• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς εις την εσχάτη προδοσία, έναντι τριάκοντα αργυρίων

in Ελλάδα Κόσμος
18 Ιουνίου 2019
byPoimin.gr Team
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς εις την εσχάτη προδοσία, έναντι τριάκοντα αργυρίων
Share on FacebookShare on Twitter

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος

Είναι πρόδηλο ότι οι ιδεολογίες σήμερα έχουν απισχνάνει λίαν σκοπίμως καθότι η έννοια της παραδοσιακής «Δεξιάς» φυλλορροεί προς μίαν ανέκκλητον κατεύθυνσιν ή κατά το μάλλον ή ήττον, τελεί υπό ιδεολογική σύγχυση, το αυτό ασφαλώς συντελείται και υπό την φερομένη ως Αριστερά, απλώς η Αριστερά έχει επικυριαρχήσει, εις την Πατρίδα μας λίαν σκοπίμως εκμεταλλευόμενη της διαρκή υποχωρητικότητα της Δεξιάς.

Το φαιδρό της υποθέσεως είναι ότι η ηττημένη αριστερά, διαρκούντος του «συμμοριτοπολέμου», δεν κατόρθωσε να επικρατήσει και να υπαχθεί η Ελλάς εις την τότε σφαίρα επιρροής των Σοβιετικής ενώσεως εκ των υστέρων, μολονότι τούτο ήτο εν γνώσει της τετελεσμένο, εκ των προτέρων, δηλονότι είχε διευθετηθεί ανεκκλήτως μετά του πέρατος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δυνάμει της συνθήκης της Γιάλτας.

Όμως πέραν και της Συνθήκης της Βαρκίζης και εν γένει των υφισταμένων ιδεοληψιών και του άκρατου φανατισμού και προκρούστειου δογματισμού των κομμουνιστών, η επίσημη Αριστερά δια του Κ.Κ.Ε ουδέποτε λογοδότησε δια τις εγκληματικές πράξεις εις βάρος του Ελληνισμού δεδομένου ότι πρόκειται δια ένα κόμμα το οποίο μισεί θανάσιμα τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και ο,τιδήποτε σχετίζεται με το έθνος της οντολογική διάσταση αυτού και τις ειδικότερες συνιστώσες αυτού οι οποίες κατ’ ουσίαν δομούν την ταυτότητα και περισώνουν την διαιώνια εξέλιξη του έθνους την χαλύβδινη πίστη συνέχειας του Γένους μας εις το διάβα των αιώνων.

Η υποχωρητικότητα της φερόμενης ως Δεξιάς, ιδίως μετά την πτώση της δικτατορίας εξέθρεψε και γιγάντωσε τον ρεμβανσισμό της Αριστεράς, άλλωστε δεν είναι σήμερα τυχαίο ότι όλα τα δήθεν σοσιαλοδημοκρατικά κόμματα αλλά και το κυβερνών αποτελούν σαρξ εκ της σαρκός του Κ.Κ.Ε, ,με ό,τι τούτο συνεπάγεται.

Ο παροιμιώδης ανθελληνισμός του Κ.Κ.Ε αλλά και εν γένει της Αριστεράς είναι σαφής διότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός του ερείδεται επί της ταξικής διαστρωμάτωσης της κοινωνίας και την καθολική ερμηνεία των πάντων παντελώς άκριτα και άτεγκτα βάσει των εργαλείων του ιστορικού υλισμού, ο,τιδήποτε συλλήβδην δεν υπόκειται εις την προκρούστεια ταύτη κλίνη, καθίσταται , μη αναγνωρίσιμο, εξοβελίζεται και ανιχνεύεται ότι ενδεχομένως προέρχεται από εχθρική δύναμη και ίσως διασαλεύσει της ορθότητα της Αριστεράς.

Ενώ η φερόμενη ως Δεξιά παράταξη, «έδωσε γή και ύδωρ» εις την Αριστερά μεταπολιτευτικά με αποκλειστικό και μόνον σκοπό να άρει την διχοστασία και να επουλώσει εις την κυριολεξία τις πληγές του «εμφυλίου πολέμου», επιδεικνύοντας υπέρμετρη ανοχή απέναντί τους, όμως εις τον αντίποδα του εγχειρήματος, αυτό το οποίο εισέπραξε εκ της «πολύφερνης αριστεράς» είναι, ύβρεις, τρομοκρατικές οργανώσεις, ελεγχόμενη κρατίδιο των εξαρχείων, τάγματα εφόδου, συνειδησιακός εκμαυλισμός, ανθελληνισμός, και ταύτιση του εθνισμού, του γνήσιου Πατριωτισμού με τον Φασισμό και τον Ναζισμό.

Η σύγχυση αυτή καλλιεργήθηκε αρχής γενομένης εκ της περιόδου του 1980 και εξικνείται μέχρι και σήμερον, όπου ο κύκλος της μεταπολιτεύσεως δεν έχει ολοκληρωθεί, με ένα ανεξέλεγκτο παρακράτος της αριστεράς το οποίο, υπό τον ιδεολογικό μανδύα της δημοκρατίας, ενώ κατ’ ουσίαν πρόκειται δια ερυθρό ολοκληρωτισμό, έχει κατασωτεύσει το κράτος.

Η αντίληψη της αριστεράς δεν σχετίζεται με την ηθική τάξη, την δημόσια ασφάλεια, την αξιοκρατία, την συρρίκνωση του δημοσίου, την ίαση του μη υγιούς συνδικαλισμού, τουναντίον δε, εκλαμβάνει την έννοια του κράτους ως κεκτημένο λάφυρο το οποίο αυτοδικαίως δέον όπως το νέμεται εις το διηνεκές, καίτοι ουδέποτε έχει ζητήσει συγγνώμη δια τα στυγερά εγκλήματα και δια τον διάχυτο ανθελληνισμό της προς την Πατρίδα.

Άρα λοιπόν η αμετανόητη αριστερά, μολονότι επί της ουσίας αστικοποιήθηκε, ούσα, παρά των ημετέρων του Πασόκ εις την εξουσία και συναλλασσόταν, υπό την απόλυτη ανοχή της Δεξιάς, ουδέποτε απεμπόλησε το μίσος, ούτε εγκατέλειψε το ετοιμοπόλεμο φρόνημα κατά του έθνους και της Πατρίδας, αναβιώνοντας αενάως και ατελευτήτως το μετεμφυλιακό μίσος, κατασκευάζοντας εν είδεισυνθηματολογικής ρητορικής το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» και τοιουτοτρόπως κατόρθωσε να επιβιώσει, επί μισό αιώνα έχοντας καταγάγει συντριπτική νίκη επί της «κουλτούρας» της Δεξιάς.

Η εξωνημένη «θολοκουλτούρα» της αριστεράς, έχει επικρατήσει, εις την Παιδεία, εις την Τέχνη, εις τον Πολιτισμό, και εν γένει εις την κοινωνία, επίσης έχει αποκρυσταλλώσει μία στείρα αντίδραση εις την νεολαία η οποία ανεπιγνώστως έχει δυστυχώς εμπεδώσει αγελαίωςτην υποκολτούρα της βίας, της εξόντωσης των αντιφρονούντων, τον μη υπολογισμό της ανθρωπίνης ζωής παρεκτός εάν ανήκεις ως άνθρωπος εις τους ημέτερους συντρόφους και εξυπηρετείςσφέτερα συμφέροντα ή ιδιοτελείς σκοπιμότητες των συντρόφων.

Η πλύση εγκεφάλου είναι δομική και άρδην διότι θεωρούν μόνον τους αριστερούς ανθρώπους και όλοι οι υπόλοιποι είναι σκύβαλα τα οποία απειλούν την αρραγής ενότητα της Αριστεράς, η ίδια παράνοια επικρατεί και με την αμέριστη υποστήριξη προς τους ισοβίτες και τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Η αμφισβήτηση της Ορθοδόξου παραδόσεως από αδαείς ανθρώπους και με επιστράτευση παντελώς αλυσιτελών και ανεδαφικών επιχειρημάτων συνθέτουν ένα μέρος της πραγματικότητας, πράγμα το οποίο αδιαμφισβήτητα αντικατοπτρίστηκε ανάγλυφα, εις την απελθούσα κατάπτυση και ξενόδουλη κυβέρνηση του Σύριζα, η οποία καταστρατηγούσα το Σύνταγμα, κατέλυσε γηθοσύνως και ασμένως, το παν χάριν τριάκοντα αργυρίων.

Η σημερινή Αριστερά, πλήρως αφημένη εις την διαφθορά της «καπιταλιστικής» μεταπολιτεύσεως, ασκεί κατ’ επάγγελμα την πολιτική, δίχως ουδένα όμως ιδεολογικό και γόνιμο αντίκρισμα προς την κοινωνία, χειραγωγώντας απλώς την πνευματική ευνουχισμένη μάζα, συντηρώντας ανιστόρητα τους «μπαμπούλες» του παρελθόντος, δηλονότι ότι το ίδιο το Κ.Κ.Ε και εν γένει η Αριστερά καθίσταται ανύπαρκτη διότι πέραν της ρητορικής ευήθειας, η στρατηγική της είναι η κατάκτηση της εξουσίας με «ερυθρά» τανκς τα οποία τα βαπτίζουν ως δημοκρατικά τανκς, ως εκ τούτου ο,τιδήποτε αντιβαίνει προδήλως εις αυτά αμέσως προέρχεται από τους πολέμιους δαίμονες του «επίγειου Παραδείσου» και της αυθεντικής αλήθειας και «ιερότητας» που πρεσβεύει η Αριστερά.

Άρα λοιπόν πρόκειται δια μία ψυχωσική λογική, δηλαδή, θεωρητικώς ρητορεύομε περί του ιδανικού, προπαγανδίζουμε μονομερώς και μεροληπτικώς υπέρ ημών, συκοφαντώντας τους άλλους, παραχαράσσοντας εν γνώσει μας την ιστορία ίνα συσκοτισθεί η αλήθεια δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων, εντελώς ασυνείδητα και δίχως ίχνος αξιοπρεπείας, διότι το μόνον που μας ενδιαφέρει είναι η ιδική μας επιβίωση διότι εμείς είμαστε μικροί θεοί και οι άλλοι είναι κακοί, αντιφρονούντες και δέον όπως αμελλητί να εξουδετερωθούν.

Είναι λοιπόν πρόδηλον ότι η φενάκη της Αριστεράς, ερμηνεύει και αντιμετωπίζει τους πάντες υπό ένα μανιχαϊστικό δίπολο, οι καλοί και οι κακοί, οι Άγιοι (οι αριστεροί) και τα μιάσματα οι δεξιοί, με το επιχείρημα ότι δεν είναι αριστεροί.

Αυτή η ιδεοληψία τους κατατρύχει και απεδείχθη εις την αποτυχημένη διακυβέρνησή τους, ενώ επί τους ουσίας ήσαν όμηροι των εντολών των εξωεθνικών διευθυντηρίων και εφήρμοζαν πειθήνια και απαρεγκλίτως αμιγώς ανθελληνική, αντικοινωνική και νεοφιλελεύθερη πολιτική, προπαγάνδιζαν περί του μεγαλείου της αριστεράς, συντηρώντας τα τάγματα εφόδου, δηλαδή δικτατορικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, δίχως να ευρίσκονται εις την διάθεση να λογοδοτήσουν δια το επιλήψιμο και εγκληματικό παρελθόν των προγόνων τους και χωρίς να τους ενδιαφέρει η πορεία της χώρας και της Ελλάδας εν τοις πράγμασι, απλώς πρώτιστο μέλημά τους ήταν πώς να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να κατασυκοφαντήσουν του Έλληνες ως φασίστες επειδή υπερασπίζονται την πατρίδα τους, καθώς και πως να αντικαταστήσουν τον Ελληνικό πληθυσμό με παράνομους μετανάστες τους οποίους δια της συναυτουργίας των Μ.Μ.Ε τους κατονόμασαν δήθεν ως πρόσφυγες. Ουδεμία θεσμική επίγνωση ή σεβασμό στην Δημοκρατία και την Πολιτεία.

Η λατρεία με όλους τους άλλους λαούς πλην του Ελληνικού σηματοδοτεί την αποστολή τους η οποία αντιβαίνει προδήλως προς τα συλλογικά συμφέροντα της Πατρίδας μας, διότι στόχος τους είναι ο διωγμός των Ελλήνων και η αντικατάστασή τους με αλλοδαπούς και δη Μουσουλμάνους, διότι η Αριστερά καθίσταται κλειδούχος της Κερκόπορτας του ανθελληνισμού, όπως άλλωστε πολλοί βουλευτές και Υπουργοί έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, έχουν το προνόμιο της εσχάτης προδοσίας.

Η έτερη ύποπτη πτυχή τους είναι ότι, ενώ ευρίσκονται μέσα στον πλούτο εξακολουθούν την σχιδοειδή προπαγάνδα περί της αριστεράς ενώ στην πράξη, κατασωτεύσουν το δημόσιο χρήμα, περιπίπτουν σε αντιφάσεις ως προς τις ιδεολογικές διακηρύξεις των, ήτοι ενώ ομιλούν για αθεϊσμό, λόγω Μαρξ, εις την πράξη, καθίστανται διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ της θρησκείας των Μουσουλμάνων ενώ την ίδια ώρα εξαπολύουν μύδρους κατά της Εκκλησίας μας, το αυτό πράττουν κατά των Ελλήνων και υπέρ των αλλοδαπών καθώς και κατά των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, ενώ είναι αποκλειστικά ευαισθητοποιημένοι για τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις των πολιτών, άρα δύο μέτρα και δύο σταθμά και εσκεμμένη και δόλια μεροληψία.

Φρονώ ότι η Αριστερά πνέει τα λοίσθια, οι εκπρόσωποί της είναι «προβατόσχημοι λυκοποιμένες», οι οποίοι υπό το μανδύα της αριστερής συνθηματολογίας, εκτελούν τις άνωθεν αποστολές έναντι πακτωλών χρημάτων, τελώντας ως έμμισθα φερέφωνα της Νέας Τάξης πραγμάτων, σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ας απολαύσουμε την εκκωφαντική πτώση του «Πύργου της Βαβέλ» που οικοδόμησαν.

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο κορυφώθηκε ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Χρυσής και της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων της στον τόπο...

Read more
ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Ο αγιασμός ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς (2026-2027) της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο...

Read more
Η θρησκευτική κληρονομιά της Πιερίας περνά στην ψηφιακή εποχή με τρισδιάστατες αποτυπώσεις
Εκκλησία της Ελλάδος

Η θρησκευτική κληρονομιά της Πιερίας περνά στην ψηφιακή εποχή με τρισδιάστατες αποτυπώσεις

13 Οκτωβρίου 2026

Στην αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την καταγραφή και ανάδειξη της θρησκευτικής κληρονομιάς της Πιερίας επενδύει η Ιερά Μητρόπολη...

Read more
Η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Δημητριάδος με θέμα «Από τη θρησκεία στην πίστη στον Χριστό»
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Δημητριάδος με θέμα «Από τη θρησκεία στην πίστη στον Χριστό»

13 Οκτωβρίου 2026

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο εκκλησιαστικό έτος,...

Read more
Ἡ πολιτιστική Κληρονομιά τῆς Σάμου, πτώχευσε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Σάμου: Προειδοποίηση για τη διάδοση εντύπων των Πεντηκοστιανών στα ακριτικά νησιά

13 Οκτωβρίου 2026

Ἐπειδή αὐτές τίς ἡμέρες καί πάλιν κυκλοφορήθηκε στά ἀκριτικά μας Νησιά ἡ μηνιαία «Χριστιανική Ἐφημερίδα» τῆς Ἐλευθέρας Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς...

Read more
Ρασοευχή νέας Μοναχής  στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Παραβόλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ρασοευχή νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Παραβόλας

13 Οκτωβρίου 2026

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η Ρασοευχή μιας νέας Μοναχής στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το απόγευμα της Δευτέρας...

Read more
«Πνευματική προσέγγιση του δημογραφικού προβλήματος: Η οικογένεια ως «κατ’ οίκον Eκκλησία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Μεσολόγγι 1826–2026: Τόπος Θυσίας και Οικουμενικό Σύμβολο Ελευθερίας»

13 Οκτωβρίου 2026

Ένα σημαντικό Επιστημονικό Συνέδριο, αφιερωμένο στη συμπλήρωση 200 ετών από την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά...

Read more
Άρτα: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου Γραικού και του Αγίου Φανουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου Γραικού και του Αγίου Φανουρίου

13 Οκτωβρίου 2026

Με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της Άρτας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2026, στην πλατεία...

Read more
Αγιολογική Εσπερίδα στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου για τους Αγίους Ιεράρχες Ευφρατά και Επιφάνιο
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αγιολογική Εσπερίδα στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου για τους Αγίους Ιεράρχες Ευφρατά και Επιφάνιο

13 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου 2026, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερνας του Δήμου Ρεθύμνης,...

Read more
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Η πρώτη συνάντηση των κατηχητών και κατηχητριών της Μητροπόλεως Κερκύρας για τη νέα ιεραποστολική χρονιά έγινε το απόγευμα της Δευτέρας...

Read more
«Δώστε στα παιδιά την καρδιά σας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δώστε στα παιδιά την καρδιά σας»

13 Οκτωβρίου 2026

Πλήθος εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων κατέκλυσε απόψε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, για να συμμετάσχει στο ιερό Μυστήριο...

Read more
Η ΧΡΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΧΡΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Ημέρα σταθμός για την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν η 12η Οκτωβρίου...

Read more
Επίσκεψη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη ΣΜΥΚ Βελλάς
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη ΣΜΥΚ Βελλάς

12 Οκτωβρίου 2026

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, συνοδευόμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ...

Read more
Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή 10 Αρχιερέων στη Λαμία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή 10 Αρχιερέων στη Λαμία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών

12 Οκτωβρίου 2026

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή 10 Αρχιερέων τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας...

Read more
Άρτα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και προσκύνηση της εκ Ρόδου Εικόνας Αγ. Φανουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και προσκύνηση της εκ Ρόδου Εικόνας Αγ. Φανουρίου

12 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Τα κριτήρια της αγιότητος

Τα κριτήρια της αγιότητος

Οι Παλαίμαχοι του Άρη Θεσσαλονίκης στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Οι Παλαίμαχοι του Άρη Θεσσαλονίκης στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Η Ι.Μ. Καλαβρύτων εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον κ. Τσούνη για τον επιπρόσθετο «θησαυρό» που της εμπιστεύθηκε

Η Ι.Μ. Καλαβρύτων εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον κ. Τσούνη για τον επιπρόσθετο «θησαυρό» που της εμπιστεύθηκε

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καρδίτσα

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καρδίτσα

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist