• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!

in Ελλάδα Κόσμος
16 Νοεμβρίου 2023
byPoimin.gr Team
Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 2α Οκτωβρίου 2023

(Σχόλιο με αφορμή εκπεφρασμένες δηλώσεις ευρωπαίων διανοουμένων)

Δεν θα πάψουμε να γράφουμε για την φρικώδη και εφιαλτική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο εξαιτίας του ανεξέλεγκτης λαθραίας και νόμιμης μετανάστευσης εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Οι ατέλειωτες ορδές των από την Μέση Ανατολή και Αφρική δεν επέδειξαν, δεν επιδεικνύουν και ούτε πρόκειται να επιδείξουν το παραμικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, αλλά το αντίθετο. Φροντίζουν να δείχνουν απόλυτη αγνωμοσύνη και εχθρότητα, διότι κάθε μη μουσουλμάνος θεωρείται «άπιστος» και εν δυνάμει «μελλοθάνατος», σύμφωνα με τις φρικτές επιταγές του «ιερού» Κορανίου, της «Χαντίθ» (ισλαμικής παράδοσης) και της «Σαρία» (ισλαμικού νόμου)! Απόδειξη αυτού οι συχνές δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις σε αθώους πολίτες. Μια επίσης άλλη τρομερή παράμετρος είναι η επιταγή του Κορανίου να θεωρούνται οι «άπιστες» γυναίκες σκλάβες των μουσουλμάνων ανδρών, τις οποίες μπορούν να βιάζουν, να κακοποιούν, ακόμα και να φονεύουν!

Οι ευρωπαίοι, κυρίως οι ηγέτες και οι διανοούμενοι, πίστεψαν πως οι άποικοι μουσουλμάνοι γρήγορα θα εντάσσονταν στο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, θα ενσωματώνονταν εύκολα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Όμως διαψεύστηκαν οικτρά και ανεπανόρθωτα. Όχι μόνο δεν έδειξαν σημεία ένταξης και προσαρμογής, αλλά οργανώθηκαν σε κλειστά «γκέτο» στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, μεταβαλλόμενα σε «κράτος εν κράτει»! Και το χειρότερο: Έχουν την αξίωση να επιβάλουν, με την αρωγή ευρωπαίων ψευδο-διανοουμένων της Αριστεράς και των πολιτικών, τον σεβασμό των δικών τους εθίμων, τρόπο διατροφής, ένδυσης, κλπ από τους ευρωπαίους πολίτες! Πέραν αυτών έχει διαμορφωθεί και μια πιο επικίνδυνη κατάσταση: Η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης των ευρωπαίων, που είναι θεμελιώδες δικαίωμα στις δημοκρατικές χώρες της Δύσης, με απειλές και θανατώσεις, όσων ασκούν κριτική στο Ισλάμ! Οι ευρωπαίοι επέστρεψαν στον παπικό μεσαίωνα. Βλέπουν τους αγώνες τους για ελευθερία να αναστέλλονται από τον ισλαμικό φανατισμό!

Στα παραπάνω θλιβερά συμπεράσματα καταλήξαμε όταν διαβάσαμε πρόσφατα δημοσιεύματα, ευρωπαίων διανοουμένων, επιστημόνων, δημοσιογράφων κλπ, οι οποίοι σταματούν κάθε κριτική για το Ισλάμ από το φόβο της φυσικής τους εξοντώσεως! Σύμφωνα με ένα από αυτά, «Ένας γνωστός δημοσιογράφος στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να συζητά, ή να επικρίνει το Ισλάμ μετά από μια πρόσφατη σειρά απειλών εναντίον του. Ο Constantin Schreiber, συγγραφέας και δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το κρατικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Tagesschau, έχει γράψει πολλά βιβλία για τη θρησκεία και το έργο του έχει συγκριθεί με εκείνο του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή Michel Houellebecq. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit, ο Schreiber δήλωσε ότι ήθελε να αφήσει πίσω του αυτό το κεφάλαιο της ζωής του μετά τις πολυάριθμες απειλές που δέχτηκε λόγω της συζήτησής του για το Ισλάμ. “Δεν θα σχολιάζω πλέον τίποτα που έχει έστω και την παραμικρή σχέση με το Ισλάμ”, δήλωσε. “Δεν θα γράψω κανένα βιβλίο σχετικά με αυτό…Ο Schreiber επικαλέστηκε μια σειρά από απειλές και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του ως λόγο για την εγκατάλειψη του θέματος, περιγράφοντας πως αρκετοί συνάδελφοί του τον είχαν κατακεραυνώσει ως ακροδεξιό»1.

Δεν είναι βεβαίως ο μόνος που απειλείται από τον ισλαμικό φανατισμό και εξαναγκάζεται να παραιτηθεί από την δημοσιογραφική του λειτουργία, να ασκεί κριτική στο Ισλάμ, στον βαρβαρικό τρόπο ζωής και την εξτρεμιστική του δράση. Παραιτείται από την κριτική κατά του Ισλάμ, (προφανώς μόνο κατά του Ισλάμ), ο γνωστός άγγλος αθεϊστής και σφοδρός πολέμιος του Χριστιανισμού Ρίτσαρντ Ντόκινς: «Ο Βρετανός εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς, ένας άθεος ακτιβιστής που επικρίνει επί μακρόν τη θρησκεία, εξέπληξε μεγάλο μέρος του κοινού νωρίτερα φέτος, αρνούμενος ευθέως να συζητήσει την πίστη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα από τον παρουσιαστή της βρετανικής τηλεόρασης Piers Morgan τον Μάρτιο, ο Dawkins – ο οποίος είχε χαρακτηρίσει προηγουμένως το Ισλάμ ως “την πιο κακή θρησκεία στον κόσμο” – μουρμούρισε ότι θα προτιμούσε να μην μιλήσει γι’ αυτό»2.

Οι ανωτέρω ευρωπαίοι διανοούμενοι έχουν προφανώς υπόψη τους την «δολοφονική επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στην κοιτίδα του Διαφωτισμού, το Παρίσι (7-1-2015)»3. Όπως τονίζει σε σχετική εργασία του, με τίτλο: «Το ισλαμικό ευρωπαϊκό μέλλον», ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, Δικηγόρος Δ.Μ.Σ. Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ.4: «Αναστέλλεται, υπό τον φόβο και την ισλαμική τρομοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης…[η οποία] είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτισμική κατάκτηση για κάθε Δυτικό άνθρωπο, όπως και η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής σαν “τιμωρία” οιασδήποτε άποψης, οσοδήποτε ακραίας ή ακόμη και επικίνδυνης». Ο προαναφερόμενος επιστήμων επισημαίνει πως «η Ευρώπη βιώνει κλιμακούμενα τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μία τρίτη ισλαμική εισβολή στην Ιστορία της, την “τρίτη τζιχάντ”. Αυτή τη φορά όχι με τα όπλα και τους πολεμιστές του χαλιφάτου ή των σουλτάνων, αλλά με ένα ισχυρότερο όπλο … τη γονιμότητα των μουσουλμάνων γυναικών, οι οποίες έχουν την υψηλότερη γονιμότητα παγκοσμίως με 3,1 παιδιά ανά γυναίκα. Το γεγονός της εκρηκτικής δημογραφικής αύξησης των μουσουλμάνων, σε συνδυασμό με την ελάχιστη έως ανύπαρκτη αφομοίωσή τους στις δυτικές κοινωνίες που ζουν και με την ραγδαία εξάπλωση του ριζοσπαστικού, αντιδυτικού και εξτρεμιστικού ισλαμισμού, ιδίως μεταξύ των νέων μωαμεθανών της Ευρώπης, αναπόδραστα οδηγεί στο τραγικό συμπέρασμα ότι “κάτω από τη μύτη” των ανέμελων τρυφηλών Ευρωπαίων έχει τοποθετηθεί σιωπηρά μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες»5.

Να μνημονεύσουμε εδώ και την δραματική επισήμανση της γνωστής ιταλίδας δημοσιογράφου Οριάνας Φαλάτσι, η οποία στο βιβλίο της: «Η Δύναμη της Λογικής», έγραψε πως «τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας…Οι ‘καλοκάγαθοι’ διανοητές, η θεσμική Εκκλησία και οι πολιτικές παρατάξεις δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν, ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, απειλούμενη από τούς οπαδούς τού Αλλάχ. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδεοληψίες, παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους»6. Επισημαίνει επίσης δίκην «προφητείας», πριν από τρεις δεκαετίες, ότι η «παρηκμασμένη, εξισλαμισμένη Ευρώπη θα έχει μετατραπεί σε αραβική επαρχία, ενώ “οι Δυτικοί θα ‘πρέπει επιτέλους ν’ αμυνθούν και να τους επιτρέπεται να αμυνθούν, αλλιώς είναι χαμένοι”»7.

Μια πρόσφατη είδηση φανερώνει περίτρανα το ανησυχητικό γεγονός, ότι οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη είναι «κράτος εν κράτει». Η Γαλλική Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την ισλαμική «αμπάγια», το μακρύ σκούρο φόρεμα των μουσουλμάνων μαθητριών, από τα σχολεία της χώρας, με το αιτιολογικό, ότι «ο κοσμικός χαρακτήρας είναι μια ελευθερία για χειραφέτηση μέσα από το σχολείο», και γι’ αυτό «δεν θα επιτρέπεται πλέον να φοριέται η αμπάγια στο σχολείο»8. Αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι επιτέθηκαν στα σχολεία, τα λεηλάτησαν και πολλά τα κατέστρεψαν!

Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι βρίσκεται πρό των πυλών η οσονούπω καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών και η εγκαθίδρυση ενός στυγνού θεοκρατικού και τρομοκρατικού καθεστώτος, που θα εφαρμόζεται το δαιμονικό Κοράνιο και η δολοφονική Σαρία.

Εμείς είχαμε εδώ και χρόνια επισημάνει αυτή τη φρίκη, αλλά κάποιοι θιασώτες της θολής κουλτούρας και του άρρωστου αριστερισμού μας χαρακτήριζαν ως «ρατσιστές», ως «αντιδημοκράτες» και ως διακατεχόμενους από «σκοταδιστική ισλαμοφοβία». Έχουμε αποδείξει και δυστυχώς επαληθευόμαστε συνεχώς, ότι το «μεταναστευτικό» είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο των σκοτεινών παγκοσμιοποιητών, για την αλλοίωση και την εξαφάνιση των εθνικών πληθυσμών, ώστε να πραγματοποιήσουν την παγκοσμιοποίηση. Έχουμε επίσης καταδείξει και την εν προκειμένω εγκληματική στάση του Βατικανού, το οποίο δια στόματος του κ. Φραγκίσκου, δήλωσε ανερυθρίαστα: «Είναι θλιβερό να δεσμεύονται πόροι για να χτιστούν τείχη και συρματοπλέγματα.…Το κλείσιμο και οι εθνικισμοί οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα»9! Αλλά και οι «δικοί» μας ουδεμία επίσημη αντίδραση εκφράζουν για τον ισλαμικό όλεθρο κατά των ευρωπαϊκών λαών. Ο Οικ. Πατριάρχης θεωρεί, προφανώς για λόγους διπλωματίας, «θρησκεία αγάπης» το Ισλάμ, αποκαλεί «αδελφούς» τους μουσουλμάνους και «άγιο» το Κοράνιο, το οποίο μοιράζει ως «πολύτιμο δώρο». Ανάλογη είναι η στάση και πολλών άλλων υψηλόβαθμων κληρικών.

Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδος μας, στην οποία χύθηκε το αίμα 800.000 αγωνιστών, για να ελευθερωθεί από τον ισλαμικό και τουρκικό βαρβαρισμό και τώρα επανέρχεται το φάσμα του ισλαμικού τρόμου πάνω από την πατρίδα μας και όλου του ελευθέρου κόσμου, κατόπιν καταχθόνιου σχεδίου των ιθυνόντων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων! Το Ισλάμ θα είναι η «αγία» σπάθα, με την οποία θα κόβεται κάθε φιλελεύθερο κεφάλι που ορθώνεται στην ταχέως επερχόμενη παγκόσμια σκλαβιά και γι’ αυτό το προωθούν πυρετωδώς!

1https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%94%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%bb%cf%8e/
2 Όπου ανωτέρω.
3 https://archive.greekamericannewsagency.com/2016/03/10/to_islamiko-evropaiko-mellon/
4 Όπου ανωτέρω.
5 Όπου ανωτέρω.
6 Όπου ανωτέρω
7 Όπου ανωτέρω
8 https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1462320/gallia-telos-i-ampagia-apo-ta-sxoleia-tis-xoras
9https://infognomonpolitics.gr/2021/12/papas-%c2%a8de-veltionetai-i-symviosi-ypsonontas-frachtes%c2%a8/

Πρόσφατα Άρθρα

Χειροτονία Διακόνου στον Τριπόταμο Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στον Τριπόταμο Φλώρινας

23 Οκτωβρίου 2026

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου,...

Read more
Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

23 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου...

Read more
Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Θεσσαλονίκη

23 Οκτωβρίου 2026

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου...

Read more
Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

23 Οκτωβρίου 2026

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, στο υπόγειο του οποίου λειτουργεί το Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν του...

Read more
«Η μετάνοια ανοίγει την καρδιά και μας καθιστά οικείους του Θεού»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η μετάνοια ανοίγει την καρδιά και μας καθιστά οικείους του Θεού»

23 Οκτωβρίου 2026

Με κατάνυξη ετελέσθη το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτης, Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος...

Read more
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

23 Οκτωβρίου 2026

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος...

Read more
«Από το “ΟΧΙ” του 1940 στο αιώνιο παρόν της ελληνικής ψυχής»: Εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την 28η Οκτωβρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

«Από το “ΟΧΙ” του 1940 στο αιώνιο παρόν της ελληνικής ψυχής»: Εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την 28η Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2026

Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη...

Read more
Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος στο Κολλέγιο Αθηνών
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος στο Κολλέγιο Αθηνών

23 Οκτωβρίου 2026

Με επιμνημόσυνη δέηση και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κολλεγίου Αθηνών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα...

Read more
Αγρυπνία για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου

23 Οκτωβρίου 2026

 Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στην «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης, τελέσθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026, η ακολουθία...

Read more
Η άνοδος Ιακώβου του Αδελφοθέου εις την ηγεσίαν της Εκκλησίας
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος: Ο πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων

23 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της αρχαίας Εκκλησίας υπήρξε ο άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος,...

Read more
Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου

22 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, η πρώτη συνάντηση του...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά

22 Οκτωβρίου 2026

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης τελέστηκε εχθές, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του...

Read more
Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες
Εκκλησία της Ελλάδος

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες

22 Οκτωβρίου 2026

Γενική Ιερατική Σύναξη διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την...

Read more
Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής

22 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη. Στο ιστορικό Γεράκι,...

Read more
Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

22 Οκτωβρίου 2026

Με την ακολουθία του Αγιασμού  ξεκίνησαν για 5η συνεχή χρονιά τα μαθήματα  της Πρότυπης Σχολής Σπουδής Παρασκευής Προσφόρου της Ιεράς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39
Κηρύγματα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

19 Οκτωβρίου 2024

«Εδεσμείτο αλύσεσι… και διαρρήσσων τα δεσμά ηλαύνετο υπό του δαίμονος εις τας ερήμους». Ο δαιμονιζόμενος, που ο Κύριος απελευθέρωσε στη...

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Θεός Ισχυρός, Εξουσιαστής, Άρχων Ειρήνης, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος

19 Οκτωβρίου 2024
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα της εκδιώξεως του Χριστού από την πόλη των Γαδαρηνών.

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Ιματισμένοι – Κυριακή ΣΤ’ Λουκά

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Κυριακή Στ’ Λουκᾶ: «ἠρώτησαν αὐτόν… ἀπελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῶν, ὅτι φόβῳ μεγάλῳ συνείχοντο»

22 Οκτωβρίου 2022
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Έχεις Πνεύμα Άγιο στην καρδιά σου;»

22 Οκτωβρίου 2022
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ιδιοτέλεια και συμφέρον

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Η θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
Ο Διάβολος

Ο Διάβολος

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

«Εξελθόντι τω Ιησού…υπήντησεν αυτώ ανήρ τις, ος είχε δαιμόνια…»

21 Οκτωβρίου 2017
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤ´ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

Εσπερινός επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Καθολικού της Μονής Τρικόρφου

Θα ευλογήσουμε την αμαρτία;

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών  Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist