά και την επισφραγίζουμε σήμερα και ευχαριστούμε για την παρουσία σας όλους κι είναι μεγάλη χαρά που συλλειτουργούμε σήμερα εδώ για πρώτη φορά με έναν Αφρικανό Ιεράρχη, με έναν Ιεράρχη γηγενή,  έναν από τους λίγους μαύρους Ιεράρχες της Μαύρης Ηπείρου που δεν θεωρεί το χρώμα του δέρματος ως μειονέκτημα, αλλά ως δώρο, γιατί είναι δώρο. Ο Θεός μας έχει πλάσει όλους λίαν καλώς, όποια χαρακτηριστικά και αν έχουμε, είτε είμαστε λευκοί είτε μαύροι είτε κίτρινης, είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, μια αγκαλιά με ισότητα, με ισονομία, με δικαιοσύνη, άνθρωποι. Ανθρωπιά!

Αυτό μας κηρύττει ο Απόστολος Παύλος σήμερα. Ανθρωπιά που υπερβαίνει εθνικισμούς, υπερβαίνει μεσσιανισμούς εγκώσμιους, υπερβαίνει ιδιοτέλειες, κερδοφορίες, υπερβαίνει κάθε αντίληψη που θέλει να εργαλειοποιεί τον άνθρωπο, να τον βλέπει ως μονάδα εργασίας, να βλέπει κάποιες ηπείρους μονάχα ως χέρια εργατικά για να έρθουν να δουλέψουν προκειμένου να μην πειραχτούν τα βελούδινα χεράκια των ισχυρών αυτού του κόσμου.

Πολλά μηνύματα λοιπόν στέλνει η σημερινή ημέρα η παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας και αγαπητού αδελφού κ. Νεκταρίου και κυρίως η παρουσία όλων των παιδιών μικρών και μεγάλων και αυτά που σήμερα θα συμμετάσχουν και στους τελικούς αγώνες του 2ου Εκκλησιαστικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» αλλά και αυτά τα παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν στα θερινά κατασκηνωτικά προγράμματα μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου και μάλιστα το μήνα Αύγουστο θα γεμίσει και άλλα χρώματα και άλλες σημαίες θα γεμίσει αυτός ο χώρος όπως κάθε χρόνο. Θα γεμίσει με παιδιά τόσο από την Αφρική, από την Ζάμπια, από τη Μοζαμβίκη όσο και παιδιά από την Ουκρανία και μάλιστα από τη Χερσώνα. Μεγάλη χαρά μας δίνει αυτό και μεγάλη ευλογία γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους».

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία και ο Αγιασμός της έναρξης της φετινής θερινής περιόδου του Κατασκηνωτικού Κέντρου, όπου ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Πράγματι είναι ο ουρανός γιατί εσείς τα παιδιά είστε τα αστέρια του ουρανού. Εσείς τα παιδιά είστε η ομορφιά του ουρανού, εσείς τα παιδιά είστε η ομορφιά της γης και του ουρανού και γι’ αυτό για εσας τα παιδιά και τους υπέροχους γονείς σας αξίζει να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι οι υλικές και κυρίως οι πνευματικές υποδομές για τα παιδιά είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον, που καθορίζουν τις αποφάσεις των γονέων, τις επιλογές και την κρίση των γονέων».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην σημερινή του παρουσία και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές, ευλογίες και ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Σήμερα είμαι πολύ ευγνώμων που βρίσκομαι κοντά σας και δε θέλω να κρύψω την εκ βαθέων ευγνωμοσύνη μέσα από την καρδιά μου. Νιώθω ότι εδώ είναι το σπίτι μου, γιατί με τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, όταν ήρθα στην Ελλάδα,  δεν ήξερα ούτε μία λέξη κι εκείνος μου έμαθε όλα αυτά που έχω, γι’ αυτό είστε τυχεροί που τον έχετε κοντά σας και τα αγαθά που έχετε εδώ δεν βρίσκονται πουθενά αλλού.

Τα παιδιά πρέπει να είστε ευχαριστημένα για ό,τι έχετε εδώ, δεν υπάρχουν σε άλλα μέρη.

Ο Σεβασμιώτατος σας έλεγε ότι εμείς είμαστε 13 αδέρφια. Αυτό που βρήκα εδώ, δεν είναι ότι ασπάστηκα μόνο την ελληνική γλώσσα αλλά νοιώθω ότι έγινα Έλληνας και κάθε φορά όταν είμαι κάτω εκεί, μερικές φορές ονειρεύομαι ότι είμαι ακόμα εδώ στην Ελλάδα, γιατί μου δείξατε την πραγματική αγάπη του Θεού. Εδώ έμαθα πολλά, δεν ήξερα καν για την Ορθοδοξία, αλλά εδώ έμαθα πολλά πράγματα γι’ αυτό κάθε φορά δοξάζω το Θεό και κάνω προσευχή για την Ελλάδα, γιατί έχει πολλά αγαθά, καλούς ανθρώπους,  άνθρωποι που έχουν αγάπη, άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους.

Νιώθω ότι έχω δεύτερη πατρίδα εκτός από την Ουγκάντα. Όλοι σας να είσαι περήφανοι με αυτό που έχετε».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Nexans» κ. Αθανάσιο Γαβριήλ για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά της εταιρείας στις εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου, προσφέροντάς του μαζί με τις ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας και μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Μετά το πλούσιο πρωινό κέρασμα στην τραπεζαρία του Κατασκηνωτικού Κέντρου προς τα παιδιά και όλους τους παρευρισκομένους, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, στο γήπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών, οι αγώνες του 2ου Εκκλησιαστικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

Στο τέλος των αγώνων ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πραγματοποίησε την βράβευση των παιδιών, δίδοντας μαζί με την πατρική του ευχή και αγάπη το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνος καθώς και το κύπελλο συμμετοχής σε κάθε ομάδα,  ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως και πατρικώς όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές και συνοδοιπόρους στο έργο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι από το περίσσευμα της αγάπης τους προσφέρουν το καθετί προς τα παιδιά της τοπικής Εκκλησίας.

Με θερμούς λόγους για το σπουδαίο και καινοτόμο έργο, το οποίο επιτελεί η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος στη Νεότητα, αλλά και για την αναβάθμιση της Λοκρίδος και όλης της Φθιώτιδος με την πρότυπη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου έκαναν λόγο στις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, καθώς και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου & Χρήστος Καπούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

22 Απριλίου 2026

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης και αμετάθετη πίστη στην Ανάσταση, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη...

Read more
ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες

22 Απριλίου 2026

Από το ιστορικό χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Εθνοϊερομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο στο πλαίσιο της...

Read more
Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!

22 Απριλίου 2026

Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στη Ναύπακτο. Στην πανέμορφη Ναύπακτο θα ταξιδέψει ο Άκης Πετρετζίκης στο νέο επεισόδιο του...

Read more
Την Τιμία Κάρα του  Αγ. Παρθενίου υποδέχθηκαν  στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Γεωργίου Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα πανηγύρεως σήμερα και αύριο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

22 Απριλίου 2026

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 23ην του μηνός Απριλίου 2026 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός του Αγίου...

Read more
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Ὁ ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος ἀνήκει στή χορεία τῶν μεγαλομαρτύρων καί εἶναι ἀπό τούς πιό λαοφιλεῖς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας....

Read more
«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»

22 Απριλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026 η τέταρτη Επετειακή...

Read more
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026

π. Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης α) Οι εορτές των αγίων αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και...

Read more
«Νύχτα γιομάτη θαύματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Νύχτα γιομάτη θαύματα»

22 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθιά αίσθηση ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, την Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 η επετειακή μουσικοθεατρική...

Read more
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η αγία μας Εκκλησία έχει να επιδείξει νέφη Μαρτύρων. Μυριάδες πιστοί βασανίστηκαν και έχυσαν...

Read more
Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Απριλίου 2026

Στην Ορθόδοξη αλήθεια που κυκλοφορεί Σε μια εποχή όπου η πίστη δοκιμάζεται και οι κοινωνικές ανάγκες πληθαίνουν, η «Ορθόδοξη Αλήθεια»...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος: Καταδικάζει την βεβήλωση αγάλματος του Ιησού Χριστού – Έκκληση για ειρήνη

21 Απριλίου 2026

Τον έντονο προβληματισμό του για την βεβήλωση αγάλματος που απεικόνιζε τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό στον Νότιο Λίβανο εξέφρασε ο Μακαριώτατος...

Read more
Η τέχνη συναντά την πίστη: Εγκαίνια της έκθεσης «Στα Μονοπάτια της Ορθοδοξίας» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Η τέχνη συναντά την πίστη: Εγκαίνια της έκθεσης «Στα Μονοπάτια της Ορθοδοξίας» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

21 Απριλίου 2026

Άνοιξε επίσημα τις πύλες της,  τη Δευτέρα 20 Απριλίου, η έκθεση φωτογραφίας «Στα Μονοπάτια της Ορθοδοξίας», που διοργανώνεται από την...

Read more
Στους Κληρικούς της Δημητριάδος μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός
Εκκλησία της Ελλάδος

Στους Κληρικούς της Δημητριάδος μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

21 Απριλίου 2026

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 7η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την προεδρεία του Σεβ. Ποιμενάρχου...

Read more
Τιμήθηκαν οι Πρωτοψάλτες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Ελλάδα Κόσμος

Τιμήθηκαν οι Πρωτοψάλτες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

21 Απριλίου 2026

Χριστός Ανέστη! Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.), εκπροσωπώντας το σύνολο του ιεροψαλτικού κόσμου της χώρας, εκφράζει τα πλέον θερμά...

Read more
Η Μονεμβάσια τίμησε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μονεμβάσια τίμησε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

21 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Δευτέρα 20 Απριλίου 2026,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Ὁ ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος ἀνήκει στή χορεία τῶν μεγαλομαρτύρων καί εἶναι ἀπό τούς πιό λαοφιλεῖς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας....

Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος στο Τρίκορφο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος στο Τρίκορφο

Στη μάχη των πυρκαγιών η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Στη μάχη των πυρκαγιών η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πανήγυρις των εν Μητροπόλει Άρτης Αγίων

Πανήγυρις των εν Μητροπόλει Άρτης Αγίων

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist