Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης με θλίψη αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού αιδεσιμωτάτου ιερέως πατρός Νικολάου Ξυδέα, εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστανέας, Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο π. Νικόλαος Ξυδέας του Ηλία γεννήθηκε το 1962 στο χωριό Σαϊδώνα, του Δήμου Δυτικής Μάνης. Στις 18 Μαρτίου 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και την επόμενη ημέρα, 19 Μαρτίου, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρό Σωτήριο.

Το σκήνωμα του κεκοιμημένου ιερέως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστανέας το πρωί της Τετάρτης 8 Αυγούστου, όπου θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την ίδια ημέρα στις 11:00, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Παρακαλούμε θερμά να εύχεσθε για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού πρεσβυτέρου Νικολάου Ξυδέα μετά πάντων των Αγίων.

Αιωνία του η μνήμη!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.