Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αγναντερού.

 Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Μάρκον άγιον Ευαγγέλιον, η οποία αναφέρεται στην κλήση του αποστόλου Ματθαίου, του Λευί όπως ο Μάρκος και ο Ιωάννης τον γράφουν. Ο Κύριος τον κάλεσε όταν ήταν ώριμος και δοκιμασμένος, όχι αμέσως όπως τους υπολοίπους Αποστόλους. Και κατηγορήθηκε ο Κύριος γιατί εκάθησε στο σπίτι του Ματθαίου με τελώνες και αμαρτωλούς να φάει και να πιεί, στο ίδιο τραπέζι. Μα για τους αμαρτωλούς ο Κύριος σαρκώθηκε κι έπαθε. Ο Κύριος μάς καλεί και περιμένει την μετάνοια του καθενός μας κι εμείς με χαρά πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του. Να μας εισαγάγει στην ουράνιο βασιλεία Του. Αυτή η περίοδος προσφέρεται σε εμάς γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Με την νηστεία, την προσευχή, την μετοχή μας στις Ακολουθίες και κυρίως με τη μετοχή μας στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και τον πνευματικό μας αγώνα, αγιάζεται το είναι μας, ώστε να ζήσομε περισσότερο το πάθος και την Ανάσταση, με περισσότερη χαρά. Το πάθος Του είναι σωτήριο για εμάς τους αμαρτωλούς.

 Στον ως άνω Ιερό Ναό τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

thessaliotidos1 thessaliotidos2 thessaliotidos3 thessaliotidos5Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.