• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
27 Μαρτίου 2023
byPoimin.gr Team
«Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγρινίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεραπεία του σεληνιαζομένου νέου λέγοντας, ότι ο πατέρας του νέου έχει τον πόνο και την αγωνία να θεραπευθεί το παιδί του, που αντιμετωπίζει μια πνευματική και σωματική ασθένεια. Προστρέχει στον Χριστό με πίστη, η οποία όμως είναι ατελής. Η πίστη του ανθρώπου είναι δώρο του Θεού. Δεν είναι ατομικό κατόρθωμα. Εξελίσσεται και προοδεύει αργά και κλιμακωτά. Μια ασθενής πίστη μπορεί με μια αφορμή να γιγαντωθεί, να γίνει δυνατή και να τελειοποιηθεί.

Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Χριστός δέχεται τον πατέρα, αποδέχεται την ασθενή πίστη του και του απαντά με ευγένεια και διάκριση. Στο «εάν» του πατέρα, ο Χριστός απαντά με το δικό του «εάν» και του δίνει την ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική του. Και αμέσως ο πατέρας συνειδητοποιεί την πνευματική του κατάσταση, παραδέχεται την απιστία του και την ελλιπή πίστη του και φωνάζει ικετευτικά στον Χριστό, βοήθησέ με Κύριε, ώστε η πίστη μου να κινητοποιήσει την δική σου παντοδυναμία.

Με αυτή την Ευαγγελική περικοπή που διαβάζεται την προτελευταία Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η αγία μας Εκκλησία θέλει να μας επισημάνει, ότι μέχρι τώρα ασκηθήκαμε σωματικά και πνευματικά στα πλαίσια αυτής της περιόδου, νηστέψαμε, προσευχηθήκαμε, εγκρατεύσαμε. Από όλον αυτόν τον πνευματικό αγώνα η πίστη μας έγινε πιο δυνατή, είναι ικανή να παράγει καρπούς; Γιατί μόνο με την πίστη μας θα αναγνωρίσουμε τον Χριστό ως Νυμφίο, θα τον ακολουθήσουμε στο Πάθος Του, θα τον προσκυνήσουμε Εσταυρωμένο και Αναστάντα και Νικητή της ζωής επί του θανάτου, ανέφερε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενος του Ναού, πρωτοπρ. Ευάγγελος Φωτάκης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο στην Ενορία. Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του προσέφεραν ένα δώρο που κατασκεύασαν τα ίδια για τον πνευματικό τους Πατέρα.

Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων, τους Ιεροψάλτες και όλους του Ενορίτες για την υποδοχή και τα δώρα της αγάπης τους, λέγοντας, ότι μια ζωντανή Ενορία με ποιμαντικό έργο και ενοριακές δράσεις είναι η χαρά του Επισκόπου, ο οποίος επιθυμεί όλες οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως να αναπτύξουν το ενοριακό τους έργο για να γίνουν μια πνευματική όαση και μια μεγάλη πνευματική οικογένεια.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για τα εγκαίνια των δύο Δομών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες «Παναγία  Ελεούσα» στο Αγρίνιο, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής, πολιτευτών και πλήθους κόσμου, μελών και φίλων του Εργαστηρίου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» είναι ένα ίδρυμα πανελλήνιας εμβέλειας. Ξεκίνησε με τη στήριξη του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου, με την απόφαση του οποίου παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση του παρακείμενου προς το Επισκοπείο κτιρίου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, για να γίνει η κοιτίδα του Ιδρύματος, που σιγά-σιγά εξελίχθηκε, εξαπλώθηκε και δημιούργησε δομές στο Αγρίνιο και αγκάλιασε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είναι μόνο γνωστό στην περιοχή μας, αλλά κάνει γνωστό τον τόπο μας σε όλη την ελληνική επικράτεια με την προσφορά, την διακονία και το έργο που, με τη Χάρη του Θεού, επιτελεί. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι έχουν την ευθύνη αυτού του Ιδρύματος, τους πρωτεργάτες, την σημερινή διοίκηση, τους εργαζόμενους και όλους τους συνεργάτες και τους συμπαραστάτες και να τους παρακαλέσω να παραμείνουν σταθεροί στις θεμελιώδεις αρχές, οι οποίες διέπουν τη λειτουργία αυτού του Ιδρύματος που είναι η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη προς τον άνθρωπο. Η τοπική μας Εκκλησία θα είναι κοντά σας για να στηρίζει το θεάρεστο έργο που επιτελείτε, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Κατά την ομιλία του συνέχισε την ανάπτυξη του θέματός του: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος». Περιέγραψε αναλυτικά και σχολίασε θεολογικά τα γεγονότα της Μεγάλη Πέμπτης, όπως παρουσιάζονται στα Ευαγγελικά αναγνώσματα. Αναφέρθηκε σε όσα εκτυλίχθηκαν στην αυλή του Αρχιερέως, κατά την ανάκριση του Χριστού, μεταξύ των οποίων η τριπλή άρνηση του Αποστόλου Πέτρου. Παρουσίασε τις τρεις φάσεις της δίκης του Χριστού, το κατηγορητήριο το οποίο ο Κύριος αντιμετώπισε με την μεγαλειώδη σιωπή του. Υπογράμμισε ότι ο Χριστός δεν μπορεί να διαλεχθεί με οργισμένους ανθρώπους. Προϋπόθεση απαραίτητη είναι η ειρήνη της ψυχής και η γαλήνη της καρδιάς μας. Η προσευχή μας δεν μπορεί να φτάσει στον θρόνο του Θεού, όταν κυριαρχεί στην καρδιά μας η οργή και η ταραχή.

Αναφέρθηκε στον φανατισμό του όχλου και στο ευμετάβλητο του λαού, τονίζοντας ότι στο όνομα του φανατισμού έχουν διαπραχθεί μεγάλα εγκλήματα στο διάβα της ιστορίας, έχουν διασυρθεί μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες και έχουν εκμηδενισθεί σπουδαία εκκλησιαστικά έργα.

Μίλησε για την μεταμέλεια του Ιούδα, η οποία δεν τον οδήγησε σε μετάνοια, αλλά έμεινε εγκαταλελειμμένος από όλους να βιώνει την απόγνωση και τις ενοχές του. Το μεγαλύτερο λάθος του ανθρώπου είναι να πιστέψει, ότι δεν υπάρχει περιθώριο σωτηρίας, ότι σταματά το έλεος, η μακροθυμία και η φιλανθρωπία του Θεού.

Επίσης περιέγραψε τη στάση του Πιλάτου, κατά την εκδίκαση της υποθέσεως του Χριστού, τονίζοντας ότι ο Πιλάτος είναι το πρότυπο του άτολμου ανθρώπου. Βάζει στην ίδια ζυγαριά την αλήθεια και το συμφέρον. Και σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, η αλήθεια θυσιάζεται χάριν του συμφέροντος.

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού τελέσθηκε και στις έδρες των υπολοίπων δήμων της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί. Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο και θέμα: «Το προνόμιο της απελπισίας». Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Ιωάννη Γκιάφη και θέμα: «Η αρετή της πραότητας, κατά τον Άγιο Ιωάννης της Κλίμακος». Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Πολύκαρπο Αναστασόπουλο και θέμα: «Ὀνόματι Ἰησοῦ μάστιζε πολεμίους». Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Αθανάσιο Κουλοχέρη και θέμα: «”Λησταῖς λογισμοῖς περιπεσῶν ὁ Ἀδάμ” Η Σωτηριολογική διάσταση της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη». Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά και θέμα: «Η ουρανοδρόμος Κλίμαξ του Ιωάννου». 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://photos.app.goo.gl/fwBDxAWrCGHqatCu7

 Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα Εγκαίνια του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://photos.app.goo.gl/mao8q947zCJdpTro8

 Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://photos.app.goo.gl/c22hJJfDiwk7jzYw9

Πρόσφατα Άρθρα

Μυστικό δείπνο, φανερά μηνύματα;
Συνοπτικός

Το δείπνο Μητσοτάκη – Ιερώνυμου με φόντο τις εξελίξεις…

28 Ιουλίου 2026

Σε κλίμα διακριτικότητας και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι...

Read more
«Φοβάμαι την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Φοβάμαι την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης» Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

28 Ιουλίου 2026

Με μια συνέντευξη που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον δημόσιο εκκλησιαστικό διάλογο κυκλοφορεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου η...

Read more
Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας

28 Ιουλίου 2026

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου τελέσθηκε Αγρυπνία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας. Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο...

Read more
Σεισμός ΤΩΡΑ στο Άγιον Όρος
Ελλάδα Κόσμος

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος

28 Ιουλίου 2026

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί στο Άγιον Όρος. Το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των...

Read more
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος  στην Ι. Μ.  Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

28 Ιουλίου 2026

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος πανηγύρισαν με μεγαλοπρέπεια την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί...

Read more
Ο Μητρ. Φθιώτιδος Συμεών  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητρ. Φθιώτιδος Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων

28 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων ιερούργησε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών,...

Read more
Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

28 Ιουλίου 2026

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος....

Read more
Ο σύγχρονος άνθρωπος παραθεωρεί την ψυχή του
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο σύγχρονος άνθρωπος παραθεωρεί την ψυχή του

28 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και...

Read more
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμων στον Παρακάλαμο Πωγωνίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμων στον Παρακάλαμο Πωγωνίου

28 Ιουλίου 2026

Μὲ ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα καὶ τὴν συμμετοχὴ πλήθους πιστῶν ἑορτάσθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ἰουλίου 2026, ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

28 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα 27ης Ἰουλίου 2026, ἁνήμερα τῆς ἑορτής τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, κατὰ τὴν ὁποία ἄγει τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβασμιώτατος...

Read more
Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μαρωνείας Παντελεήμονος
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μαρωνείας Παντελεήμονος

27 Ιουλίου 2026

Τήν Κυριακή, 26η Ἰουλίου 2026, στὸν ἑορτάζοντα Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Μικροῦ Κρανοβουνίου τελέσθηκε ἡ Ἀκολουθία τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ, χοροστατοῦντος...

Read more
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Βεροίας

27 Ιουλίου 2026

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, κατά την οποία άγει τα...

Read more
«Τα παιδιά ξεχνούν τα λόγια των γονέων, αλλά θυμούνται πάντα το παράδειγμα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τα παιδιά ξεχνούν τα λόγια των γονέων, αλλά θυμούνται πάντα το παράδειγμα»

28 Ιουλίου 2026

Με σεπτή άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, στον οποίον υπάγεται η περιοχή της Αγιάς,...

Read more
«Μητρότητα, πολυτίμητη ευλογία και μεγάλη ευθύνη!»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Μητρότητα, πολυτίμητη ευλογία και μεγάλη ευθύνη!»

28 Ιουλίου 2026

Ο ιερός Παντελεήμων εσύναξε και εφέτος, εκατοντάδες Σερραίους για να δοξάσουν τα μεγαλεία του Θεού στον Οίκο του και να...

Read more
π. Φίλιππος: Ό Άγιος Παντελεήμων συνδύαζε τη γνώση με την προσευχή και την επιστήμη με την αγάπη.”
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος: Ό Άγιος Παντελεήμων συνδύαζε τη γνώση με την προσευχή και την επιστήμη με την αγάπη.”

27 Ιουλίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.  Επίκεντρο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Φροντίδα για τις ανάγκες της ζωής

17 Αυγούστου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἡ καρφίτσα! Κυριακή Η΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκοπος Γεώργιος Παυλίδης Μητροπολίτης Νικαίας

17 Αυγούστου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου – Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

29 Ιουλίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Όχι σπατάλη! – Κυριακή Η΄ Ματθαίου

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου – Ο πολλαπλασιασμός των 5 άρτων

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου «Ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν»

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η Ματθαιου Ὁ Ζωοποιὸς Ἄρτος

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το μήνυμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

10 Αυγούστου 2019
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων

22 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

22 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κυριακή Η΄ Ματθαίου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»; Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η’ Ματθαίου (Α’ Κορ. α΄ 10-17) Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἑρμηνεία στὴν περικοπὴ τῶν Πέντε Ἄρτων Anthony Bloom

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
«Ὁ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανός μᾶς εὐλογεῖ καί μᾶς ὁδηγεῖ».

«Ὁ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανός μᾶς εὐλογεῖ καί μᾶς ὁδηγεῖ».

Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Δ’ Κυριακή Νηστειών στην Απείρανθο της Νάξου

Δ' Κυριακή Νηστειών στην Απείρανθο της Νάξου

Μητσοτάκης σε Φθιώτιδος Συμεών: Θερμά συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε

Μητσοτάκης σε Φθιώτιδος Συμεών: Θερμά συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε

Φόρος τιμής του Μητροπολίτου Φαναρίου στη Γενέτειρά του Χαλκίδα

Φόρος τιμής του Μητροπολίτου Φαναρίου στη Γενέτειρά του Χαλκίδα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist