• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!

16 Νοεμβρίου 2023
in Ελλάδα Κόσμος
Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 2α Οκτωβρίου 2023

(Σχόλιο με αφορμή εκπεφρασμένες δηλώσεις ευρωπαίων διανοουμένων)

Δεν θα πάψουμε να γράφουμε για την φρικώδη και εφιαλτική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο εξαιτίας του ανεξέλεγκτης λαθραίας και νόμιμης μετανάστευσης εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Οι ατέλειωτες ορδές των από την Μέση Ανατολή και Αφρική δεν επέδειξαν, δεν επιδεικνύουν και ούτε πρόκειται να επιδείξουν το παραμικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, αλλά το αντίθετο. Φροντίζουν να δείχνουν απόλυτη αγνωμοσύνη και εχθρότητα, διότι κάθε μη μουσουλμάνος θεωρείται «άπιστος» και εν δυνάμει «μελλοθάνατος», σύμφωνα με τις φρικτές επιταγές του «ιερού» Κορανίου, της «Χαντίθ» (ισλαμικής παράδοσης) και της «Σαρία» (ισλαμικού νόμου)! Απόδειξη αυτού οι συχνές δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις σε αθώους πολίτες. Μια επίσης άλλη τρομερή παράμετρος είναι η επιταγή του Κορανίου να θεωρούνται οι «άπιστες» γυναίκες σκλάβες των μουσουλμάνων ανδρών, τις οποίες μπορούν να βιάζουν, να κακοποιούν, ακόμα και να φονεύουν!

Οι ευρωπαίοι, κυρίως οι ηγέτες και οι διανοούμενοι, πίστεψαν πως οι άποικοι μουσουλμάνοι γρήγορα θα εντάσσονταν στο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, θα ενσωματώνονταν εύκολα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Όμως διαψεύστηκαν οικτρά και ανεπανόρθωτα. Όχι μόνο δεν έδειξαν σημεία ένταξης και προσαρμογής, αλλά οργανώθηκαν σε κλειστά «γκέτο» στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, μεταβαλλόμενα σε «κράτος εν κράτει»! Και το χειρότερο: Έχουν την αξίωση να επιβάλουν, με την αρωγή ευρωπαίων ψευδο-διανοουμένων της Αριστεράς και των πολιτικών, τον σεβασμό των δικών τους εθίμων, τρόπο διατροφής, ένδυσης, κλπ από τους ευρωπαίους πολίτες! Πέραν αυτών έχει διαμορφωθεί και μια πιο επικίνδυνη κατάσταση: Η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης των ευρωπαίων, που είναι θεμελιώδες δικαίωμα στις δημοκρατικές χώρες της Δύσης, με απειλές και θανατώσεις, όσων ασκούν κριτική στο Ισλάμ! Οι ευρωπαίοι επέστρεψαν στον παπικό μεσαίωνα. Βλέπουν τους αγώνες τους για ελευθερία να αναστέλλονται από τον ισλαμικό φανατισμό!

Στα παραπάνω θλιβερά συμπεράσματα καταλήξαμε όταν διαβάσαμε πρόσφατα δημοσιεύματα, ευρωπαίων διανοουμένων, επιστημόνων, δημοσιογράφων κλπ, οι οποίοι σταματούν κάθε κριτική για το Ισλάμ από το φόβο της φυσικής τους εξοντώσεως! Σύμφωνα με ένα από αυτά, «Ένας γνωστός δημοσιογράφος στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να συζητά, ή να επικρίνει το Ισλάμ μετά από μια πρόσφατη σειρά απειλών εναντίον του. Ο Constantin Schreiber, συγγραφέας και δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το κρατικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Tagesschau, έχει γράψει πολλά βιβλία για τη θρησκεία και το έργο του έχει συγκριθεί με εκείνο του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή Michel Houellebecq. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit, ο Schreiber δήλωσε ότι ήθελε να αφήσει πίσω του αυτό το κεφάλαιο της ζωής του μετά τις πολυάριθμες απειλές που δέχτηκε λόγω της συζήτησής του για το Ισλάμ. “Δεν θα σχολιάζω πλέον τίποτα που έχει έστω και την παραμικρή σχέση με το Ισλάμ”, δήλωσε. “Δεν θα γράψω κανένα βιβλίο σχετικά με αυτό…Ο Schreiber επικαλέστηκε μια σειρά από απειλές και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του ως λόγο για την εγκατάλειψη του θέματος, περιγράφοντας πως αρκετοί συνάδελφοί του τον είχαν κατακεραυνώσει ως ακροδεξιό»1.

Δεν είναι βεβαίως ο μόνος που απειλείται από τον ισλαμικό φανατισμό και εξαναγκάζεται να παραιτηθεί από την δημοσιογραφική του λειτουργία, να ασκεί κριτική στο Ισλάμ, στον βαρβαρικό τρόπο ζωής και την εξτρεμιστική του δράση. Παραιτείται από την κριτική κατά του Ισλάμ, (προφανώς μόνο κατά του Ισλάμ), ο γνωστός άγγλος αθεϊστής και σφοδρός πολέμιος του Χριστιανισμού Ρίτσαρντ Ντόκινς: «Ο Βρετανός εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς, ένας άθεος ακτιβιστής που επικρίνει επί μακρόν τη θρησκεία, εξέπληξε μεγάλο μέρος του κοινού νωρίτερα φέτος, αρνούμενος ευθέως να συζητήσει την πίστη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα από τον παρουσιαστή της βρετανικής τηλεόρασης Piers Morgan τον Μάρτιο, ο Dawkins – ο οποίος είχε χαρακτηρίσει προηγουμένως το Ισλάμ ως “την πιο κακή θρησκεία στον κόσμο” – μουρμούρισε ότι θα προτιμούσε να μην μιλήσει γι’ αυτό»2.

Οι ανωτέρω ευρωπαίοι διανοούμενοι έχουν προφανώς υπόψη τους την «δολοφονική επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στην κοιτίδα του Διαφωτισμού, το Παρίσι (7-1-2015)»3. Όπως τονίζει σε σχετική εργασία του, με τίτλο: «Το ισλαμικό ευρωπαϊκό μέλλον», ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, Δικηγόρος Δ.Μ.Σ. Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ.4: «Αναστέλλεται, υπό τον φόβο και την ισλαμική τρομοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης…[η οποία] είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτισμική κατάκτηση για κάθε Δυτικό άνθρωπο, όπως και η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής σαν “τιμωρία” οιασδήποτε άποψης, οσοδήποτε ακραίας ή ακόμη και επικίνδυνης». Ο προαναφερόμενος επιστήμων επισημαίνει πως «η Ευρώπη βιώνει κλιμακούμενα τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μία τρίτη ισλαμική εισβολή στην Ιστορία της, την “τρίτη τζιχάντ”. Αυτή τη φορά όχι με τα όπλα και τους πολεμιστές του χαλιφάτου ή των σουλτάνων, αλλά με ένα ισχυρότερο όπλο … τη γονιμότητα των μουσουλμάνων γυναικών, οι οποίες έχουν την υψηλότερη γονιμότητα παγκοσμίως με 3,1 παιδιά ανά γυναίκα. Το γεγονός της εκρηκτικής δημογραφικής αύξησης των μουσουλμάνων, σε συνδυασμό με την ελάχιστη έως ανύπαρκτη αφομοίωσή τους στις δυτικές κοινωνίες που ζουν και με την ραγδαία εξάπλωση του ριζοσπαστικού, αντιδυτικού και εξτρεμιστικού ισλαμισμού, ιδίως μεταξύ των νέων μωαμεθανών της Ευρώπης, αναπόδραστα οδηγεί στο τραγικό συμπέρασμα ότι “κάτω από τη μύτη” των ανέμελων τρυφηλών Ευρωπαίων έχει τοποθετηθεί σιωπηρά μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες»5.

Να μνημονεύσουμε εδώ και την δραματική επισήμανση της γνωστής ιταλίδας δημοσιογράφου Οριάνας Φαλάτσι, η οποία στο βιβλίο της: «Η Δύναμη της Λογικής», έγραψε πως «τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας…Οι ‘καλοκάγαθοι’ διανοητές, η θεσμική Εκκλησία και οι πολιτικές παρατάξεις δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν, ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, απειλούμενη από τούς οπαδούς τού Αλλάχ. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδεοληψίες, παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους»6. Επισημαίνει επίσης δίκην «προφητείας», πριν από τρεις δεκαετίες, ότι η «παρηκμασμένη, εξισλαμισμένη Ευρώπη θα έχει μετατραπεί σε αραβική επαρχία, ενώ “οι Δυτικοί θα ‘πρέπει επιτέλους ν’ αμυνθούν και να τους επιτρέπεται να αμυνθούν, αλλιώς είναι χαμένοι”»7.

Μια πρόσφατη είδηση φανερώνει περίτρανα το ανησυχητικό γεγονός, ότι οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη είναι «κράτος εν κράτει». Η Γαλλική Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την ισλαμική «αμπάγια», το μακρύ σκούρο φόρεμα των μουσουλμάνων μαθητριών, από τα σχολεία της χώρας, με το αιτιολογικό, ότι «ο κοσμικός χαρακτήρας είναι μια ελευθερία για χειραφέτηση μέσα από το σχολείο», και γι’ αυτό «δεν θα επιτρέπεται πλέον να φοριέται η αμπάγια στο σχολείο»8. Αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι επιτέθηκαν στα σχολεία, τα λεηλάτησαν και πολλά τα κατέστρεψαν!

Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι βρίσκεται πρό των πυλών η οσονούπω καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών και η εγκαθίδρυση ενός στυγνού θεοκρατικού και τρομοκρατικού καθεστώτος, που θα εφαρμόζεται το δαιμονικό Κοράνιο και η δολοφονική Σαρία.

Εμείς είχαμε εδώ και χρόνια επισημάνει αυτή τη φρίκη, αλλά κάποιοι θιασώτες της θολής κουλτούρας και του άρρωστου αριστερισμού μας χαρακτήριζαν ως «ρατσιστές», ως «αντιδημοκράτες» και ως διακατεχόμενους από «σκοταδιστική ισλαμοφοβία». Έχουμε αποδείξει και δυστυχώς επαληθευόμαστε συνεχώς, ότι το «μεταναστευτικό» είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο των σκοτεινών παγκοσμιοποιητών, για την αλλοίωση και την εξαφάνιση των εθνικών πληθυσμών, ώστε να πραγματοποιήσουν την παγκοσμιοποίηση. Έχουμε επίσης καταδείξει και την εν προκειμένω εγκληματική στάση του Βατικανού, το οποίο δια στόματος του κ. Φραγκίσκου, δήλωσε ανερυθρίαστα: «Είναι θλιβερό να δεσμεύονται πόροι για να χτιστούν τείχη και συρματοπλέγματα.…Το κλείσιμο και οι εθνικισμοί οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα»9! Αλλά και οι «δικοί» μας ουδεμία επίσημη αντίδραση εκφράζουν για τον ισλαμικό όλεθρο κατά των ευρωπαϊκών λαών. Ο Οικ. Πατριάρχης θεωρεί, προφανώς για λόγους διπλωματίας, «θρησκεία αγάπης» το Ισλάμ, αποκαλεί «αδελφούς» τους μουσουλμάνους και «άγιο» το Κοράνιο, το οποίο μοιράζει ως «πολύτιμο δώρο». Ανάλογη είναι η στάση και πολλών άλλων υψηλόβαθμων κληρικών.

Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδος μας, στην οποία χύθηκε το αίμα 800.000 αγωνιστών, για να ελευθερωθεί από τον ισλαμικό και τουρκικό βαρβαρισμό και τώρα επανέρχεται το φάσμα του ισλαμικού τρόμου πάνω από την πατρίδα μας και όλου του ελευθέρου κόσμου, κατόπιν καταχθόνιου σχεδίου των ιθυνόντων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων! Το Ισλάμ θα είναι η «αγία» σπάθα, με την οποία θα κόβεται κάθε φιλελεύθερο κεφάλι που ορθώνεται στην ταχέως επερχόμενη παγκόσμια σκλαβιά και γι’ αυτό το προωθούν πυρετωδώς!

1https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%94%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%bb%cf%8e/
2 Όπου ανωτέρω.
3 https://archive.greekamericannewsagency.com/2016/03/10/to_islamiko-evropaiko-mellon/
4 Όπου ανωτέρω.
5 Όπου ανωτέρω.
6 Όπου ανωτέρω
7 Όπου ανωτέρω
8 https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1462320/gallia-telos-i-ampagia-apo-ta-sxoleia-tis-xoras
9https://infognomonpolitics.gr/2021/12/papas-%c2%a8de-veltionetai-i-symviosi-ypsonontas-frachtes%c2%a8/

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Καρδίτσα

28 Μαρτίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2026, χοροστάτησε με ιεροπρέπεια και κατάνυξη στην ακολουθία...

Read more
Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

28 Μαρτίου 2026

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετείχε στην Ακολουθία...

Read more
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία
Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, υπόδειγμα μετανοίας

28 Μαρτίου 2026

Αγαπητοί μου αδελφοί, πολλές φορές είπαμε μέχρι σήμερα ότι η Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι και πως εμείς οι πιστοί...

Read more
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

28 Μαρτίου 2026

Στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος, κατά την Ι. Ακολουθία...

Read more
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Κέρκυρα

28 Μαρτίου 2026

Το εσπέρας της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε και ομίλησε...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Χαίρε Μαρία, Κυρία πάντων ημών!»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Χαίρε Μαρία, Κυρία πάντων ημών!»

28 Μαρτίου 2026

Στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, όπου φυλάσσεται το θαυματόβρυτο εικόνισμα της Θεοτόκου της «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΥ», χοροστάτησε την Παρασκευή 27...

Read more
120 φοιτητές έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

120 φοιτητές έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο στη Θεσσαλονίκη

28 Μαρτίου 2026

   Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που...

Read more
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε
Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

«Πόσοι ακολουθούν σήμερα τον Χριστό;»

28 Μαρτίου 2026

Αποστολικά Μηνύματα Ε΄ Κυριακή των νηστειών 5/4/2020 «Πόσοι ακολουθούν σήμερα τον Χριστό;» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη...

Read more
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

28 Μαρτίου 2026

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία Του, ζήσαμε και φέτος και απολαύσαμε τον Ακάθιστο Ύμνο, προς τιμήν της...

Read more
ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΡΩΔΙΩΝ
Πνευματικές Διδαχές

ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΡΩΔΙΩΝ

28 Μαρτίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η χορεία των Εβδομήκοντα Αποστόλων υπήρξε σημαντική για την αρχαία Εκκλησία, διότι οι ένθεοι...

Read more
Τιμητική βράβευση της  Ευανθίας Μπεντεβή  υπό της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμητική βράβευση της Ευανθίας Μπεντεβή υπό της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

27 Μαρτίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», η επίσημη τιμητική εκδήλωση της...

Read more
Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας

27 Μαρτίου 2026

Το εσπέρας της Παρασκευής 27ης Μαρτίου τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων...

Read more
Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στην Καλαμπάκα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στην Καλαμπάκα

27 Μαρτίου 2026

Το εσπέρας της Παρασκευής 27 Μαρτίου τελέστηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών...

Read more
Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης

27 Μαρτίου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2026, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, η ακολουθία του Ακάθιστου...

Read more
«Στα δάκρυα η Παναγία γίνεται ελπίδα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Στα δάκρυα η Παναγία γίνεται ελπίδα»

27 Μαρτίου 2026

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, εψάλη με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία
Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, υπόδειγμα μετανοίας

28 Μαρτίου 2026

Αγαπητοί μου αδελφοί, πολλές φορές είπαμε μέχρι σήμερα ότι η Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι και πως εμείς οι πιστοί...

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Πόσοι ακολουθούν σήμερα τον Χριστό;»

28 Μαρτίου 2026
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Η οσία Μαρία η Αιγυπτία και η συγκλονιστική της μετάνοια

20 Απριλίου 2024
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η αμαρτία εμπόδιο της κοινωνίας με τον Θεό

20 Απριλίου 2024
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ομιλία εις την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών

20 Απριλίου 2024
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

20 Απριλίου 2024

Το μήνυμα της Κυριακής Ε΄ Νηστειών

1 Απριλίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία, σὺν Θεῷ ἁγίῳ, εἰς τὴν Ε´ Κυριακὴν τῶν Νηστειῶν

1 Απριλίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

«Ιδού αναβαίνομεν είς Ιεροσόλυμα» Κυριακή E’ Νηστειών

9 Απριλίου 2022
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ βίος τῆς Ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας καί τά θεολογικά μηνύματα

17 Απριλίου 2021
Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

Η ευλογημένη γυμνότητα ή Περί της Παρθενίας του Πνεύματος

5 Απριλίου 2020
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Το μεγαλείο και η δύναμη της μετάνοιας

14 Απριλίου 2019
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η διακονία στην οικογένεια

3 Απριλίου 2020
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών – Μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

14 Απριλίου 2019
Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Από το περιθώριο στην Αγιότητα

13 Απριλίου 2019
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η πρώην Ιερόδουλη που αγίασε!

13 Απριλίου 2019
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ο δρόμος προς το μεγαλείο

13 Απριλίου 2019
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν

13 Απριλίου 2019
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Η ευλογημένη γυμνότητα

27 Μαρτίου 2018
Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

Οσία Μαρία η Αιγυπτία και Μ. Τεσσαρακοστή

6 Απριλίου 2020
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἡ Σωτήριος Θυσία τοῦ Χριστοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁμιλία εἰς τό Εὐαγγέλιον τῆς Ε’ Κυριακῆς Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Θείον Κήρυγμα Κυριακής Ε΄ Νηστειῶν

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντι πολλών

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Ἦσαν δὲ ἐν τῇ ὁδῷ ἀναβαινοντες εἰς Ἱεροσολυμα

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Κυριακή E΄ των Νηστειών, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Μαρκ. 10, 32-45

1 Απριλίου 2017
Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς,οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε

Η Θυσία του Χριστού

1 Απριλίου 2017
Ἡ ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία

Οσία Μαρία η Αιγυπτία – Πρότυπο μετανοίας

1 Απριλίου 2017
Next Post
Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

Εσπερινός επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Καθολικού της Μονής Τρικόρφου

Θα ευλογήσουμε την αμαρτία;

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών  Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist